Šta posetiti u Portugalu + praktični saveti

394 posts in this topic

Ja sam koristio EPI rent a car, sajt je valjda bio vipcars.com

Jul mesec, 10ak evra dan, rezervisan oko 4 meseca unapred.

Sve se placalo po preuzimanju, ne mora ni kartica tj bez ikakvog depozita.

Uzeo kola na aerodromu u Lisabonu, bio 10 dana u Algarve-u, isao i do Sevilje ui vratio se na par dana u Lisabon.

Nikad bolje i jeftinije iskustvo

Sad cu da pogledam. Ja nema sanse da nadjem nista ispod 23-24 eur, po danu za period od 8 dana!

Edited by nova putnica

Ma kakvi, EPI rent a car, 7 dana - 220 eur!? Za Jul 2016, to mi je bas mnogo.

Edited by nova putnica

Možda je malo rano? Moguće da za tako daleko unapred izbace "default" cene, koje -- nadam se -- padnu kako se sezona bliži. Mada je i 24€ OK cena za turističku sezonu.

Ja sam koristio EPI rent a car, sajt je valjda bio vipcars.com

Jul mesec, 10ak evra dan, rezervisan oko 4 meseca unapred.

Sve se placalo po preuzimanju, ne mora ni kartica tj bez ikakvog depozita.

Uzeo kola na aerodromu u Lisabonu, bio 10 dana u Algarve-u, isao i do Sevilje ui vratio se na par dana u Lisabon.

Nikad bolje i jeftinije iskustvo

Kada je ovo bilo?

Dugo je interrent bio najpovoljniji rent a car u PT, ali dugo već nisam ništa rezervisala, ne znam kako je sada.

https://www.interrent.com/index.php/pt

@nova putnica, tek sad vidim da si pitala za interrent....

nekako otkad je sajt promenjen ja nisam više posle bukirala.. mislim da je i vlasnik promenjen, ne znam da li su iste cene.

Edited by golosina

Stavicu link, samo da pronadjem gde mi je. Uglavnom, 8 dana, Lisabon, 2-10.07. Cca 176 eur. Ali ja trazim jeftinije, ako neko ima nesto neka mi javi.

@nova putnica, tek sad vidim da si pitala za interrent....

nekako otkad je sajt promenjen ja nisam više posle bukirala.. mislim da je i vlasnik promenjen, ne znam da li su iste cene.

golosina je skrenula paznju upravo ovde da postoji tema "sta posetiti u Portugalu" - zato sam pitala. Jer osim ovoga - nista drugo ne mogu da nadjem!

Edited by nova putnica

Vrlo verovatno da su nekad postojale 2 teme, koje su kasnije spojene u jednu, pa odatle ta omaska.

Mislim da nije omaška, već citat datira iz vremena kada su, očigledno, postojale dvije teme. :D

Drugari, a jel moze pojasnjenje oko sistema naplate putarina kroz Portugal? Planiramo da uzmemo rent-a-car, a prvi nam je put. :)

E, hvala, ali nisam mislila na ovo (cene). Mozda nisam bila dovoljno precizna, zapravo me interesuje kako tamo u praksi izglada placanje putarina - eloktranska naplata putarina, transponder (iznajmljuje se ili ne uz auto), placanje - pre-paid ili post-paid, skidaju ti od depozita.....na to sam mislila. Ako neko moze ovo da objasni ko je imao iskustva. Idemo iz Lisabona na jug. Pozz i hvala.

Edited by nova putnica

Na mnogim putevima u Pt uopšte ne postoji opcija plaćanja na licu mesta, već kad prođeš ispod sistema za putarinu skine ti se iznos direktno sa kartice, pomoću malog uređaja koji imaš u autu. To izgleda ovako na putu:

http://i1.wp.com/gotoportugal.eu/wp-content/uploads/2013/07/Scuts.jpg?fit=720%2C1200

Pretpostavljam da iznajmljeni automobili imaju taj uređej (zove se via verde) i da ti možda na kraju obračunaju šta si sve potrošila.

Ima i neka opcija sa plaćanjem u pošti, navodno samo kažeš broj registracije i oni ti obračunaju koliko da platiš + ima i nekih pre-paid sistema, isto u pošti, ali uopšte nisam sigurna kako to ide. Uglavnom, ako via verde ne postoji u kolima i ako agencija to ne reguliše sa vama (što sumnjam) idete u bilo koju poštu (CTT) da to obavite.

u aprilu ću biti 15 dana u portugalu. za lisabon planiram da rezervišem nekoliko dana, a ostatak da prošetam i ka jugu i ka severu (faro - porto). e sad, ne tražim  da mi neko ispisuje putopis, prelistala sam temu, ali bih volela da mi neko ko je bio naznači mesta, gradove, koja zaista vredi obići, bilo da su ka obali ili u unutrašnjosti, pošto bi mi bilo žao da propustim nešto iz čistog neznanja kad već imam vremena, i želim da ga dobro investiram :smile: dakle, samo okvirno neke lokacije, pošto mi je nepouzdano da na slepo istražujem neke random gradove po netu

Edited by Dust