Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Baš su me sad iznervirali.

Sve normalno, i prilikom plaćanja failed. 

Ja imam Maestro karticu kojom uvijek plaćam online bez problema. I WTF da nemaju paypal? Ali najgore je što uopšte ne izbaci nikakvu poruku da je pokušaj neuspio, nego me samo vrati na početak stranice (gdje unosiš billing podatke), a da je failed znam samo po address baru jer gore piše /failed.

U čemu je štos?!

Zdravo!

Treba da letim za Nirnberg 5. juna, pratim neko vreme cenu karte a nikako da kupim, sve se nadam da ce pasti cena. Bila je 6099,pa 7499,8599,sad je trenutno 9749...znaci ide gore unazad nedelju, nedelju i po dana. A za let pre i posle toga su dosta jeftinije tipa oko 3000. Sta mislite da li ce cene sad jos rasti ili padati ili da uzimam, kakva su iskustva za ovako otprilike mesec dana unapred? I da li znate koliko cesto daju popuste, videla sam da 19og maja slave rodjendan pa su do sad obicno tad davali 20% ?

Hvala puno

Zato i podizu sad cene, pa ti onda daju popust 20%, pa mislis da si prosla povoljno :smile:

Ne znam bas da li ce i koliko padati cena, to niko ne zna, ali, ja bih sacekao par dana posle te promocije 20%, ukoliko je bude bilo uopste. Tad se cene obicno vrate na normalu. Ma da, obzirom da ti je let vrlo brzo nakon toga, mozda to i nije najpametnije. Verovatno da nece biti neka basnoslovna cifra ni tamo par dana pred put, pa ako si u mogucnosti da je platis i u tom slucaju, onda cekaj i dalje, dok cena ne padne dovoljno da pomislis da je pravi trenutak kad treba da kupis karte.

Hvala na savetima! :-)

Ne znam, moram da razmislim šta bih, sad mi krivo sto nisam uzela za 6000. :@ A bojim se da nestane karata ako budem čekala do par dana pred,da li se to nekad desi?Vidim uvek im stoji let i koji je tipa sutra, kako im stoji kad nema karata? 

Stoji da je nedostupan, tj. verovatno i ne postoji u ponudi letova. Pogledaj, recimo, koje su cene karata od danas za narednih nedelju dana, pa nek ti to bude neki orijentir sto se vrednosti tice koje i ti mozes da ocekujes budes li cekala do poslednjeg momenta. I normalno, ne mora nuzno da znaci da ce bas i za taj tvoj datum biti tako, zavisi od mnogo cega, imaj i to u vidu

Jedno pitanje - da li je neko od vas leteo transaviom za Amsterdam i kakva su vam iskustva sa ispitivanjem na aerodromu u poređenju sa Eindhoven-om gde wizz sleće?
Wizz-om su malo jeftinije karte i već godinama slećem u Eindhoven-u ali me baš smaraju za povratnu i, pre svega, za novac (u poslednjih par godine), čak su me jednom odveli i dodatno ispitivali pa spomenuli 31 evro po danu blabla. S obzirom da ja nekad idem na duže, ne bih da mi traže 1000 evra za mesec dana boravka (da ne pričam o duže), a pritom ne ostajem u hostelu pa da moram stalno da jedem u gradu.

Sećam se kad sam jednom letela AirSerbia-om (ili je još uvek bio Jat, nisam sigurna) da su me u Beogradu upozorili da postoji mogućnost da me vrate pošto nemam povratnu al' me u Amsterdamu nisu apsolutno ništa pitali, samo lupili pečat i ćao.
Tad, doduše, nije bilo ovog haosa s migrantima, pretpostavljam da su zbog toga počeli više da smaraju u Eindhoven-u (a i realno, kojekakvi lete wizz-om, pa nije ni čudo što zapitkuju toliko).

Hvala unapred.

Moje iskustvo sa sletanjem u Amsterdam je standardno. Ne zapitkuju preterano (ni blizu kao Šarloa ili Malme), ali pitaju par standardnih pitanja (nije kao Španija ili Italija gde vlada krajnja nezainteresovanost graničara).

Mislim da granična policija ima uvid u tvoju kartu, ili je to bar u nekim zemljama tako. Idem u Italiju veoma često i desi se ponekada da kupim povratnu iz Italije, jer ispadne jeftinija, ili dođem avionom, vratim se kolima ili letim na milje (a to su uvek karte u jednom pravcu) - nepogrešivo me pitaju za povratnu kartu kada je zaista nemam, odnosno kada imam, nikada se to pitanje ne postavi.

Htela sam samo da pitam da li je neko imao dosad slucaj da je napisao pogresno prezime prilikom cekiranja?Da objasnim,prilikom rezervacije upisala sam svoje udato prezime a u pasosu mi je devojacko s tim da nigde nije pisalo da pri rezervaciji mora tacno da se napise onako kako stoji u pasosu. I sad mi traze 50 evra za promenu prezimena.A ako ne promenim bojim se da cu imati problema da me nece pustiti da se ukrcam.Da li je neko imao slican slucaj?Ne znam sta da radim

Da li je neko imao iskustva sa otkazivanjem Wizz leta i delimicnom refundacijom?

Dakle, karta je placena 15000 RSD, ako je plati cancelation fee (7600 RSD) da li vracaju pun iznos nazad?

Hvala unapred.

Edit: konkretno me interesuje da li je 7600 RSD cancelation fee per person per flight, kao sto sam video da negde pise i da li se vraca pun iznos (zajedno sa prtljagom) ili se samo vraca iznos "gole" cene leta?

Edited by vidaknn

Да ли је паметније платити карту преко wizzaira у динарима као што нуди сајт, јер ако наместим на евре изађе ми 40 евра више ? 

И да ли у току букирања могу да додам ону опцију која кошта око 14е, а односни се на кабински пртљаг, како би смо без проблема могли да унесемо са собом пртљаг величине 20х40х55 до 8кг ?

- čemu dilema, naravno da je bolja opcija dinari,

- da

Ja ne znam je l' im ovo nešto novo ili je tako za određene destinacije ali upravo sam bukirala let za nekog sa svog naloga i čekiram obe karte, međutim, za let Beograd-Nürnberg stoji:

'THIS IS NOT A BOARDING CARD

Non-EU/EEA passengers must proceed for check-in for document check and visa verification.'

I stoji par informacija kao i na normalnoj karti - kad je let, ime i prezime i kad ističe pasoš.
Je l' to za Švabe mora neka dodatna provera? Ja se do sad nisam sretala s ovim za Holandiju.

Je l' mora s tim papirom da se ide na check-in (iako nemaš prtljag) ili?

Edited by NatashaNS

27 minutes ago, NatashaNS said:

'THIS IS NOT A BOARDING CARD

Non-EU/EEA passengers must proceed for check-in for document check and visa verification.'
...
Je l' mora s tim papirom da se ide na check-in (iako nemaš prtljag) ili?

Mislim da si sama sebi odgovorila na pitanje.

Nisam dobio ovo kada sam se išao za Švedsku pre mesec dana, ali znam sigurno da su prijateljima kada su putovali za Nemačku u martu dali isti papir umesto boarding passa.

Pretpostavljala sam da se s tim papirom ide na check-in, al' reko' da pitam, da se ne štampa ako ne mora.
Znači Švabe zezaju.
Hvala. :smile:

E ovako, da li vi koji imate Đ u imenu kucate DJ ili D? Ja sam bukirala let toj devojci i pošto ima Đ u prezimenu, a mora da se koristi samo engleski alfabet, prirodno sam ukucala DJ i mislim da bi to svi uradili. Sad mi mama kaže da je pričala s nekim ko radi avionske karte i da oni kucaju D i kako može biti problema i blabla. Dok sam bukirala sam razmišljala o tome, al' reko nema drugog načina.
Ovo je prosto način na koji se piše ime u slučaju da nema mogućnosti za šđžčć. Je l' imao neko iskustva s ovim?

59 minutes ago, NatashaNS said:

E ovako, da li vi koji imate Đ u imenu kucate DJ ili D? Ja sam bukirala let toj devojci i pošto ima Đ u prezimenu, a mora da se koristi samo engleski alfabet, prirodno sam ukucala DJ i mislim da bi to svi uradili. Sad mi mama kaže da je pričala s nekim ko radi avionske karte i da oni kucaju D i kako može biti problema i blabla. Dok sam bukirala sam razmišljala o tome, al' reko nema drugog načina.
Ovo je prosto način na koji se piše ime u slučaju da nema mogućnosti za šđžčć. Je l' imao neko iskustva s ovim?

Đ je pravilnije pisati kao D, nego DJ (nije s našeg stanovišta, ali... :sleep:), ali niko ti neće praviti problem zbog jednog slova, posebno što na kartama obično postoje dodatne informacije (datum rođenja, br. pasoša...). Ako putujete iz Beograda, onda definitivno nećete imati problema. 

Na kraju krajeva, uvek možeš da pišeš ili da zoveš avio kompaniju da proveriš i zamoliš ih da isprave grešku, ako se osećaš nesigurno oko toga. :smile:

A neko se time već bavio ranije na forumu: 

Ja u imenu imam š i ć i bez problema prolaze kao s i c jer nema drugog načina, al' niko ne piše DORDE nego Djordje. E sad, izgleda da se za avionske karte primenjuje neko drugo pravilo. Znam da je ovde malo drugačije jer dva slova zamenjuju jedno, al' ne vidim razlog da iko pravi problem zbog toga, baš zbog drugih podataka, naravno. Vidiš osobu, vidiš da je to to.

Sad nađoh informaciju da je dozvoljeno do 3 karaktera besplatno da se promeni, tako da ću, ako putnica to stvarno hoće, promeniti. Meni nije logično, ali dobro.
Srećom pa wizz ima bar nešto besplatno. Nema šanse da bih zvala call centar za ovo.

Hvala. :smile:

On 2017-6-17 at 7:00 PM, vidaknn said:

Da li je neko imao iskustva sa otkazivanjem Wizz leta i delimicnom refundacijom?

Dakle, karta je placena 15000 RSD, ako je plati cancelation fee (7600 RSD) da li vracaju pun iznos nazad?

Hvala unapred.

Edit: konkretno me interesuje da li je 7600 RSD cancelation fee per person per flight, kao sto sam video da negde pise i da li se vraca pun iznos (zajedno sa prtljagom) ili se samo vraca iznos "gole" cene leta?

Jel zaista niko nema iskustva sa otkazivanjem/refundacijom karte?

Draga Nataša,

pogledaj u naslovnu stranu pasoša donji red gde je ispisan red slova i brojeva. Na karti treba da pise onako kako je tu napisano. Najčešće je D umesto Đ, ali ima i slučajeva kada je policijska uprava napisala DJ. Govorim iz iskustva :smile:

Ja sam bas pisao o takvom slucaju, ne secam se da li na ovoj temi i da su nas cimali u Belgiji na Charleroi aerodromu, ali je bilo ipak sve ok na kraju. Potrazi vec negde na forumu, koristi opciju "search". U krajnjoj liniji, probaj da se vadis na Novaka Djokovica :smile: Realno, iako "Dorde" nama izgleda neprirodno i logicnije nam da stavimo Djordje, u nasoj abecedi se to "sumnjivo" slovo pise kao "Đ". "Dj" jednostavno ne postoji i gledano iz tog ugla, apsolutno su u pravu ako prave problem. Ali, s druge strane, oni nemaju pojma o nasem alfabetu :biggrin:

Edited by Dragance

Zdravo,

Moze li mala pomoc, cisto da potvrdim, da li ne predstavlja problem ukoliko su karte rezervisane preko naloga sa jednim imenom a placene bankovnom doznakom sa racuna koji se vodi na drugu osobu?