Followers 0

viza za KINU

596 posts in this topic

Zna li neko možda u koliko sati treba biti pred kineskim konzulatom u Beogradu? Neki kažu sedam ujutru, neki osam, neki kažu ne moraš pre devet   shtrumpf

Apsolutno zavisi od dana, u bar dva navrata sam ostao bez broja u 8 ujutro, a onda isto toliko puta sam imao sreću da ima još brojeva oko 10-11. Ono što mi je rekao ovaj iz obezbeđenja da ovi što dolaze izvan Beograda rano ujutro (čak nekad oko ponoći!) kreću da prave novi spisak pa se treba orijentisati prema tome  :bang:

I ja sam van Beograda... znači ništa od spavanja, mogu da krenem za koji sat  :shockkk:

Evo ja sam prošle nedelje vadio vizu, došao oko 7, bio sam drugi na tom spisku - ali na prvom mestu (i kasnije će se ispostaviti još dva-tri mesta) su bili ljudi koji se uopšte nisu pojavili. Naime, prodaju mesto za sitne pare, a ako ostane još brojeva (a ostalo je) onda im propadne posao. Prema tome, ako si spreman da platiš malo, svakako možeš da dođeš kada god hoćeš.

Bio sam tamo nešto pre sedam, i bio sam šesti na spisku. Kažu da je nekad veća gužva, a sad valjda pred Novu godinu ljudi nisu hteli da se cimaju. Upišeš se na taj spisak koji je zadenut za kapiju i onda sediš i čekaš devet sati da se konzulat otvori i da te puste unutra. Meni je najveći problem bilo to što je bilo jako hladno, a nisam spavao (krenuo sam iz Novog Sada oko četiri ujutru) pa mi je onda bilo još ladnije. Dakle pamet u glavu i vunene čarape.

Ima preko puta kafana ali se otvara tek oko osam i nešto. Bašta je bila otključana pa sam seo tamo, imaju stolice i stolovi i zaštićeno je kao nekim najlonom, ali je i dalje ledeno.

Bio sam tamo nešto pre sedam, i bio sam šesti na spisku. 

Jesi i ti rešio u pečalbu? :)

Zna li se nešto oko produžavanja vize? Da li je max 30 dana produženje, ili može i duže? Ja sam jednom produžio u Pekingu na oko 45 dana, ali to je bilo jako davno. S obzirom da sam sad dobio (turističku) na 4 meseca, zanima me da li trajanje vize utiče na trajanje eventualnog produženja.

Turisticka 4 metra dana u cugu ili sa izlazima? Inace svaka cas'.

Možeš u bilo kom Public Security Buerau-u da produžiš još 30 dana. Pasoš moraš da predaš 7 dana pre isteka vize tako da de facto dobijaš produženje od neka 23 dana max. Budi uporan jer u tim PSB - ovima imaju običaj da se prave blesavi da ti kažu kako ne može. Čuo to iz prve ruke od Rusa pre mesec dana. Taksa je valjda 160 juana.

Imam i kontakt agencije koja u Hong Kongu obezbeđuje 2 x 30 dana L vizu za 1380 HKD.

Kada se vadi Z viza u Beogradu, da li je potrebno da se odradi i medicinski pregled ovde? Ili se Z viza dobija bez med. pregleda, pa se taj pregled obavlja u Kini kada se Z viza konvertuje u residence permit?

Cao svima! Apliciram već neko vreme za stručne prakse u Kini i mnogo njih mi je već par puta skrenulo pažnju na to da imaju probleme sa Srpskim praktikantima jer iako dobiju i praksu i pozivno pismo i sve, uvek iskrsne neki problem u ambasadi, i onda ili ne dobiju vizu ili dobiju na 30 dana!

Da li neko ima skorašnja iskustva sa F/M/Z vizom? Najviše me zanima na koliko ste je dobili?

F bi mi najviše odgovarala jer je program razmene/privremeni rad u pitanju...

Cao,zanima dal je neko skorije aplicirao za turisticku vizu?Sta je tacno potrebno od dokumentacije i na koliko se dobija turisticka viza?Za dokumentaciju pitamjer mi nije jasno da li je potrebna povratna karta i rezervacija smestaja??

Piše u sekciji vize tačno koja dokumentacija je potrebna, a sve to je ponovljneno na stranici od konzulata, čiji link se isto tamo nalazi.

Ako ti je prvi put da apliciraš dobijaš je na koliko su ti rezerivisani smeštaj i na koliko dugo imaš putno osiguranje,

Potrebna ti je REZERVACIJA karte (ovo možeš da uradiš u bilo kojoj kancelariji of avio kompanija, samo im naglasi da ti treba za vizu) i rezervacija smeštaja (booking.com npr.)

Ok,hvala..a viza se racuna od dana kad si usao u kinu ili kad ti je izdaju?Pa ja nzm koliko cu biti tamo,jer momak bi trebalo da pocne da radi(on ce vrv da ima poslovnu vizu)ali ono bar koji meces bi mi odgovaralo,a da posle  koliko opet mozes da apliciras ponovo?

Standardna turistička (L) viza važi za ulazak u Kinu tri meseca nakon dana izdavanja, i potom za boravak maksimalno koliko je određeno u vizi. Npr. ako imaš vizu za 1 ulazak od 30 dana, koja je izdata 6. februara, moraš da uđeš u Kinu pre 6. maja, dakle u teoriji može i 5. maja, i da ostaneš 30 dana, odnosno do 4. juna.

Nema pravila koje te sprečava da apliciraš za novu vizu odmah po povratku.

On 6/2/2016 at 9:11 PM, meelosh said:

Standardna turistička (L) viza važi za ulazak u Kinu tri meseca nakon dana izdavanja, i potom za boravak maksimalno koliko je određeno u vizi. Npr. ako imaš vizu za 1 ulazak od 30 dana, koja je izdata 6. februara, moraš da uđeš u Kinu pre 6. maja, dakle u teoriji može i 5. maja, i da ostaneš 30 dana, odnosno do 4. juna.

Nema pravila koje te sprečava da apliciraš za novu vizu odmah po povratku.

hvala :smile:

Da li je neko vadio vizu u poslednjih par nedelja da mi kaže kolika je gužva ovih dana? :biggrin:

Isto tako, da li neko zna koliko rano ujutro se izbacuje papir za brojeve?

Pošto se razmišljam da pošaljem drugara večeras oko ponoći...

Oko ponoći? :blink: Treba i ja da idem, ali nisam mislila da tako rano treba ići. Nadam se da će se javiti neko uskoro, da nas apdejtuje.

Pa izbor je između toga da dižem drugara sa petlovima ili da ga šaljem pre nego što legne, a nekako mislim da će mu lakše pasti ovo drugo, a i manje su šanse da nešto pođe po zlu :)

jel vadio neko skorije vizu? ima li guzvi? jel nije rano biti ispred konzulata oko 7 i upisati se na spisak? dolazim iz unutrasnjosti, ne bih da izvisim....

Prije 6 dana sam išla da apliciram. Bili smo malo prije 7h ispred konzulata, 12. na spisku. Kada se konzulat otvorio u 9h, odjednom se stvorila ogromna gužva i, navodno, se pojavio još jedan spisak, koji su ljudi počeli da popunjavaju tog dana od ponoći pa do 3-4h ujutru. Taj spisak je bio na običnom A4 papiru, a ovaj "moj" koji sam popunjavala u 7h je imao datum i potpis konzula i jedini je važeći. Onda su se pobunili ljudi koji su dolazili od ponoći i popunjavali spisak koji ne važi, pa su im iz konzulata izašli u susret i onda su prozivali naizmjenično ljude sa oba spiska, što znači da je prilično sve potrajalo. Mi smo, srećom, bili među prvima, ali smo ipak čekali da dođemo na red (oko 10.30h). Otišli smo posle do Rajfajzen banke da uplatimo za vizu i sjutra idemo da je preuzmemo.

On 4/4/2016 at 11:26 AM, awinaken said:

Prije 6 dana sam išla da apliciram. Bili smo malo prije 7h ispred konzulata, 12. na spisku. Kada se konzulat otvorio u 9h, odjednom se stvorila ogromna gužva i, navodno, se pojavio još jedan spisak, koji su ljudi počeli da popunjavaju tog dana od ponoći pa do 3-4h ujutru. Taj spisak je bio na običnom A4 papiru, a ovaj "moj" koji sam popunjavala u 7h je imao datum i potpis konzula i jedini je važeći. Onda su se pobunili ljudi koji su dolazili od ponoći i popunjavali spisak koji ne važi, pa su im iz konzulata izašli u susret i onda su prozivali naizmjenično ljude sa oba spiska, što znači da je prilično sve potrajalo. Mi smo, srećom, bili među prvima, ali smo ipak čekali da dođemo na red (oko 10.30h). Otišli smo posle do Rajfajzen banke da uplatimo za vizu i sjutra idemo da je preuzmemo.

slicna situacija i danas.... zato su rekli da nema potrebe da se dolazi preko noci... danas je jedini validan spisak bio onaj koji su u 10 do 7 izbacili u konzulatu, ovaj drugi nezvanicni nisu zeleli da priznaju.... 

znaci ko hoce da vadi vizu samo se nacrtate ispred konzulata oko 6.30-6.40, sacekate 10ak minuta da konzul izbaci spisak, potpisete se i u 9 ili popodne dodjete na razgovor.

Pozdrav svima!
Za neki dan apliciram za Kinesku  L vizu, skupio sav info i papire :biggrin: jedino sta me buni su onih 100$ po danu ostanka, u svakom slucaju cu traziti 30 dana, da li to zasigurno znaci da moram imati 3000$ na izvodu iz banke?

Takodje, naso brdno nekih agencija u Honk Kongu ( prva stanica ) koje zavrsavaju L vizu za jedan dan za cca 80$, neka iskustva s tim ?

Hvala unapred :smile:

Jel imao neko skorija iskustva sa dobijanjem Z vize? Da li je obavezan lekarski pregled?

Edited by drtrepanator