Viza za SAD

2,893 posts in this topic

Izvinjavam se Vrhunski, moja greska, bio sam nedovoljno precizan kad sam napisao prethodni post, nisam mislio na tvoj nego na autora juga... taj nisam razumeo odnosno, čini mi se da tu ima nekih kontradiktornih stavova ali nebitno. Izvinjavam se zbog greske  gent

Pozdrav za sve

Moja situacija je prilicno zamrsena, vec 2,5 godine sam u vezi sa devojkom koja je americki drzavljanin, tokom svog tog vremena me ne cesto posecivala ovde u srbiji, planiramo da se uzmemo i da ja idem tamo, znaci na k-1 vizu, ali (verovatno ce neki reci da sam lud) ja bih voleo prvo da odem tamo turisticki i ostanem oko 20-25 dana i da vidim prvo gde idem i kako sve to izgleda, to sto ja vidim na slikama to nije isto kao kad vidim svojim ocima, zeleo bih da vidim kako se zivi i nacin zivota, malo da obidjem neka poznatija mesta pa tek onda da odlucim dali da idem ili da je dovodim ovamo. Problem je sto sam nezaposlen, izvor mojih prihoda su kojekakve popravke i usluge a nemam prijavljenu firmu, takodje nemam nikakvu imovinu na sebi sem automobila, put i sve ostalo bi ona finansirala a odseo bih naravno kod nje.

Mislim da znam koji cu odgovor dobiti ali ipak bih voleo da cujem misljenje drugih ljudi i onih koji imaju iskustva sa ovim.

Dali je uopste izvodljivo za mene da odem i dali postoji neko resenje.

Hvala unapred!

Ljudi imam problem...Prijavio sam se za self program preko workandtravel grupe...i nasao sam sponzora,ali su ga odbili,da li imam pravo da nadjem novog i da ne placam onih 350 dolara ponovo ili moram sve ponovo ispocetka???

Ja imam jedno pitanje... zelim sa drugaricom turisticki da posetim New York na nekih 7 dana u julu ili avgustu - trazile smo ponude preko raznih agencija ali uglavnom kazu da nece imati ponuda preko leta jer je manja navala turista.

Ja sam zaposlena za stalno u srednjoj skoli kao profesor, kontam da tu ne bi bilo problema, ali ono sto me zanima je novcano stanje na racunu - ovde sam malo citala ali nisam uspela da skontam koliko mi treba novca na racunu za tako, 7-10 dana? Prvi put cujem da je potrebno da imam mnogo novca na racunu :( Ja sam uglavnom oko nule na racunu uvek, znate kako je, zensko :) A i kupujem evre od svake plate da bih stedela za put. Sada prvi put cujem da mi treba preko 1000 evra na racunu... molim vas za odgovor i hvala unapred!

Ja imam jedno pitanje... zelim sa drugaricom turisticki da posetim New York na nekih 7 dana u julu ili avgustu - trazile smo ponude preko raznih agencija ali uglavnom kazu da nece imati ponuda preko leta jer je manja navala turista.

Ja sam zaposlena za stalno u srednjoj skoli kao profesor, kontam da tu ne bi bilo problema, ali ono sto me zanima je novcano stanje na racunu - ovde sam malo citala ali nisam uspela da skontam koliko mi treba novca na racunu za tako, 7-10 dana? Prvi put cujem da je potrebno da imam mnogo novca na racunu :( Ja sam uglavnom oko nule na racunu uvek, znate kako je, zensko :) A i kupujem evre od svake plate da bih stedela za put. Sada prvi put cujem da mi treba preko 1000 evra na racunu... molim vas za odgovor i hvala unapred!

Novac na racunu za turisticku vizu mogu da ti traze kao dokaz izvod iz banke ali uglavnom to ne traze. Najvaznija stvar je da doneses dokaz da imas zaista cvrste veze sa Srbijom i da ces se sigurno vratiti posle krace posete. Ako imas mogucnosti ponesi dokaz iz banke recimo 100$ po danu boravka + novac za avio karte ako nemas nemoj ni nositi nije presudno.

Najvaznije je da dokazes da imas cvrste veze sa Srbijom

Molio bih za savet, ..od nekoga ko je imao slicnu situaciju, ili od bilo koga ko bi mi najrealnije mogao odgovoriti... Dakle:

Isao sam na intervju u US abasadu u Bg u vezi sa dobijanjem turisticke vize i nisu mi je odobrili. Imao sam sledece dokumente:

1. Potvrdu da radim u firmi i da imam platu od 43.500,00 din.

2. Da honorarno radim u drugoj firmi i da u njoj ostvarujem mesecno oko 100 evra u dinarskoj protiv vrednosti.

3. Potvrdu o projektu na  kom radim (master rad) i koji je finansiran od strane Ministarstva poljoprivrede.

4.  Uverenje o polozenim ispitima (sve sam ispite polozio, ostao mi je samo master rad).

5. Ocevu i majcinu nekretninu (porodicna kuca).

6. Kupoprodajni ugovor o kuci koju kupujemo (druga kuca), koji je rucno napisan i overen u opstini.

7. Uverenje o nekaznjavanju, ocevo drzavljanstvo, majcin izvod iz maticne knjige rodjenih.

Moje moguce greske i okolnosti:

a) greska- na predlog rodjaka koji je dobio turisticku vizu, nisam podneo potvrdu da sam zavrsio osnovne studije (pa po tome ispada da jos uvek studiram, a sto bi po tome trajalo devetu godinu, o cemu me je osoba na intervjuu ispitivala: sta sam obnovio, kada sam dao poslednji ispit, kada nameravam da zavrsim master rad..? ).., pa je moguce da je osoba na intervuu mislila da nisam zavrsio osnovne studije;

B) okolnosti- moj rojdeni brat se ozenio sa drzavljankom US i na osnovu toga ima zeleni karton, .. i na pitanje u aplikaciji naveo sam da cu biti na adresi svoje snajke,..jer sam smatrao da je tako sigurnije, posto je ona drzavljanka.

Pitanja:

1) Da li je moguce da su me odbili zbog toga sto mi je brat ozenjen sa drzavljankom US i zato sto sam naveo da cu biti kod njih?

2) Da li sam jednostavno trebao da predam potvrdu o zavrsetku osnovnih akademskih sudija i da sam postdiplomac koji je na pomenutom projektu?

..malo duze obrazlozenje  :roll: , ali sve zbog toga da sto tacnije opisem svoju situaciju..

Hvala unapred svima!  :tt:

..........moram da dopunim, nisam dobro pogledao..

Takodje sam imao uverenje iz bakne o stanju na racunu od 10 hiljada australijskih dolara!

I NEED HELP!!!

Ovako....juce sam bila na razgovoru za turisticku vizu i odbili su me.

Dva puta sam isla na J1 vizu (2007,2008) i ispostovala ih.

Imam stan na svoje ime, kola, sredstva na racunu sam prikazala samo 1000e jer sam cula da je toliko i dovoljno mada sam mogla i vise ali eto, glupaca.... E sad, nisam zaposlena ali radim honorarno u skoli plesa kao pomocni instruktor (naravno nista u knjizici ne pise) a glavna instruktorka skole se plasila da mi da potvrdu da radim kod nje jer nisam prijavljena i tako ja odem bez te potvrde i odbiju me...

Pitali su me od kada ne radim, rekla sam da sam u novembru zavrsila studije i nisam htela da spominjem ovo da radim honorarno...

Drugo pitanje je bilo kod koga idem, rekla sam kod druga i kad su me pitali cime se drug bavi a to nisam ocekivala i jezik mi brzi od pameti i rekla sam da drzi prodavnice i on je rekao znaci ides da radis i dok sam ja izgovarala ne on je vec uzeo standardni obrazac gde mi pise da sam odbijena i rekao da danas nisam pozeljan kandidat.........

Posle celog preplakanog dana svratila sam na forum i shvatila da sam se ovde trebala pre informisati ali kako vec kazu posle je.anja nema kajanja.

Sad me interesuje sledece: mogu li se za 10ak dana opet pojaviti tamo naravno ovaj put sa mnogo vecim sredstvima na racunu, stan na svoje ime, kola, potvrda o honorarnom radu, napisacu da mi i mama pomaze put i poneti njena sredstva, kucu, firmu koju ona ima i brat takodje....

i ako bih mogla da li da stavim da idem kod nekog drugog sad ili hostel neki da rezervisem u NY ? i dali ce me pitati zasto ne idem kod iste osobe?

I da, stvarno ne bih ostala tamo vec zelim da vidim prijatelje i sa njima odem malo u LA,  trazim vizu na 3 nedelje.

SLOOOOOBO STA TI MISLIS?  :roll:

Pitanja:

1) Da li je moguce da su me odbili zbog toga sto mi je brat ozenjen sa drzavljankom US i zato sto sam naveo da cu biti kod njih?

Da ako imas prijatelja, rodjaka ili nekoga u USA a pitaju te za to i ti kazes da imas to je LOSE. Jer oni na to gledaju kao na potencijalnu mogucnost da ces emigrirati.

i ako bih mogla da li da stavim da idem kod nekog drugog sad ili hostel neki da rezervisem u NY ? i dali ce me pitati zasto ne idem kod iste osobe?

Pitace te zato ne ides kod iste osobe. Da im nisi rekla za tog druga sve bi bilo u redu. Na zalost sada je to problem. Imati nekoga u USA je losije nego da nemas nikoga.

Ljudi kod nas misle "poslace mi brat garantno pismo" on radi u americkoj vojsci i drzavljanin je i idem da uzmem turisticku vizu :(((((((((((((( Takvi ljudi moraju da imaju cvrsce veze nego oni koji nemaju nikoga.

Hocu reci 1 poen dobijes to sto imas stan 1 poen izgubis to sto imas nekoga u USA i onda si opet na 0. Treba ti jos nesto pored stana recimo stalno zaposlenje.

zdravo narode,imam pitanje:

zavrsavam srednju skolu u junu i logicno upisujem faks,pa sam planirao poslije upisa da odem kod strica koji zivi u LA-ju na jedno mjesec dana,maksimalno 2 mjeseca,e sada zanima me kolika je mogucnost da dobijem vizu i sta bi mi sve od dokumenata bilo potrebno ? hvala :)   

za Sonjicu, nije preporucljivo aplicirati za vizu posle odbijenice najmanje sest meseci, jedino ukoliko se tvoj status drasticno promenio u odnosu na tvoju situaciju kad si bila odbijena. Recimo posao, i da dobijes potvrdu da radis, bice im sumnjivo da neko ko je tek poceo da radi moze da dobije godisnji odmor. Tako da, mislim da ne treba da bacas novac za vizu jer je velika verovatnoca da je neces dobiti. Pamet u glavu, i sacekaj najmanje sest meseci i pripremi dokumenta kojima dokazujes da ti je status, po njihovim merilima, poboljsan i tek onda apliciraj

Pitanjce u vezi ovog DHL tovarnog lista.

Ja sam sve to lepo popunio i istampao na najobicnijem stampacu (A4 forma, crno belo),

Je l' to okej?

Bio sam juce na razgovoru za turisticku vizu i odbijen sam.

Dokumenta koja sam poneo:

Resenje APR o osnivanju radnje (osnovana 2008.g.)

Potvrde o placenim porezima(i radnja i fizicko lice)

Potvrda o prihodima radnje(od Nove godine 2.200.000 din)

Bilans uspeha(dobit oko 1.500.000 din za isti period)

Vencani list

Rodni listovi dece(2 deteta)

Saobracajne 2 automobila na moje ime trzisne vrednosti oko 10.000 eura

Devizni racun sa 2.300 eura i visa elektron kartica(rajfajzen banka)

Nemam nekretninu na svoje ili zenino ime

pitanja konzula:

zasto idete? Ja:turisticki

koliko bi ostali?  15-20 dana

koliko imate radnju?  Cetiri godine

Koliko zaposlenih? 1+ ja

Jel supruga radi?  Ne,cuva decu,mala su.

jel prvi put aplicirate za vizu?  Da

Dali ste nekad bili odbijeni za bilo koju vizu za SAD?  Ne,nisam nikad aplicirao ni za jednu.

I na kraju cuvena recenica:Zao mi je ,danas niste pozeljan kandidat za dobijanje vize.

Dao mi papir na kom pise da sam odbijen po clanu 214b.

Mislim da sam se zezno prilikom popunjavanja el. obrazca jer sam naveo hotel koji se nalazi u sred Menhetna i gde je nocenje 250 dolara.Ustvari,popunjavala mi je prijateljica,ona je na usa brodovima vec 6 godina i kao ona zna,al izgleda da me zeznula nenamerno.

I jos jedna stvar,na DHL obrazcu sam naveo adresu koja mi nije u pasosu.

Eto,ako neko moze iz ovoga da mi kaze gde sam pogresio,samo napred.A mozda je i konzul bio nadrndan pa mu s nisam svideo:-)

Opet cu da apliciram,pa me zanima kad bi bilo najbolj,koliko da sacekam.

Ako neko moze da me posavetuje, moja situacija je sledeca.

Apsolvent sam 3x, 84god sam, upisao 2003/04 studiram i dalje, 4 ispita do kraja, nisam polozio ispit jedno godinu dana, ako treba dacu jedan ispit nek ide zivot. Trenutno studiram u EU, kao Erasmus student, dobio sam stipendiju 2 semestara, jos 2 meseca i to je gotovo. Verovatno cu tamo poloziti neki ispit koji bi mi priznali ovde kod nas na FTNu, UNS Novi Sad.  smartass

Hteo bih u NYC da odem i budem tamo dok mi ne dosadi, par nedelja, maksimalno 2 meseca, naravno obisao bih sve sto stignem.

Sto se tice potvrde iz banke, to mi nije problem, ...

Putujem zadnje 2-3 godine, bio sam 2x u Aziji ukupno ~5 meseci, imam vize za Tajland, Singapur, Malaziju, imam studentsku vizu za Rumuniju, par starih sengej viza, bio po EU ...

Imam iskrenu nameru da odem u USA i obidjem sve sto mogu, ... znaci B2.

Ne posedujem nista, nisam zaposlen zvanicno, inace sam klasican IT geek i tako prihodujem, ... nemam neke ambicije da skupljam gomilu papira, od roditelja cuda ovo ono, ...

Imam planove, da prenesem ispite iz rumunije, dam jos jedan sto mi fali, diplomiram, upisem diplomske, krenem stvaram porodicu u srbiji.

Kakve su mi sanse, ili da opet idem u aziju ? :) hvala svima na odgovorima! :)