Posted February 5, 2011 Iskrslo mi sad 12tog treba da idem za Resitu pa hteo skoknem do Sighisoara al daleko pa koliko vidim Sibiu bezmal duplo blizi moze li neko da pojasni sta ima da se vidi tacnije i kakvi utisci da ne smuram po netu nego neko licno iskustvo aj o5 da pitam chaba Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2011 Sibiu je do jaja, mnogo lep i autentican gradic, izgleda kao da je na Alpima. Ja sam doduse u njemu proveo samo 4-5 sati, setali smo se po centru koji je bio mnogo kul, okicen za novu godinu i sve, popili smo pivo u nekoj fensi pivnici koju je preporucio LP a posle toga nasli neki 20 puta bolji lokal gde se okupljaju studenti.... Da budem iskren ne znam tacno gde je, ali takodje ga je bilo u LP vodicu. Znaci Sibiu je stvarno lep i preporucio bih da ga posetis, e sad koliko je ziv sto se tice izlazaka i provoda ne znam, najbolje racunaj jedan dan da budes tamo, pa ako ti se bas svidi produzi na par dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2011 Nemam vremena par dana do 10tak sati pa moram u resitu po mladu nazad ozenio se covek odavde... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2011 Pa to ti je za Sibiu dusu dalo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2014 Ćao svima! Nova sam ovde, vidim da je tema stara ali možda se nađe neko ko bi mogao da mi pomogne. Elem, momak i ja planiramo krajem jula da putujemo vozom do Bukurešta, pa odatle Sinaia, Brasov, Sibiu i gde nas već put nanese... Zanima me kakva je situacija za kampere i gde i kako kampovati na tom potezu. Najveći faktor nam je novac pošto imamo prilično ograničen budžet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2015 Idem na par dana u Sibiu u decembru....ima li neko preporuku sta videti....sta nikako ne zaobici, sta mogu i propustiti...generalno zanimaju me ziva iskustva ljudi....kakvo vreme da ocekujem, puteve, koje cene,....eto sve ono sto nema na zvanicnim sajtovima ili sajtovima agencija....oni jednostavno nekada forsiraju neka mesta ili gradjevine koji budu hm.....sta sad....hvala!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2015 (edited) Kakvi su vozovi u Rumuniji? Da li je uputno da se ide od Temišvara do brasova vozom http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/14482-rumunjska-2015-p-s/ evo malo gledaj kakvi su vozovi u rumuniji..a 1999 je bila jako davno pre 16 godina!!!! mnogo toga se u Rumuniji promenilo na bolje naravno!!! http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/14482-rumunjska-2015-p-s/ Edited November 29, 2015 by babareebu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2016 Planiram sredinom juna posetiti Cluj - Napoca pa ako neko ima preporuku šta videti. Ići ću vozom iz Beograda... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2016 nije loš grad. Ima dosta lepih starijih palata, koje su renovirane ili se renoviraju. Sam ćeš šetanjem naići na dva glavna trga i sve ostalo što je interesantno za videti. Ako bih ti nešto preporučio to je poseta Botaničkoj bašti (Gradina Botanica). Popni se i na brdo odakle se vidi panorama Kluža. Ako pratiš fudbal odšetaj do modernog stadiona fud. kluba Cluj. Tu pored stadiona je odmah i Gradski park. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2016 Hvala! Odlučio sam da produžim put i da posle nastavim za Brašov. E sad, zanima me kako stvari stoje sa voznim kartama. Da li je neophodno kupiti unapred preko sajta njihove železnice ( koji je pritom prilično rudimentalan )? Na sajtu piše da jeste, ali šta ću ako promašim satnicu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2016 Planiram put automobilom do Bukuresta pocetkom jula, iz CG krecem. Kojim pravcem da idem? Da li je neko bio skorije? Opcije su mi na Zajecar pa kroz Bugarsku pored Vidina ili da idem odozgo uz Dunav pa predjem na Djerdapu u Rumuniju direktno. Kuda je bolji put, neka preporuka? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2016 On 6/7/2016 at 8:35 PM, Red John said: Hvala! Odlučio sam da produžim put i da posle nastavim za Brašov. E sad, zanima me kako stvari stoje sa voznim kartama. Da li je neophodno kupiti unapred preko sajta njihove železnice ( koji je pritom prilično rudimentalan )? Na sajtu piše da jeste, ali šta ću ako promašim satnicu... Za Rumuniju ne moraš da kupuješ karte unapred. Kupuj ih na stanici. Generalno nisu gužve, ima dovoljno vagona. Kada ideš do Brašova možeš vozom i do Sigišoare. Lep gradić, tu je i rodna kuća grofa drakule. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2016 Hvala, mislim da neću kupovati ništa unapred. Razmišljam da posetim Sigišoaru jedan od onih dana koje sam planirao da provedem u Brašovu...A ne mogu usput jer sam rezervisao hostel... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2016 On 5.2.2011. at 8:03 PM, gosn.shofershajbna said: Sibiu je do jaja, mnogo lep i autentican gradic, izgleda kao da je na Alpima. Ja sam doduse u njemu proveo samo 4-5 sati, setali smo se po centru koji je bio mnogo kul, okicen za novu godinu i sve, popili smo pivo u nekoj fensi pivnici koju je preporucio LP a posle toga nasli neki 20 puta bolji lokal gde se okupljaju studenti.... Da budem iskren ne znam tacno gde je, ali takodje ga je bilo u LP vodicu. Znaci Sibiu je stvarno lep i preporucio bih da ga posetis, e sad koliko je ziv sto se tice izlazaka i provoda ne znam, najbolje racunaj jedan dan da budes tamo, pa ako ti se bas svidi produzi na par dana. Prijatelju,da li slučajno znaš koliko je tamo smeštaj u Sibiu? On 8.6.2016. at 9:07 AM, iker said: Planiram put automobilom do Bukuresta pocetkom jula, iz CG krecem. Kojim pravcem da idem? Da li je neko bio skorije? Opcije su mi na Zajecar pa kroz Bugarsku pored Vidina ili da idem odozgo uz Dunav pa predjem na Djerdapu u Rumuniju direktno. Kuda je bolji put, neka preporuka? Pozdrav prijatelju, to ti je najbolja opcijja i najbliži put.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2016 8 hours ago, LudiZrenjaninac said: Prijatelju,da li slučajno znaš koliko je tamo smeštaj u Sibiu? Pozdrav prijatelju, to ti je najbolja opcijja i najbliži put.. Ja sam bio u martu u Sibiu, divan je gradić. Ovdje imaš sve neophodne informacije, pa i o smještaju. Preporučujem ti apartman Ocnei, nađi ga na Bookingu. Na dvije minute hoda od centralnog gradskog trga, vrhunski opremljen i jeftin. Platio sam ga 26 eura, a ima dva bračna kreveta, dnevni boravak sa kuhinjom i kupatilo. http://putovanjazasvakoga.blogspot.ba/2016/04/vodic-kroz-sibiu-rumunija-sta-posjetiti.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2016 Zna li neko koje su najbolje menjačnice u Bukureštu? Našla sam info da se u bankama dobije više lol, ne znam otkad to, to nigde nije tako, tako da tome svakako ne verujem. Ima ih dosta po centru, naravno, ali čisto da proverim imate li loša iskustva s nekima i da li neka određena ima najbolji kurs. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2016 Ima ih dosta po centru. Uvek pise kurs na vratima kao i kod nas. Za banke ne znam, nije mi palo na pamet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2017 Dobar drugari,potrebne su mi neke informacije ili barem gde mogu da se informisem.Naime,treba da idem u Bukurest pa me zanima sta mi sve treba od papira,posto citam na sajtu ministarstva da trebaju odredjeni papiri.Put je turisticki na svoju ruku, pet- pon (znaci da provedem vikend),isao bih avionom i bio u hostelu ,imam tamo osobu (Rumunskog drzavljanstva) sa kojom bi proveo taj vikend.Sad isto neka iskustva sta je najbolje,kako doci,sta ocekivati na carini,itd Do sada nisam ulazio u rumuniju ali jesam u eu (sa istim pasosem koji vazi 10 godina),Hrvatska,Slovenija i Italija.Koliko sa saznao viza mi ne treba,ali bih da se informisem sto bolje pre nego sto se uputim bilo gde. Inace sam student,ako znaci bilo sta ta informacija.Svaka pomoc je dobro dosla hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2017 Ne znam ciji pasos imas, ali ako je srpski, samo ti pasos i treba, eventualno da kupis putnicko osiguranje, cisto radi sebe. Meni nikad nisu trazila bilo gde kad sam putovao. A isao sam po Evropi, Turskoj, Rusiji. I avionom, i busom i kolima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2017 Rumunija ima jedno bizarno pravilo da moras da imas 500 evra da bi usao u zemlju, nebitno koliko ces se zadrzati. Zadrti carinici nekad umeju da smaraju oko toga, pa ako nemas, ocekuju da ih podmitis da bi te pustili. Eto, da znas da moze i tako nesto da te zadesi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2017 (edited) 10 hours ago, Dragance said: Rumunija ima jedno bizarno pravilo da moras da imas 500 evra da bi usao u zemlju, verovatno su zato svi Rumuni otišli iz Rumunije Ja sam bio prošlog vikenda i ništa mi nisu tražili. Išao sam vozom do Temišvara, odakle sam leteo do Bergama i nazad, ni prilikom jednog ulaska u Rumuniju me nisu pitali za pare, niti za bilo šta drugo sem pasoša. Samo su na aerodromu pitali jel idem nazad u Srbiju, rekao sam da, iako sam bio još jednu noć u Temišvaru. Ejkon, odakle letiš? Edited February 25, 2017 by Kokosanceros Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2017 Razmisljam za direktan let Beograd - Bukurest,ili eventualno vozom Beograd-Temisvar,pa voz Temisvar-Bukurest Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2017 Ryanair leti svaki dan iz Temisvara za Bukurest, 10e u jednom pravcu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2017 Uh hvala provericu :)) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2017 To sam i ja hteo da ti kažem, i to dvaput dnevno. Ali ako voliš vozove i imaš manje od 26 godina, mislim da je Balkan Fleksipas najisplativiji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites