Šta posetiti u Portugalu + praktični saveti

394 posts in this topic

Kakve li su se to perverzije odigravale u tim sobama pa mora na PP?  :tt:  lol::

Ajde i za nas obicne smrtnike da saznamo nesto vise o Lisabonu...jel moze javno?

Ja napisao na pp zbog nekih kompjuteraskih foruma gde su zabranjene reklame. Ne znam za perverzije ;D

Naravno ako moze javno, neka bude javno...

Treba i meni pomoc...  :P Planiram sledece godine u avgustu,4-11. 8, da idem za Portugal.Sto znaci da imam dovoljno vremena da se pripremim. Vremena imam na pretek.Tako da svaka mogucnost dolazi u obzir.Mogu ranije da odem i kasnije da se vratim..  ;D

Treba mi najjeftinija moguca varijanta da stignem i vratim se odande. Mesto je Idanha-a-Nova,oko 250 km od Lisabona..  :kamp:

Planiram sledece godine u avgustu,4-11. 8, da idem za Portugal.

Ček' ček', da li si dobro napisala? Sad znaš da ćeš ići za 14 meseci, i to tačan datum?! Što bi rekli, dotle ko živ -- ko mrtav...

Ma da...Znala ja jos prosle god. nego ajde...xD Idem na festival,koji se odrzava na svake 2 god. U decembru su vec karte u pretprodaji,pa lagano planiram...Mogu ja i mesec dana da ostanem.Nikakav problem...Samo finansijski da se uklopim... xD 

Meni su ovi ispali najjeftiniji

http://www.epirentacar.com/

Samo da javim da je sve ispalo vise nego OK. Sacekali me na aerodromu i dali Fiestu umesto Pande :)

Cak mi nisu ni depozit trazili.

Pitali hoces li da platis u keshu ili karticom, ja reko u keshu.

Kad sam se vracao dogovorili se SMSom gde da me cekaju, preuzeli auto, nikakve zamerke na to sto je auto bio prljav i slicno...

Full service za 10e po danu :)

Sve preporuke!!

edit:Admini skratite malo ove linkove gore :)

Pozdrav svima,

Ja sam pre nedelju dana dosao sa fenomenalnog 16todnevnog putovanja po portugalu.

Letovi su bili BG->Faro; Lisabon-> BG, cena leta 185evra po osobi. (Karte uzete na promociji u martu)

Prvo smo 11 dana bili u Algave od koji 8 dana albufeira pa 3 dana Vila Real de Santo antonio. Pa onda 5 dana Lisabon.

Dole smo 11 dana imali rent a car, koji sam uzeo povoljno http://www.farocar.com/, bez depozita, placanje u kesu.

Sve u svemu, jedno od lepsih putovanja.

Naravno, to je sjajna tema i procitao sam je. Mislio sam na neki hint koji je vezan za neke sveze novosti iz Portugala...

vratio se iz Portugala prije 10 dana...uzeo rent a car preko VIPcars.com i bilo sve ok...nije trebao depozit ali uz dodatno osiguranje 7,5e dnevno

7 dana u Armacao de pera... fantasticno iskustvo... sve moguce pohvale ako kome sta treba neka se javi na pm :)

takodje vipcars ispostovali sve...cak su mi dali tojotu jaris umjesto pezoa 107 :) automobil presao 60 000 nov, apsolutno nikakvih problema... depozit se ne daje uz dodatno osiguranje od 7,5e

Ljudi, ako moze pomoc...Koji deo grada preporucujete za smestaj...kao najzgodniji..da nam je sve na 'dohvat ruke'? Tek sam krenula da istrazujem Lisabon, jedino raspoznajem nazive Alfama, Bairro Alto i Baixa...Sta se podrazumeva pod centrum Lis.? Hvala unapred! :)

Ljudi, ako moze pomoc...Koji deo grada preporucujete za smestaj...kao najzgodniji..da nam je sve na 'dohvat ruke'? Tek sam krenula da istrazujem Lisabon, jedino raspoznajem nazive Alfama, Bairro Alto i Baixa...Sta se podrazumeva pod centrum Lis.? Hvala unapred! :)

Ta tri pomenuta su ti najbolja opcija, Bairro Alto i Baixa Chiado su doduse bolje resenje od Alfame, po meni.

Mada u sustini i siri centar je ok jer Lisabon nije veliki i metroom svuda jako brzo stigne, a i ostali vidovi gradskog prevoza su odlicni.

Hvalaaa... :) Izgleda da ću morati da se udaljim malo od centra zbivanja jer je za datume u oktobru skoro sve sto mi odgovara bukirano. Nisam nikad koristila airbnb ali sada nemam mnogo izbora ako ne iskrsne neki hotel. A Amoreiras i park Eduardo.. da li da gledam te delove, sta kazete?

Inace da preporucim hotel u Vila Real de Santo Antonio,

To je malo mesto na samoj granici sa Spanijom, sa setalista pored reke se gleda na Spaniju. Tako da je pogodno ko hoce da istrazuje taj deo Algave-a i Zapadni deo spanije(Sevilja, Huelva, cak i do Cadiz-a moze da se ode kolima)

http://www.booking.com/hotel/pt/apolo.en.html

Mi smo uvatili neku promociju na bookingu i kostalo nas je nocenje sa doruckom 20e po osobi, a stvarno sam zadovoljan, sve je novo i cisto + besplatan privatni parking.

Ta tri pomenuta su ti najbolja opcija, Bairro Alto i Baixa Chiado su doduse bolje resenje od Alfame, po meni.

Mada u sustini i siri centar je ok jer Lisabon nije veliki i metroom svuda jako brzo stigne, a i ostali vidovi gradskog prevoza su odlicni.

Alfama je i po meni mozda i najinteresantniji deo Lisabona za setnju, na primer, ali Bairro Alto i Baixa Chiado su jednostavno, geografski gledano, bolje pozicionirani, do vecine atrakcija moze da se stigne peske, itd.

bILA sam u Lisabonu 2011. 10 dana,grad je prelep i cak 10 dana nam je bilo malo da sve obidjemo.Karta avionom nas je izasla oko230e mada ako se uzme npr 4mesecaili i 3 ranije moglo je da se nadje i jeftinije ali ne ispod 190e. bili smo smesteni kod devojke koja je iz Bg-a a izdaje sobe izmedju ostalog na wimdu sajtu(kao airbnb) i preporucujem i jedan i drugi sajt jer je usteda neverovatna a smestaj barem u mom slucaju uvek onakav kakav pise u ponudi.

Od obaveznih poseta izdvojila bih muyej kocija i muzej pomorstva kao i torre de bellem -kulu u Belemu i pasteis de belem-kolacice mmmm.... obavezne su posete cascais u i estorilu,cabo da rocca -najzapadnija tacke evrope, costa de caparica-prelepa plaza na obali okeana voda led ledeni ali pesak i skoljke su prelepe-dugacka je cini mi se 9km i svuda duz obale su kafici za pojesti i popiti :)

Ako volite shopping obavezno makar pola dana odvojte za posetu FREEPORT-U ogroman autlet sa vise nego povoljnim cenama-npr adidas duboke patike 12e convers 25e missssixty majcice 15e fenomenalno!! autlet je udaljen oko pola sata voznje od centralnog trga Marquez de pombal odakle 2x dnevno polazi busbesplatno do autleta,na putu do autleta prolazi se kroz novi moderni deo lisabona izgradjen 1998 za expo izlozbu obavezno posetite i taj deo grada- oriente stanica metroa,i preko najduzeg mosta u evropi dugackog 17km ... most se zove vasko de gama...

cini mi se da su nedeljom do 14h ulazi u sve muzeje besplatni...

srecan put!!

Ako ima dokolicara...

pocetak novembra....Budimpesta/Brisel/Faro  povratno preko Ryana za 60e....gomila termina...odlicno uklopljeni letovi...

Vidim da od 20.11. lete i do Lisabona...sjajna vest. Za pocetak samo iz 4 destinacije ali ok...Brisel je dovoljan...

Ako ima dokolicara...

pocetak novembra....Budimpesta/Brisel/Faro  povratno preko Ryana za 60e....gomila termina...odlicno uklopljeni letovi...

Vidim da od 20.11. lete i do Lisabona...sjajna vest. Za pocetak samo iz 4 destinacije ali ok...Brisel je dovoljan...

dajte nesto iz Bg ili Timi :)

Pocetkom novembra smo opet u Lisabonu. Ovaj put idemo autom do Seville. Isli bi kontinentalnim delom Portugala i Spanije jer cemo se vracati uz obalu. Da li je neko isao putem preko mesta : Beja, Serpa, Aracena.... Da li ima razloga za pauzu i sta ima da se vidi,proba,kupi...usput...

Ja prosla tuda nekoliko puta, nije mi nista nesto ostalo u secanju. Javite ako naidjete na nesto zanimljivo.

Javljajte ako neko nadje dobru kombinaciju letova iz Srbije/Timija za prvu polovinu ili sredinu decembra.

Ja danas uzela preko Lufth. Beg-Lis-Beg za 19.890din ...termin 9/16.11.

Moram  vradzbine da bacam da ne bude kise...  klanj:: klanj:: klanj::

Zdravo ljudi, evo pratim redovno ovaj forum i samo citam, citam pa je red nesto i da napisem. :comp: Upravo sam se vratio iz Lisabona, bio tamo jako kratko, samo jedan dan pa da ostavim neke informacije i preporuke, mozda ce nekom zatrebati.

Da krenemo redo mod Aerobusa, vozi na svakih 20 minuta i kosta 3,5 eura. Postoje i druge varijante gradskog prevoza - carris.pt, no u 2200 kad mi je sleteo avion mozda i neje najpametnije resenje. U aerobusu vas vozac pita gde stajete i pred stanicu se dva puta razdere da bi ga ljudi culi i pripremili se.

Dalje smestaj. Bio sam u Lisbon destination hostelu, Krevet u spavaoni za 4 osobe 16 eura. Nalazi se u centru na trgu Rossio u zgradi zel stanice n adrugom spratu. Da ne duzim vrlo je lepo opisan na booking.com. Meni se svideo jedino sto ima ogromne prozore i gleda na trg pa nisam mogao da spavam od saobracaja. Napominjem od saobracaja ne od alkosa. U hostelu mi se cini da o tome vode racuna a i Portugalci i kad je petak i kad su pijani nisu debili. U to sam se uverio vracajuci se na aerodrom 208om koja je bila krcata omladinom koja se u 4 vracala iz grada. I svi su mi delovali relativno ok.  ::crazy:

Jos jedna stvar oko hostela imaju puno aktivnosti i saradjuju sa jos dva hostela u gradu koje isto mozete posetiti. Jedan od njih i bazen na terasi (sunset hostel) sto moze da bude interesantno leti

Preporucujem Free chill out turu po Lisabonu ako imate malo vremena a hocete da vidite od svega po malo. Tura traje 3,5 sata I vodic vas vodi  kroz sve delove grada. Devojka koja je nas vodila, znaci bas se unosi u posao, ponekad malo i previse. Naravno ovo free je uslovno, oni vam napomenu da mozete dati koliko mislite da treba. Ja licno dao sam 10 eura, ali samo zato sto sam 2 dana pre toga na ulici nasao 500 sek ( 55 eura) pa sam resio da to podelim sa nekim ko zasluzuje. Inace bi mozda dao pet. Vode vas po mestima koja nisu turisticka i naravno u Alfamu koja je meni bila super. Ko zeli da se izgubi slobodno tamo.

Ako hocete da se vozite tramvajem 28, interesantno mada ne i spektakularno, uradite to ujutro inace sve posle toga je sardinisanje sa turistima sa rasirenim mapama i kamerama. Za prevoz najbolja je dnevna karta. Poskupela je doduse na 6+0,5 eura.

Da ne davim vise, ako nekom nesto treba neka pita.