Followers 0

Kako do Ohrida?

20 posts in this topic

tacnije do jednog mesta nadomak Ohrida - Struge?

Znam da iz Beograda ide kompanija Galeb do Ohrida, ali niti ih ima online da moze da se rezervise karta... niti ima bilo kakvih informacija o ceni... a ja nisam iz Beograda da bih mogao da odem do BAS-a i raspitam se licno.

Ima li neko te informacije? Kako rezervisati, kad je vreme polaska, koliko se putuje... cena? I naravno, kad stignem u Ohrid, kako se prebaciti do Struge?

Hvala!

Iz Ohrida imaju linijski taksiji i kombiji do Struge, ne mogu se setiti cene ali je bilo nešto oko 1-2€ (do 120MKD). Ako se dobro sećam, ti taksiji su stajali negde u blizini Ohridske banke.

Što se tiče puta do samog Ohrida, ja sam obično išao do Skoplja vozom (uzmem povratnu do Preševa, pa se nagađam sa kondukterima posle granice) a posle do Ohrida imaju autobusi (autobuska je odmah pored železničke), tako mi je ispadalo najjeftinije povratna karta do Preševa je oko 2000 dinara, a do Skoplja je 3000 dinara, a autobus do Ohrida se uopšte ne sećam koliko je bio.  :102:

Galeb turist Beograd Agencija tel. 0112622554, meni su stali u Pojate na autoputu, ali sam prethodno sa njima dogovorila , izuzetno su ljubaznii sluzbenici u agenciji,kao i sami vozaci. Isla sam 2 puta sa njima. Drugi prevoznik je privatnik Vakcare Struga , on vozi iz Beograda otprilike u istom terminu kad i Galeb, mobtel vozaca Gorana 0637626292 i ide direktno za Strugu.

Авионом :) Јат има промоцију за Охрид 99 евра карта куповина до 26.05.

а путовања

од 16.05. до 30.06.

сви трошкови осим издавања карата

Beograd Ohrid ima i povratan prevoz ako ste na 7 dana koji vam je jeftinij sa carter autobusima ovog leta preko TA Fibula iz Beograda.Mislim da je povratna karta oko 30-35 eura ali neznam dali to vazi za sve putnike ili samo za one koji kupe aranzman preko njihove agencije.Najbolje pitajte.

Galeb Ohrid polazi sa Basove autobuske stanice svaki dan u 21.30 uvece,povratna karta iz Makedonije je 50tak eura sigurno je isto i iz Beograda.Putuje se 11 sati.Iz Ohrida imate kombi na svakih 10minuta koji kosta 50denara do Struge manje od 1 euro.

U isto vreme polazi i prevoznik "Vakcare" iz Struge direktno za Strugu,ista im je cena.

Kako sto su rekli ovog leta leti i JAT za Ohrid let traje 1sat i 15 minuta za 115-125 eura povratan bilet sa svim taksama.

Ишао сам на Охрид Галебом и никад више.

Не само са њима него само авионом од сад. 12 сати пута је превише...

do Skoplja imas i Transprodukt firma iz Beograda i ima odlicne autobuse,

u 16 00 krece i tamo si oko 22 15(ide svaki dan),cena za jedan smer ti je 2000 a povratna 3000dinara.

Ja sam prosle godine isla do Ohrida autobusom koji je isao za Kicevo sa Bg autobuske stanice, i posle smo presli  u drugi bus koji nas je odvezao do Ohrida, sve je bilo uracunato u cenu karte. Polazak je bio uvece oko 21.30.

Galeb Ohrid je najgori autobuski prevoznik u istoriji! Putovao sam nekoliko puta sa njima i svaki put je bilo - gore! Osim toga sto staju svugde i put traje zbog toga predugo, vozaci i kondukteri su veoma neljubazni. Jednom je pukla valjda poluosovina na busu i sam Bog nas je spasio da ne sletimo sa puta... A pri povratku iz Oh, nekoliko ljudi nije imalo mesta, jer su izdali duple karte...Ah, da ne zaboravim,  kruzili su Skopljem pola sata bez ikakvog objasnjenja i uopste nisu otisli na stanicu. HOROR!

Iz Skoplja za Strugu imas rano ujutru (mislim da bese oko 5 sati) povratna karta ti je 700 denari. Ima tokom celog dana ali ja sam iso ovim busom tako da sam za to siguran :)

Ima li neko iskustva sa autobuskim prevoznicima Skoplje-Ohrid ? koji su najeftiniji,koliko je povratna karta ?

Ima li neko iskustva sa autobuskim prevoznicima Skoplje-Ohrid ? koji su najeftiniji,koliko je povratna karta ?

Proveri na sajt www.sas.com.mk za polazak i cenu.

Najbolje je sa Ohrid Expres posto ne ulazi u Tetovo i u Gostivar i je najeftinije, ali ima samo 3 avtobusa dnevno.

Да ли је неко пробао да купи возну карту само до Прешева, изађе у Табановцу (граница) и купи регуларну возну карту Табановце-Скопље? Ценим да је та варијанта много повољнија од препирања са кондуктером или куповином исте карте у возу.

U tom slučaju te karta košta 60 denara (malo manje od 1€), dok ako se kupi u vozu košta 240 denara (malo manje od 4€). Jedini problem je što voz stoji u Tabanovcima oko 3-4 minuta.

Ako ti idalje treba informacija, iz BG-a uvek idu 2 autobusa u tu regiju, Galeb Ohrid (55e povratna) i Jugotrans Struga (50e povratna). Ali te cene nisu sigurne i stalno se menjaju, tako da pozovi BASBG 2636-277 pa proveri. Galeb kreće u 21:30 a Jugotrans u 20:30. :)

Mada, postoji još tih kombinacija tipa voz do Skoplja pa Hisarturizam tj. Ohridekspres i tako ti povratna ispadne oko 25e, sa malo više cimanja ali ne i preterano više, ispada možda sat dva duže od direktnog autobusa a duplo je jeftinije:) A to presedanje u Skoplju je minimalno u slučaju da se ide vozom, jer je železnička tačno iznad autobuske, i samo spustiš se stepenicama :)

Postoji i autobus koji ide iz Zrenjanina, preko Pančeva do Ohrida, pa kome odgovara i ta ruta mogu da potražim termine, ide 3 puta nedeljno, ili nazovite stanice u ZR i PA. pozdrav

Treba mi opcija za prevoz do Ohrida...citam ovde ali su sve diskusije stare, pa ne znam ima li nekih novosti na tu temu koje su svezije.....nije mi vazno kako , ali da nije stopiranje i da je sto jeftinije

Nisam napomenula - iz Beograda za Ohrid

Vozom do Preseva, uzmes povratnu, mislim da je 2000 din. U Tabanovcima  sacekas da udje makedonski kondukter castis konduktera 2e do Skoplja. Iz Skoplja imas za Ohrid autobuse na svakih sat, sat ipo, dva. Jeftinije stvarno ne znam sem stopa.

Edited by easy rider