Viza za SAD

2,896 posts in this topic

22 hours ago, Blitz91 said:

Idem jos malo sa suprugom na intervju, da li da pokusam bez ikakog papira da odem u smislu zaposlenja i izvoda banke itd i da smaram sa bilo kakvim dokazima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Idem jos malo sa suprugom na intervju, da li da pokusam bez ikakog papira da odem u smislu zaposlenja i izvoda banke itd i da smaram sa bilo kakvim dokazima?

pa jesi li procitao bar 5 ranijih stranica? mozda da poneses za svaki slucaj, ali nemoj da predajes na prvom salteru...ako te konzul pita nesto, mozes njemu da izvadis i pokazes....bankovni racun je verovatno vazniji, ovo za posao izgleda da ih uopste ne zanima...to i nije nikakav razlog da neces ostati u americi :)

pa jesi li procitao bar 5 ranijih stranica? mozda da poneses za svaki slucaj, ali nemoj da predajes na prvom salteru...ako te konzul pita nesto, mozes njemu da izvadis i pokazes....bankovni racun je verovatno vazniji, ovo za posao izgleda da ih uopste ne zanima...to i nije nikakav razlog da neces ostati u americi

Procitao i to x10, nego eto cisto pitam, do sada sam video da te papire ne gledaju u 90% slucajeva, zato sam dosao na ideju da mozda nista i ne nosim, mozda taj isti konzul tako stekne nekim slucajem bolji utisak xD .

23 hours ago, Blitz91 said:

Nidje ne pise da se nose plus jos postoji sansa i kada ih donesete da ih ne pogledaju.... Ali svakako vrijedi... ali sve je 50/50 to sam se uvjerio i sam.

Primjer 1: Koleginica sa muzem konkurisala, muz ima tamo 3 rodjena brata 40godina ih nije vidio. Iako imaju sve, odbiju ih oboje, a njega pitali skim mu zivi cerka... A njihova cerka redovno ide jos od njene 10 godine

Primjer 2: Kolega 10x konkurisao i 10x da ga odbili iako ima stalan posao, ali nema nista na sebe. Njegov mladji brat koji nema posao, nema nista na sebe dobije iz prve....

Ko oce da putuje preko agencije grupno i to je to.

On 10/26/2019 at 2:25 PM, mikeliiiii said:

Nidje ne pise da se nose plus jos postoji sansa i kada ih donesete da ih ne pogledaju.... Ali svakako vrijedi... ali sve je 50/50 to sam se uvjerio i sam.

Primjer 1: Koleginica sa muzem konkurisala, muz ima tamo 3 rodjena brata 40godina ih nije vidio. Iako imaju sve, odbiju ih oboje, a njega pitali skim mu zivi cerka... A njihova cerka redovno ide jos od njene 10 godine

Primjer 2: Kolega 10x konkurisao i 10x da ga odbili iako ima stalan posao, ali nema nista na sebe. Njegov mladji brat koji nema posao, nema nista na sebe dobije iz prve....

Ko oce da putuje preko agencije grupno i to je to.

pa to, zakljucili smo vec milion puta- da nema nikakvih pravila, i da nikakvi papiri ne pomazu ili odmazu da dobijes ili ne dobijes vizu....sve je licna procena konzula, verovatno na osnovu nekih psiholoskih testova samo njima poznatih :).......

jedna stvar se bar iskristalisala, a to je da se nikako ne nosi tona papira , kao sto nasi ljudi imaju obicaj, jer im je onda krajnje  sumnjivo zasto se covek toliko trudi da dokaze nesto; pa po logici stvari, uglavnom se trudi ukoliko ima neke skrivene namere, nesto sto hoce da prikrije, u odnosu na ono sto zeli da predstavi svetu......to je poznata formula u psihiologiji licnosti, sad sam zaboravio kako se zove...ali ti ljudi bas najcesce i budu odbijeni.. ti, sto i ti kazes, koji imaju sve papire i sve " cisto"...

zato, zakljucak, nositi sa sobom vrlo malo, bankovni racun eventualno, mozda dokaz o bracnom stanju, deci, tako nesto, i to je to...mada licno mislim da je sve to nepotrebno, al ajde, da se covek oseca sigurnije, kad ima nesto u ruci heheheh...bolje vreme posvetiti tome kako ces voditi razgovor sa konzulom, na koji nacin, dikcija, osecanje sigurnosti dok se izlaze nesto, lepo sklopljena prica koja pije vodu.....i najbitnije, samouverenost u sebe, i govor tela koji pokazuje da to sto ce se dobiti ili ne dobiti viza, ne predstavlja nikakvu znacajnu stavku u zivotu, vec nesto potpuno uobicajeno....jer i u slucaju odbijanja, ima toliko drugih lepih destinacija koje se mogu posetiti, i tamo ostaviti pare ( sto je za te drzavne uposlenike i najvaznije- da turista bas u njihovoj zemlji ostavi kintu)....s takvim odnosom prema toj vizi je najlakse i dobiti...

Nista onda je pala odluka, idem bukvalno sa pasosem i tj, imam posao, imam stan, imam i lepu sumu novca na racunu ali ih necu smarati sa tim, pokusavu ovako pa sta bude.

Ja sam im recimo odneo izvod bankovnog racuna gde je bila lepa svota, pa me odbili. Tj, trazila mi izvod o primanjima na mesecnom nivou 😳 to nisam imao kod sebe. Pasos isto ispunjen poprilicno, pa ni to nije vredelo. A to kako nastupas, pa normalno da ces imati makar malu tremu. Da je besplatan pokusaj, pa i da kazes bas te briga ako te odbiju. Ovako, ispada kao da si dao 150e na kocku, normalno da ne mozes da budes smiren u potpunosti. 

Poenta je ta da apsolutno nema nikakvih pravila ko ce dobiti. 

Edited by nikod23

Pozdrav svima , imam jedno pitanje , naime prije par dana sam dok sam popunjao DS 160 za produzenje svoje C1/D vize jer radim na brodu 4 godine dodam i B1/B2 jer znam iz price neke drugare koji su tako dobili i  B1/B2 . Bio sam uvjeren da cu dobiti bez problema jer sam do sada posjetio preko 40 zemalja ( vecinu sa brodom ) i pasos mi je skoro pa pun , imam i dovoljno novca,  kucu , stan i auto  nna svoje ime , ozenjen sam i imam sina od 3 mjeseca, kada sam bio na intervjuu konzul sa kojim sam pricao mi je postavio par  pitanja (dokumenta i dokaze apsolutne nikakve nisam imao) koliko dugo radim na brodu , imam li familiju i zasto bih aplicirao za B1/B2 , ee tu bas nisam bio spreman pa sam odgovorio da bih posjetio prijatelje koje znam sa broda a zive u Atlanti , dobio sam odgovor da trenutno mogu da dobijem samo B1/B2 i da li je to ok . Odgovorio sam naravno pozdravio se i izasao . Od tada sam poceo da kopkam po forumu kako to sve ide i da li postoji magicni recept :) Sve je zavisno od konzula sa kojim imate intervju  u sto sam se uvjerio iz prve ruke :)

Sada jedno pitanje , naime aplicirao bih opet za istu vizu ali ne znam da li je bolje da apliciram kada se iskrcam u avgustu 2020 ili da opet cekam dok istekne C1/D koju imam za sledece 3 godine .  Razgovor sam obavio u Podgorici i crnogorski sam drzavljanin , da li je bolje sledeci put da probam u Beogradu ?

PS. Ovaj sajt je odlican , pogotovo forum :)

Edited by Gohan

Mislis dobio si samo C1/D ovaj put? Sacekaj sledecu obnovu vize pa probaj. Moja sestra je dva puta dobijala B1/B2 uz C1/D ali nikada nije iskoristila jer imaju ono glupo pravilo oko iskrcavanja da ne mozes samo da ostanes u zemlji nego moras da izadjes pa opet da udjes, a Meksiko i Kanada se ne racunaju.

Nekom daju, nekom ne daju, dobra stvar da je pokusaj besplatan.

Moja greska , da samo C1/D sam dobio , pa i ja sam mislio da sacekam ali mi prilicno dugo , mislite ako pokusam opet u avgustu da su opet dobre sanse da me odbiju ? Pozz

Moguce, ali ako radis na brodu nemoj da se zezas sa tim, mogu da ti ukinu i tranzitnu. Vrlo verovatno nece, ali ne treba se zezati sa tim.

On 12/13/2019 at 1:17 AM, Gohan said:

Moja greska , da samo C1/D sam dobio , pa i ja sam mislio da sacekam ali mi prilicno dugo , mislite ako pokusam opet u avgustu da su opet dobre sanse da me odbiju ? Pozz

kad si aplicirao za C1/D, u uz nju aplicirao za B1/B2, da li nosio u podnosio im dokaze da si ozenjen, imas kucu kola itd? ili si to samo drzao kod sebe, za slucaj da ti traze nesto?

Nisam nista nosio osim LOE , nisam ni mislio da ce mi trebati , nekako sam sve olako shvatao :) a ruku na srce nisu mi ni trazili osim me pitali , dje bih ja to zelio i da li sam ozenjen :)

13 hours ago, Gohan said:

Nisam nista nosio osim LOE , nisam ni mislio da ce mi trebati , nekako sam sve olako shvatao :) a ruku na srce nisu mi ni trazili osim me pitali , dje bih ja to zelio i da li sam ozenjen :)

pa ne bi ti ni trebalo nista drugo od dokumenata, ne bi ti ni znacilo...nego sam samo pitao, posto znam da svi ljudi koji imaju C1/D isto tako kao i ti samo dopisu na formularu da bi hteli da dobiju i B1/B2...jbg, samo nisi imao srece, nabasao si na konzula koji je u tom trenutku tako odlucio....kao sto si i video na forumu, sve zavisi od konzula, i njegovog trenutnog utiska....a to sto si sve olako shvatio, pa tako i treba....tako ljudi najbolje i prolaze....medjutim, ponavljam, jbg, nisi imao srece, vise srece sledeci put.....a stoji i to da su ljudi koji rade na brodovima poceli u zadnje vreme cesce da ostaju po americi, otkad su pale plate na brodovima, pa sad i njih vise cimaju u ambasadi...jer ranije je bilo pravilo da cim trazis drugu C1/D vizu, maltene po automatizmu dobijes i B1/B2....

Pozdrav. Imam nekoliko pitanja u vezi dobijanja turisticke vize. 

Ako planiram da putujem Na jesen, kada je pametno da apliciram? Kartu bih naravno kupio kasnije. Citao sam na forumu da nekome daju turisticke vize na tri meseca, sto meni nikako ne bi odgovaralo. 

I drugo pitanje se tice cinjenice da sam, kao mnogo ljudi u Srbiji, prijavljen na minimalac, a ostatak dobijam na ruke. Da li bi me u tom slucaju mogao izvaditi racun u banci? Takodje imam I mnostvo drugih turistckih viza u pasosu, ukljucujujuci I britansku. 

Ovo drugo pitanje verujem da niko ne moze da odgovori, vise me interesuje da li je neko bio u slicno situaciji zbog cega su ga odbili. 

U ds160 navodis ukupne prihode i na crno i na belo, a ako ti daju vizu na 3 meseca, dace ti termin do datuma polaska koji navedes, to ne treba da te brine. Npr daju ti vizu na 3 meseca i istice 20. oktobra, ti mozes do 20. oktobra da otputujes u Ameriku, nije klasicna viza da je boravak, to dobijes na ulasku, uglavnom daju na 6 meseci. Tako da duzina trajanja vize nema veze sa boravkom, tj da ces imati problem da udjes u Ameriku.

Hvala ti! Inace kako navodim, odnosno dokazujem primanja na crno? 

U vezi ovoga sto si rekao da dobijam vizu ''do datuima ulaska koji sam naveo'',da li to znaci da tehnicki mogu sutra da konkurisem i navedem da planiram da putuyjem u oktobru, i u slucaju da mi daju na tri meseca, vizu mi aktiviraju tek tad? Odnosno ne aktiviraju je nuzno od dana odobrenja?

Da li prethodno učestvovanje u zelenoj lutriji može negativno uticati na dobijanje turističke vize? Ima li neko iskustva s tim?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Da li prethodno učestvovanje u zelenoj lutriji može negativno uticati na dobijanje turističke vize? Ima li neko iskustva s tim?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ucestvovanje kao samo apliciranje - ne utice.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Imam pitanje vezano za W&T. Interesuje me da li je imao neko slicnu situaciju i da li je dobio vizu. Obnovio sam dve godine za redom na fakultetu i upisala redovno master, obe godine sam polagao ispite, na masteru sad u prvom semestru polozena 3 od 5, iz drugog imam polozena dva ali tek u junu mogu da upisem (slusao uslovno prosle godine u drugoj obnovi) sta mislite ima li sanse za dobijanje vize?
I da prvi put se prijavljujem i isao bih na self opciju

Kakva je procedura ako je osoba koja aplicira bila u Iranu neposredno pre apliciranja, imate li iskustva?

Verovatno kao kad Ciga na pijaci prodaje diplomu Medicinskog fakulteta, a ti trazis popust - moze, ali ce malo da te propita(ju):D

Pozdrav dobri ljudi! Super je ovaj forum, i divni su svi ljudi koji strpljivo odgovaraju na pitanja, hvala na tome procitala sam dosta i dobila neke smernice... Izvinjavam se na duzem postu.

Imam turisticku vizu od 2017.godine, isla sam jednom u USA kod rodjenog brata, dobila dozvolu da ostanem 6 meseci vratila se posle 18 dana jer sam imala povratnu avionsku kartu na taj datum, u medjuvremenu se udala i promenila prezime, samim tim i pasos. Inace sam zaposlena, vlasnica privatne firme. Shvatila sam da generalno preporucuju da se izvadi nova viza (sto meni mislim ne bi odgovaralo jer je mi je pomenuti brat koji je jos u USA u medjuvremenu izgubio status, tj odbijen je za green card pa mislim da bi i mene odbili ovog puta) ali da uglavnom na ulasku u zemlju pomaze to ako se ponese stari pasos i prevod vencanog lista. Jel sam u pravu?

Moje drugo pitanje je vezano za supruga koji bi sada aplicirao za vizu da bismo isli na zakasnelo svadbeno putovanje u USA. Suprug je zaposlen, sa odlicnom platom i isli bi na 3 nedelje maksimalno zbog njegovog odmora. E sad ne bih nista da lazemo, izmisljamo, niti precutkujemo. Pisali bi da putujemo zajedno kod mog brata od ujaka u Washington koji je legalno tamo, ima green card, u proceduri je za pasos njihov i zenu Amerikanku, posao i kucu..sve po propisu.

Znam da niko ovde ne moze nista da tvrdi niti garantuje, moje pitanje je da li mislite da ce mu praviti problem status mog  rodjenog brata (u prvom pasusu) ?

Hvala unapred na odgovorima i savetima

17 hours ago, mirciceva said:

Pozdrav dobri ljudi! Super je ovaj forum, i divni su svi ljudi koji strpljivo odgovaraju na pitanja, hvala na tome procitala sam dosta i dobila neke smernice... Izvinjavam se na duzem postu.

Imam turisticku vizu od 2017.godine, isla sam jednom u USA kod rodjenog brata, dobila dozvolu da ostanem 6 meseci vratila se posle 18 dana jer sam imala povratnu avionsku kartu na taj datum, u medjuvremenu se udala i promenila prezime, samim tim i pasos. Inace sam zaposlena, vlasnica privatne firme. Shvatila sam da generalno preporucuju da se izvadi nova viza (sto meni mislim ne bi odgovaralo jer je mi je pomenuti brat koji je jos u USA u medjuvremenu izgubio status, tj odbijen je za green card pa mislim da bi i mene odbili ovog puta) ali da uglavnom na ulasku u zemlju pomaze to ako se ponese stari pasos i prevod vencanog lista. Jel sam u pravu?

Moje drugo pitanje je vezano za supruga koji bi sada aplicirao za vizu da bismo isli na zakasnelo svadbeno putovanje u USA. Suprug je zaposlen, sa odlicnom platom i isli bi na 3 nedelje maksimalno zbog njegovog odmora. E sad ne bih nista da lazemo, izmisljamo, niti precutkujemo. Pisali bi da putujemo zajedno kod mog brata od ujaka u Washington koji je legalno tamo, ima green card, u proceduri je za pasos njihov i zenu Amerikanku, posao i kucu..sve po propisu.

Znam da niko ovde ne moze nista da tvrdi niti garantuje, moje pitanje je da li mislite da ce mu praviti problem status mog  rodjenog brata (u prvom pasusu) ?

Hvala unapred na odgovorima i savetima

da li je tvoj brat ilegalno u USA sada?

moze li neko da se seti da li se u upitniku za vize nalazi i pitanje da li je kandidat osudjivan? 

secam se da ima pitanja oko genocida i zlocina u ratovima, ali ne mogu za ovo...