Posted March 12, 201312 yr – Niko vas sad neće vozit' preko – Čika Nikola pogladi brke i zagleda se u oluju nad Dunavom – osim, možda, Pevca. A šta ćete tamo? To su vam ritovi, mulj, ništa. Kovilj je daleko u tri materine. – Idemo na Kraj sveta. Na staru čardu. Autori: Uroš Krčadinac, Lazar PašćanovićPročitajte ceo tekst
March 13, 201312 yr Pamtim ja На крај света još dok je bio čika Pera i njegova domaćica. Dobro je da ovo ne vide i ne čuju. Bar ne tamo u dimu, trsci i toploti, što od vina što od duša. A duša je puno. Ili bar deo duše svakog od nas ko je bio, tamo. Hvala vam, divna tužna priča.
March 13, 201312 yr Premnogo puta bejah Na kraj sveta, sa nekim divnim ljudima kojih više nema, baš kao što i čarde na žalost uskoro neće biti. Poslednji put sa Žikom Miškovim, legendarnim slikarem koji ju je podosta i 'malao' poslednjih decenija i baš tamo 'Na kraj sveta', uz svetlost sveća raspirivao svojim pričama moju želju da plovim Amazonom. Amazon sam videla, okusila, njime plovila, ali žao mi je što Žiki o tome očigledno neću pričati baš tamo gde je sve počelo, Na kraj sveta...
March 13, 201312 yr "Sila Boga ne moli", reče čovek kojem crkva oduzima čardu... Video sam vest pre par nedelja u novinama i samo sam opsovao. A vi ste bili vredni i napravili zapis o njoj. Lepo, atmosferično.
March 13, 201312 yr Vrlo tužna priča, tako inspirativno i napisana uz divne fotografije. Inače sam mnogo puta planirala da odem tamo, ali nažalost nisam i rastužila sam se još više zbog toga kada sam pročitala tu vest. Ako se digne još neka hajka, ko zna...
April 6, 201312 yr MA pukli ljudi ko tikve. Pomozi im Bože, pa to je mesto kakvog nema, o njemu se priča po svetu a oni bi da ga uguše, ugase, tj najgore renoviraju. E Bože, Bože, misle da se sve može.
May 27, 201312 yr Evo i članka: Srušena čarda "Na kraj sveta" "Iako je vladika Porfirije, starešina manastira Kovilj, obećao da će legendarna čarda "Na kraj sveta" biti samo renovirana, objekat je za vikend srušen."
May 28, 201312 yr A evo i "objašnjenja": http://www.novimagazin.rs/vesti/porfirije-carda-se-urusila-nismo-je-sruili
May 29, 201312 yr Ne znam dal su je srusili ili ne,ali sudeci po stanju na slici gore - izgleda prilicno uruseno. Komentar iz teksta sa tog sajta novimagazin.rs: Porfirije, međutim, nije želeo da odgovori na pitanje da li crkvena načela odobravaju držanje kafane na manastirskoj zemlji. Hehehe
May 31, 201312 yr A cuj ironije, oni koji su napravili i prave pakao nece da vrate natpis - Dobrodosli u pakao...
June 3, 201312 yr E sad sledeci put kad budete slali pismo postom obavezno jos jednom uplatite taxu za Hram Sv.Save...treba ljudima para.....
June 3, 201312 yr te takse su u stvari "doplatne marke" i novac ide u drzavnu kasu, a narod misli da to PTT pravi harac.....ono sto treba uraditi da bi se izbegla doplatna marka ako se salje obicno pismo je da se na salteru trazi markica za obicno pismo, onda zalepi na koverat i ubaci u sanduce ispred poste. u tom slucaju moraju i bez doplatne marke da da posalju pismo : pozdrav od postarke