Posted January 23, 2018 Znaci da mogu i ranije da uradim taj check in, posto aprila meseca idem, odstampam i odo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2018 mozes od 48h ranije do 3 ja mislim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2018 Pozdrav, za par dana putujem wiz-om iz Niša za Ajndhoven, ima li neko iskustva sa veličinom prtljaga. Naime mislim da mi je visina kofera tu negde između 55 i 56cm, hoće li mi možda tražiti da doplatim prtljag? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 Mene isto zanima, jer pise u njihovim opstim uslovima 55 cm, a za tockove max 5cm, to dodje 60 cm. Nisam gledala na netu, mozda ima neki snimak, znam da sam gledala pre par godina za besplatni prtljag. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 Ako stane u onaj njihov kontrolni okvir, onda ne treba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 Na sajtu se moze lako pronaci informacija, dozvoljene dimenzije su 55X40X23 cm i 10 kg tezine. Za sve preko toga, imaju pravo da vam ne prihvate torbu/kofer kao rucni prtljag, vec traze doplatu i transportuju kao redovan prtljag. Ako prekoracujete te dimenzije, na vama je da prihvatite rizik i nadate se da vas nece terati da ugurate torbu/kofer u onaj njihov okvir. S te strane, uvek je prakticnije nostii ranac ili torbu koji mogu da se sabiju i da ih uz malo muke ipak ugurate u okvir. Kofer s tockicima ce da udje, jedino ako mu polomite tockice 4 hours ago, petrovna said: Mene isto zanima, jer pise u njihovim opstim uslovima 55 cm, a za tockove max 5cm, to dodje 60 cm. Ne kazem da je nemoguce, ali ja za ovo prvi put cujem. Ako imas neki link, molim te, prosledi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 (edited) Pronadjoh ovde: https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/legal/opsti-uslovi-prevoza-za-putnike-i-prtljag#/ Edited January 25, 2018 by petrovna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 Pozdrav svima! Treba da kupim karte za Pariz, putujemo krajem marta, ja i suprug sa dvoje dece. Interesuje me ako ne kupim sediste i oni nam dodele sedista da li ce deca sedeti sa jednim od roditelja ili jedno dete sa jednim a drugo sa drugim roditeljem? Brine me mogucnost da nas sve razdvoje pa da deca sede sama. Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 ja sam skoro kupovao prijateljima karte za ryan, pošto i oni imaju dete bili su u obavezi odmah pri rezervaciji da plate dodeljena mesta svima. Verovatno da bi preupredili situaciju o kojoj ti govoriš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 МОЖЕТЕ ДА УНЕСЕТЕ САМО ЈЕДАН КОМАД РУЧНОГ ПРТЉАГА ПО ПУТНИКУ, А ТАЈ ПРТЉАГ МОРА ДА БУДЕ У СКЛАДУ СА СЛЕДЕЋИМ ОГРАНИЧЕЊИМА ВЕЛИЧИНЕ И ТЕЖИНЕ: ВЕЛИЧИНА ПРТЉАГА НЕ СМЕ ДА ПРЕМАШУЈЕ 55×40×23 CM (БЕЗ РУЧКИ И ТОЧКИЋА (АЛИ ЈОШ НАЈВИШЕ 5 CM ЗА ТОЧКИЋЕ)), А МАКСИМАЛНА ПРИХВАТЉИВА ТЕЖИНА ЗА ЈЕДАН КОМАД РУЧНОГ ПРТЉАГА ЈЕ 10 KG. АКО ВЕЛИЧИНА ИЛИ ТЕЖИНА ПРТЉАГА ПРЕМАШУЈУ ГОРЕНАВЕДЕНА ОГРАНИЧЕЊА, ПРЕВОЗИЋЕМО ГА КАО ЧЕКИРАНИ ПРТЉАГ ЗА КОЈИ СЕ ПЛАЋА НАКНАДА НАВЕДЕНА У ЧЛАНУ 14.1.1. Što bi značilo da sa točkićima visina može da ide 60cm, bar sam ja tako razumeo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2018 2 hours ago, petrovna said: Pronadjoh ovde: https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/legal/opsti-uslovi-prevoza-za-putnike-i-prtljag#/ 1 hour ago, bokit86 said: МОЖЕТЕ ДА УНЕСЕТЕ САМО ЈЕДАН КОМАД РУЧНОГ ПРТЉАГА ПО ПУТНИКУ, А ТАЈ ПРТЉАГ МОРА ДА БУДЕ У СКЛАДУ СА СЛЕДЕЋИМ ОГРАНИЧЕЊИМА ВЕЛИЧИНЕ И ТЕЖИНЕ: ВЕЛИЧИНА ПРТЉАГА НЕ СМЕ ДА ПРЕМАШУЈЕ 55×40×23 CM (БЕЗ РУЧКИ И ТОЧКИЋА (АЛИ ЈОШ НАЈВИШЕ 5 CM ЗА ТОЧКИЋЕ)), А МАКСИМАЛНА ПРИХВАТЉИВА ТЕЖИНА ЗА ЈЕДАН КОМАД РУЧНОГ ПРТЉАГА ЈЕ 10 KG. АКО ВЕЛИЧИНА ИЛИ ТЕЖИНА ПРТЉАГА ПРЕМАШУЈУ ГОРЕНАВЕДЕНА ОГРАНИЧЕЊА, ПРЕВОЗИЋЕМО ГА КАО ЧЕКИРАНИ ПРТЉАГ ЗА КОЈИ СЕ ПЛАЋА НАКНАДА НАВЕДЕНА У ЧЛАНУ 14.1.1. Što bi značilo da sa točkićima visina može da ide 60cm, bar sam ja tako razumeo. Ako tako pise, onda ne znam sta nije jasno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2018 Pozdrav narode, putujem sa detetom i na karti za ukrcavanje mi pored detetovog imena stoji ženski pol iako je dečak. Ima li to neke veze? Ostalo je sve u redu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2018 Upravo sam se registrovao na vaš forum.Dosta je korisnih informacija.Ali, hteo sam nešto u vezi Wizz-a.. Ljudi, ja ne znam kako je wizz low-cost kompanija!?! Nisam nikad išao Wizzom, juče i danas zovem putn.agencije koje posluju sa Wizom, u BG-u.Treba mi karta za Moskvu iz Budimpešte za 14 ili 15 jun.Sada su mi 3 agencije dale ponude od 170-180 eu!! Smešno...Pa ja imam sad da rezervišem za 173e iz Beograda za Moskvu za te datume direktan let.Ko je blesav da plati kombi do Budimpešte 25eu, pa svi dodatni troškvi... Zaista mi nije jasno, kakva je to "lowcost" kompanija.!?! Pozd. svima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2018 Prava Low coast kompanija nije osnovana iz razloga da bi putnici jeftino putovali, niti je humanitarna organizacija, već posluje po tržišnim principima i usmerena je na profit. U njenoj poslovnoj politici se vlo često mogu naći ultra jeftine pa čak i bagatelno jeftine karte a ali to svakako nije pravilo. Na istom letu mogu se naći putnici koji su karte kupili za 10 ili 250€, svi dobijaju istu uslugu. Povoljno prođu oni putnici koji prate cene, planiraju svoja putovanja unapred i fleksibilni su u smislu da mogu putovati onda kada nađu najpovoljnije cene. Ostali često moraju da plate cene koje su u rangu regular companija. Na surovom tržištu i "normalne" kompanije su spremne da ponude razne povoljnosti i niske cene ali znaju i da "zabibere" kada god su u prilici. Dalje, na sajtu wizz-a se jako lako možeš snaći i/ili potražiti pomoć ovde na forumu, a ti si izabrao da ti to urade agencije koje takođe naplaćuju svojew usluge Ja sam u grupi onih koji relativno često kupujem karte i pretražujem letove (za sebe i svoje drugove). Ja sam, na primer, povratnu kartu Budimpeša-Moska platio ispod 40€, a najeftinija karta koju sam kupio preko net-a je koštala 0.15€ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2018 Ok. du-ki. Verovatno si u pravu.Hvala na predlogu. Premostiću agencije, i trudiću se da propratim svaki dan sajt Wizza.Valjda ću uspeti da vidim nešto pivoljno za Moskvu do 15.juna.U agencijama su isto gledali njihov sajt i rekli da teško da će se do leta naći nešto povoljno zbog fudb.prvenstva.Mžda su u pravu, a možda ne.Upravo sam se registrovao na vaš forum.Dosta je korisnih informacija.Ali, hteo sam nešto u vezi Wizz-a.. Ljudi, ja ne znam kako je wizz low-cost kompanija!?! Nisam nikad išao Wizzom, juče i danas zovem putn.agencije koje posluju sa Wizom, u BG-u.Treba mi karta za Moskvu iz Budimpešte za 14 ili 15 jun.Sada su mi 3 agencije dale ponude od 170-180 eu!! Smešno...Pa ja imam sad da rezervišem za 173e iz Beograda za Moskvu za te datume direktan let.Ko je blesav da plati kombi do Budimpešte 25eu, pa svi dodatni troškvi... Zaista mi nije jasno, kakva je to "lowcost" kompanija.!?! Pozd. svima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2018 Svetski važna dešanja su prilika za zaradu aviokompanijama pa i low coas-terima, možda su u pravu. Kada ciljaš povoljne karte treba da znaš da pravila ne popstoje , cene idu i na više i na niže kroz vreme, bez nama znanog i logičnog razloga. I to je osnovno pravilo, da pravila nema. Ja sam nasutio da je vreme kada su karte najpovoljnije oko mesec-mesec i po pre puta. Drži se i sledećeg pravila: kada vidiš cenu koja ti je prihvatljiva -KUPUJ i ne čekaj da padne još!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2018 (edited) 7 hours ago, Rasputin said: Pa ja imam sad da rezervišem za 173e iz Beograda za Moskvu za te datume direktan let. Ako si zaista nasao ovakvu cene za direktne letove iz BGa za Moskvu i za datume koji ti odgovaraju, ja na vidim zasto bi se dalje maltretirao i cimao. To je dosta dobra cena (ako je povratna karta u pitanju), imajuci u vidu da je to period pocetka SP u fudbalu, kad se realno ne mozes puno nadati da ce biti mnogo povoljnih cena, prosto, jer je velika potraznja. Edited January 27, 2018 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2018 Za taj period karte sigurno nece biti jeftinije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2018 Ciao,putujem u Liverpul u aprilu wizzom iz Budimpeste i zanima me koliko kutija cigareta smem da unesem u UK? Kao i da to da li u povratku u Budimpestu prolazim kroz carinjenje,s obzirom da putujem sa italijanskim pasosem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2018 Ciao,putujem u Liverpul u aprilu wizzom iz Budimpeste i zanima me koliko kutija cigareta smem da unesem u UK? Kao i da to da li u povratku u Budimpestu prolazim kroz carinjenje,s obzirom da putujem sa italijanskim pasosem? 800 cigareta iz EU. https://www.gov.uk/duty-free-goods/arrivals-from-eu-countriesSent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2018 (edited) prolazis kroz carinu, i samo jedna napomena ako prolazis madjarsku granicu max cigareta je 2 kutije tj 40kom Edited January 29, 2018 by milanvuk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2018 3 hours ago, Maja1982 said: Ciao,putujem u Liverpul u aprilu wizzom iz Budimpeste i zanima me koliko kutija cigareta smem da unesem u UK? Kao i da to da li u povratku u Budimpestu prolazim kroz carinjenje,s obzirom da putujem sa italijanskim pasosem? Da i ne. Imaćeš graničnu kontrolu pošto dolaziš iz mesta koji je izvan šengena, ali nemaš klasičnu carinsku kontrolu pošto je tvoj let došao iz EU. Što znači da u 99% slučajeva nećeš videti carinika, a iako ga vidiš jedino što će ga interesovati je kontrolisana i/ili akcizna roba (više detalja). 15 minutes ago, milanvuk said: prolazis kroz carinu, i samo jedna napomena ako prolazis madjarsku granicu max cigareta je 2 kutije tj 40kom Ovo važi ako ulaziš kopnom. Ako ulaziš avionom onda možeš 200kom izvan EU, a ako je iz EU onda je 800 kom (isto kao i za UK) (više detalja) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2018 Pošto prvi put idem s avionom, kakav je osećaj letenja? Da li je bolje spavati i ne gledati vani ili kako? Da li put može izazvati neku mučninu? Prilikom vraćanja nazad treba da pokažem povratnu kartu i to je to, ne treba da se overava povratna karta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2018 Osecaj je fenomenalan Ne znam sto bi nekom bila muka, a za gledanje ja uvek biram mesto do prozora, em se naslonim da spavam em gledam non stop kroz prozor kad sam budan.Malo je zajebano kada spavas pri sletanju i uzletanju usi bole u pm od pritiska, valja ostati budan prvih 10ak minuta Nema overavanja osim ako letis sa wizzom (a verovatno letis jer pises ovde). Moras onlajn da se cekiras na sajtu wizza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites