Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Da se nadovezem na pricu oko upisivanja slova Đ prilikom bukiranja karte.

Naime, imao sam identican problem prilikom kupovine karte za druga koji je leteo za Helsinki Norwegian-om, s obzirom da se čovek zove Đorđe. Nazvao sam kol centar avio kompanije koji su mi rekli da ukoliko je u pasosu upisano slovo Đ onda se mesto njega pise slovo D a ukoliko je u pasosu slovo DJ onda se upisuje DJ. Na samom dnu plastificiranog dela srpskog pasosa mozete videti kako vam je engleskom abecedom upisano ime i tako ga upisujete na karti prilikom kupovine.

Ja sam imao srecu da nisu naplatili promenu slova (imena) dodatno vec su mi odmah poslali u pdf formatu novu kartu na mejl.

Потребна ми је помоћ око карте.

Наиме, тражио сам лет и нашао, попунио све (није ми први пут) и добио инструкције за плаћање банкарском дознаком (динари на нерезидентни рачун Визера код уникредит банке у Србији). Све по упутству. на мејлу пише до 5 радних дана да ће послати потврду резервације на мејл.

После уплате, 6 дана ми је стајао статус да се чека уплата. Након 6 дана то је нестало и нема никаквог ни писма ни разгледнице од "Визера".

Покушао сам да позовем њихов контакт центар на бр 0900232321, али на свим телефонима је сервис недоступан.

Има ли неко савет како да дођем или до новца или до карте?

iz opisanog mi se čini da je opcija za plaćanje istekla a da im pare u tom vremenu nisu legle, tako da je rezervacija istekla. Proveri sa bankom, verovatno su pare vraćene na tvoj račun ili nisu ni "odlazile" zbog (moguće je) neke baknarske zavrzlame.

savet za sledeći put: pitaj nekog ko ima karticu da ti kupi karte a ti mu odmah daj u kešu. Tada je sve jako brzo i efikasno.

Zdravo,

Interesu je me zna li iko oko novih pravila za čekiranje karata koje su kupljene posle 15 avgusta. Naime ispade da odlaznu kartu mogu čekirati dva dana pred let, a povratnu posle toga i to       najkasnije 15 dana pred povratni let, ali meni je odlazni let 22 septembra a povratni 25 septembra. Pa po ovome ispade da ne mogu čekirati kartu za povratni let.

Zna li neko nešto više o ovome?

"In case you have not purchased any seats with your booking made after 15 August 2017, check-in will become available only 48 hoursbefore departure. For return flights with no seats purchased check-in for the return leg will open after the outbound check-in is open up to 15 days before flight departure."

Bice da nisi dobro razumeo. Check-in za povratni let se otvara nakon otvaranja check-ina za odlazni let, a pocev od 15 dana do pred povratni let. Dakle, u tvom slucaju, to znaci da ti se za odlazni let otvara check-in 2 dana pred put, dakle, 20. septembra, a u isto vreme ti se otvara i check-in za povratni let. Sve pod uslovom da nisi doplatio sediste, tad valjda vaze druga pravila.

primetio sam na sajtu Wizzaira da Beograd  Nürnberg  moze da se bookira samo do sredine nevembra?! ukidaju tu liniju? jel zna neko nesto o tome?

7 hours ago, korifej said:

primetio sam na sajtu Wizzaira da Beograd  Nürnberg  moze da se bookira samo do sredine nevembra?! ukidaju tu liniju? jel zna neko nesto o tome?

Da, ukidaju je, bar preko zime. Planirana je bila cijelu godinu ali ocito vise ne...

12 hours ago, klanfa said:

Da, ukidaju je, bar preko zime. Planirana je bila cijelu godinu ali ocito vise ne...

potzrazio sam stare vesti kada je linija bila uvedena i nigde nije pisalo da je privremena/sezonska ili sl. linija.. mada, ukidaju je sada tacno pola god. nakon uvodjenja, pa je mozda i od samog starta bilo u planu samo pola god. za ispitivanje trzista.

dosad sam isao uvek Lufthansom iz MUC (Memingen mi je prilicno daleko) i bas me je obradovalo uvodjenje ove linija NUE-BEG (imam kupljenu kartu za oktobar) i taman sam mislio da cu moci u buduce lepo/jeftino da putujem za BG, ali ocigledno nista od toga :sad: 

Imam jedno mozda glupo pitanje. 
Naime, Wizz je promenio ovo oko cekiranja i sada je 2 dan pred let a buduci da ja idem Rajanom a treba da se vratim Wizzom iz Eindhovena, da li je kod njih moguce i za nas 'NON EU' putnike da se cekiramo i putujemo preko karte u telefonu posto za Wizz ne treba visa stamp? 

Šta se dešava ako mi je prilikom leta iz BG-a torba 33kg umesto 32? Ne uspevam da nađem koliki je fee ukoliko su striktni.

32kg je limit za prtljag u međunarodnom saobraćaju i ne možeš doplatiti u tom slučaju za višak kilograma.

Koliko su strogi u Beogradu ti ne mogu reći, ali su mi u par navrata prihvatali torbu sa 33-34kg na drugim aerodromima.

U najgorem slučaju možeš prebaciti deo stvari u kabinski prtljag da ga olakšaš ako budu insistirali.

20% OFF* ALL ROUTES

Only if you book today, 5 September.

WIZZAIR.COM

Wizzair ce uvesti opciju kupovine karte bez imena, tj, kad vidis superjeftine karte, uzmes odmah jedno 3-4 komada (max 9), ostavis svoje ime, a za ostale cekiras opciju da ces uneti ime kasnije. Sjajna opcija da se prvo odradi kupovina jeftinih karti, a kasnije pronalazi ekipa :smile: Ta usluga ce kostati 10 evra po letu.

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/wizz-air-flexible-travel-partner/

2 hours ago, Dragance said:

Wizzair ce uvesti opciju kupovine karte bez imena, tj, kad vidis superjeftine karte, uzmes odmah jedno 3-4 komada (max 9), ostavis svoje ime, a za ostale cekiras opciju da ces uneti ime kasnije. Sjajna opcija da se prvo odradi kupovina jeftinih karti, a kasnije pronalazi ekipa :smile: Ta usluga ce kostati 10 evra po letu.

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/wizz-air-flexible-travel-partner/

Interesantna usluga, i dobra cijena za istu! Pitam se kako ce Wizz Discount Club da radi s ovim?!

Super prakticna stvar za prave putnike, ali ja se vise pitam kako ce spreciti agencije i pojedince da otkupe te najjeftinije karte i kasnije ih preprodaju po visim cenama :blink:

Imam pitanje vezano za kabinski prtljag. Naime, prilikom rezervacije karte piše informacija da neće moći unjeti sav ručni prtljag i da je veličina kabinskog prtljaga promjenjena. A ja sam mislio samo ruksak da ponesem i sad ne znam hoće li moći biti unijet u avion. Ili moram da uzimamo wizz prioritet pa da unesem sigurno ručni prtljag? :sad:

Promenjene je i to ne više. Dakle, za letove od 29.okt (čini mi se) dozvoljeni besplati ručni prtljag je povećan sa dimenzija 42x32x25 na 55×40×23 . Ali ne mogu da garantuju, da ako svi putnici ponesu kofere maksimalnih dimenzija, da će sve moći da stane u kabinu. Ako procene da ne mogu, neke od kofera će preuzeti i smestiti u unutrašnjist aviona i preneti besplatno, a ostali će svoje kofere poneti sa sobom u putničku kabinu. Sličnu praksu već duže vreme spropvodi Rayanair

U suštini će "sigurne" biti torbe (mini koferi) koji mogu da se uglave ispod sedišta. Ovi koji idu u kasete iznad sedišta usled nedostatka prostora mogu završiti u prtljažnik.

Edited by zyclon

ima li neko iskustva kod Wizzaira sa nosenjem decijih kolica?

na sajtu im pise da se mogu poneti besplatno za decu mladju od 2 god., a za stariju decu nije nista naznaceno! karta je kupljena i za dete (ima 2 god.) ali ne znamo kako ide sa kolicima, da li treba da ih predamo sa prtljagom ili mozemo da ih zadrzimo do ukrcavanja i onda da ih predamo (kao sto je slucaj sa malom decom)? zna li neko nesto o ovome...  

Dragi putnici :smile:

tek sam sada naišla na ovaj forum I jaaako mi se sviđa!

U nedelju prvi put letim nekom low cost kompanijom (WizzAir iz Podgorice do Budimpešte) pa me zanima da li je moguće u kabinu unijeti vodu za piće?

Imam problem za bubrezima, pa pijem samo Prolom...

Hvala unaprijed :smile:

Kada prođeš sigurnosnu proceduru naspi vodu u plastičnu bocu kojućeš praznu imati i natiči vodu. Vodu možeš uneti u letilicu.

Ako ti zatreba voda, a nemaš svoju, možeš tražiti od posade.

Ako ti treba isključivo Prolom voda, možeš je kupiti u freeshopu (ako je ima). Sve što se kupi u slobodnoj zoni moguće je uneti u letilicu kao lični prtljag. (Uz postojeći).

p.s. dobro došla u Budimpeštu

4 hours ago, Milica95 said:

Dragi putnici :smile:

tek sam sada naišla na ovaj forum I jaaako mi se sviđa!

U nedelju prvi put letim nekom low cost kompanijom (WizzAir iz Podgorice do Budimpešte) pa me zanima da li je moguće u kabinu unijeti vodu za piće?

Imam problem za bubrezima, pa pijem samo Prolom...

Hvala unaprijed :smile:

jedini nacin da uneses svoju prolom vodu je da kupis max.10 bocica po 100ml i da tako preneses, drugacije nema sanse

8 minutes ago, milanvuk said:

jedini nacin da uneses svoju prolom vodu je da kupis max.10 bocica po 100ml i da tako preneses, drugacije nema sanse

Pod uslovom da mogu da stanu u onu plasticnu kesu od 1l.