Posted February 13, 2017 Uspeli smo da skocimo na 18,77% odbijenica, ko da smo Banglades jbt... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2017 Imam jedno pitanje,koliko ima uticaja kredit koji poseduje neko lice na dobijanje vize,da li se to gleda uopste? (Pod kreditom se podrazumeva stambeni kredit) . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2017 Zdravo svima, Imam jedno pitanje. Bio sam u SAD 2013. god. preko Work and travel-a 5 meseci. U medjuvremenu sam zavrsio fax, ali nisam uspeo da se zaposlim. Od pre par meseci radim kao trener u jednoj teretani, ali naravno, nisam prijavljen. Znaci, nisam student, nisam prijavljen na poslu, imam 26 god. Iskreno, da vas ne lazem i ne mazem, otisao bih u SAD i ostao bih tamo, ilegalno naravno. Da li mozda neko zna da mi kaze sta bih mogao da uradim da dobijem turisticku ili neku drugu vizu? Znam da su mi sanse male, ali eto, reko da pitam. Ovde u SRB imam porodicu, svi su zaposleni. Kuca, stan i kola su na caleta, dakle nemam nista na svoje ime. Eto, iskreno. Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2017 (edited) Da li ima uticaja ako apliciraate za turisticku visu a apliciraliste i za Green card, da li ambasada ima taj podatak i da li to moze negativno uticati na dobijanje turisticke vise? Edited February 20, 2017 by SIRENAKG Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2017 Pozdrav svima, zelim da podnesem zahtev za turisticku vizu i ako neko moze da me posavetuje bio bih zahvalan. Prosle godine sam bio na W&T programu i sad bih opet otisao tamo, ali posto sam obnovio godinu ne mogu opet da apliciram za tu vizu... Ustedeo sam pare koje sam tamo zaradio i zeleo bih da obidjem Ameriku ove godine, zaista turisticki, posto prosle godine nisam stigao zbog obaveza. Drugar koga sam upoznao tamo, koji je Amerikanac, bio mi je u poseti pre mesec dana i zeleo bih da uzvratim tu posetu i da zajedno putujemo. Da li ce mi pomoci to sto sam prosle godine bio tamo i sto imam drugare koji su njihovi drzavljani? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2017 On 19/02/2017 at 1:37 PM, urosxy said: Znaci, nisam student, nisam prijavljen na poslu, imam 26 god. Iskreno, da vas ne lazem i ne mazem, otisao bih u SAD i ostao bih tamo, ilegalno naravno. Da li mozda neko zna da mi kaze sta bih mogao da uradim da dobijem turisticku ili neku drugu vizu? Mogao bi da apliciras Onda ces videti da li ces dobiti vizu ili ne. Pretpostavljam da imas kontakte u SAD, mozda da pokusas da nadjes neku legalnu mogucnost, jer ovako, nisu ti velike sanse. 1 hour ago, Nikola Dabovic said: Drugar koga sam upoznao tamo, koji je Amerikanac, bio mi je u poseti pre mesec dana i zeleo bih da uzvratim tu posetu i da zajedno putujemo. Da li ce mi pomoci to sto sam prosle godine bio tamo i sto imam drugare koji su njihovi drzavljani? U principu, to ne znaci nista, ali, ako su ti namere zaista da samo putujes i vratis se i ako na intervjuu budes dovoljno ubedljiv, mozda i dobijes vizu. OK, ne mozes da ides na W&T, ali, ne bi trebalo da imas ogranicenja za turisticku vizu. Jedino ako apliciras za vizu, saznaces da li ce ti je odobriti ili ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2017 Bio na w&t pre dve godine, ispostovao sve, vratio se i zavrsio fax. Poslodavac jako zadovoljan sa mnom mi prosle godine radi radnu vizu medjutim u ambasadi me odbiju jer 'nemam jake veze sa srbijom'. Ovde godine me teraju da probam opet jer 'nemam sta da izgubim' (osim 190$) pa ne znam sta da radim. U sustini u mom statusu se nista nije promenilo tako da sam siguran da ce da me odbiju. Mogao bih neki fiktivan posao da sredim ovde ako to nesto znaci, tako da verovatno ipak pokusam... Sta vi mislite? Uopste, mnogo su cudni sa tim kriterikujmima za H2B vizu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2017 Da li ima uticaja ako apliciraate za turisticku visu a apliciraliste i za Green card, da li ambasada ima taj podatak i da li to moze negativno uticati na dobijanje turisticke vise? Jesu li te izvukli, i da li je predat DS-260? Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2017 Nista od toga, samo sam aplicirala za Loterry Green C,izvlacenje je u maju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2017 Zdravoo,zanima me da li roditelji moraju ići sa mnom na intervju ako na intervjuu neću biti punoletan,a za vreme planiranog odlaska za Ameriku ću biti?I śta mi treba sve od papire jer nemam primanja i to Hvalaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2017 Nista od toga, samo sam aplicirala za Loterry Green C,izvlacenje je u maju. Onda nema nikakve veze. Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2017 2 hours ago, Volter said: Zdravoo,zanima me da li roditelji moraju ići sa mnom na intervju ako na intervjuu neću biti punoletan,a za vreme planiranog odlaska za Ameriku ću biti?I śta mi treba sve od papire jer nemam primanja i to Hvalaa Odgovor ti pise na sajtu ambasade... O: Podnosioci zahteva za vizu mlađi od 14 godina i stariji od 79 godina ne moraju da prisustvuju intervjuu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2017 To sto si ti kopirao nema veze s pitanjem, sem ako ne aplicira sad a planira da putuje 2021. godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2017 Haha kako je super kad ne citas na ono sto odgovaras Ja sam ladno istripovao da je bilo pitanje da li moram da prisustvujem razgovoru ako sam maloletan... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2017 Zdravo svima danas je dečku i meni odobrena viza i čekamo za koji dan da uzmemo pasoš.Evo sad' ću napisati svoje iskustvo. Došli smo u ambasadu jedno pola sata pre,prvo na ulazu imate tvoje zaposlenih koji će tražiti od vas pasoš i izvršiti pretres,tu su čovek i žena koji su bili bili vrlo ljubazni.Čovek je uzeo ličnu kartu od moje majke(koja je išla kao pratnja jer sam maloletna još koji dan) i posle smo stali da sačekamo ispred vrata koja će otvoriti drugi zaposleni i uvoditi jednog po jednog.Kada udjete unutra prvo ostavljate svu energetiku koju imate,sve metalno i torbu i prodjete i telefoni ostaju kod njih,daju vam karticu kojom kasnije uzimate telefone.Izlazite napolje i dolazite do drugog dela zgrade,ulazite i tu je žena kojoj dajete pasoš i ona vam da vaš broj,koji ćete čekati da se pojavi na tabli gde piše vaš broj i broj šaltera.Svi čekaju u čekaonici svoj broj,sve dok ne prozovu vaš broj,odete i tu razgovarate na srpskom,mene su pitali zašto idem u Ameriku,gde ostajem,sa kim idem,koliko dugo,da li sam još u srednjoj..Kratko je trajalo,zatim se vratite i čekate drugu prozivku,gde vam žena na engleskom objasni kakk postsviti prste za uzimanje otiska.Posle toga čekate na razgovor,kada prozovu vaš broj odete i tu razgovarate na engleskom.Pitala me je zašto idem za Ameriku,gde,da li imam rodjake u Americi,koja sam godina srednje škole i to je bilo to,ni jedan jedini papir nisu pogledali,i viza je bila odobrena.Tako da samo kažite istinu i nemojte biti napadni. I zanima me ako neko ima da mi predloži neku avio kompaniju. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2017 Evo odgovora za Voltera, samo je l roditelj ulazi unutra i prisustvuje samom razgovoru ili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2017 On 12/15/2016 at 7:15 PM, deleter said: USA nema izlazne pečate, i aviokompanije prosleđuju njima podatke o putnicima koji izlaze iz države. Ovde možeš proveriti sva prethodna putovanja i da li su ti evidentirali izlaske. https://i94.cbp.dhs.gov/ Prvo hvala puno puno na linku. Savrsen je. Uneti su podaci da sam izasla posle mesec dana od ulaska sa odredjenog aerodroma. (U pasosu nemam nikakav pecat izlaska iz USA ili ulaska u Evropsku uniju ,Amsterdam kada sam se vracala. Ovo mi je puno pomoglo. E sada me interesuje ukoliko bih htela da opet idem kod prijatelja u npr martu, da li to znaci da mogu da ostanem do kraja aprila, datuma koji su mi stavili u pasos kada sam isla prvi put bio je u novembar 2016? Ja sam se vratila posle mesec dana. Ako planiram da opet idem npr u julu, odredjuju mi nov period boravka u USA. hvala puno puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2017 Svaki put kada ulaziš u SAD (osim ako nije iz Severne Amerike) ti ponovo od.ređuju koliko dugo možeš ostati u državi. Po mom iskustvu, svaki put su mi odobrili na boravak na 6 meseci, iako nikad nisam tražio duže od nedelju dana, ali mislim da zavisi od graničnog policajca na kojeg naletiš Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2017 1 hour ago, deleter said: Svaki put kada ulaziš u SAD (osim ako nije iz Severne Amerike) ti ponovo od.ređuju koliko dugo možeš ostati u državi. Po mom iskustvu, svaki put su mi odobrili na boravak na 6 meseci, iako nikad nisam tražio duže od nedelju dana, ali mislim da zavisi od graničnog policajca na kojeg naletiš Opet sta drugo osim hvala puno. Izvini nisam bas dobro razumela. Napisao si da "nisi trazio duze od nedelju dana" , pa taj deo ne razumem. Ako imas multi nemas sta da trazis, nego najnormalnije ulazis u USA i ne trazis pri tom nista. Da rezimiram pri svakom ulasku ti se odredjuje duzina boravka od tog momenta, bez obzira na prethodna odobrenja duzine boravka. Izvini i hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2017 53 minutes ago, Sensa said: Opet sta drugo osim hvala puno. Izvini nisam bas dobro razumela. Napisao si da "nisi trazio duze od nedelju dana" , pa taj deo ne razumem. Ako imas multi nemas sta da trazis, nego najnormalnije ulazis u USA i ne trazis pri tom nista. Da rezimiram pri svakom ulasku ti se odredjuje duzina boravka od tog momenta, bez obzira na prethodna odobrenja duzine boravka. Izvini i hvala. Ono što se "izgubilo u prevodu" jeste činjenica da te svaki put na ulazu u zemlju pitaju koliko ćeš ostati (npr. kada ti je datum povratka na karti i sl.), i iako je to po pravilu nedelju-dve-tri, skoro uvek dobiješ šest meseci. Na pečatu ti ispod datuma ulaska upišu datum do kog smeš da ostaneš u SAD i to je, kao što je rečeno, po pravilu šest meseci od datuma tog ulaska. Dokle ti važi viza i na koliko je ulazaka je irelevantno. Može se, recimo, desiti da ti viza ističe za mesec dana, a opet dobiješ boravak na šest meseci i slobodno možeš da ostaneš svih šest... U teoriji bi mogla da napustiš SAD posle pet meseci i 29 dana, vratiš se sutradan i startuješ novih šest meseci. Ali to je samo u teoriji - ako primete da su ti boravci sve duži, da se prekidaju na kratko, zaključiće da ti zapravo živiš/radiš u SAD i onda nećeš dobiti šest meseci - verovatno nećeš dobiti ništa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2017 (edited) Cao svima, Zelim da kazem i svoje utiske sa razgovora u ambasadi. Bila sam pre nekoliko dana sa mamom na razgovoru, i ceo proces je isao veoma brzo. Prvi korak je bio zasto idemo u Ameriku i kod koga i tu smo dali pasose na uvid, drugi korak ostavljanje otisaka i treci je bio razgovor. Ja sam na razgovoru bila sa mamom koja je penzioner i ja sam student master studija. U formularu sam napisala da hocu da ostanem 2 nedelje zbog raspusta i da putujemo kod maminog brata, mog ujaka. Cim smo stali na salter, pitala nas je gde idemo i zasto. Moja mama je prva krenula da prica da je penzioner, da ima stan, auto na svoje ime i nagovestila da putuje sa mladjom cerkom i da starija cerka ostaje ovde. Konzulant koji je bio je samo prekidao dok je pricala i postavljala konkretna pitanja, koliko hocete da ostanete i da li starija cerka zivi sa nama. I to je to, papire nije pogledala i odmah presla na mene sa pitanjem cime se bavite ja sam rekla da sam student master studija da imam ukupno 5 ispita da sam polozila 3 i da su mi ostala 2, da sam ponela index, potvrdu sa faxa i dokument da posedujem deo imovine na sta je ona rekla da hoce da pogleda, dok je gledala dokumentaciju nastavila sam da pricam da primam stipendiju ( prilozila potvrdu o stipendiji) i da cim zavrsim studije krecem da radim kod tate u firmi( sto je istina) ali imala sam osecaj kao da je to nije zanimalo samo je gledala index i prelistavala i pitala me da li sam na budzetu ili samofinansirajuce na sta sam odgovorila da sam samofinansirajuce drugo pitanje koliko mi je ostalo do kraja a to sam vec rekla ali sam odgorila sa 2 i trece pitanje gde sam putovala poslednje 3 godine na sta sam odgovorila u Grcku i tu je bio kraj price. Vratila mi je sva dokumenta i rekla da je mojoj mami odobrena viza a meni nazalost nije. Iako mi je bila namera da odem turisticki i da se vratim gledala me je kao potencijalnog imigranta, pritom sam rekla sve kako jeste nista nisam slagala niti zelela da ostanem. Hocu da kazem da oni imaju svoja pravila kojih se pridrzavaju ali i mnogo zavisi od srece i naravno budite sto opusteniji na razgovoru nema potrebe za nervozom. Nadam se da ce moje iskustvo pomoci nekom. Pozdrav! Edited February 26, 2017 by dimic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2017 Trebalo je samo kratko i konkretno da odgovarate na postavljena pitanja. Po ovome sto si napisala, vi ste i bez direktnog pitanja odmah krenuli u pricu da je majka penzioner, sta ima na svoje ime, da si ti student, da imate sve papire, sto je sasvim nepotrebno, jer ste time odmah krenule u pravdanje i obrazlaganje zasto ne bi trebalo da vas smatraju potencijalnim ilegalnim imigrantima. A to je sasvim pogresno i ne ostavlja dobar utisak i zapravo odmah baca sumnju. Ne garantujem da biste obe dobile vize da ste postupile kao sto sam naveo, ali, meni na osnovu statusa ne biste delovale sumnjivo da ste samo kratko i jasno odgovarale na pitanja i da ste ponudile dokumenta iskljucivo u slucaju da su vam ih direktno trazili. U vecini slucajeva kad odobre vize, ne traze apsolutno nijedan papir. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2017 Pa da, i meni to deluje ako je bas tako bilo kako si napisala da se pravdas i da pricas ono sto te nisu ni pitali. Pitaju te pitanja i stalno kuckaju u komp nesto, tako da to sto si je rekla na pocetku za ispite a da te pitala cime se bavis, nista je ne znaci kada svakako redno ima pitanja. Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2017 pozdrav, da li je neko imao problema prilikom prijave za placanje takse za vizu vezano za prezime? pise da treba da se napise kao sto stoji u pasosu a kada stavite ć oni nece da prihvate. hvala unapred na odgovoru, tamara Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites