Posted August 4, 2014 Znam stari, sve informacije sam nasao preko ovog sajta, i celo vece cu opet da trazim link, a secam se da sam ga video pre 2 nedelje samo ne znam u kom postu Nista, opusteno, xie xie ni ^^ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2014 Praznik, mislim da si link i info o vizi video na temi viza za Kinu. Tamo je pisano dosta informacija o vizama i gde smo ih vadili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2014 Nema na čemu!Uvek u službi svih naših naroda i narodnosti! Opet, u pitanju je uopšteni presek i situacija kakvu je trenutno zatičemo u Kini ...Meseci juli i avgust su najbolji za traženje posla u Kini ! Školska godina će početi od septembra ...Pozdrav za Nightwatcher-a i sve ucesnike na forumu.Prikljucujem vam se jer sam jaaaako zainteresovana da odem u Kinu kao nastavnik engleskog. Nightwatcher-ov prvi post me je bas inspirisao i ohrabrio, medjutim posle registracije na sajtu echinacities.com i pregleda oglasa za posao, shvatih da se u svakom oglasu koji sam do sada pogledala trazi da je predavac native speaker i da ima nekakav ESL certifikat (ne ispunjavam ni jedan ni drugi uslov ). Inace sam dipl. profesor engleskog i govorim engleskim na "near-native" nivou.Da li je to jos uvek dovoljno, pitam se? Mozda su se kriterijumi poostrili u odnosu na pre par godina, jer je interesovanje veliko? Dajte neki savet, please... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2014 Procitaj drugu temu o zivotu i radu u shenzhenu i bice ti jasno da brines bez razloga...ja npr, a i par drugih, planiramo da idemo u kinu u narednih mesec dana, sertifikat ima samo jedna devojka, native ocigledno nismo... koliko veceras se prijavljuj na svaki oglas i ne brini Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2014 (edited) Trazi da je predavac native speaker i da ima nekakav ESL certifikat (ne ispunjavam ni jedan ni drugi uslov ). Inace sam dipl. profesor engleskog i govorim engleskim na "near-native" nivou.Da li je to jos uvek dovoljno, pitam se? Mozda su se kriterijumi poostrili u odnosu na pre par godina, jer je interesovanje veliko? Dajte neki savet, please... Prijavljuj se i tamo gde pise "Native speakers only"!To sto imas srpski pasos, ne znaci da nisi zivela neko vreme u Britaniji (na primer) ili da imas poreklo odatle ... To "native speakers only" u skrivenom prevodu cesto znaci "samo belci/belkinje"! 95% Kineza koji intervjuishu ne moze da primeti razliku da li je neko native ili ne. A ti imas fakultetsku diplomu i govoris jezik, tako da ne brini! Samo napred!ESL ti ne treba!Pisi im da imas BA i da je to rangirano mnogo vise od posedovanja ESL-a ... onda ce shvatiti Edited August 7, 2014 by Nightwatcher Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2014 (edited) Praznik kada planiras da predas papire za vizu?Dvoje drugara sa grupe na FB su u utorak i sredu predali i dobili je .gif' alt='::'> Edited August 7, 2014 by Vanja123 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2014 Hvala na odgovorima! Doduse ja jesam provela neko vreme u Americi, palo mi je na pamet da to malo "nakitim" Probacu, pa sta bude.Inace, nedavno se u Beogradu reklamirao nekakav intenzivni TESOL/ESL/TEFL kurs u trajanju od nedelju dana ili manje, sa jednog kanadskog teacher training koledza, da ne imenujem sad. Izmedju ostalog, oni su se reklamirali tako sto su garantovali posao u Kini ljudima koji zavrse njihov kurs. Cena - 700 eur. Mozda bih se na kraju i upecala, ali kapiram da moja diploma MORA da vredi vise od nekog mini-kursa, a i prijateljica mi je rekla kako ljudi sa diplomom Filoloskog odlaze i bez toga, pa tako ustedeh novac... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2014 Procitaj drugu temu o zivotu i radu u shenzhenu i bice ti jasno da brines bez razloga...ja npr, a i par drugih, planiramo da idemo u kinu u narednih mesec dana, sertifikat ima samo jedna devojka, native ocigledno nismo... koliko veceras se prijavljuj na svaki oglas i ne brini Procitala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2014 Joj, drugari umorih se citajuci jedna istapitanja na svakoj stranici no... Hvala svim dobrim ljudima na iscrpnim informacijama, samo da se pohvalim da smo nas cetvoro uzeli karte za 3 septembar i pravac PRC vizu cemo da trazimo za desetak dana i to je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2014 Pisite odmah cim tamo stignete, sa terena informacije. Nemojte da nas zaboravite. Verujem da ce znaciti svima koji se razmisljaju na takav poduhvat. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 19, 2014 Pisite odmah cim tamo stignete, sa terena informacije. Nemojte da nas zaboravite. Verujem da ce znaciti svima koji se razmisljaju na takav poduhvat. Naravno, cim se sredimo podelicemo info sa vama, mada je vec sve receno, ipak update nije na odmetu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 drustvo ima li novih zainteresovanih za PRC? ja idem u ambasadu u utorak Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 Ljudi, juce je nas cetvoro +(usput smo naisli na jos dvoje koji isto tako lutaju sa fasciklama i google mapsom) i svi smo dobili vize bez bilo kakvih problema, naravno trazili smo na 3 meseca a dobili 1 kao i svako ko ide prvi put u PRC. Ljudi u ambasadi su nevidjeno ljubazni i ako imate sve papire koji su navedeni kao potrebni na stranici viza za kinu nemate razloga za brigu. Danas sam je pokupio i jednako su bili ljubazni. PRC here we go... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 Bravo Nemanjo .gif' alt='::'> Super je sto su za promenu negde u RS "ljudi ljubazni" pa polako se skupljamo, ima da napravimo nas klan u PRC kao sto i oni prave kod nas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2014 Praznik kada planiras da predas papire za vizu?Dvoje drugara sa grupe na FB su u utorak i sredu predali i dobili jeVadjenje vize u kineskoj ambasadi u Srbiji. Predao u cetvrtak 7. avgusta, dobio u utorak 12og. Ispred ambasade nije bilo guzve. Trazio najpovoljnjiu avionsku kartu i uputio se 22. avgusta za Peking. Trenutno sam u Chnogqing-u kod cure. Zvali smo 2 kontakta za vize danas. 1 nam je rekao 10 000rmb, viza za godinu dana bez dodatnih troskova (let, klopa, smestaj ako treba) a drugi uopste ne moze da pomogne jer kaze da treba da imam 2 godine radnog iskustva u Kini ili business viza na 60 dana. Inace kroz pola sata idem da trazim posao po gradu. Pa veceras pre spavanja da vidim koje su opcije za Vizu opet. Pozdravljam vas sve i ako neko dolazi u Chongqing neka se javi slobodno, makar sam sledecih 20 dana ovde WeChat: Dusan86 a Sim karticu cu naknadno da stavim kasnije u profil. Inace put: Nis - Bg 1185 rsd Bg-Budimesta 3025 Budimesta Peking 67 000 Povratna karta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2014 mozda ovo nekome pomogne... ovo je link koji su drugari postavili na fb grupu: http://fbt-chinavisa.com.hk/services.html a tice se viza... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2014 Drustvo evo i ja da se pohvalim - viza dobijena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2014 Izgleda da je i marko milicev citao temu pa resio da se oproba u shenzhenu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2014 ej drustvo nesto smo utihnuli, hm? da li je moguce da je interesovanje za PRC opalo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2014 gledamo iz prikrajka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2014 Drustvo, od danas sam na tlu Shenzhena hvala puno drugarima koji su me sacekali u HKG i u SHZ i odveli do hotela! Divni ste :*Pozdrav za sve koji su u PRC i za sve koji imaju ambicije da se maknu iz RS Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2014 Pisi nam, obavestavaj nas. Bice nam drago da cujemo kako je. Srecno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2014 Drugari, dolazim za Shenzhen krajem meseca, na nedelju dana, pa cu zamoliti sve one koji su raspolozni a u isto vreme zive u Hong Kongu ili Shenzhenu da mi puste poruku da vas malo priupitam oko prevoza po Hong Kongu i Shenzhenu, kako stici i koje prevoze menjati i slicno.Tajming bukiranja karata mi je bio katastrofalan, pa cu morati sada da pravim razne kombinacije da dodjem do odredjenih mesta u tim casovima. U isto vreme, ako nekom treba nesto da ponesem iz Srbije a nije tesko i kabasto (posto nemam mnogo mesta), mogu da mu ponesem. Lokacija smestaja ce mi biti oko Bao-an Shenzhen aerodroma, a stici do tamo ce biti veoma tesko.Ko god je raspolozan nek mi se javi.( postovacu ovaj post na 2 mesta, posto neko prati samo jednu temu ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2014 E ovako,prijavio sam se i dobio sam posao.Nisam jos otisao,krecem za neke 3 nedelje.Iskreno,nadam se da je sve ovo ok. Trebam da idem u ambasadu za vizu sto samo znaci da je sa te strane sve legalno i ne ide se na crno. Kada odem tamo,dobicete iz prve ruke sve informacije! Pozdrav!! Zdravo Miloshe, upravo sam naisao na tvoj post, pa me zanimaju tvoja iskustva. Da li si jos uvek u Kini i da li radis za Noah Arc Group? Moji prijatelji su imali jako losa iskustva sa covekom koji je predstavnik u Srbiji i koji regrutuje ljude iz Srbije za Kinu. Elem, ono sto smo saznali je da on obezbedjuje neke papire (pozivna pisma i sl) koji su fake, neovereni i nepotpuni, tako da su dva moja prijatelja do sad odbijena za vizu zbog njegovih papira. Inace garantovao je da "moze da se dobije viza i sa nepotpunom dokumentacijom". Drugo, cuo sam da je plata oko 6000 juana plus baksis, sto je nedovoljno, imajuci u vidu to da ljudi (stranci) koji rade u klubovima po Kini zaradjaju i do 12000 fiksno, ako ne idu preko bilo koga vec direktno. Tako da se taj covek koji salje ljude u Kinu verovatno prilicno ugradjuje. I jos jedna stvar, cuo sam da se radi i zivi sa gomilom Srba sto verovatno izgleda kao neki austrijsko-nemacki gastarbajterski zivot pomeren daleko u unutrasnjost Kine Interesuju me tvoja iskustva, pa ako mozes napisi koju informaciju. Hvala unapred. Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2014 Ovako ljudi, evo uhvatio sam malo vremena da kazem svoj dozivljaj svega do sad. Krenuli smo nas cetvoro sa turistickim vizama na mesec dana, sa povratnom kartom i 1500e (to je moj budzet) u Hong Kongu smo ostali 3 nocenja iz cistog hira, posto je naredni dolazak u HK bio tek za mesec dana.Prvo smo placali oko 10e noc u jednom hotelu u Bao'an distriktu pa smo kasnije presli jos dalje ka periferiji i nasli hotel za oko 600dinara po osobi za noc. Tu smo se malo zadrzali i tek negde 9og dana smo krenuli u ozbiljnu potragu za poslom. Dobili smo posao vec na prvom intervjuu i stigli smo vec i do odmora za Kineske praznike. Dakle opusteno, samo se malo potrudite da spremite demo cas i dok ne krenete ovamo bilo bi dobro da provezbate izgovor engleskog. Sto kaze Povic, u ovom gradu ima mesta za sve, 15M i jos raste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites