Posted July 6, 2016 (edited) U redu, hvala! Quote Велики кабински пртљаг: Ако је ваш кабински пртљаг већи од димензија мале кабинске торбе, али не премашује 56x45x25цм, можете да га унесете у кабину авиона уз накнаду. Он мора да стане у преграду изнад седишта. Морате бити у стању да га ставите у преграду изнад седишта без ичије помоћи. Велики кабински пртљаг (макс. 15 кг)1200-2200 RSD у зависности од путање Posto sam ja basbas pocetnik, plasim se da cu negde pogresiti. Ako gresim, ispravite me: Veliki kabinski prtljag u najgorem slucaju ispadne 2200dinara, maksimum tezine je 15 kilograma, sto implicira da mozemo obe da uzmemo ranceve od po 50 l koji su u okviru ovih dimenzija, i da ce nam ukupno biti 4400din (u jednom pravcu)? Hvala na strpljenju. Edited July 6, 2016 by kokica74 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2016 (edited) ne, ne, ne. veliki kabinski prtljag košta u zavisnisti od rute i sezone, i košta onoliko koliko piše kada praviš rezervaciju. evde je kalkulator https://wizzair.com/sr-Cyrl-CS/WizzBaggageFeeCalculator max težina velikog ručnog prtljaga je 10 kg. max dimenzije su 56x45x25 i mora stati u metalni okvir tolikih dimenzija Edited July 6, 2016 by du-ki Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2016 2 hours ago, du-ki said: max težina velikog ručnog prtljaga je 10 kg. Izgleda da je sad 15kg, tako pise u pravilima. 2 hours ago, kokica74 said: Ako gresim, ispravite me: Veliki kabinski prtljag u najgorem slucaju ispadne 2200dinara, maksimum tezine je 15 kilograma, sto implicira da mozemo obe da uzmemo ranceve od po 50 l koji su u okviru ovih dimenzija, i da ce nam ukupno biti 4400din (u jednom pravcu)? Hvala na strpljenju. Da, tako. Sad, mozda sam se ja preracunao kad sam rekao sta bi vam bilo najjeftinije, proveri vec. Sve lepo pise u pravilima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2016 18 hours ago, kokica74 said: Mozda glupo pitanje, ali ne znam koga drugog da pitam. Putujem sa drugaricom za 10ak dana, i posto smo resile da se zajedno spakujemo u onih 23kg, je l moguce da imamo 2 ranca sa po 10kg i da nam se to racuna kao jedan prtljag do 23kg ili bismo placale za oba iznos koji vazi za tih 23kg? Nadam se da ste me razumeli.😀Hvala unapred. Negdje se na ovom forumu pricalo o ljudima koji su "pakovali" dva ranca zajedno pa su bili jedan komad prtljaga... Cekirani se gleda po komadu, tako da je svejedno da li je ranac 10kg ili 15kg - samo ste jedan platile. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2016 Hvala svima na odgovorima! Zanima me jos jedna stvar: da li su ljudi prolazili sa tim pakovanjem dva ranca u platnenu "torbu"? Da li su nekad pravili problem sa tim? Ne bih da mi naplate duplo vise na aerodromu, ako prave problem. U pitanju je Budimpesta- Dortmund Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2016 Niko nikad ne otvara torbu prilikom check-ina. Ako je torba zadovoljavajucih dimenzija i tezine, nema sta da ti se prigovori. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2016 Hvala puno, Dragance! Uzela sam ipak dva velika kabinska prtljaga. Je l u tom slucaju nemam pravo ni na kakvu drugu torbicu, za dokumenta, telefon..? Htela bih rancic mali da ponesem, ali cini mi se da je to nedozvoljneno uz veliki kabinski prtljag? I da li je tacno da ne smem da stavim sampon i takve stvari u veliki k.p. ili sam pogresno cula? Postoje li neka pravila jos (citala sam sta ne sme u avion, ali to ne spada ni u kakvu kategoriju) sta smem da nosim sa sobom u avion, sto bih inace ponela u toj torbici koju sam htela? Tipa slusalice, novcnanik..? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2016 Pise ti sve u pravilima na sajtu Wizzaira, imas i na srpskom, prostudiraj to malo. Sve tecnosti u pakovanjima do 100ml i maksimalno u zbiru valjda 1l mogu u rucni prtljag, ostalo se oduzima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2016 (edited) dobro utro putnici Planiram putovanje od Beograda do Lyona ali na zalost wizz-airom ima samo da do Parisa koji slece na aerodrom bove(tako pise na njihovoj sajtu), pa me zanima kako ja mogu da se prebacim od tog aerodroma do zelznicke stanice u Parisu da bih uzeo voz koji ide do lyona? Nadamse da sam pogodio topic. Hvala unapred, svako dobro. Edited July 20, 2016 by Sdzakovac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2016 Tako što letiš easyJet-om do Ženeve, odakle imaš voz a možda i bus do stotinak kilometara udaljenog Liona, ili Wizzairom do Bazel-Miluza pa pogledaš konekcije iz Miluza (Mulhouse). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2016 (edited) Zdravo svima! Prvi put kupujem karte preko Wizz air-a i potrebna mi je vasa pomoc. Naime, juce sam kupila karte Podgorica-Milano za nas 4 drugarice. Karta povratna je bila 50 eura po osobi, pa sam onda uzela Wizz air discount grupnu karticu, te mi je karta bila 30 eur*4=120 eura+kartica 50= 170 eura, umjesto 200, te sam odmah ustedjela 30 eura! Nego, sad jos jedna drugarica zeli da ide sa nama, pa me interesuje da li i kako na postojecu rezervaciju mogu da dodam i nju (da bi i za nju imala popust?). Jer ako pravim novu rezervaciju ( a ja nijesam jedan od putnika) popusta nema! Nadam se vasoj pomoci! Edited July 22, 2016 by Duya Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2016 Pretpostavljam da ne može... gotovo sam siguran. Inače, mogla bi na tu foru utovariti ceo avion. Evo i potvrde: https://wizzair.com/en-GB/useful_information/faq Quote I would like to add one more passenger to my reservation. how can I do that?? Unfortunately this is not possible. Please make a new booking for your travel partner. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2016 Tako sam i mislila... Hvala na odgovoru... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 Pozdrav drustvo, Odavno nisam putovao wizz air vidim da se ponesto i promenilo. Ovo je mozda bilo negde nisam uspeo da nadnjem ni ovde ni na njihovom sajtu. Kupio sam povratnu kartu i do putovanja imam skoro mesec dana. Kaze da je cekiranje na aerodromu, ovaj korak oko cekiranja mi nije jasan, odnosno ni jednog trenutka me nije pitao kakvo cekiranje zelim. Mozda sam preskocio mozda sam i bio corav ko ce ga znati. Pored svega da li mogu i kako da cekiram preko neta - a. Pretpostavljam da to nema veze i da ce moci da se cekira preko net-a ili gresim ? Na njihovom sajtu pise da je cekiranje preko net-a u periodu od 3 do 30 dana dok je cekiranje na aerodromu mislim 3 sata pre poletanja. U dodatnim opcijama odnosno izmenama moze da se bira sediste, prtljag i jos po nesto ali opet nisam nasao cekiranje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 Prilikom rezervacije kad biras koji tip prtljaga zelis, pita te i koji tip check-ina zelis. Verovatno si tu ostavio airport check-in. Ali, mislim da nije problem, sa brojem rezervacije mozes da se ulogujes i promenis to, probaj, pa javi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 Tako je to sad i ja vidim ali polje za cekiranje je sivo nema mogucnosti da se promeni. Mozda ce moci da se promeni kad cekiranje bude dostupno ili je to nova igra da se dodatno uzme neki dinar vise. Mogu reci da se secam tog koraka ali ne i izbora cekiranja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2016 2 hours ago, Milanco said: Tako je to sad i ja vidim ali polje za cekiranje je sivo nema mogucnosti da se promeni. Mozda ce moci da se promeni kad cekiranje bude dostupno ili je to nova igra da se dodatno uzme neki dinar vise. Mogu reci da se secam tog koraka ali ne i izbora cekiranja. ne mozes da zavrsis rezervaciju dok ne odaberes nacin cekiranja, kao ni vrstu prtljaga, tako da je moguce jedino da si slucajno oznacio na cekiranje na aerodromu tako da ti je to vec uslo u cenu karte koju si kupio, ili poleces sa aerodroma koji nema opciju cekiranja preko neta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2016 Mozda nisam najbolje objasnio. Ja imam rezervaciju odnosno broj potvrde i dobio sam invoice. uz kartu sam kupio discount club, kabinski prtljag koji inace sleduje i jedan cekirani prtljag do 32 kg. Kod kabinskog prtljaga nisam mogao nista da menjam to polje je bilo sivo, jer to je tako, mogao sam samo da dodam jos cekiranog prtljaga, za cekiranje karte nisam siguran ne mogu da se setim ali mislim da je isto bilo sivo bez mogucnosti promene. Aerodrom Nikola Tesla koliko se secam ima opciju cekiranja preko neta. Sacekacu vreme za cekiranje jer imam 30 + dana do polaska. U medjuvremenu pitacu wizz air preko upitnika na njihovom sajtu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2016 3 hours ago, Milanco said: Mozda nisam najbolje objasnio. Ja imam rezervaciju odnosno broj potvrde i dobio sam invoice. uz kartu sam kupio discount club, kabinski prtljag koji inace sleduje i jedan cekirani prtljag do 32 kg. Kod kabinskog prtljaga nisam mogao nista da menjam to polje je bilo sivo, jer to je tako, mogao sam samo da dodam jos cekiranog prtljaga, za cekiranje karte nisam siguran ne mogu da se setim ali mislim da je isto bilo sivo bez mogucnosti promene. Aerodrom Nikola Tesla koliko se secam ima opciju cekiranja preko neta. Sacekacu vreme za cekiranje jer imam 30 + dana do polaska. U medjuvremenu pitacu wizz air preko upitnika na njihovom sajtu. mozda ja nisam najjasnije objasnio, nije postojala mogucnost da kupis kartu ako nisi oznacio kako zelis da se cekiras, stalno bi te vracao na to polje i uokvirio crvenim, tako da nije moguce da nisi oznacio nesto a da kupis kartu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2016 Tu definitivno nije nesto u redu. Evo ovako kad se ulogujem i pogledam rezervacije imam mogucnost da izmenim rezervaciju. Odnosno mogu samo da promenim cekiranje prtljaga kao na slici. Danas sam otvorio nov nalog i uradio sve isto kao juce. Cekirani prtljag i povratna karta, samo nisam ovde dodao discout club. Razlika je u tome sto je sad stavljeno cekiranje preko interneta ali polje za cekiranje je stalo sivo i nema mogucnosti da se promeni. Sve isto kao juce samo nacin cekiranja je drugaciji, videcemo sta ce oni reci. Mislio sam da je nako skoro kupovao karte i da zna o cemu se radi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2016 (edited) Ja sam skoro kupovao, ali, nisam imao takvo iskustvo. Rekoh ti sta bi moglo da bude, ali, kako kazes da to nije slucaj, moguce je da iz nekog razloga nije bilo moguce odraditi online check-in. Mozda kao clan wizz cluba imas gratis aerodromski check-in, sad vec izmisljam. U svakom slucaju, pise ti da imas check-in na aerodromu koji je besplatan, tako da ti je svejedno, ne bih ja tu mnogo lupao glavu. Ako bas hoces, probaj pisi im, mozda ti i odgovore, ili ih zovi, ako hoces jos malo da im platis Edited August 13, 2016 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2016 Jedno pitanje, posto prvi put putujem Wizz Airom i uopste nekom kompanijom tog tipa. Nije mi jasno nesto oko cekiranja. Ako prilikom rezervacije karte odaberem cekiranje preko interneta, koliko sam shvatio procedura je da mogu da se cekiram za let od 30 dana do 3 sata pred let. Tada dobijam i kartu za ukrcavanje u avion (boarding pass) koju ja odstampam. Jel sam ok sve ovo napisao? To je ono sto pise na sajtu Wizz Aira u uputstvu. E sada drugar mi kaze da to nije tako, nego da je sve moguce zavrsiti preko aplikacije za cekiranje Check my Trip, da nema nikakvog stampanja, nego da bar kod dobijes na aplikaciji i onda samo prilikom ukrcavanja pokazes pasos i valjda taj bar kod. Ali da moze i sa tim bar kodom da se na aerodromu podgne boarding pass (bez naknade)?! Jel moze neko da mi objasni kako je uradio najjednostavnije to cekiranje preko neta? Putujuem samo sa rancem, dakle nema prtljaga nema nikakvih dodatnih usluga itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2016 samo se ti drzi prvoog koraka, da se cekiras preko neta odstampas kartu i uzivas, svakako dodji do njihovog deska sa kartom i pitaj dal treba da sacekas da ti odtsampaju kartu ili mozes sa svojom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2016 U Beogradu svakako mora da ide na desk, kad god sam putovao tu su (uglavnom odokativno) proveravali dimenzije prtljaga i često štampali frišak boarding pass. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2016 Pa da tako cu i da uradim, ono sto je standardna procedura. A kolega mi kaze u Nisu bez obzira da li si se cekirao preko neta, obavezno te cekiraju na aerodromu i ne placa se nista. Pa rekoh kako bre pa zasto su uveli cekiranje preko neta i ono na salteru koje se naplacuje i kako to negde vazi negde ne. Kaze tamo sve putnike zovu na salter da se cekiraju bez obzira da li su se cekirali preko neta. Iako na sajtu pise da se to naplacuje kaze da nikome nista nisu naplatili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites