Posted March 19, 2016 Ја sam bio 3 stanice od tog tvog mesta na Anvers stanici metroa, nije mi nesto bilo previse daleko, isao sam metroom. Sto se tice beybednosti naapolju sam bio do 11, 12. Primetio sam dosta crnaca i arapa koji klosare po parkovima sa alkoholom al je bilo mnogo policije i vojske, sve ih trkeljisali. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2016 Pozdrav svima, idem u cetvrtak u Pariz na sedam dana, po drugi put. Preskocio bih Ajfelov toranj, Trijumfalnu kapiju, Monmartr, NotrDam, Versaj, Diznilend i slicne klasicne lokacije. Sada bih malo vecu paznju posvetio muzejima, jer sam prosli put uspeo da provedem svega nekoliko sati u Luvru i Invalides. Interesuje me najvise ovo oko karata za muzeje, Luvr, Orsay i Georges Pompidou, posto sam nesto nacuo da je prva nedelje u mesecu besplatna svuda, da li je to istina, posto cu biti tamo prve nedelje Juna? Takodje me interesuje iskustvo od nekoga ko je skoro obilazio te muzeje, oko onih privilegovanih ulaznica koje se placaju manje, naime imam 25 godina, jos uvek sam student (iz Srbije), pa me interesuje da li moze da prodje ona fora i dalje da se prijavim kao da sam iz EU i pravim se lud? Sta je potrebno kao studentska legitimacija, jel priznaju samo one plasticne kartice ili moze i index, posto mi je ta kartica odavno istekla, pitanje da li sam je mozda i bacio. Eto ako neko ima saveta u vezi ovih stvari bio bih zahvalan, procitao sam celu ovu temu i nisam nasao ne neke novije odgovore povodom ovih pitanja. Inace moja preporuka za neka mesta za obilazak koja ovde nisu pomenuta su Grevin (cita se Grevan), muzej vostanih figura u nekom starinskom stilu, kao i Invalides, ogroman vojni muzej sa odlicnom postavkom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2016 Najbolje da se informišeš na zvaničnim stranicama muzeja - u slučaju Luvra sve lepo piše, za ostale nisam gledala: http://www.louvre.fr/en/hours-admission/admission Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2017 Eh...citam postove od 2007., kazu ljudi 50 eur dnevno za luksuzni boravak. A danas ako hoces bilo kakav normalan smestaj tesko se moze proci ispod 100 eur samo za to. A da ne pricam o ostalim troskovima. Razumem ja masovni turizam, ali ne vidim gde ce sve to zavrsiti. Cene svega su skocile visestruko, a primanja su znacajno pala u poslednjih 10 godina. Sad sam turizam postaje luksuz i za srednju klasu. Tuga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 5, 2018 (edited) U aprilu putujem u Pariz i planirala sam da uzmem ParisMuseumPass, ali tog dana kada hocu u Versaj, rade muzicke fontane i to ne ulazi u cenu pass-a. Da li da uzmem pass i posebno kartu za vrtove u Versaju, ili da uopste ne uzimam pass? Edited March 5, 2018 by Duya Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 5, 2018 Ako ste samo planirali Versaj, onda uzmite Versaj passport. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2018 Да ли неко зна да ли цене возних карата ТГВ скачу како се приближава дан путовања и да ли је онда паметније да букирам раније, мислим већ сада. Рецимо мене занима повратна Париз - Бордо у јуну, за исти дан, пошто би ишли на излет у Бордо. Карта је зимус била 50е, а сада је већ скочила на 61е. И колико видим нема боље опције од ТГВ. Такође да ли неко зна која је разлика када понуде карту direct TGV и direct TGV inOIU ? И не знам зашто имају доста отказаних полазака са прекосутра. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2018 Skaču. Slično kao kod avio kompanija.Sent from my SM-G965F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2018 Štrajk. Probaj Flexbus. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2018 (edited) Путујем тек за месец дана, ваљда ће до тада да реше то. Флексбук путује 3 пута дуже, то ми се не исплати никако. Edited May 1, 2018 by Miki_MM1 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2018 Imaš i avion koji zna da bude veoma povoljan ali putovanje TGV-om je ipak doživljaj.Sent from my SM-G965F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2018 Aвион не може ни приближно да буде повољан овој цени ТГВ-а, без обзира што и ТГВ није повољан. Авион транспорт често има преседања, али чак и да постоји директан лет, велико је губљење времена у транспорту и чекању на укрцавање, посебно ако је Бордо излет на један дан. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2018 Ljudi, da li mi neko može dati svezu informaciju koliko je okvirno novca potrebno za hranu iz supermarketa za 5 dana u Parizu? Obilazim Evropu i ne planiram da izdvojam novac za hranu u restoranima. Zanimaju me cene gotovih i konzerviranih jela, voca, svezeg povrca. Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2018 Imaš više lanaca, najpovoljniji je Lidl. Stalno ima i nekih akcija po marketima, a i robnih marki po povoljnijoj ceni, pa sve zavisi šta želiš. Baget je 0.95 do 1.20 e. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2018 (edited) Pozdrav svima, Planiram da iz Budimpešte do Pariza uoči Nove Godine dođem sa Easyjetom do Šarl de Gola i isto tako nazad, e tu sam malo nesiguran oko prevoza od aerodroma do smeštaja, i oko samog smeštaja gde ga pronaći, da nije predaleko od centra, i da je u normalnim cenovnim granicama oko 70e po noći (ako su to normalne granice u Parizu), airbnb, booking? Kako do nekih mesta udaljenijih od centra, da li imaju neke organizovane ture za turiste, gde to saznati? Planirao sam pre ove ideje sa avionom da sa Mangatrip agencijom idem busom, al onda shvatim da je preveliko mucenje 20+ sati putovati do tamo i isto tako nazad za 3 dana u Parizu, pa bih zeleo da odem tamo avionom i posetim sve lokacije koje su u njihovom planu i programu: Trijumfalna kapija, Jelisejska polja, trg Konkord, trg Vandom, Les Invalides, kuća opere, trg Trokadero, latinski kvart, Notr Dam, Ajfelova kula, obilazak muzeja Luvr, vožnja brodom po Seni, i još štošta - slobodno preporučite. Ako može neko da mi kaže međusobnu udaljenost svih ovih mesta, i kako do njih doći, da li se ulaz u neka naplaćuje i koliko? Cena taxija, busa, vozova, da li na nešto posebno obratiti pažnju? Hvala vam puno na pomoći Edited October 28, 2018 by LazarNS Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2018 @LazarNS Prebacio sam ti post u odgovarajuću temu, i savetujem ti da je iščitaš, jer ćeš u njoj naći dosta predloga i informacija. Na primer, dao sam predlog za četvorodnevnu turu (koja se da spakovati i u trodnevnu) ovde: https://www.klubputnika.org/forum/topic/808-pariz/?do=findComment&comment=127880 Sve navedene atrakcije se nalaze u širem centru, u krugu od oko 5 km, i mogu se obići čak i bez korištenja javnog prevoza, naravno uz ozbiljnije pešačenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2018 Ma, samo šetnja. Tako se najviše upozna grad. Cene ulaznica proveriti na sajtovima, jer je i to, ali ne često promenljivo. Isto i radno vreme. Najlakše je od/do CDG kombinovati metro i uzeti RER oko 10 e ili busevi 351 i 350 (Nation je početna) su samo 3 karte. A ima i Roissy bus koji ispadne malo skuplji, jer ide od Opere. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2018 Zdravo ljudi, Krajem decembra, 27. putujem za Pariz preko agencije, zanimaju me cene, koliko košta da se ode u restoran na ručak - večeru, ne mora top klasa, al neki skroman. Takođe me zanima gradski prevoz, koje su cene, busa, metroa, taksija? Preporuka neki taxi? Cene u pivnicama? Na šta obratiti pažnju, prvi put ću ići tamo, tako da je svaki savet dobrodošao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2018 Taxi je za nas skup (msm na prosečnu zaradu u Srb), a prevoz je savršen. Imate na putovanja info i ani gomilu info, pa pročitajte. More kafea ima happy hour. Restorani su u vreme ručka puni, neki istaknu cene u turističkim zonama, pa ako Vam se svidi. Prosek 20 e glavno jelo, negde može i obrok za 16e. Zaboravila sam tačno šta nude u paketu, može negde na forumima da se pronađe info. Sve zavisi od lokacije. A ima i f. food. Šteta što idete zimi, mada temperatura nije tamo u minusu, ima prelepih parkova, Parizeri kuliraju uz jagode i vino ili neku klopu ili na obali Sene. Pa, kad si u Rimu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2018 Koje stvari nema smisla posećivati zimi, pošto vidim da su fakultative skupe, ne baš sve ali ima ih, pa bi da novac iskoristim pametno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2018 Ma, šetnja po gradu, malo se svrati u neki butik, onda muzej, pa opet šetnja, pa neki kafić. Posetite šta želite, svaki park je besplatan, ako ste dobro obučeni, može i da se sedi na 5°. Ima dosta i muzeja koji su dž. Idite na Paris tourist office. Zašto da platim da me neko vodi do Versaja, kad mogu sama, a još uz kartu imam i audio guide. Nekome se sviđa Branly, a nekome Balzakova kuća. Evo, sad vidim da je tamo 12°, ako je info tačan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2019 Zdravo narode, treba mi savet. Nas dvoje prvi put idemo u Pariz krajem novembra. Bicemo tamo samo 3 dana. Da li neko ko dobro poznaje grad moze da nam da savet sta da obidjemo za ova tri dana, tj. da nam da neki predlog za plan obilaska? S obzirom da je to jako kratak boravak, nisu nam prioritet muzeji i galerije, vise bismo da upoznamo sam grad koliko je to moguce za tri dana. Bilo kakav savet je dobro dosao. Takodje bi nam dobro savet u kom delu grada (arondisementu) da (ne) odsedamo? Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites