Egipat - saveti, cene, iskustva

115 posts in this topic

Došao sam na ovu temu sa namerom da proverim za jednog kolegu da li je neko bio prošle godine ili možda i ove godine u turama do Kaira, Luksora, Sinaja i sl.? Mada vidim da je mikal već napisao da ne bi išao.

Imate li neke prijatelje tamo, šta kažu?

Evo pitao sam prijatelja iz Kaira. Kaže da je Egipat u ovom trenutku sasvim bezbedan za putovanja.

Prosle godine, u ovo vreme, isli roditelji mog sefa, , malo kasnije, i moj direktor, i svi se extra proveli. Ja sam htela ove godine da  idem krajem juna , pocetkom jula al sam, teska srca, odustala zbog ovih njihovih izbora i ludila koje je krenulo, pa se odlucila za Grcku i komsiluk.

Dosao sam iz Egipta prije 10ak dana, Kairo i Aleksandrija, planiram da napisem putopis a do tada mogu reci da su ova 2 grada bezbjedna bila za mene.Danas su izbori, moguce je ocekivati malo truskanja u narednim danima ali mislim da nista bitno nece da se promjeni.

meni nije prosla samo u nekom muzeju u aleksandriji, vise se ne secam tacno u kom, a svuda dalje jeste, s tim sto skoro nikad nije besplatan ulaz vec bude 50% popust.

hvala golosina.

A da li je neko imao iskustva da u lokalnim turistickim agencijama, kad se uplacuje aranžman za npr. luxor ostvari neki popust

hvala golosina.

A da li je neko imao iskustva da u lokalnim turistickim agencijama, kad se uplacuje aranžman za npr. luxor ostvari neki popust

vozovi u egiptu su super, a taksi jeftin. mozes do luksora verovatno i u privatnom aranzmanu (odakle bi isla?).

ja sam trazila agenciju samo za ono sto bas ne moze bez njih, tipa letenje u balonu, itd i tu je uvek moguce cenkanje.

iskustvo sa lokalnim turistickim agencijama:

Ukoliko idete na izlet tipa ronjenja ili snorklinga to vam preporucujem jer su dosta jeftinije od nasih agencija, cak duplo.

sto se tice izleta u kairo  ( u Luksor nisam otisla, ali verovatno vazi isto) izbegavati ih u sirokom luku iako su jeftiniji  (40 umesto 70e), osim ako ne zelite da se osecate kao ovca za sisanje i provedete vise vremena u fabrici parfema ili papirusa, nego na samim piramidama. moje iskustvo je bilo da je vodic trazila dodatne pare za voznju camcem po nilu, za ulaz u piramide * tu prolazi press kartica), a kad smo dosli pred piramide umesto da nesto prica o njima pitala je ko hoce da jase kamile za 10e, i dok su 4 Danca jahali mi smo cekali na suncu. Ispred sfinge nas je ostavila i rekla da se za 20 minuta nadjemo u busu. A isla sam sam sa agencijom , kojom je isla i moja drugarica pre 2 godine, kad je sve bilo mnogo bolje. kriza menja ljude, valjda.

Jos da napomenem da se agencija zvala GEMI i da je izbegavate u sirokok luku. :bang:

fenomenalno mi je bilo tamo. jedva smo uspeli da pogledamo piramide posto se ide na sopstveni rizik. al je bilo bajkovito~

Pa valjda ako ides sam a ne organizovano sa turistickim busevima, onda moze da bude malo rizicno

Pa valjda ako ides sam a ne organizovano sa turistickim busevima, onda moze da bude malo rizicno

Cesto moze da bude rizicnije u tim turistickim busevima nego u sopstvenom aranzmanu...

Cesto moze da bude rizicnije u tim turistickim busevima nego u sopstvenom aranzmanu...

sto se do sad i potvrdilo dosta puta, pogotovu u egiptu  :LOLLL:

Sta ce biti ako pocne u Egiptu kao u Siriji??Morace se izgleda preorijentisati na Maroko..Jesen mirise na zlo..

Zdravo ljudi!

U februaru sledeće godine planiram po prvi put posetiti Kairo

Tamo me čeka jedna devojka, internet romansa  :comp:

Kako što jeftinije doći i ostati tamo?

:yok:

Svaki savet je dobrodošao!

Okani se Kaira, nek ona dođe malo u Srbiju dok se dole ne smiri stanje :D

Pozdrav svima... Zelim u Afriku u decembru ali sam cula da u Africi vlada neki opasan virus.... Da li znate nesto o tome????? Hvala unapred :)

Kako ne!? Izuzetno opasan virus "maksimalnouzivanjeuzivotu" ili tako nesto slicno...ne secam se najbolje naziva... :banana: