Posted June 18 evo da odgovorim sam sebi pa možda nekom bude od koristi. Javio sam se na šalteru za čekiranje i pokazao da sam uradio online čekiranje ali da mi nije izbacio bording kartu. Službenica na šalteru Wizera mi je rekla da je to zbog toga što nemačka policija od njih to zahteva, da provere pasoše putnicima. Odštampala mi je kartu i jedino sa tim sam mogao u avion. Nije trebalo ništa da se plati! Na povratnom letu iz Nemačke, odradim takođe onlajn čekiranje i na moje iznenađenje izbaci mi bording kartu, sa bar kodom.. Ja lagano sa njom se uputim na kapiju za let, kad ono ne lezi vraže. Potrebno je i sa njom da se javite na šalter Wizera da vam oni izdaju u kartonskom obliku. Kroz svo ovo maltretiranje nećete prolaziti ako imate pasoš EU. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19 Na osnovu tvog navedenog iskustva, kao i mog visegodisnjeg, vise nemam pojma sta je istina i o cemu se tacno radi. Naime, relativno cesto letim Wizzairom, najcesce Hamburg-Beograd ili Dortmund-Beograd i nazad. Srpski pasos, rezident u EU. Na pocetku sam se redovno online cekirao i uvek isao na salter i u Hamburgu/Dortmundu, misleci da je neophodna dodatna provera (ranije je uvek tako bilo kod lowcostera za nas van EU), medjutim, jednom mi rekose da (samo sa rucnim prtljagom) ne moram uopste na salter, mogu direktno na bezbednosnu kontrolu i kasnije na ukrcavanje, samo skeniram kod iz telefona, dobijen putem online check-ina. Od tad uvek tako radim, nikad nikakav problem. Kod letova iz Beograda za Nemacku, za navedene aerodrome, uvek se cekiram online, ali ne dobijem kartu za ukrcavanje, uvek moram na salter, da provere dokumente i izdaju kartu za ukrcavanje na papiru. Ali, prosle godine su zbog radova na pisti u Dortmundu, letovi bili privremeno prebaceni na Keln/Bon. Tad sam se cekirao online, dobio kartu za ukrcavanje, sa kojom sam direktno isao na bezbednosnu kontrolu i dalje na ukrcavanje u Beogradu, dakle, bez odlaska na salter. Eto, malo je zbunjujuce sve, ni ja nisam nacisto o cemu se tu tacno radi. Mislio sam da je mozda do toga da li imas ili ne EU pasos ili barem boravak u EU, ili do zakona EU, ili do neposedovanja adekvatne opreme na aerodromu u Beogradu za skeniranje kodova. A jedini smisleni zakljucak mi je sad da je do dolaznog aerodroma u Nemackoj, ili eventualno do odlaznog gejta u Beogradu. Ili mozda od svega pomalo, svakako i dalje ne razumem logiku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25 Ide nas par na putovanje, i jedna osoba je morala da otkaze put. Ona je uz kartu kupila i cekirani prtljag, da li sad taj prtljag mozemo na prebacimo na nekog drugog putnika, kad vec karta propada da ne propadne i prtljag Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25 1 hour ago, Roy said: Ide nas par na putovanje, i jedna osoba je morala da otkaze put. Ona je uz kartu kupila i cekirani prtljag, da li sad taj prtljag mozemo na prebacimo na nekog drugog putnika, kad vec karta propada da ne propadne i prtljag ne mozete Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4 Da odgovorim, mozda ce nekome trebati Moze kofer da se prebaci na nekog drugog putnika, potrebno je zvali call cantar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites