Followers 0

Autobusom za Istanbul

324 posts in this topic

Posto je ovde najvise pisano o prevozu do IST da dodam koju:

U Edirne-u je buska stanica takodje prilicno daleko od centra, takodje postoji opcija da vas u gradu pokupi prevoznik sa kojim idete do IST ili pak sa dolmusem ;)

U vezi voza: ako neko zeli iz IST do Edirne-a, onaj koji polazi u 18h je sa cenom od 15TL dok je ovaj od 22h - 50TL (to je taj internacionalni sto ide za Srbiju)

ja sam putovao direktno..100 EUR iz Beograda,povratna karta..."LOTUS TRAVEL"...švercerski je bus,ali odličan..i noćio sam u Istanbulu..Taman sam toliko i trebao da se zadržim,pa sa njima opet nazad.Nisam put ni osetio..

Možeš se dogovoriti sa njima,nije im bitno kad se vraćaš,jedino da se uklopiš u polazak za nazad,tako ću i ja da uradim,ostajem 2 sedmice u Turskoj,pa se vratim istim busom,ne interesuje me Sofija,niti kakva presedanja.

Planiram da putujem HAS-ovim autobusom od Sofije do Istanbula, pa me zanima procedura kupovanja vize na granici. Da li kada stignemo na granicu treba da se obratim nekom u autobusu, da kazem da treba da kupim vizu?

Pozdrav ljudi, registrovala sam se samo zbog ove teme. Vidim da vas ima dosta upucenih u prevoz do Turske, i nadam se da mi mozete pomoci.

Grupica od nas 7 treba da ide u Edirne od 17. do 31. jula i moramo sami prganizovati prevoz. Obisla sam par sajtova, ali upotrebljive informacije sam nasla jedino na zeljeznicama Srbije.

Zanima me postoje li sada direktne linije Beograd- Edirne ili Istanbul? Za voz znam da ima, ali ne znam kako to izgleda, kakva su kola i to. Da li je neko isao?

Iz Sarajeva smo, planirali smo vozom do Beograda i dalje se snalaziti.

Ima li neko bolju opciju od voza i znate li ima li vozom presjedanja?

Vidim da se snalazite na razne nacine, do Sofije i od Sofije, ali to mi izgleda malo komplikovano. Mozda se varam :).

Mnogo pitanja znam, ali svejedno se nadam da ce se naci dobra dusa koja ce glupe Bosance otpremiti u Tursku :P

Hvala unaprijed na svim odgovorima i pokusajima odgovora :))

Lijep pozdrav

Mimi,

Ja u sopstvenoj reziji idem u Tursku na more, pa sam se raspitivala o vozu koji ide direktno za Istanbul. Odgovorila mi je devojka koja je nekoliko puta isla sama vozom i rekla da nikada nije imala nijednu neprijatnost. Posavetovala me je da spavaca kola uzmem na granici sa Turskom, odnosno od turskog konduktera, placa se 10 evra.

Medjutim, posto je jeftinija varijanta voz do Sofije (kupi se povratna do Dimitrovgrada, a u vozu se plati od Dragomana do Sofije), pa HAS-ov bas do Istanbula, a imam i prijatelje u Sofiji koje zelim da vidim, odlucila sam da tako idem. Nadam se da voz nece kasniti bas 3 sata ili vise...

Mimi,

Ja u sopstvenoj reziji idem u Tursku na more, pa sam se raspitivala o vozu koji ide direktno za Istanbul. Odgovorila mi je devojka koja je nekoliko puta isla sama vozom i rekla da nikada nije imala nijednu neprijatnost. Posavetovala me je da spavaca kola uzmem na granici sa Turskom, odnosno od turskog konduktera, placa se 10 evra.

Medjutim, posto je jeftinija varijanta voz do Sofije (kupi se povratna do Dimitrovgrada, a u vozu se plati od Dragomana do Sofije), pa HAS-ov bas do Istanbula, a imam i prijatelje u Sofiji koje zelim da vidim, odlucila sam da tako idem. Nadam se da voz nece kasniti bas 3 sata ili vise...

Hvala na odgovoru!

Mi bismo radije direktno vozom sve opucali bez ikakvih presjedanja (osim onog koje moramo, u Sofiji ja mislim). Kopala sam po stranici zeljeznica Srbije i vidjela da karta od Beograda do Istanbula u jednom pravcu, kuset kola 6 lezajeva kosta oko 10 eura i to mi je malo nevjerovatno, pa sam im poslala mail da provjerim. Ako ne odgovore, sutra ih zovem.

I zna li iko, ako kupim kartu za kuset kola, da li to znaci da cijelo putovanje tu moram da provedem? I kakvi su uopste medjunarodni vozovi? Nisam nikad isla vozom van BiH, pa sam pravi duduk.

Ako ste planirali vozom putovati svo vrijeme najviše vam se isplati balkan flexipass.

Ukoliko ste mlađi od 26 god. cijena je 51 euro + doplata za kušet kola 2x10 eura.

Ukoliko ste stariji od 26 god. cijena je 86 eura + doplata.

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=253.msg66059#msg66059

Balkan flexipass vazi i za teritoriju BiH, samo morate doplatiti kartu za dionicu koja prolazi kroz HR.

Sarajevo - Beograd 11.35 - 20.09

Beograd-Sofija 21.15 - 07.32

Sofija-Istanbul 18.55 - 07.50

Mislim da u Jedrene (Edrine) stize o 02.28. (ovo provjeri, nisam sigurna).

Ako ste planirali vozom putovati svo vrijeme najviše vam se isplati balkan flexipass.

Ukoliko ste mlađi od 26 god. cijena je 51 euro + doplata za kušet kola 2x10 eura.

Ukoliko ste stariji od 26 god. cijena je 86 eura + doplata.

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=253.msg66059#msg66059

Balkan flexipass vazi i za teritoriju BiH, samo morate doplatiti kartu za dionicu koja prolazi kroz HR.

Sarajevo - Beograd 11.35 - 20.09

Beograd-Sofija 21.15 - 07.32

Sofija-Istanbul 18.55 - 07.50

Mislim da u Jedrene (Edrine) stize o 02.28. (ovo provjeri, nisam sigurna).

Hvala, sve sam to iskopala. Znaci, BFP od 5 dana je dovoljan za put vozom Sarajevo- Beograd-Istanbul-Beograd-Sarajevo?

Idu direktna kušet kola Beograd - Istanbul zan koje je doplata 960 din uz flexipass, tako da nema potrebe za presedanjem u Sofiji.

Idu direktna kušet kola Beograd - Istanbul zan koje je doplata 960 din uz flexipass, tako da nema potrebe za presedanjem u Sofiji.

To je super, hvala.

Dragi moji,

Evo, i ja sam se upisao samo zbog ove teme.

Moja situacija je sledeća:

Dolazim iz inostranstva i boraviću kod Vranja od 05 do 07.08.11.

Tada treba da krenem do Istanbula u sopstvenoj režiji, i da stignem 08.08.

Mislio sam da uhvatim direkt voz u Nišu (Beogradski što staje u 12:35) , pa sve do Istanbula. Ali kad vidim koliko dugo ide, i kad se setim prošlogodišnjeg putovanja BG-Bar koje me ubilo u pojam  ;D sve sam skloniji ovoj ideji presedanja u Sofiji, pa hvatanja nekog turbo-modernog svemirskog busa.

Vaše cenjeno mišljenje?

Kameni  ;)

Baš kao što si i sam rekao. U Nišu hvataj taj podnevni voz, ali kupi kartu samo do Dimitrovgrada. Posle daj bugarskom kondukteru 2 EUR ili 4 leva ili 200 dinara - to je njihova tarifa do Sofije. Slobodno se opusti, to svi rade. Više o celoj toj kombinaciji imaš u nekoliko tema na forumu.

Po dolasku u Sofiju malo protegni noge, popija kafu i pođi večernjim autobusom kompanije HAS, u 22 časa. Njihova kancelarija je u zgradi na autobuskoj stanici koja je odmah na izlazu sa železničke (dakle, ne Centralna avtogara, nego baš ta, za međunarodne polaske, pored železničke, mislim da se zove Serdika) . Najbolje je da odmah kupiš kartu, čim dođeš na stanicu, a oni su ljubazni pa kod njih možeš i prtljag da ostaviš. Cena karte je bila 40 leva, nadam se da je i sada.

Kada dođeš u Istanbul, samo uzmi prtljag iz busa i sačekaj koji minut pored njihovog istanbulskog perona. Tamo je običaj da sve veće kompanije imaju besplatan šatl prevoz sa glavne autobuske stanice do nekoliko najbitnijih tačaka u gradu. Dakle ti sam vidi gde ti najviše odgovara da te ostave u samom gradu. E, da, taj bus dolazi na istanbulsku glavnu autobusku stanicu između 5 i 6 ujutru. Sve zavisi od zadržavanja na granici.

Srećan put!

Hvala trekeru  ;)

To bi bilo to onda.... Javiću vam se da kažem kako je bilo.

Jedno pitanjce za ove koji kao ja stalno idu u pravcu IST i po IST-lu...kad stignem na Ataturk mene je do sad chekao neko kolima, tako da pojma blagog nemam gde staje Havas-ov bus koji pichi za Taksim...moze neki orijentir? Izadjem sa aerodroma i? Kartu pretpostavljam da kupujem u samom busu?

Thanx in advance

Jedno pitanjce za ove koji kao ja stalno idu u pravcu IST i po IST-lu...kad stignem na Ataturk mene je do sad chekao neko kolima, tako da pojma blagog nemam gde staje Havas-ov bus koji pichi za Taksim...moze neki orijentir? Izadjem sa aerodroma i? Kartu pretpostavljam da kupujem u samom busu?

Thanx in advance

Karta se kupuje u busu, al' nemam pojma gde staje. Verovatno ispred samog aerodroma, al' mislim da ce to svako znati da ti kaze kad stignes tamo. Ti busevi idu jako cesto, na svakih 15 ili 20 minuta, ali ako sleces u vreme saobracajne guzve bolje je da koristis metro i tramvaj.

Hvala Vuche, sad mi ortak rekao da ispred aerodroma staje i gradski E5 koji ide na Taksim, pa shta pre navatam :)

Hvala trekeru  ;)

To bi bilo to onda.... Javiću vam se da kažem kako je bilo.

Pošto sam obećao da ću se javiti...

Sve je bilo upravo kako ste opisali. Toplo preporučujem presedanje na autobus u Sofiji. Ja sam putovao kompanijom HAS koja ima moderne autobuse, VOD, poslugu kafe, hladnog pića, itd. Stiže na Buyuk Otogar odakle voze minibusevi (prema Taksimu čini mi se, ali ja sam koristio metro)

Ako putujete HAS-om po domaćim linijama, nivo usluge je isto tako dobar.

Za ostale kompanije ne znam.

Za bus direktno iz BG do IST, isto ne znam, ali jedna cura koju sam upoznao i koja mi je pričala o toj varijanti koju je probala prošle godine, kaže da je užas...

Ako imate nekih pitanja, slobodno izvolite.

I kameni koliko te izaslo para tamo i nazad sve to na kraju ? i je li stvarno moguce to podmicivanje konduktera o kom svi toliko pricaju ?

i je li stvarno moguce to podmicivanje konduktera o kom svi toliko pricaju ?

ne. svih pedeset koji smo do sada davali kondukteru po 4Leva i to ovde napisali... smo to izmislili  :dance: :dance:

Ja ne volim previše da razbijam glavu kad sam na godišnjem, pa sam na ž.stanici u Nišu direktno kupio voznu kartu u jednom pravcu, na relaciji Niš-Sofija. To zadovoljstvo me je koštalo 920 dinara.

Jednosmerna bus karta Sofija-Istanbul sa HAS-om je 44 leva, iliti 22 evra.

Žeton za metro u Istanbulu košta 1,75 lira, iliti 0,70 evra.

Za povratak sam imao već odavno kupljenu avionsku kartu, sa JAT-om, 90 evra.

Neka normalna taksi vožnja od Sultanahmeta do Ataturka je oko 30 lira.

Klopa u restoranu varira od 10 lira (fast food ili kebabdžija u provinciji) do 50 lira (gotiva u blizini Taksima).

Klopa i piće se mogu nabaviti bilo gde, u bilo koje doba dana (ja sam boravio usred Ramazana!)

Povratna karta Sofija - Istanbul - Sofija preko HAS-a je 80 leva. Informacija s početka avgusta  :mah:

Ovo je super tema, mozda kada bi bila rang lista, ova bi bila u TOP10!  clap

E sad, u temi se na vise mesta spominje kako HAS i METRO svoje putnike besplatno prevoze do par tacaka u gradu, ali se od tih par konkretno spominje samo Taksim! Koje su ostale tacke???

Nadjoh ovaj red voznje na netu, ne znam koliko je aktuelan...

Bus Companies serving Istanbul:

Metro Plus http://www.metrotourism.net/ Going at 09:00, 12:00,17.00, 20:30, 23:00 from Central Bus Station

Has Turizm http://www.hasturizm.com.tr/bulgaristan.asp Going at 10:30, 22:30 from Traffik Market Bus Station (You can buy Tickets from Air Kona Office]

Yubim http://yubim.travel.bg/ Going at 22:30 from Central Bus Station

Huntur http://www.hunturturizm.com/default.asp Going at 20:00, 22:30

Alpar Turizm http://www.alparturizm.com/ Going at 22:30? from Traffik Market Bus Station (Buy Tickets from MATPU-96 Office, they also have the exact timetable)

Materik Going at 9:00, 21:00 from Central Bus Station