Posted October 3, 2012 Stvarno mi nije jasno, covek se svima nudi da ucini, a vi i dalje diskutujete o provizijama, cimanju sa placanjem i slicno Mislim da bi ga trebalo staviti na naslovnu stranicu uz neki prigodan tekst, recimo: "Besplatno vrsim usluge kupovine karata kod Wizza, bez provizije. PS: Litar domace ne bih odbio " Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2012 Pa nije da nisam kupovao karte za članove KPS. Problem sa "domaćom" je taj što ne može da se prebaci na moj račun. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2012 Kad izgrade juzni tok jedno crevo da ide ka Pedjaloneu za domacu. Btw...nije meni frka, znam koga bi pitao za karte ali me izbezumljuje kako banke mlate narod za svaku glupost. 11e provizija. Pa to ni kod WU nije toliko... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2012 Zdravo Nov sam na forumu kao sto mozes primetiti,i gledao sam da procitam sve detalje vezane za nacine placanja,ali ipak mislim da sam u praksi negde pogresio,ili samo panicim bez potrebe,no videcemo...Nadam se da mi mozes pomoci,iskreno nisam hteo da kucam na zid ovde,kapiram da ako pustim na pp ljudi brze odgovore,ako mislis da trebam da pitam na zidu nije problem,ali sam u prilicnoj panici pa ocekujem brz odgovor. U Maju sam leteo za Eindhoven preko WIZZ-a,i imao super iskustvo...Otvorio studentski racun (uni credit banka - besplatno) i opcijom bankovne doznake uplatio cifru u dinarima uz vrlo smesnu proviziju,tipa 37 dinara ako se dobro secam. Medjutim sada sam narucio kartu za put,Decembar je u pitanju - let za Barsu iz Budimpeste...Kad se cifra obracuna iz forinti u evre tako se i predstavlja na onoj rezervaciji koju sam mejlom dobio. To je za sluzbenicu banke bio problem,tj insistirala je da platim 1200 din provizije da bi se transfer izvrsio tako kako jeste - da se isplati cela cifra 140,02 e. E sad,ta provizija nije strasna,i ne brine me to,brine me sto je proslo 7 dana a potvrde od WIZZ-a nema...Prosli put sam potvrdu dobio posle 3 dana i onda se chekirao 7 dana pre leta otstampao i cao...e sad je drugacije, ja sam uplatio prosli petak,racunam mozda to nije moglo preko vikenda da se pusti na wizz-ov racun,ali nzm sta ih je sprecilo da to jos uvek ne stigne...Ako mi propadne rezervacija, nemam novac da kupim nove karte jer cene drasticno skacu i menjaju se iz minuta u minut... Ako si imao slicno iskustvo molim te odgovori,i reci kako da reagujem ukoliko ne stigne ta potvrda uopste,sta bih mogao da uradim i kome da se obratim...hvala unapred na pomoci i puno pozdrava!!! :) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2012 Stici ce, nemoj da se brines. Verovatno da ide malo sporije, jer je sad rec o medjunarodnom transferu novca. Kad si leteo za Ajndhoven, pretpostavljam da si placao u dinarima, na racun Wizza u Srbiji, sto se brze realizuje. Da si odabrao kao valutu dinare u krajnjem koraku, platio bi u dinarima, i bez te provizije od 1200 din. Da znas za sledeci put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 Rezervisa sam let za Svedsku u utorak, posle sat vremena sam i uplatila, medutim potvrde jos nema.. Znam Da je malo rano da brinem ali hvata me panika, let je vrlo vazan a prvi put radim ovo, je l'se desavalo da ne potvrde rezervaciju? Sluzbenica u banci mi je jos juce rekla da je uplata uredno prosla... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 ti koliko hejtujes ovde na kraju neces ni odleteti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2013 Pozdrav, zamolila bih da mi date svoje misljenje o mojoj nedoumici. Naime, planiram da kupim povratnu kartu Budimpesta-Bari i imam pitanje da li pri rezervaciji treba da navedem valutu dinar ili euro, i da li je bolje platiti karticom ili bankovnim transferom, buduci da prvi put kupujem kartu samostalno? Unapred zahvalna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2013 Za plaćanje izaberi valutu koju imaš na kartici, da bi izbegla kursne razlike. A pošto sada nema razlike u ceni obzirom na način plaćanja ( bank transfer ili kartica) izaberi plaćanje karticom jer je bez provizije. ako izabereš plaćanje preko banke uvek ti sledi plaćanje provizije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Ja bas planiram ovih dana da narucim povratnu kartu wizz Bg-Pariz (za novembar). Cekam prijatelja da se smisli pa da sednemo uz komp i odradimo to. Kako sam skontao, citajuci sajt wizz-a, i KPS, ono sto ja treba da uradim jeste: rezervacija preko neta, stize mejl- imam rok 1 dan da odem u UniCredit banku da uplatim taj novac (otvaranje racuna, placanje neke male svote koje ovde pominjete, tipa oko 200 za odrzavanje i neka sitna provizija) i onda cekam da mi jave. Da, vidim da ovde mnogi placaju u evrima. Ja kontao u dinarima da odradim to placanje. Tako sam i cene proveravao. Pa pisem kada sve to zavrsim, da podelim iskustvo. Nadam se da ce sve biti ok. Inace, prvi put ovo sve radim (wizz, bank.doznaka... ).. ala skidanje mraka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Ili prosto platite karticom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Ja nemam nikakvu karticu. Jedino onu za bankomat A mislim da ni ovaj moj drug nema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Savet za plaćanje bank. doznakom. Kako je otvaranje i zatvaranje računa, po zakonu o zaštiti potrošača besplatno, a taksa za održavanje računa se naplaćuje poslednjeg dana u mesecu, ako račun otvorite, transakciju obavite i račun zatvorite u toku jednog kalendarskog meseca, naknada za vođenje računa vam neće biti naplaćena. U slučaju da, pak račun ne zatvorite iz bilo kog razloga za svaki mesec će vam obračunati, i kad tad, naplatiti naknadu za vođenje računa. Osim toga, za uslugu (obzirom da Wizz u Srbiji ima račun za nerezidente u UniCredit banci) ćete platiti proviziju od (čini mi se) 0,25%. Taj posao možete izvršiti i u banci u kojoj već imate račun i platiti proviziju po tarifi banke koja najčešće iznosi 12-20E u zavisnosti od banke i iznosa. Dakle, ako već plaćate bankarskom doznakom, neka to bude u Unikredit banci i OBAVEZNO posle uspešne transakcije zatvorite račun. Ako vam u budućnosti bude ponovo trebao, ponovo će te ga otvoriti. Bankarske službenice će se meškoljiti, konsultovati, ali će vam ipak zatvarati i otvarati račune kad vi to budete zahtevali. Ne popuštaje pod savetima da će vam možda ponovo trebati, velika je procedura... insistirajte na pravima uvedenim Zakonom o zaštiti prava potrošača u bankarskom sektoru:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Ako si vec resio da placas bankovnom doznakom po svaku cenu, napravi rezervaciju u dinarima, da ne bi placao dodatne, ne male, takse za transfer novca, kad je rezervacija u evrima. A za ubuduce, idi do Intesa banke, ponesi licnu kartu, otvori devizni racun i trazi Visa electron karticu, koja ce ti za par dana biti gotova. Ne kosta nista, ni vadjenje ni odrzavanje, a radi svuda, kako na netu, tako i za placanja u inostranstvu, bez provizije(osim za podizanje novca sa bankomata u inostranstvu, gde postoji provizija). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Da, sada je plaćanje karticom najudonije i najeftinije. Slažem se i za izbor banke. Takođe se slažem za nepotrebne troškove konverzija valuta. Ali u Unicreditu se može dobiti paket računa (devizni+Dinarski) pa kad je rezervacija u evrima plaćaš sa deviznog, i obratno. A svakako mi se čini da se uvek bolje prođe sa rezervacijom u dinarima . Nije razlika Bog zna kolika, ali Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Da, tako sam sve i mislio. UniCredit, dinarsko placanje, otvaranje i zatvaranje racuna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Da, sada je plaćanje karticom najudonije i najeftinije. Slažem se i za izbor banke. Takođe se slažem za nepotrebne troškove konverzija valuta. Ali u Unicreditu se može dobiti paket računa (devizni+Dinarski) pa kad je rezervacija u evrima plaćaš sa deviznog, i obratno. A svakako mi se čini da se uvek bolje prođe sa rezervacijom u dinarima . Nije razlika Bog zna kolika, ali Nije poenta da li ti imas devizni racun u Unicredit banci ili ne, vec je poenta gde Wizzair ima racun. A mislim da Wizzair ima samo dinarski racun u Unicredit banci u Srbiji, a da mu se devizni racun nalazi negde u inostranstvu. Ili mozda ima i devizni u Unicredit banci, ali to ne pomaze onima koji kupuju karte putem bank transfera, jer po nasem zakonu, nije dozvoljeno da bilo ko, sem vlasnika deviznog racuna i od strane njega ovlascenog lica, uplacuje devize na taj racun. U prevodu, ukoliko zelis da platis u evrima, morao bi da uplacujes na racun Wizza u evrima koji je negde u inostranstvu, dakle, morao bi da vrsis medjunarodni bank transfer, a to kosta negde oko 10-20 evra, npr, sto nije zanemarljivo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2013 Dakle, karta preko wizz-a rezervisana sinoc kasno, imao sam rok od 24h da uplatim novac na njihov racun. Izabrao sam DINarsko placanje. Danas sam otisao u UniCredit banku. Bukvalno sam im svoj mejl pokazao, zatim mi je sluzbenik Dejan Spasojevic (Jagodina) rekao da najbolje da mu taj mejl prosledim da ga odstampa, sto sam i uradio na licu mesta (sa telefona) i to je bilo to. Kao sto je i ovde receno, evo da potvrdim iz svog iskustva- Otvara se racun, i onda preko tog racuna se vrsi placanje. Same karte su me kostale 14.456 plus, platio sam odrzavanje racuna za ovaj mesec avgust i neku sitnu proviziju, te sam na cenu karata morao da doplatim jos nekih 400din ukupno. I ovaj iz banke mi je sam rekao da imaju oni iskustva sa tim, jer svi preko wizz-a uplacuju kod njih. Takodje, rekao mi je otvoreno, ako ne zelim da koristim dalje racun, da mogu da dodjem za par dana da ga zatvorimo. I to je to Poneses vazecu licnu kartu (ili Pasos, kao ja, posto mi je istekla LK), mejl od wizz-a i pare, i svojih 15ak minuta vremena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2013 Ali si pri kupovini karte (u tih 14000) već platio proviziju od 800 din. Dakle plaćanje bankovnom doznakom je sada skuplje od plaćanja karticom. Naravno ne mora vlasnik kartice biti i onaj koji putuje, tj. za omladinu koja nema karticu može da je "posudi" od roditelja, rođaka, poznanika, ljudi dobre volje, ..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2013 Hm, pa ne znam sad to... Ja sam pratio uputstva, odabrao datum, gde su pisale cene, i odmah sa strane izlazi cifra. Odabrao prtljag, cifra se odmah promenila. Na kraju je bilo da odradim sa karticom, ali je bila opcija da kliknem na bank.doznaku sto sam i uradio. Nesto nisam primetio. Ali ok, ne cudi me da su tako nesto postoji Sad cekam da vidim sta dalje. Koliko znam, nakon uplate cekam da oni jave na mejl da su dobili pare. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2013 Nećeš dobiti formalni mejl, "da mi smo primili tvoje pare, bla,bla.... " Nego ćeš za dan dva moći da vidiš da je promenjen status tvoje rezervacije. Ako se ne varam, iz statusa "na čekanju" prelazi u status "potvrđeno". I to je to. Posle nekoliko dana ti na mej stire faktua-inovice, ali ti je potpuno nepotrebno, osim ako ne moraš u firmi da pravdaš plaćanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2013 U ekspozituri u Bul. despota Stefana (bivša 29. Novembra) su upoznati, tamo ja sam ja plaćao. Tamo je PROcredit banka, a ne UNIcredit banka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2013 Pored PROcredit u ulici Bul. Despota Stefana postoje i dve eksoziture UNIcredit banke i to na brojevima: 12 i128. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2013 u ERSTE banci svaki omladinac moze da napravi omladinski racun i uzme karticu MasterCard, ne naplacuje se odrzavanje racuna i sve vrednosti koristi, ali dinari stoje na racunu dok se prilikom kupovine konvertuju u valutu kojom pazarite~ super je skroz, i placati WizzAir Erste karticom ili e-banking'om je najefikasnije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2014 Da li može jedan savet, ukoliko neko zna? U četvrtak kasno uveče, dok je trajao popust, kupio sam karte i odlučio da ih platim bankarskom doznakom. To sam učinio jer mi je bilo potrebno da kupim malo vremena, pošto put nije bio izvestan i trebalo je da bude potvrđen za vikend. Karte su jeftinije nego sada i izvršio bih plaćanje sutra, 3-4 dana kasnije. Da li će ta uplata proći, zato što wizz navodi da plaćanje može da se izvrši samo nakon 24h? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites