Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Ako kupite karte zajedno, dobicete sedista jedno do drugog, najverovatnije. Ako vam nekim slucajem i dodele sedista koja nisu jedno do drugog, uvek mozete nekog da zamolite da se zamenite, ili da prosto sednete gde ima 2 slobodna mesta, ukoliko avion nije prepun. U najgorem slucaju, provescete 2h leta odvojeni, sto i nije tako strasno, priznaces :smile: 

Ma putujem prvi put pa sam htela da sedimo zajedno al kupili smo upravo karte Budipesta-Madrid bez biranja sedista valjda ce nas staviti zajedno pri check-inu :smile: A posto idemo sa bosnaskim pasosima da li nam gledaju pecate samo za ulazak u Madjarsku ili moramo imati i za ulazak u Srbiju?

Ne zaboravi da se vi sami cekirate, online, nekoliko dana pred put, pise vam na sajtu tacno kad. Mislim da nece niko da vam broji pecate u pasosu, za to ne treba da brines, zasto bi ikoga interesovalo da li si ti i kad usla iz BiH u Srbiju? Uostalom, mozes i sa licnom kartom da udjes, tako da i ne moras nuzno imati pecat, zar ne?

Čekirali smo karte ali sam dodala jednu torbu kabinsku da li ona treba posebno na internetu da se čekira ili je to urađeno zajedno pri čekiranju karte. Znam da treba dodatno na aerodromu da se čekira. Wizzair neće ni na jedno pitanje da odgovori, pokušala sam na sajtu i na fb...

20 hours ago, Dragance said:

Ne zaboravi da se vi sami cekirate, online, nekoliko dana pred put, pise vam na sajtu tacno kad. Mislim da nece niko da vam broji pecate u pasosu, za to ne treba da brines, zasto bi ikoga interesovalo da li si ti i kad usla iz BiH u Srbiju? Uostalom, mozes i sa licnom kartom da udjes, tako da i ne moras nuzno imati pecat, zar ne?

Ma da to moj decko pravi teorije zavere. Check-in pise 30 dana pred put,tako da smo opusteni sto se toga tice. A predpostavljam da nam nece ni traziti podatke iz pasosa pri check-in jer letimo iz eu u eu?

^^

Mi smo leteli iz Temisvara za Milano, morali smo da odemo do Wizzovog standa na viza check.

Rumunija nije deo Sengena, Italija jeste, mozda zato. Mada, mislim da mi, sa non-EU pasosima, moramo uvek to da odradimo.

Sme sve, osim vode. Ma da, teoretski, ukoliko imas flasicu od 100ml u koju bi sipala vodu, moze da prodje. Samo ne znam sta ces sa 100ml vode?! Ponesi praznu flasicu od 0,5l, recimo, pa je napuni nakon prolaska kroz bezbednosnu kontrolu, ukoliko je voda sa cesme pitka u datom mestu, ili ukoliko negde postoje oni automati sa pijacom vodom.  

Putujemo iz Budimpeste za Madrid sa Srbijanskim pasosima, da li treba da se javljamo na taj check in pult jer nisu pasosi iz eu?

Pratili smo cijene Wizzovih karata Tuzla - Bonn/Keln (CGN) i ono je sve samo ne low cost :biggrin: Užasno je što su ostvarili monopolsku poziciju na tom aerodromu. 

Cijena povratne karte je bila 150 EUR. Međutim, današnja cijena za te datume (u avgustu) je 100 EUR.

Zna li iko kako se cijene na toj relaciji inače kreću, padaju li još ili da grabi i kupuje? Inače je odlazni let strava skup, a Keln - Tuzla je 15 EUR.

Pokušavam da kupim dodatni prtljag ali nikako ne mogu da izvršim plaćanje, prijavljue neki "MissingCustomer" i ne dozvoljava mi da platim za dodatni prtljag... Ima li neko ideju sta da radim?

Pozdrav napravio sam tamo nalog, uradio sve, cjena kao na fotografiji, sada me samo zanima da li je to konacna cjena i hoce li biti jos ikakvih troskova kada dodjem na aerodrom? Isto tako koji je nacin placanja bolji, putem kartice ili ovo bankovni transfer? Isto tako zanima me, pise 1x laka predana torba sta je to, da li je to npr. ruksak koji mogu da ponesem u avion ili nesto drugo?83j1a7Hs9_E.jpg-pxHsqFLzGY.jpg

Da li Wizzom iz Budimpeste moze u rucni prtljag nesto od hrana tipa grickalice,plazma i cigarete? Gde se kupuju te kesice za tecnost da parfem stavim? :smile:

On 5/2/2017 at 6:24 PM, Лорјен said:

Pozdrav napravio sam tamo nalog, uradio sve, cjena kao na fotografiji, sada me samo zanima da li je to konacna cjena i hoce li biti jos ikakvih troskova kada dodjem na aerodrom? Isto tako koji je nacin placanja bolji, putem kartice ili ovo bankovni transfer? Isto tako zanima me, pise 1x laka predana torba sta je to, da li je to npr. ruksak koji mogu da ponesem u avion ili nesto drugo?

nemas troskove na aerodromu nikakvih,najbolje karticom u valuti zemlje iz koje polazis, to je torba do 23kg koju predajes na chek inu i ide u avion a ne sa tobom

On 5/2/2017 at 11:39 PM, Jovanaaaa said:

Da li Wizzom iz Budimpeste moze u rucni prtljag nesto od hrana tipa grickalice,plazma i cigarete? Gde se kupuju te kesice za tecnost da parfem stavim? :smile:

u principu mozes da poneses hranu, nece ti praviti problem kompanija, kesicu ukoliko ti bude potrebna dobices na aerodromu

Edited by Duya
-images

Hvala Vam na Vasem odgovoru, no opet mi nije jasno, ako je 1x  laka predana torba, npr. kofer do 23kg, sta je onda ovo 1x kabinska torba, izvinjavam se ako sam dosadan, ali jednostavno nije mi jasno.

pa "laka predana" je standardni kofer koji predaješ na čekiranju i koji te sačeka na traci kad sletiš; wizz ima dve opcije - ta "laka" je do 23kg a postoji i teža koja je 32kg

kabinska torba ti je ručni prtljag - njega unosiš sa sobom u avion, kod wizza i tu postoje razlike u dimenzijama, manja je 42*32*25 cm i ona se ne naplaćuje dok je veća obično oko 10 evra i ona odgovara veličini ručnog prtljaga u "regularnim" kompanijama tipa lufthanza, swiss (56*46*25 cm)

imaj u vidu da kod wizza nije dozvoljeno da pored ovog ručnog prtljaga imaš laptop/žensku tašnu tj. sve mora da stane u jednu torbu gore navedenih dimenzija; ako hoćeš da nosiš nešto od ta dva onda je najbolje da dokupiš nešto što zovu "priority boarding pass" sa kojim možeš da nosiš i jedan "personal item" od 40*30*18 cm

Oni i njihova suluda pravila :smile:

Ali zar nema niko da prati cijene na relaciji Tuzla - Keln da me savjetuje šta je dobra a šta loša cijena? :smile:

Dobra je kad je niza u odnosu na prethodni put kad si proveravao cenu i kad je dovoljno niska da mozes da je priustis i da zavrsis s tim :smile:

Avgust je inace dosta skup, a cena zavisi od ponude i potraznje, pa je verovatnije da krajem avgusta, kad se gastarbajteri uglavnom vracaju za Nemacku, cena karata bude veca,

Ok, imaš pravo. Karta i nije za mene.

Pošto ja inače mnogo putujem Ryanom i uvijek jako jeftino, neprihvatljive su mi Wizzove bezobrazne cijene sa doplatom čak za ono što je svugdje drugdje normalni cabin bag.

Od 27 avgusta Wizz uvodi let na relaciji BUD-Saint Petersburg (LED)