Posted April 5, 2012 Pozdrav! Planiramo da e otisnemo put Temisvara na jedan dan, pa me zanima sta e moze ocekivati? Prvo me zanima sta i da li ista radi tamo nedeljom? S obzirom da ne mozemo da se ukalkulisemo za subotu, ostaje nam nedelja. Dakle vredi li ici tamo nedeljom? Mozda odemo cak i u ponedeljak posle naseg Uskrsa pa se i za to pitam da li ce ista vredeti ici.. Sta obici u Timisoari, ima li kafica, setalista i kakve su cene? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2012 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?action=search2 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2012 Izvoli https://www.klubputnika.org/forum/index.php?action=search Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2012 Grad je lep ...mozda deluje na prvi pogled malo oronulo ai vredi....zanimljivih gradjevina ima .....tri trga svaki je lep na svoj nacin ....na glavnom trgu ima veliki broj basti na travnjacima mladi sede i uzivaju opusteno...meni je bilo bas lepo..... sto se tice cena one su kao kod nas ali ama bas....ne znam tacno koje cene te zanimaju postoji neki veliki soping mol u samom centru grada tipa kao 5-6 usca i tamo imas ama bas sve garderoba je malo jeftinija .....menjacnice imaju isti kurs 435 leja za 100 evra ja sam jedva potrosio 10 evra ....za jedan dan ....rucao sam u meku sedeo tri puta na pice i kupio na silu sestricu neke dve lopte u marketu da potrosim ostatak para..... pitaj sta te zanima..... sve u svemu isao bi opet Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2012 :LOLLL: Hhahahahaha tek sad skontah sto se smejes..uopste nisam provalio da je to 'search' link..ja mislio da ima vec otvorena tema pa me covek baca na nju, vidim ne pise nista i jbg..sada se i sam sebi smejem!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2012 Grad je lep ...mozda deluje na prvi pogled malo oronulo ai vredi....zanimljivih gradjevina ima .....tri trga svaki je lep na svoj nacin ....na glavnom trgu ima veliki broj basti na travnjacima mladi sede i uzivaju opusteno...meni je bilo bas lepo..... sto se tice cena one su kao kod nas ali ama bas....ne znam tacno koje cene te zanimaju postoji neki veliki soping mol u samom centru grada tipa kao 5-6 usca i tamo imas ama bas sve garderoba je malo jeftinija .....menjacnice imaju isti kurs 435 leja za 100 evra ja sam jedva potrosio 10 evra ....za jedan dan ....rucao sam u meku sedeo tri puta na pice i kupio na silu sestricu neke dve lopte u marketu da potrosim ostatak para..... pitaj sta te zanima..... sve u svemu isao bi opet Hvala na opisu.. Ne zanima nas soping, vec cisto eto da se provede jedan dan tamo. Nisi mi rekao (ako znas, naravno) da li rade nedeljom ili je sve mrtvo? Recimo taj shopping mall.. Znaci ima kafica po gradu? To mi je bitno, volim da sednem negde u centru i da posmatram eto te strance, da uzivam u stranom jeziku... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2012 http://www.superodmor.rs/putopisi/95/temisvar--mali-bec Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2012 Hvala puno za ovaj putopis!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2012 Ja kad sam išao prošlog maja, razumeo sam da ta 3 evra nisu klasična vinjeta, nego putna taksa. I mislim da za 3 evra važi 5 dana ili tako nešto. Na pravi autoput smo naleteli tek između Bukurešta i Piteštija, ali je i pre i posle toga put bio sasvim solidan, čak odličan na mnogim deonicama, a napravili smo krug od Vatina, preko TM, kroz Transilvaniju do Bukurešta pa nazad na Kladovo. I ja razmišljam da napravim izlet na dan/dva do TM. Pre nekoliko dana sam izguglao neki hostel za 13 evra čini mi se, tako da mislim da može da se nađe i smeštaj za ok cenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2012 Kako god, mi idemo u ponedeljak, ako nista bar u izvidnicu, da vidimo kako je pa mozda drugi put i prenocimo. Nadamo se da ce bar nesto biti otvoreno, s obzirom da je praznik. Najavljuju neku kisu glupavu ali boze moj..i kisa ume da bude lepa kada nije u tvom gradu. Nego, kako je sa parama? Gde ih menjati? Kako se placa ta taksa ili vinjeta, kako god? U evrima ili se vec moraju imati kod sebe njihove pare? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2012 Imate menjačnice i banke na svakom koraku, tako da nije problem menjati €ure. Jedino može biti problem, dali će biti nešto otvoreno, pošto i u Rumuniji se sad slavi uskrs, tojest i kod njih je do utorka državni praznik. Puno pozdrava... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2012 Mi idemo u Temisvar u Julius mol da pazarimo za kucu na 2 meseca,isplati se narocito hemija ako se kupuje,ali i sve ostalo,jos ako ide jos neko pa delimo troskove za plin onda je to super Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2012 Evo ako još nekog zanimaju iskustva iz Temišvara... Ja sam bila prošle godine, presedali smo tamo (ikrajnja destinacija nam je bila Transilvanija, išli na neki festival), i mnogo nam je lepo bilo. Mene grad podseća na Novi Sad (što je, naravno, pozitivno ), i nisam jedina koja je to rekla. Mi smo stigli u četvrtak uveče (i morali da čekamo prevoz do 5 ujutru), i naravno, tad skoro ništa nije radilo, a u povratku smo zakačili nedelju, tako da opet dosta stvari nije radilo, čak ni turistički informativni centar. xD Što se tiče menjačnica koje rade uveče, znam da ona prekoputa železničke radi (mi smo se iz centra vraćali tamo oko recimo 11-pola 12, jer nismo ni jednu u centru našli da radi). Uglavnom, preporučila bih da se vidi Temišvar, ima lepih građevina, trgovi su im sređeni i onaj "Central park" je simpatičan, i tako... Sa železničke se može polako peške do centra, nije uopšte komplikovano. Jedino pripaziti malo na stvari, jer Rumune bije loš glas što se tiče krađe (a nažalost, i znam za jedan takav primer). Eto, to bi bilo to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2013 Jel zna neko jel vlak Vršac-Beograd čeka u slučaju da vlak iz Temišvara kasni? Vidim da po voznom redu iz Temišvara dolazi 20do6, a za BG kreće u 6. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2013 Jel zna neko jel vlak Vršac-Beograd čeka u slučaju da vlak iz Temišvara kasni? Vidim da po voznom redu iz Temišvara dolazi 20do6, a za BG kreće u 6. U principu voz iz Temišvara ne kasni. Išao sam tako u februaru, nije bilo problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2013 Темишвар има приличан број лепих и добро сачуваних грађевина из 17.-19. века, а на једном од главних тргова у ценру је и српска саборна црква из прве половине 18. века са иконостасом који је радио Константин Данил. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2013 Jel u Vršcu ima mjenjačnica na željezničkoj stanici ili u okolici? Ili još bolje, jel se može platit karta karticom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2013 Trebalo bi da može. A ako možeš proveri:Vršac 013/801-015 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2013 Ja mislim da moze sa karticama. A menjacnicu imas u supermarketu koji je udaljen nekih 5-7min hoda srednjeg. Supermarket je kad izidjes sa stanice ides levo ulicom i tu je odma nemozes da ga promasis, e sad dal ces imati vremena zavisi od toga koliko ranije ti dodje voz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2013 Pa jel ima šanse čak i da urani u Vršac? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2013 Pa za Rumuniju ti krece u 18:21 a ti bi trebao doci oko 17:40 u VS, tada stizes. Supermarket ti je od zeleznicke na oko 500m kako kaze google map, ja znam da meni treba oko 5min mirnijeg hoda u jednom smeru. Samo pazi nedeljom radi do 15:00. Kad bi ti isao mogu od sledeceg ponedeljak da ti pogledam do kad radi menjacnica unutra? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2013 Rekao bih da on dolazi iz Temišvara, s obzirom da mu je potrebna menjačnica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2013 Dolazit ću iz Temišvara, a po voznom redu stvarno dolazi u 17.40 iz Temišvara u Vršac. Siguran sam da u Vršcu ima POS uređaj za plaćanje karticama, samo je pitanje oće radit ili ne. Kupovo sam kartu 2 puta u Šidu, jednom je radio a drugi put nije pa sam na brzak prominio od taksista.Putovat ću radnim danom pa bi Univerexport trebo radit... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites