Posted April 23, 2023 Potpuno besmisleno. Verovatno će sad još neko vreme biti takvih maltretiranja, dok se svi ne usklade. Btw ne vidim nigde na sajtu Qatara informaciju da treba PCR za boarding. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2023 3 hours ago, Lazar said: Potpuno besmisleno. Verovatno će sad još neko vreme biti takvih maltretiranja, dok se svi ne usklade. Btw ne vidim nigde na sajtu Qatara informaciju da treba PCR za boarding. pa o tome se i radi, nigde nista ne pise...al zenu vratise sa check in-a u Bgu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2023 12 minutes ago, bam-bam said: pa o tome se i radi, nigde nista ne pise.. u TIMATIC-u pise: Quote Warning Passengers entering or transiting through China (People's Rep.) must have a printed negative COVID-19 NAAT, PCR or RT-PCR test taken at most 48 hours before departure from the first embarkation point. The test certificate must be in English or the official language of the departure country. Ima izuzetaka za neke letove, ali Qatar nije medju njima: Quote If passengers arrive on a direct flight from Brunei Darussalam, Cambodia, Denmark, Egypt, France, Georgia, Greece, Hungary, Indonesia, Iran, Italy, Kenya, Lao People's Dem. Rep., Maldives, Malaysia, Mongolia, Nepal, New Zealand, Philippines, Singapore, South Africa, Spain, Sri Lanka, Switzerland, Tanzania, Thailand, United Arab Emirates or Viet Nam, rapid antigen test (including home testing kit) is also accepted and airlines are not required to check the test result. This does not apply to passengers younger than 3 years. This does not apply to passengers arriving on a direct flight from Macao (SAR China). This does not apply to passengers younger than 4 years arriving on a direct flight from Hong Kong (SAR China). This does not apply to passengers arriving from Hong Kong (SAR China) who in the past 7 days have only been in China (People's Rep.), Hong Kong (SAR China) and Macao (SAR China). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2023 Trazi Qatar Airways PCR zvanicno,upozoravaju na wechatu na to. Inace sam izbegavala Qatar kad sam isla za Kinu jer su trazili povratnu kartu dok Etihad npr.nije. Mene su na tu foru cimali na Tajlandu pre mesec ipo dana,nije im se svidjala moja povratna karta jer je bio tranzit u Vijetnamu i lokalna kompanija pa kao za Vietnam treba viza pa su zvali sefa pa mi ga davali na tel.pa posle pregovora su mi dali da potpisem izjavu da nisu odgovorni ako me ne puste u Kambodzu a gle u Kambodzi me nisu ni pitali za povratnu kartu. Na Tajland vise ni u tranzitu. Inace ako nekog zanima,u Kambodzi vise ne izdaju biznis vizu on arrival (koja moze da se produzi) bez pratece dokumentacije o poslu ili biznisu,vec samo turisticku. A i ako imate dokumentaciju opet prave problem i traze mito,doduse ne na aerodromu ali na kopnenim prelazima da. Tako da nije ni Kambo sto je nekad bila ali se sto se posla tice ima ga. Jedino naci neku agenciju sa vezama pa da zavrsi biznis ako dodjete na turisticku a planirate da trazite posao.Mada znam da nije navala😅 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2023 On 4/24/2023 at 12:00 AM, jms_uk said: u TIMATIC-u pise: Ima izuzetaka za neke letove, ali Qatar nije medju njima: Znaci to je to, ko iz Srbije dolazi u Kinu, treba mu PCR i tacka.....posto su se i ovde pojavile informacije da ne treba PCR, a i nasi Kinezi, koliko vidim, nisu bili bas dovoljno upuceni medju sobom, cim se ovakve stvari desavaju...u sv. slucaju, zena je morala da kupi novu kartu...Koliko ja znam, zar nije na samom salteru Qatara, kad se chekirala pa odbijena za let, trebalo da je prebace na sledeci let? Naravno uz placanje nekog penala? To je uvek bila procedura u takvim slucajevima, kao i kad neko zakasni na let? @jms_uk jel znas nesto o tome? Njoj su btw, na salteru check in-a qatarovci rekli da oni nemaju nista s tom kartom, da se zena obrati agenciji preko koje je kupila kartu, i da vidi sve sa njima...Zena je kupila kartu preko online agencije, ne postoji telefon, njih ne mozes dobiti i to je to....Meni se vise puta desilo da sam zakasnio na legacy let, a jednom me nisu pustili zbog vize, jer nisu imali najnovije podatke, i uvek su me prebacivali na naredni let, iako je karta bila kupljena preko sajtova... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2023 Zavisi od karte (i pracila za tu fare).Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2023 Today, Tuesday, April 25, China’s Ministry of Foreign Affairs (MFA) announced at the regular press conference that PCR testing requirements for all overseas arrivals to the Chinese mainland will be scrapped. The announcement was made by MFA spokesperson, Mao Ning. Here are a few things you need to know: The new rules are in effect as of this Saturday, April 29. No COVID tests will be checked during check-in when flying to the Chinese mainland. Instead of a PCR test result, passengers can show a negative rapid antigen test (RAT) result issued within 48 hours before check-in. This result may be checked upon arrival to the Chinese mainland. In other words, if you are planning on flying to the Chinese mainland, have a RAT kit ready to use before you check-in for your flight. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2023 pozdrav Procitam sam jedno 20-30 strana vec, nisam nasao da li je moguce da prvo odem u Sangaj, nadjem neko posao, pa da tamo zavrsim radnu vizu. Naravno poneo bih svu dokumentaciju. Naravno predavao bih Engleski, imam diplomu a zavrsicu i TEFL uskoro. Nesto mi je cudno da trazim posao online, bolje je direktno na licu mesta. Pod uslovom da ne moram da se vracam u Srbiju da bih dobio vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2023 Sa diplomom engleskog jezika ne možeš naći legalan posao predavača engleskog jezika u Kini. Za to je potrebno i da imaš državljanstvo neke zemlje u kojoj je engleski prvi jezik. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2023 Kako to, zar niko od Srba sa ove teme nema z vizu? Koji je smisao teme onda? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2023 (edited) 7 hours ago, Zoki28 said: Kako to, zar niko od Srba sa ove teme nema z vizu? Koji je smisao teme onda? Ima nasih koji rade legalno sa diplomom filoloskog,bilo koji jezik,ali kao Drama ili Arts teacher. Za predavanje engleskog postoji work around (prijave te na poziciju menadzera a predajes engleski) ali to se ne preporucuje jer proveravaju. Kao sto rece Lazar,ne moze se legalno raditi kao English teacher ako nisi iz neke zemlje gde je engleski prvi jezik. Nasi sada uglavnom predaju predmet kao fizicko, muzicko,hemija itd. Engleski mozes da predajes uVijetnamu,Kambodzi,Tajlandu,Mijanmaru,ako te zanimaju te zemlje u Aziji. Mene sada zanima Tajvan,nisam sigurna da li mogu non nejtivi,koliko vidim mogu.. Edited July 30, 2023 by Bonito Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2023 (edited) 10 hours ago, Bonito said: Ima nasih koji rade legalno sa diplomom filoloskog,bilo koji jezik,ali kao Drama ili Arts teacher. Za predavanje engleskog postoji work around (prijave te na poziciju menadzera a predajes engleski) ali to se ne preporucuje jer proveravaju. Kao sto rece Lazar,ne moze se legalno raditi kao English teacher ako nisi iz neke zemlje gde je engleski prvi jezik. Nasi sada uglavnom predaju predmet kao fizicko, muzicko,hemija itd. Engleski mozes da predajes uVijetnamu,Kambodzi,Tajlandu,Mijanmaru,ako te zanimaju te zemlje u Aziji. Mene sada zanima Tajvan,nisam sigurna da li mogu non nejtivi,koliko vidim mogu.. Tajvan bi bio ok i za mene, ili cak Vijetnam,u obe zemlje sam bio, problem je sto je suncano sve vreme. Kao leto kod nas, toliko da u toku dana nema puno ljudi na ulici kao kod nas. Cak imam i diplomu sa Tajvana, doduse to je sa nekog takmicenja ali verujem da bi pomoglo. Bolje nego nista. Kolike su plate, verovatno si odradila neko istrazivanje. Sto se tice Kine, da li predaju fizicko, muzicko na engleskom ali im je zapravo engleski ili stvarno predaju te predmete. Posto oliko sam shvatio engleski se najvise trazi? Imaju dovoljno nastavnika ostalih predmeta. Ja sam mislio da idem na sever kine, npr Changchun, tu je valjda moguce dobiti z vizu, koliko shvatam to je nadleznost nekog lokalnog biro-a za strane eksperte. Edited July 30, 2023 by Zoki28 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2023 Ima dosta nasih sada u Vijetnamu.Instaliraj wechat,ako vec nisi,ubacicu te u grupe za posao u VN i u Kini. Da,stvarno predaju te predmete i to su im profesije,osim nekih koji su kupili ruske i americke diplome za fizicko i predaju legalno u Kini. Osim subject teachera ima i mnogo kosarkaskih i fudbalskih trenera. Nisam se bas raspitivala za Taiwan. Sto se plata za teachere tice najmanje plate su na Tajlandu,pa zatim ide Kambodza 1100-1300$), Vijetnam (1700$) pa Kina u kojoj su najvece plate. Ima tu jos i Koreja ali tamo valjda mogu samo nejtivi,za Taiwan nisam sigurna. 12 hours ago, Zoki28 said: Ja sam mislio da idem na sever kine, npr Changchun, tu je valjda moguce dobiti z vizu, koliko shvatam to je nadleznost nekog lokalnog biro-a za strane eksperte. To je divna info. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2023 Ustvari,u Kambodzi ima i vecih plata,zavisi od obrazovanja i od skole. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2023 (edited) 22 hours ago, Bonito said: Ustvari,u Kambodzi ima i vecih plata,zavisi od obrazovanja i od skole. To jeste interesantno, dakle u Kambodži veća plata skoro nego bilo gde u Južnoj Americi, npr znam da je i Kolumbiji nor 600-1000 usd za profesore Engleskog, a npr privatni čas je oko 10 usd. Takodje npr u Bogoti je nemoguće naci stan za ispod 400-500 usd tako da nemam pojma kako oni tamo uspevaju da prežive. Najpovoljnije što sam našao je bilo oko 400 usd ako uzmeš na 6-12 meseci. Edited August 1, 2023 by Zoki28 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2023 22 hours ago, Bonito said: Ima dosta nasih sada u Vijetnamu.Instaliraj wechat,ako vec nisi,ubacicu te u grupe za posao u VN i u Kini. Da,stvarno predaju te predmete i to su im profesije,osim nekih koji su kupili ruske i americke diplome za fizicko i predaju legalno u Kini. Osim subject teachera ima i mnogo kosarkaskih i fudbalskih trenera. Nisam se bas raspitivala za Taiwan. Sto se plata za teachere tice najmanje plate su na Tajlandu,pa zatim ide Kambodza 1100-1300$), Vijetnam (1700$) pa Kina u kojoj su najvece plate. Ima tu jos i Koreja ali tamo valjda mogu samo nejtivi,za Taiwan nisam sigurna. To je divna info. Zapravo za to da moze da se dobije vizu na severu kine sam čitao ovde, na strani oko 40-41, ali i postoji mala verovatnoća da zaista može. Super za te grupe, sad ću da vidim kako da prebacim stari WeChat na ovaj telefon. Osim predavanja drugih predmeta, da li drže privatne časove engleskog? Ne znam koliko je lako naći učenike, ali ako stvarno plaćaju 30 usd po casu, onda samo treba neki bezveze posao zbog vize, koji ne uzima previše vremena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2023 (edited) 3 hours ago, Zoki28 said: To jeste interesantno, dakle u Kambodži veća plata skoro nego bilo gde u Južnoj Americi, npr znam da je i Kolumbiji nor 600-1000 usd za profesore Engleskog, a npr privatni čas je oko 10 usd. Takodje npr u Bogoti je nemoguće naci stan za ispod 400-500 usd tako da nemam pojma kako oni tamo uspevaju da prežive. Najpovoljnije što sam našao je bilo oko 400 usd ako uzmeš na 6-12 meseci. U Kambodzi su plate za ticere vece nego na Tajandu sto je jako cudno ali tako je.Drugi put sam sad u Kambodzi a ima ovde i jedan nas par koji radi za 1600$ u dobroj skoli. 3 hours ago, Zoki28 said: Zapravo za to da moze da se dobije vizu na severu kine sam čitao ovde, na strani oko 40-41, ali i postoji mala verovatnoća da zaista može. Super za te grupe, sad ću da vidim kako da prebacim stari WeChat na ovaj telefon. Osim predavanja drugih predmeta, da li drže privatne časove engleskog? Ne znam koliko je lako naći učenike, ali ako stvarno plaćaju 30 usd po casu, onda samo treba neki bezveze posao zbog vize, koji ne uzima previše vremena. Gledala sam neki oglas za ticera u Taipei na Tajvanu i moze non-native a placa se 20$ po satu. U Kambodzi slabo ima da se radi po satu (koliko znam) uglavnom je mesecno i isplacuje se dvaput mesecno (barem u mojoj skoli).U Vijetnamu ima da se placa per hour. Radila sam ranije posle radnog vremena u istoj skoli part time za tinejdzere i bilo je placeno 12 $/H tako da mislim da ni sad nije vise,ali opet kazem nema mnogo part time da se nadje i uglavnom je full time. Tesko se nalazi "bezveze posao" jer se u Kambodzi bas radi,.. Edited August 1, 2023 by Bonito Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2023 (edited) 42 minutes ago, Bonito said: Edited August 1, 2023 by Bonito Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2023 Imas i rad u Kuvajtu,2000$ je plata a stan je placen. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2023 (edited) 2 hours ago, Bonito said: Imas i rad u Kuvajtu,2000$ je plata a stan je placen. Mislim da i tamo treba da budes native, mada znam da ima bar par Srba. Ali plata je verovatno još veća od 2k. Edited August 1, 2023 by Zoki28 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2023 5 hours ago, Bonito said: Gledala sam neki oglas za ticera u Taipei na Tajvanu i moze non-native a placa se 20$ po satu. U Kambodzi slabo ima da se radi po satu (koliko znam) uglavnom je mesecno i isplacuje se dvaput mesecno (barem u mojoj skoli).U Vijetnamu ima da se placa per hour. Radila sam ranije posle radnog vremena u istoj skoli part time za tinejdzere i bilo je placeno 12 $/H tako da mislim da ni sad nije vise,ali opet kazem nema mnogo part time da se nadje i uglavnom je full time. Tesko se nalazi "bezveze posao" jer se u Kambodzi bas radi,.. Super, Kambodža dakle kao zemlja trećeg sveta, ili nešto tako, a plate 3x veće nego u Srbiji. Taipei takodje ima finu klimu, cela zima kao proleće kod nas - 15-20 stepeni. Tamo da bi trebalo da osvojim Tajwan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2023 (edited) 58 minutes ago, Zoki28 said: Mislim da i tamo treba da budes native, mada znam da ima bar par Srba. Ali plata je verovatno još veća od 2k. Ne treba da si native,ide se preko nekih nasih. Znam da je otisla devojka i odusevljena je. Imam mejl adresu na koju se prijavljuje ako ti treba.Mislim da je plata 2k $. 37 minutes ago, Zoki28 said: Super, Kambodža dakle kao zemlja trećeg sveta, ili nešto tako, a plate 3x veće nego u Srbiji. Taipei takodje ima finu klimu, cela zima kao proleće kod nas - 15-20 stepeni. Tamo da bi trebalo da osvojim Tajwan. Za mnoge zapadnjake je Srbija treci svet a kad dodjes u Kambodzu,kakva je danas,shvatis da je razvijenija od Srbije.Phnom Penh je sada mnogo bolji od Beograda u svakom smislu. Da nisam ni ja odusevljena klimom u Kambodzi (tropska klima na jugu Kine je nesto drugo,podnosljivija je),zapravo jedino mi klima smeta.Ali ja imam online posao,pa ovde samo jutarnji part time radim,tako da i ne moram da se zadrzavam,mada su mi sve drazi ljudi i zemlja kao takva. Edited August 1, 2023 by Bonito Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2023 8 hours ago, Bonito said: Da nisam ni ja odusevljena klimom u Kambodzi (tropska klima na jugu Kine je nesto drugo,podnosljivija je),zapravo jedino mi klima smeta.Ali ja imam online posao,pa ovde samo jutarnji part time radim,tako da i ne moram da se zadrzavam,mada su mi sve drazi ljudi i zemlja kao takva. Meni se nesto ne svidja zivot, kada je sve pusto. Svi su u kucama jer je previse toplo. Npr u Manili je uglavnom pusto, osim pomalo uvece i u shopping molovima. Nigde nije idealno ali je daleko bolje da imas nekih 20 stepeni bar nekoliko meseci u toku godine. 8 hours ago, Bonito said: Ne treba da si native,ide se preko nekih nasih. Znam da je otisla devojka i odusevljena je. Imam mejl adresu na koju se prijavljuje ako ti treba.Mislim da je plata 2k $. Marija se zove? Kuvajt mi je kranja opcija, posto je temperatura katastrofa, mislim ako nema nista bolje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2023 Pozdrav, citam tekstove oko koordinacionog pasoša. Skoro sam kupio kartu za Guangzhou, smatrao sam da se zabrana odnosi samo na Šengen zonu. Ako imate neke novosti javite, jer se bliži datum putovanja pa sam hteo da se osiguram na vreme ako je moguće! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2023 (edited) Da li bi bila ljubazna @Bonito da me ubaciš u grupe za VN? Takođe mi se sviđa ona priča za Kuvajt. Moj ID je: studio4o4 (sa "o" umesto nule). Hvala unapred! 🙃 Edited September 25, 2023 by TijanicaL Zaboravih da te tagujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites