Followers 0

Easy Jet

262 posts in this topic

Nazalost taj let iz Rima u 12h je u ponedeljak, a nemam kako da stignem na njega iz Bg taj dan, morao bi ranije dan, tako da bi ta varijanta podrazumevala nocenje u Rimu, mora se negde nociti ipak :)

Edited by smileysrb

Hm kupio sam vec kartu za 13.9. preko AiR Serbia, al izgleda da je bilo i prostora za rizik i pokusaj da se stigne na onaj u nedelju koji je 1 i 15min posle sletanja u Rim s obzirom da EJ ima opciju                                          -  New! Missed Flight Cover

Next available flight or full refund
                                                                                  Up to 4 hours late, for ANY reason
                                                                          No paperwork, all handled at the airport                  per adult €10.50 in total for 1 adults

Al ok, eto cisto neko sledeci da obrati paznju da postoji i ta opcija :)

Imam sad jedno drugo pitanje, ako bi hteo da odnesem flasu rakije to bi sigurno podrazumevalo da moram da platim i prtaljag, mislim ne bi moglo kao kabinski prtljag cak i ako je npr. kupljena rakija na aerodromu u Bg-u? :blush:

Imam sad jedno drugo pitanje, ako bi hteo da odnesem flasu rakije to bi sigurno podrazumevalo da moram da platim i prtaljag, mislim ne bi moglo kao kabinski prtljag cak i ako je npr. kupljena rakija na aerodromu u Bg-u? :blush:

Roba kupljena u fri šopu se posebno pakuje sa računom iz prodavnice i kao takva ne podleže restrikciji na bezbednosnoj prover,i i može se uneti u ručnom prtljagu. Ako letiš lou kostom, podrazumeva se da i paket iz fri šopa mora stati u ručnu torbu.

Smeš da uneseš robu kupljenu u fri šopu, čak i mimo ručnog prtljaga. To uključuje i pića, koja bi trebali da ti zapakuju u "tamper-evident" kesu.

Hm, zanimljivo ovo za Missed Flight Cover, bar za linije gde ima više letova dnevno (meni ne bi ništa značila za FCO-BEG kad su na svaka dva dana, a svakako su mi refundirali pare). Pazi npr. ovu varijantu:

Sun 14 September 2014, Rome Fiumicino to Nice
Dep 09:35 - Arr 10:50 Flight EZY4967 1 Adult 1 x €58.49

Sun 14 September 2014, Rome Fiumicino to Nice
Dep 17:35 - Arr 18:50 Flight EZY4969 1 Adult 1 x €120.49

Kupiš ovu od 58€, doplatiš 10.5€, sletiš u Rim u podne, i odletiš ovim od 120€. Doduše, valjalo bi malo iščitati fine print, 

(Kako razmišlja srpski mozak, a? :king: )

Edited by Duya

Ako letiš lou kostom, podrazumeva se da i paket iz fri šopa mora stati u ručnu torbu.

Bar za EJ, nije tako:

http://www.easyjet.com/en/planning/cabin-baggage

Find out what items are allowed in the cabin in addition to your one cabin bag allowance

Other items you’re allowed in the cabin include: an overcoat, shawl, umbrella, crutches or walking frame/stick and one standard size bag of duty free goods from the departure airport. This is in addition to the one item allowance.

Sto se rakije tice, ako je hupljena na aerodromu, EJ ne pravi probleme.

Kod njih moze (na beogradskom aerodromu, ne na svim) i da se stavi stavi dole torba prilikom cekiranj - ako ti je torba koju si mislio da nosis kao kabinski prtljag i u njoj nemas nista oserljivo, tipa, kompjuter i sl. Ja to uvekradim i u tu torbu ubacim i tecnosti i generalno ono sto ne moze kroz security. Ne placa se dodatno, treba samo doci malo ranije, tj. ne biti bas poslednji na cekiranju.

Ali to tebi ne pomaze, jer ti nisu povezani letovi, moraces da pokupis prtljag, pa da ga ponovo cekiras u Rimu.

Nisam razumela koja ti je, na kraju, varijanta... AirSerbia do Rima i Easyjet Rim - Nica?

@ Duya uh nazalost necu biti ovaj put klasicni srpski mozak ;D  ta cena se od juce do danas promenila za skoro 20 evra, mora da je taj let bas popunjen s obzirom da je ovaj dan pre ovako jeftiniji ...

@Tashi da to mi je na kraju varijanta, nisam jos kupio ovu drugu kartu samo jer sam cekao da vidim sta da radim za prtljag, tj flasu, nisam bas najbolje razumeo ako vi to praktikujete i spuste vam torbu dole kako onda opet ne idete na cekiranje, mislim zar to nije isti slucaj, al ok, kupicu taj prtljag da ne komplikujem sada ...

I to sve preko skyscanner sam trazio i kupio karte preko njihovih servisa za online kupovinu, prvi put sam to radio nadam se da nije nesto preterano drugacije :)

Inace to nisu svi letovi koje treba da obavim u svojom obilasku Fra, sledeci je najverovatnije Ryanair Marsej-Bordo, to treba da sutra da pazarim, al ok to vec vise nije ovaj topik :)

Edited by smileysrb

Kad dodjes na cekiranje u Bg, pitas ih (nekad se i oni sami ponude) da li mozes rucni da stavis dole. Ako si medju prvima, oni to prihvate, jer tako ima manje torba u kabini. Pricala sam sa sluzbenicima na salteru i objasnili su mi da im je to regularna procedura za EJ na Tesli.

Ali, kao sto rekoh, tebi to nista ne znaci, jer ako letis AirSerbia, pa Easyjet, nisu ti povezali letovi i a u Rimu mislim da nema te opcije.

Nego, jesi li pogledao cenu Alitalije Rim-Nica... mozes i preko AirSerbije - Beograd-Rim-Nica - bar imas povezan let, cekiras se u Bg i to je to. Manje vremena gubis na Fiumicinu... Dodaj tome i da je sezona strajkova ovde - jedan dan kontrolori, drugi aerodromsko osoblje... sad prete i policija i vojska...

Ja sam se provukla u avgustu kroz strajk radnika na prihvatu prtljaga, ali dosta je kofera ostalo u Rimu...

Pa ne, skyscanner nije izbacivao Alitaliju kao ok ponudu za te dane, u finansijskom smislu, a nisam znao da postoji taj let preko Air Serbia ili bar nije bilo na skyscanner-u...

Gledala sam sad, preskupo je u jednom pravcu. Meni je bila ok cena, jer je bila povratna. AirSerbia je bio codeshare.

Najbolja ti je ta kombinacija AirSerbia + EJ.

Za povratak, ja bih ti predlozila EJ Bordeaux - Milano, pa Milano - Bgd (isto EJ). Osim ako iz Bordoa ne planiraš još neki francuski grad... :)

Meni sve vise lice da su tumesani aerodrom i airserbia!? KATASTROFA!

jok i nisu,gle šta sve uradiše otkad dođoše,pa plus gašenje aerodroma (planiranih već kao medjunarodnih) .posle počnu proseravanja er sbija ne znam koliko procenata skočio prihod pa surčin neznam koliko prihodovao itd

jok i nisu,gle šta sve uradiše otkad dođoše,pa plus gašenje aerodroma (planiranih već kao medjunarodnih) .posle počnu proseravanja er sbija ne znam koliko procenata skočio prihod pa surčin neznam koliko prihodovao itd

Pa kako se wizzair obogatio a ne kazu da smo mi jeftinije putovali a ne oni obogatili. DVA aviona su imali ovde u bazi i koliko linija da bi na kraju pobegli odavde. Kao povlasceno placali taksu po 9.6 po putniku a airserbia 12 eura ali ne kazu da su oni platili tih 9.6 a airserbia nije. A popunjenosti njihovih aviona da ne pricamo! Svaki dan se moze procitati kako se u nasoj okolini otvaraju nove linije samo se kod nas ukidaju. Na primeru wizzaira koji otvara iz Budimpeste za Lisabon a nakon otvorene linije za Moskvu uveli su nekim danima i dva leta. U subotu jedan pravac za Moskvu sa cuvenom airserbia oko cetrdesetak hiljada a wiz air sa torbom nesto malo preko 110 eura. Na ovu temu moze da se prica danima ali uzalud!!! Opet nas zatvaraju u tor i sta ima kud da idete!!!

Promenio sam naslov teme. "Easy Jet uskoro leti i iz Srbije" će, nažalost, vrlo uskoro morati da glasi "više ne leti iz Srbije". Dugo su nam i trajali. :(

Da, dovoljno je bilo permutovati "i":

I EasyJet uskoro "leti" iz Srbije

smartass

Jos jedno iskustvo. Let za Rim 04.10. avion sleteo pre vremena, ali iamaju problem sa nekim senzorom i pilot izace i objasni putnicima sta se desava. Ovo pricam jer sam isto imao situaciju i sa airsrbijom gde niko naravno ti nista ne kaze i ne izvinjavaju se. U medjuvremenu stize sms od easyjet da mozemo koristiti vaucer za osvezenje ali na aerodromu niko o tome nema pojma ili se pravi lud! Posto mi imamo specijalan aerodrom gde se sekjuriti kontrola radi na gejtu ne moze se napolje i naravno putnici protestuju! Otklanja se kvar i nakon sat kasnjenja avion je spreman za poletanje. Ponovo kapetan sve sacekuje na ulazu i izvinjava se za kasnjenje kao i na izlazu ponovo.

Elem u povratku 08.10. na samom ulasku gomila otkazanih letova. Pomislih da nije ponovo situacija od pre nekoliko dana, medjutim na aplikaciji pise da je strajk kabinskog osoblja u Italiji. Za nas let i dalje stoji da je on time, ali sa naznakom procitajte obavestenje. Medjutim poleteo je na vreme a otkazali su let iz Milana. Pitam na ulasku zar vi ne strajkujete i oni ljubazno odgovaraju kao u poverenje da je to laz da kompanija sama redukovala letove. Kome je sad verovati!?

Putujem za Milano u novembru. Uradila sam check in I dobila sam boarding pass. Putujem samo sa rucnim prtljagom. Da li to znaci da mogu da dodjem pravo na gate za ukrcavanje I da ne moram da idem na salter easyjet-a da gubim vreme?

U principu, da, mada su me u BG vratili na šalter (tamo u desnom delu aerodroma) jer sam imao oveći ručni prtljag, koji uglavnom uzimaju za dole, a i često štampaju ponovo boarding passove. Tako da... ipak dođi na vreme.