Followers 0

Belgija

166 posts in this topic

ja sam isla direktno od charloe aerodroma do briza 19,6e,a u povratku od briza do brisela sam prosla kako sam opisala u prethodnom postu, i platila 2 karte 20e umesto 27, koliko bi me kostale od briza do brisela. Napominjem da mi to nije bila namera, vec nismo imali vremena da kupimo karte na stanici.

Povratna vikend karta Brisel-Briz je 14.40e. Cijena obicne karte u jednom pravcu je 13.50e.

ja sam isla direktno od charloe aerodroma do briza 19,6e,a u povratku od briza do brisela sam prosla kako sam opisala u prethodnom postu, i platila 2 karte 20e umesto 27, koliko bi me kostale od briza do brisela. Napominjem da mi to nije bila namera, vec nismo imali vremena da kupimo karte na stanici.

Kako mislis direktno sa aerodroma sarloa? ima na aerodromu zel. stanica?

znaci nema razlike u ceni ako se kupi karta ranije preko interneta ili na licu mesta?

pozdrav

Nema. Imas gradski bus koji ide do zeljeznice stanice Charleroi Sud. Bus putuje oko 20 minuta i cijena karte je 3e.

pravo kaze ela, a sto se tice cene ista je, osim, kao sto sam opisala, kad kupis u vozu, onda je tih 3e skuplja.

cena od charloe do briza od 19,6e ukljucuje i cenu za bus do charloe, voz odatle do brisela, gde se preseda na voz za briz i prevoz do briza.

Cek,cek,Ela,aj pojasni molim te,znaci kada sletim na Sharleroa,ne moram onim shuttle busom od aerodroma do Brisela,pa onda hvatam voz za Briz,nego moze bus do zeleznicke stanice Sharleroa,pa onda voz direktno do Briza??

Cek,cek,Ela,aj pojasni molim te,znaci kada sletim na Sharleroa,ne moram onim shuttle busom od aerodroma do Brisela,pa onda hvatam voz za Briz,nego moze bus do zeleznicke stanice Sharleroa,pa onda voz direktno do Briza??

Da, bas tako. Zapravo, preseda se u Briselu, ali ako kupis onaj set od 10 karata, Sarlroa-Briz pises samo kao jednu voznju.

postoji opcija set od 10 karata za sve vozove po belgiji.

ali to samo ako imas manje od 26god.

Nije tacno! Set od 10 karata za mladje od 26 kosta oko 50 evra, a za starije od 26 POSTOJI i kosta(o je) 76 evra.

Uostalom, apsolutno svi detalji i cene su jasno i vidno istaknuti na sajtu belgijskih zeleznica, apsolutno sve informacije postoje tamo, samo nemojte biti lenji, vec citajte :)

Cao Dragance, veruj mi da nisam lenj, trazio sam posto sam video da je neko na netu okacio taj info...

Na sajtu nisam nasao za starije, samo vidim za mladje od 26 god, takozvani go pass za 10 voznji 55e. pojedinacne voznje za mladje od 26 god su 6.5 e.

Pogledacu sad opet...  jel moze tu kartu za 10 voznji da koriste 2 osobe? Samo je dvaput ponistim?

Cao Dragance, veruj mi da nisam lenj, trazio sam posto sam video da je neko na netu okacio taj info...

Na sajtu nisam nasao za starije, samo vidim za mladje od 26 god, takozvani go pass za 10 voznji 55e. pojedinacne voznje za mladje od 26 god su 6.5 e.

Pogledacu sad opet...  jel moze tu kartu za 10 voznji da koriste 2 osobe? Samo je dvaput ponistim?

Citaj pazljivije, sve pise, evo, Ela ti servirala ;)

Ono sto ne pise, evo, ja cu ti dopisati. Karta od 10 voznji je zapravo jedan papir koji ti popunjavas. Napises datum putovanja, dan u nedelji, kao i odakle i dokle putujes. Nebitno je koliko je osoba, moze i 10, karta ne glasi na ime, dakle, mozes je dati bilo kome i vazi godinu dana. Bitno je samo da je popunis pre nego sto kondukter dodje, on pogleda i cekira je.

I kao sto rekoh, za destinaciju Sarlroa-Briz se popuni samo jedan red, dakle, samo jedna karta, bez obzira sto se preseda u Briselu. Verujem da tako vazi i za ostale slicne kombinacije sa presedanjem, verovatno pod uslovom da hvatas prvi naredni voz.

I nista lose nisam mislio, bez brige :mah:

uhh sto se sada osecam glupoo! a bio sam na toj strani, ali predvideo sam taj rail pass...

HVALA ELA!

vidim i da postoji kupovina karata od i do aerodroma u sarloa?! verovatno je ukljucena cena i busa do stanice?!

ma nisam ni pomislio da jesi... Pozdrav Druze!  :pivoooo:

Pozdrav, isplanirali smo u Septembru put U Belgiju na 3 dana. Želja nam je da posetimo 3 grada , Brisel naravno, Briž i Antwerpen, da li su nam želje preambiciozne, 3 dana -3 grada, mozemo li sve da stignemo? Takođe me zanima ako je neko skorije bio gde odsesti, rucati, kojim prevozom i sl. Hvala puno,  ;)

u belgiji svuda stizete vozom. dodao bi da kad posecujete briz mozda tog dana posetite i gent. isto jako lep grad, blizu su. za nocenje pogledajte airbnb.com ili hostelworld.com ili booking.

Ok, hvala, kojim redom bi bilo najbolje posetiti ova tri (cetir) grada? Mislim na racionalizaciju puta, gde prvo? Procitala sam u ranijim porukama, da za Brisel treba 2 dana, za Briž je dovoljan jedan a za Antverpen ne znam. Ovako smo mi nesto smislili prvo Brisel petak, subota pa Briž nedelja i na kraju Antverpen ponedeljak, zbog veze sa aerodromom? Savet, pls  :) 

Meni se nikud nije mrdalo iz Brisela koliko mi se dopao. Ne znam sta mozete da stignete za samo jedan dan...

Ok, hvala, kojim redom bi bilo najbolje posetiti ova tri (cetir) grada? Mislim na racionalizaciju puta, gde prvo? Procitala sam u ranijim porukama, da za Brisel treba 2 dana, za Briž je dovoljan jedan a za Antverpen ne znam. Ovako smo mi nesto smislili prvo Brisel petak, subota pa Briž nedelja i na kraju Antverpen ponedeljak, zbog veze sa aerodromom? Savet, pls  :) 

A sta ti želiš da vidiš u tim gradovima, pa da ti onda odgovorimo da li stižeš?

Pozdrav dobri ljudi,

Zanima me kako da dodjem iz Antverpena u Ajndhoven?

Koja je najjeftinija varijanta? Busom  ili vozom?

Vozove imas redovno, hvatas Intercity u pravcu Haga, pa presedas u Dordrechtu. Zavisi za koji datum, ali nekad postoje promotivne cene od oko 20 evra, ako kupujes preko holandske zeleznice (www.ns.nl)

Za bus nemam pojma, ali ne deluje mi kao neka ruta na kojoj bi postojala bus linija.

Moje aktuelno "Belgijsko" iskustvo.Autobuska povratna karta Beograd-Brisel oko 17000 (prevoznik Lasta).Odlucio sam se na autobuski prevoz zato sto nije fiksan datum povratka (karta vazi 6 meseci koliko sam razumeo).Po preporuci vozaca ispred Madjarske granice se skuplja "kolektivna carina" 5 eura po putniku.Na granici se nismo dugo zadrzali,carinik mi je trazio pasos,putno osigurane i pitao me je koliko novca imam (nije trazio da pokazem).Nikakakva garantna pisma i rezervacije smestaja.Put je trajao okruglo 24 sata, saputnici raznorazni svih generacija .Posto sam krakat imao sam problem sa kolenima (naslanjala su se na naslon osamdesotogodisnje saputnice ispred) U autobusu je moguce kupiti pivo,cokove,kafu (1 evro sve).U Briselu autobus staje ispred stanice "Brussels North",sa koje sam stigao vozom u "gent-Sint-Pieters".Usao sam u voz bez karte i za 40 minuta stigao (niko mi nije trazio kartu).

Za odraslu osobu standardna tarifa 14,50€. Putovanje traje 1:35 a polasci na na pola sata.

Eto prvog grada koji mi se nije svideo - Brisel. 4 dana ledene kise i odvratnog vetra, grad je preskup, konfuzan, samo centar iole cist, grad preuzet od strane sumnjive ekipe svuda pocev od unutrasnjeg ringa pa nadalje. Centar klasicna turisticka mamipara, od par gluposti napravili kvaziatrakcije, mini restoranske prevare, po katedralama izlozbeni prostori...

Svaki grad ima dusu, ali ja dusu Briselu nisam nasao i pored dobre volje i lutanja po svim delovima grada.

Da napomenem da ne pijem pivo i ne jedem slatkise, tako da kontam da ko voli da se napije ili da klopa cokoladu i vafle mozda ima razlog vise da se druzi sa Belgijom.

Uh kakav divan dan ! Mogu misliti na šta liči grad to TAKVOM vremenu! Uzgred, tu nema niti jednog drveta (mimo parkova)...Dale, sivilo & čamotinja - katastrofa u najavi... :bang:

Da razbiješ takav osećaj - najbolje ti je da prošetaš to onog kraja sa obojenima - Matonge (sp?) - tu sam se ludo proveo  - uz piće koje nije bilo pivo & ostalo... :banana:..

Ima i marokansko - sevrno-afriičkih krajeva grada - i tu je "ludnica"... Hladno oružje na sve strane, a niko da se potuče...  

Ako ti se to sve skupa ne lajkuje - idi do Genta, ili Luvena - medju "belu omladinu"... to su im uni centri - i tu je zezanje na nivou, bez obzura na meteo neprilike...Ni antverpen nije loš, ali to je treće proča...Dakle, Brisel jok, Belgija - evet... :pivoooo: