Posted May 10, 2017 (edited) Ok. Ajmo sad ovako. Od neke 2008 do 2012 sam ziveo u nemackoj. Naravno bez boravka. Kad kazem ziveo to znaci da sam za to vreme boravio ukupno mesec dana godisnje u srbiji. Bilo je raznih nacina za provlacenje i rupa o kojima nebih javno pisao. Sve u svemu desi mi se da mi je madjar video u kompijuteru 4 ulaza a ni jedan izlaz iz EU. I mi ti tu dodjemo u ozbiljan konflikt. Pokazuje on meni na monitoru kad prisloni moj pasos ulaze a izlaza nigde nema. Napadne me da sam davao kintu. krenem da se svadjam sa njim i da mu govorim da otkud ja znam sta njegov kolega radi sa mojim pasosem, dal stavlja na skener ili d*ka na moju sliku to nije moje da ja kontrolisem. I tu se izvucem. Sve u svemu ti pecati vam bas nista ali nista ne znace. On kad prisloni pasos na skener , sve mu pokaze, u koliko sati je ocitan pasos na ulazu, na izlazu, koliko dana se boravilo u Eu ili vec gde. I ne padajte na te stvari kad krene neko da vam se istresa. Kao sto je vase da posedujete putnu ispravu, njihovo je da rade ono zasta su placeni. Sent from my iPhone using Tapatalk Edited May 10, 2017 by chivitli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2017 Mađari registruju u sistem svaki ulaz i izlaz ali to (za sad) nije slučaj sa celim šengenom. Drugim rečima, ako uđete u Mađarsku autom, snimiće ulaz ali izađete iz npr. Nemačke avionom, Mađar neće imati podatak o izlazu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2017 (edited) Pozdrav! Imam jedno pitanje. Naime, 6.2.2017 sam putovao u Mađarsku ,i istog dana se vratio u Srbiju. Ušao sam preko graničnog prelaza Horgoš/Reszke ,gde mi je prilikom izlaska iz SRB stavljen izlazni pečat, i takođe ,prilikom ulaska u Mađarsku ,stavljen mi je ulazni pečat.Prilikom izlaska iz Mađarske, na istom graničnom prelazu bila je ogromna gužva,pa je policajac samo pogledao slike i uporedio ,i vratio pasoše. Nije ih niti skenirao,niti stavio izlatni pečat. Takođe ,isto to je uradio i policajac sa srpske strane ,samo je pogledao pasoše ,nije ih skrenirao niti je stavio pečat.U pitanju su naravno,SRB pasoši. Pošto planiram da 2 jula putujem u Grčku ,moje pitanje je : Da li ću imati problem zbog ovog ? Takođe ,napomenuo bih i da sam 1.5.2017 ,dakle posle toga , putovao u BiH ,takođe na jedan dan. Policajac sa srpske strane mi je skenirao pasoš i lupio izlazni pečat,a sa BiH strane su samo skenirali pasoše. Prilikom izlaska, i sa SRB i sa BiH strane,samo su skrenirali pasoše. Da li ovo može da me spasi problema,pošto sad postoji u evidenciji da sam i posle toga prelazio državnu granicu? Tj. da li to može da služi kao dokaz da sam izašao iz EU (Mađarske) ? Edited May 20, 2017 by mihaildj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2017 Slicno se i nama desilo kad sam se vracao skoro iz Italije. Pri ulasku u Hrvatsku, dobili smo slovenacki izlazni pecat i hrvatski ulazni, ali posle nam nisu uzimali pasose. Pa ispade da nismo usli u Srbiju, a ni iz Hrvatske izasli. Jer su uzeli u busu nasumice nekoliko pasosa i to je to. Mislim da neces imati problema, mada ne znam kako onda vode evidenciju oko prekoracenja boravka u EU, kad pasose ne skeniraju pri izlasku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2017 Хрватски полицајац ми није ударио печат на изласку, никакав проблем нисам имао после да уђем у ХР опет. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2017 Imam najmanje 15-tak ulaznih pečata na Roszkeu koji nemaju odgovarajuće izlazne pečate. Tamo se to najčešće dešava, mada i na drugim mestima... Nikakav problem zbog toga, niko te ništa neće ni pitati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2017 Ono što mene brine je to ,osim što nije udario pečat , nije uopšte ni skenirao pasoš ,tako da u bazi ne postoji podatak da sam ja napustio Šengenski prostor Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2017 zbog gužve letos na izlasku iz Grčke, i nama su samo mahnuli da prođemo a pesoše nisu ni pogledali. Posle toga sam više puta izlaziuo i ulazio u Srbiju i nije bilo problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2017 Bez brige, isti slučaj, nema skeniranja, pečata, ništa. Uglavnom stoji van kućice, pogleda naslovnu stranu pasoša i mahne. Veruj mi, često se to dešava, svake nedelje sam preko, nije ništa neobično. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2017 Imam jedno pitanje Bio sam do Hrvatske na jedan dan gde mi je udaren pecat za ulaz ali ne i za izlaz i posle nekih 25 dana (danas) sam opet isao na jedan dan i tu su mi uredno udarena oba pecata e sad posto mi je u planu da za najkasnije krajem Avgusta idem za Nemacku i da se zadrzim skoro tri meseca ispada da cu imati problem sa prekoracenjem boravka. Mislim ako im je posao da lupe pecat sto ga nisu lupili. Kako ja sad da dokazem da sam izasao odma taj dan kad mi nisu udarili pecat. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2017 Hrvatska nije u Sengenu tako da nemas problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2017 Hvala na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2017 Jedno pitanje : Da li neko od vas ima korice na pasošu ,i da li prave zbog toga problem na granici,tj. da li korice smejuj biti na pasošu u toku kontrole ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2017 Vidjao sam ljude sa koricama, koliko sam primetio, nije bilo problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2017 Ako je baš veliki problem, policajac će te zamoliti da skineš korice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2017 15 hours ago, mihaildj said: Jedno pitanje : Da li neko od vas ima korice na pasošu ,i da li prave zbog toga problem na granici,tj. da li korice smejuj biti na pasošu u toku kontrole ? Meni je pasoš skroz izlepljen nalepnicama i niko mi nije pravio problem. Nikad mi nije ni palo na pamet da bi to mogao biti problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2017 Meni je pasoš skroz izlepljen nalepnicama i niko mi nije pravio problem. Nikad mi nije ni palo na pamet da bi to mogao biti problem. Problem sa koricama je sto otezava ubacivanje pasosa u skener ili citac - nalepnice su doboljno tanke da ne smetaju. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2017 1 hour ago, jms_uk said: Problem sa koricama je sto otezava ubacivanje pasosa u skener ili citac - nalepnice su doboljno tanke da ne smetaju. Sent from my iTelephone using Tapatalk Sad sve ima smisla. Mora da sam čitala forum na prazan (mozak) stomak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2017 Samo da javim,vratio se iz Grčke,nikakvih problema na granici nije bilo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2017 Ja iz Grčke u povratku ni jedan pečat ništa na 3 granična mesta... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2017 (edited) Za korice znaju da zakeraju, al izvines se i skines. Sto se tice pecata, briga te. Ja sam ziveo tako vani 4 god. Samo sto sam placao da mi ne uaraju pecate i ne provlace na skener. Nasao se jednom madjar da kenja kako zna da sam dao kintu i verivatno hteo i on da se ogrebe nasta sam mu ja rekao da svako od njih treba da radi svoj posao a otkud ja znam dal on provlaci pasos, lupa pecat ili sta radi. I imao sam isto prekoracenje oko 270dana tako da mi nisu ni zabranu lupili. Sve je na tebi. Ako vide a se plasis, sex ti ne gine. Ako vide da te briga, reci ce buala i teraj dalje..... u principu nebi trebalo nista da ti bude ali da se ne cimas ida ti bude mirna savest pitas na bilo kojoj granici dal nasoj ili madarskoj da ti lupe pecat. Ako si blizu granice izadji i udji pesaka cisto da ti ne broje dane pa da ti tupi neko Sent from my iPhone using Tapatalk Edited August 3, 2017 by chivitli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2017 (edited) Zdravo svima, Moj problem je slican, ali u isto vreme drugaciji. Naime, udata sam za stranca, zivim u inostranstvu i imam boravisnu dozvolu, dakle sve legalno. U Srbiju idemo jednom godisnje i 2015. mi nije udaren pecat u Cirihu ni po izlasku a ni po ulasku, dok je izlazni iz Srbije uredan. Sledece godine me ceka vadjenje dugorocne boravisne i da bi utvrdili da sam legalno boravila pet godina bez nedozvoljenog prekoracenja boravka van EU pregledace mi pasos. Imam karte za ukrcavanje za oboje u oba smera za navedeno putovanje, kao i muzevljev pasos koji je uredno ispecatiran i nadam se da ce biti dovoljno da dokazem da nisam prekrsila zakon. Javim sta je bilo za nekih sest meseci Edited August 10, 2017 by Jelele Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2017 Tebi kao članu porodice (u ovom slučaju žena) EU/EEA/CH državljanina ne bi trebali (a ni smeli) da lupe pečat prilikom ulaska i izlaska iz šengena isto kao i državljanima EU/EEA/CH. Više informacija: https://en.wikipedia.org/wiki/Passport_stamp#Schengen_Area https://en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Area#Border_checks Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2017 Imam jedno pitanije usao sam u EU ili nemogu ja da nadijem pecat ili mi nisu udarili jel cu imati problem pri ixlasku iz eu ili kome dase obratim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2017 Ne bi trebalo da imas problema. To je redovna pojava. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites