Posted August 15, 2010 planiram u subotu 21.8. da posetim Bratislavu . Pošto sam pročitao da je Bratislava mali grad i da moze sve za jedan dan da se obiđe moj itinerer bi izgledao ovako ( svi predlozi i sugestije su dobrodošli ) : Krećem u petak vozom za Budimpeštu oko 23.00 iz Novog Sada , u Budimpešti sam oko 5 i koji minut ( do sada mi je ovaj voz bio uvek tačan ) . E' sad bi trebao kao da istrčim iz voza i kupim kartu na šalteru pošto mi voz za Bratislavu kreće u 5. 28 ( EC 174 Jan Jesenius ). Šta vi forumaši mislite jer to moguće obaviti za nekih 20-tak minuta , pod uslovom da voz iz Beograda ne kasni ). U Bratislavi bih trebao da budem u 8.05 . Imao bih 12 sati za obilazak grada i smatram da bi mi to bilo sasvim dovoljno . Povratak bi bio u 19.54 iz Bratislave u Budimpešti sam u 22.32 , a u 23.00 vatam voz za Beograd . Ovaj voz u 23.00 zna da kasni tako da se za njega puno i ne brinem . Rezervna varijanta mi je ako ne stignem na onaj u 5 i 28 imam voz u 9:28 ( EC 170 Hungaria ) koji stiže u 12.08 u Bratislavu , mislim da bi mi i 8 sati bilo dovoljno za obilazak Bratislave . Šta vi mislite , pišite ,jer neko skoro putovao na ovoj relaciji , koliko je povratna karta Budimpešta Bratislava , gde menjati novac , koji je kurs , sta vredi posetiti i pisite sve ostalo sto smatrate da mi moze pomoci . Naravno kada se vratim sledi kratka retrospektiva putvanja ii korisne informacije za buduće putnike Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 povratna karta budimpešta - bratislava 16 eur. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 U Bratislavi ti je najbolje da posetis Bec Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 Da postoji like ovde na forumu, sada bih ti kliknuo Moguce je naravno ako ne bude kasnjenja vozova Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 Moguce je obaviti (ne zaboravi da uzmes broj iz automata na Keletiju). Ako ne stignes na voz, stizes na bus OW-a. 8 sati je dovoljno za 2-3 kruga po Bratislavi, ukljucujuci i Petrzalku Forinte ne uzimaj na stanici. U to vreme ti ne radi niti jedan change, tako da promeni kod nas (u OTP-u). U Slovackoj koriste euro. Slovacka je divlji zapad, zemlja sa najbrzim privrednim rastom u EU, pre svega zahvaljujuci kriminalu Srbija 90ih koja je u EU samo zbog geopozicije Salu na stranu, obidji stari grad, tvrdjava ne vredi ako se i dalje renovira, neces mnogo videti pa pitaj nekog...Slavik je samo za mazohiste, mada je lep pogled. Silom prilika sam cesto tamo, pa znam o gradu vise nego sto bih zeleo. Ne znam sta te konkretno zanima. Licno izbegavam voz jer mi je muka i od Petrzalke i od gubljenja vremena u prevozu do centra. Radije idem OW do Mlynski Nivi stanice. Sta te konkretno interesuje ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 hihihi, i ja bi da lajkujem Pre neku godinu ostala sam 5 sati u Bratislavi, i stigla sam da obidjem centar, otisla i do "tvrdjave" koja je meni bila skroz neinteresantna, a onda presedela vise od sat vremena u nekoj vrlo lepoj poslasticarnici u centru jer nisam znala sta bih jos tu da radim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 Licno izbegavam voz jer mi je muka i od Petrzalke i od gubljenja vremena u prevozu do centra. Radije idem OW do Mlynski Nivi stanice. Sta te konkretno interesuje ? Voz iz Budimpešte ide do glavne stanice, a ne do Petržalke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 Ја не знам зашто неки људи тврде да Братиславу не вреди посетити. Можда желе да буду у ''тренду'' јер они као путују по западу... Ја сам се вратио пре 6 дана. Био сам тамо три дана. Гад је веома леп, чист и пријатан, људи су такође пријатни, расположени за разговор и спремни да помогну. Иначе, нас Словаци много воле. Ја и другар смо упознали неке Словаке и брзо смо нашли заједнички језик спомињући један народ и државу који нам је обома комшијски. Ако успеш да нађеш обавезно купи медовину. Е да, на улазу у град са аутопута на једном надвожњаку великим словима у боји наше заставе је исписано ''Косово је српско''. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 Licno izbegavam voz jer mi je muka i od Petrzalke i od gubljenja vremena u prevozu do centra. Radije idem OW do Mlynski Nivi stanice. Sta te konkretno interesuje ? Voz iz Budimpešte ide do glavne stanice, a ne do Petržalke. Istina...uglavnom idem iz Beca, odatle lapsus scribae. @Miloica...sta ti bi druze ? Nema potrebe za tim tonom. Fin je grad, ali za nekoga ko moze da bira, po mom misljenju je medju poslednjim opcijama u okruzenju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 Нешто нисам путовао много по европи и то западној али знам кад ми је нешто ружно, а Братислава мени то јесте. Као неко мало предграђе Беча или Будимпеште. Иначе графит је прежврљан и сад пише Косово је Албанско, мајке им спалим. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 hvala na svim informacijama , bio lep ili ružan ja idem . umalo da zaboravim na to da se i na Keletiju uzima broj na automatu samo se nadam da neću čekati kao u Amsterdamu sat i po da mi izađe broj, jer je ipak malo rano za gužve a i to za forinte ste u pravu lično iskusio kada mi je u martu obračunao 210 forinti na stanicu umesto 265 koliko sam dobio u gradu . Kad ti OW autobusi polaze za Bratislavu i gde im se nalazi stanica u Budimpešti ? Interesuje me jel se neko penjao na onaj njihov poznati most ( mislim da se zove Novi ), deluje mi dosta visoko i pogodno za panoramske slike Bratislave. Ostalo mi je sve relativno poznato , šta vredi videti i posetiti . Kažu da Bratislava nije skupa i za šoping ( Polus City Center , Aupark - poznati šoping centri) pa tu mogu potrošiti slobodno vreme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 Evo da se i ja prijavim, prije par dana sam bila u Bratislavi i ne mogu reci da mi je ruzna, meni je simpatican manji gradic...Obisla sam sve za dan, laganim tempom, uz odmaranja i kafenisanje... Na most se nisam penjala, mislim na restoran i vidikovac. Oni su na nekih 90 m iznad terena, a ovo za ulaznice je sa neta: "The entry fee for the UFO sightseeing deck is € 6.64 (for children and pensioners over the age of 65 it is € 3.32) but is waived for guests with a reservation at the Taste Restaurant. The UFO sightseeing deck dubbed Watch is open daily from 10 a.m. to 10 p.m." Meni su bila simpaticna i Dancing bells, to su metalne ploce u rasteru 3x3 koje proizvode zvuk kada skaces po njima. Nalaze se na trgu Hurbanovo sa desne strane kada dolazis iz pravca Mihalske kule (sa lijeve je crkva), pod nekim drvecem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2010 Нешто нисам путовао много по европи и то западној али знам кад ми је нешто ружно, а Братислава мени то јесте. Као неко мало предграђе Беча или Будимпеште. Иначе графит је прежврљан и сад пише Косово је Албанско, мајке им спалим. Јесте, с тим што је и албанско прецртано и испод опет дописано српско. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2010 evo vratih se iz Bratislave pun utisaka . Bratislava je predivan grad koga preporucujem svakom da ga poseti . Nisam imao srece sa vozovima , voz iz Beograda za Peštu mi je u dolasku u Novom Sadu kasnio 40-tak minuta , tako da nisam uspeo da stignem na onaj u 5.28 za Bratislavu ( mislim da je razlog kašnjenja bila velika gužva jer je voz bio pun stranaca koji su se vraćali iz Guče ) . Imao sam zato 4 sata manje za obilazak Bratislave a 4 neplanirana sata za Budimpeštu. Cena karata Novi Sad - Budimpešta 23 e , Budimpešta-Bratislava 4480 forinti ( 16 e ) ,prema tome forumaši više vam se isplati ova opcija nego direktno iz Beogrda za Bratislavu , karta povratna je preko 70 e. U povratku sam bukvalno utrčao u voz za Beograd jer je voz iz Bratislave malo kasnio a za Beograd je bio tačan u minut (23.00). Jedan savet za stanicu Keleti , kada stižete na stanicu u minut do polaska vašeg voza najbolje je odmah otrčati na prvi levo terminal ili desno zavisno sa koje strane gledate jer dok se dođe do velikog ekrana voz vam može otići. Za posetu Bratislavi mislim da bi bilo idealno 2 dana da se sve na miru obiđe , meni je 8 sati bilo malo , sem centra , zamka , Slavika nisam stigao da pređem na drugu stranu Dunava - Petržalku , nisam imao vremena ni da postim neki tržni centar , zoo , dunavski kej ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2011 Jel se neko razume u gradski prevoz u Bratislavi.. Zanima me kako da stignem od autobuske stanice do Hotela Medium, on se nalazi u ulici TOMASIKOVA 34. Ta ulica se sece sa TRNAVSKOM CESTOM. Hvalaaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 http://www.imhd.zoznam.sk/ba/index.php?w=3825242e29ef2f302523ea〈=en Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 Uzmi lepo u bilo kom hotelu mapu grada, Bratislava nije veliki grad i vrlo je lak za snalazenje. uzgred, jeste dobra i jeftina za soping, ja kupila lepu jaknicu u nekoj radnjici (mislim doduse da je second hand shop) za 1 euro. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 imam nekoliko planova Bratislave koje sam pokupio na ITB u Berlinu , pošalji mi adresu pa ću ti poslati jednu. Ipak je lepše kada se sve to isplanira od kuće. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 A jel znate kakva je situacija sa taxiem u Bratislavi. Jel skup taxi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 Ako ides vozom, u tom pravcu ide bus za aerodrom (letisko), a da li bas ide do hotela ne znam? Imas na na ovom sajtu PUTNICKI RECNIK (srpsko-slovacki), moze pomoci. Jedi obavezno bzidzove haluske. A scastnu cestu! (srecan put) p.s. karta se kupuje za voznju na 15minuta, 1 sat...pa je bolje uzmi tu za 1 sat,nego da predjes tih 15 minuta,pa da udje kontrola.Kazna je 50 evra! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 hmmm...sad bas gledam ove karte za gradski prevoz. Ima raznih kombinacija, najblje mi je da uzmem ovu turisticku za 3 dana, 8 eura. Ja cu tamo biti subota, nedelja i ponedeljak, pa kontam da je to najjeftinija verzija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 E vidis to ne znam...Znam samo da ima puno kontrola po busevima.Za karte imas automate za kupovinu,a mozes i na kiosku da kupis.Obnovili su jako lepo tvrdjavu (Stare mesto),a ako bude lepo vreme idi (bus lokalni ide to tamo,pola sata voznje) na Devin...to je tvrdjava na Dunavu prema Austriji. I ona je skoro renovirana. Mozda neko zna da li u tu cenu turisticke idu i neke ulaznice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 Ja idem da gledam tenis, tj FED Cup Slovacka Srbija, da navijamo za JJ ) Teni se igra subota i nedelja, a ponedeljak mi je free day pa cu iskoristiti da upoznam Bratislavu malo bolje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 Ali cemu gradski prevoz u gradu koji je tako malen? Pesacki se grad najbolje upoznaje, a i zdravije je... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 A jel znate kakva je situacija sa taxiem u Bratislavi. Jel skup taxi? U Bratislavi ti uopste ne treba taksi, grad je mali i moze se preci lako peske, dzaba da bacas pare na to. Cak ni gradski prevoz nije nuzan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites