Viza za SAD

2,896 posts in this topic

18 hours ago, eve7 said:

Da,jos nesto da dodam, ne znam koliko im znaci to sto imam dovoljno dokaza da veza nije lazna, da mi nije stalo do njihovih papira nego iskljucivo do osobe kod koje zelim da odem. 

On 6/21/2022 at 6:33 PM, dzo_u_zemlji_cuda said:

Hvala puno na odgovoru. Da li znas mozda koliko se ceka od momenta predavanja do odobrenja vize?

Cao, zanima me da li je u skorije vreme neko imao iskustva sa K1 verenickom vizom? Da li je potrebno da na intervju budu zajedno, i sve u vezi lekarskog pregleda?

Pozdrav ljudi....Moguce je da postoji odgovor na ovo moje pitanje ali da ne listam sada sve prepiske...Naime, posedujem turisticku vizu od 2016 godine koja mi istice za 2 godine (viza se nalazi u starom pasosu)...Nazalost, nisam do sada uspeo da je iskoristim pa planiram krajem godine da skoknem do Amerike...Zanima me sledece, da li ce mi neko iz Imigracije praviti problem prilikom ulaska zbog toga sto je do sada nisam iskoristio...Cuo sam razna "pametovanja" na ovu temu na drugim mestima ali me zanima da li je neko imao slicno iskustvo pa da ga podeli...Hvala svima unapred :-)

Prijatelj je koristio vizu iz 2019 ili 2018 prošle godine u novembru prvi put, nije bilo nikakvog dodatnog ili drukčijeg ispitivanja nego uobičajne stvari.

Pozdrav svima,

Da li je možda neko konkurisao porodično za vizu sa različitim papirima, tj, ja bih preko ESTE, a muž ima termin za njega i decu preko DS160?

Išli bi kod mog brata koji je tamo oženjen i ima državljanstvo.

Naime, ja sam popunjavala formular za muža i napravila par grešaka, prvo upisala B1/B2 umesto samo B2, deci napisala da putuju sa mamom, a kod njega zaboravila sebe da pomenem.

Pitala sam ih na onaj mejl da li bih i ja mogla da dođem na razgovor, naravno ne znaju.

Ili samo mužu da dam svoj HR pasoš i venčani na engleskom, i da kaže žena popunjavala i napravila par grešaka?

A još i on ima hiljadu pečata u pasošu +2 poslovne Iračke vize i ne govori engleski.

Da li može i pratnja da uđe, tj ja?

Hvala

Pratnju za muža sigurno ne možete, e sad da li zbog dece kao drugi staratelj možete možda to vam samo u Ambasadi (preciznije u konzularnom odeljenju) mogu odgovoriti. Ovo za B1/B2 generalno nije problem i sve te sitne stvari u intervju se daju ispraviti, pošto je intervju alfa i omega da li će odlučiti da vam daju vizu.

Stava sam bio da neće biti nikakvih problema dok nisam pročitao deo sa neznanjem engleskog i iračkim vizama. Konzuli koji rade interjvu u BG-u znaju srpski (u teoriji) ali je često pitanje koliko ga dobro zapravo znaju. U najmanju ruku bi mu ostavio Putovnicu i venčani list (ne mora na engleskom, ali ako imate mogućnost na latinici da namolite nije loše), a ako ste baš zabrinuti imate uvek opciju da doplatite još 160USD za vašu vizu pa da onda svi familijarno idete.

5 hours ago, deleter said:

Pratnju za muža sigurno ne možete, e sad da li zbog dece kao drugi staratelj možete možda to vam samo u Ambasadi (preciznije u konzularnom odeljenju) mogu odgovoriti. Ovo za B1/B2 generalno nije problem i sve te sitne stvari u intervju se daju ispraviti, pošto je intervju alfa i omega da li će odlučiti da vam daju vizu.

Stava sam bio da neće biti nikakvih problema dok nisam pročitao deo sa neznanjem engleskog i iračkim vizama. Konzuli koji rade interjvu u BG-u znaju srpski (u teoriji) ali je često pitanje koliko ga dobro zapravo znaju. U najmanju ruku bi mu ostavio Putovnicu i venčani list (ne mora na engleskom, ali ako imate mogućnost na latinici da namolite nije loše), a ako ste baš zabrinuti imate uvek opciju da doplatite još 160USD za vašu vizu pa da onda svi familijarno idete.

Hvala puno na detaljnom objašnjenju😊

Meni su dolazili prijatelji krajem 2022. godine, ortak ima ESTA jer ima SLO pasos a zena mu je aplicirala za vizu i dobila je. 

Da se zahvalim na savetima ovde, bez veze sam paničila, dobili smo vize😊

On 2/10/2024 at 2:10 PM, Bogdaanaa said:

Hvala puno na detaljnom objašnjenju😊

Posted (edited)

On 2/9/2024 at 6:40 PM, deleter said:

Prijatelj je koristio vizu iz 2019 ili 2018 prošle godine u novembru prvi put, nije bilo nikakvog dodatnog ili drukčijeg ispitivanja nego uobičajne stvari.

Hvala puno na infu,nadam se da ce i kod mene biti slicna situacija :-)

Edited by tarmi014

Pozdrav. Interesuje me da li da unesem u formular i deo primanja koji dobijam "na crno"? da li je to neko radio?

Takodje da li oni odlucuju na koliko dugo cu dobiti vizu? idealno ja bih hteo naravno na 10 godina. Na to nisam nigde naisao u formularu da mogu da izamerem. 

5 hours ago, Dvncan said:

Pozdrav. Interesuje me da li da unesem u formular i deo primanja koji dobijam "na crno"? da li je to neko radio?

Takodje da li oni odlucuju na koliko dugo cu dobiti vizu? idealno ja bih hteo naravno na 10 godina. Na to nisam nigde naisao u formularu da mogu da izamerem. 

Ne moze da se bira to - iskljucivo njihova diskrecija.

7 hours ago, Dvncan said:

navedi sva primanja

Pozdrav svima,

Da li mozda neko zna ako se u obrascu ds 160 navede mesto i vreme gde bih otisao turisticki i dobije viza, moze li se promeniti mesto i vreme u smislu da odem ranije ili kasnije, da li imigracioni sluzbenik ima taj podatak i da li bi pravio problem ako nije kao sto je navedeno u ds 160 obrascu.

Odobrili su mi vizu kako na deset godina, problem je samo sto mi je fotka bila neodgovarajuca, pa su mi rekli da pasos i sliku dostavim naknadno dhl-om. Da li je to neko radio? Da li trebam da naglasim broj aplikacije nekako i na koju adresu se salje? Nisu bas bili jasni u ambasadi

Pozdrav svima,

evo da podelim sa vama skorašnje iskustvo sa USA turističkom vizom B1/B2 i nekim predrasudama u prethodnih 100 stranica oko iste

Apliciranje

Ključ je u tom čuvenom DS-160 obrascu. Ima par nejasnih pitanja, ali i na interentu predlog dobrih odgovora pa se to reši. Nisam koristio usluge onih agencija jer mislim da nema potrebe. Nakon toga, plati se taksa (može online, karticom), ja sam ovom dinarskom, sasvim ok obračuna USD-RSD kurs i pojavio se meni za zakazivanje termina. Srećom, bilo je termina već za 2 nedelje (2-3 termina) a sledeći posle 5 nedelja. Izabrao sam prvi jer mi je odgovarao zbog vremena.

Ulazak

Slično kao na aerodromu, ima više kontrola i oni imaju spisak ljudi koji su za taj dan. Čini mi se da u jednom terminu imaju i po 10-15 osoba (a možda i više). Kroz dvorište se dođe do zgrade u kojoj su šalteri kao u banci, gde se uzme broj i prati na ekranu.

Utisak

Ako ste u zgradi u prvom redu, realno čujete većinu odgovora i pitanja drugih ljudi te mi se čini da su 30% ljudi Rusi zapravo. Pošto je plata jedno od pitanja, ne čudi da su neki rekli i "10 000 USD mesečno" na šta se čak i osoblje blago šokiralo. I pored toga, mislim da ih dosta odbijaju. Sa druge strane vizu je dobila noktarka koja radi na crno i ne studira, nema neku wow ušteđevinu i imala ozbiljnu tremu (nepovezane i nejasne odgovore) tako da nema recepta za uspeh. Da me ne shvatite pogrešno, nemam ništa protiv noktara već ističem da stalan posao, velika plata i nekretnine nisu nužni za dobijanje

Intervju

Pitanja su standardna tipa zašto aplicirate, gde idete, koliko ostajete, šta radite u Srbiji, čime se bavite, plata i sl. Uglavnom ljudi imaju naučene odgovore pa oni ulete sa nekim random pitanjem o vama ili putovanju / prethodnim putovanjima. Savetujem svima da se na to pripreme jer ako odgovori na standardna pitanja zvuče wow, a na random ne možete sastaviti rečenicu na Tarzan english, može biti sumnjivo (setite se noktarke koja ni na standardna pitanja nije dala normalne odgovore).

Ja imam stalan posao, ali ništa wow platu (u odnosu na prosek), o nekretninama sanjam tako da probajte, budite opušteni i iskreni (provaliće vas) i to je to - nisam odbijen. Možda sam mogao pitati Ruse da me preporuče u tu firmu gde bih bio top 1% plata u Srb 😁

Pozdrav,aplicirala sam za Kanadsku visu posto bih isla tamo turisticki medjutim jos uvek nema odgovora tako da bih aplicirala i za Americku vizu (turisticke) , interesuje me ako imam Americku vizu da li mogu uci u Kanadu i obrnuto sa Kanadskom u Ameriku? Kopnenim ili vazdusnim putem. Citan nesto po internetu da nije moguce da sa jednom vizom mogu obici obe zemlje ali po forumu ovde citam da je moguce, molim za iskustva ili neki zvanicni tekst gde je navedeno isto.Inace apliciram iz Beograda.Hvala pozdrav.