April 3, 201114 yr Kako Wikipedija kaze odgovor je Lesoto.... A sad se sjecam kad mi je jedan prijatelj iz JAR rekao da tamo cesto ide na planinarenje i bukvalno je cijela zemlja na jednoj planini...
April 4, 201114 yr Nema veze sad ali nije fora da se vikipedise. OK... ali mogao sam da se pravim lud pa da ne kazem... Jednostavno pitanje je bilo toliko intrigantno da sam morao pogledati...
April 4, 201114 yr Znam 100% da je jedna od skandinavsko-nordijskih (sa položenim krstom), ali da li je u pitanju zastava Švedske, Danske ili Norveške, nisam siguran. A u brata Gugla neću da gledam - pa ko zna neka poentira .
April 4, 201114 yr Ako je globe trekker u pravu, onda je to Danska, jer Svedska i Norveska sigurno nisu.
April 4, 201114 yr Da nije Velika Britanija? Kad sam bio mali citao sam romane Blek Steve, Okultisa i Rodnija kako su se borili sa crvenim mudirima i svda se provlacila britanska zastava
April 4, 201114 yr Da ne ispadne - ja tebi serdare ti meni vojvodo ali ipak si ti bio tačniji u odgovoru pa postavi pitanje.
April 4, 201114 yr Evo jedno lako: Drzava cija se teritorija prostire na sve cetri hemisfere je ...? Nema četiri hemisfere, samo dve hemisfera - pola lopte
April 4, 201114 yr Da nisu ostrva Kiribati? Kada sam prvi put odlazio tamo ocekivao sam ljude polinezansko/indonezanskog izgleda ali sam se veoma iznenadio kada sam video da ima jako puno indusa. Ostrva su pravi raj na zemlji, nesto kao Havaji ali mnogo manje komercijalizovano.
April 4, 201114 yr Evo jedno lako: Drzava cija se teritorija prostire na sve cetri hemisfere je ...? Nema četiri hemisfere, samo dve hemisfera - pola lopte Jeste, u pravu si, ali se ovde verovatno misli posebno na severnu i juznu hemisferu kao celinu i na istocnu i zapadnu hemisferu kao drugu celinu.
April 5, 201114 yr To znaci da ja postavljam pitanje. Pa ovako: Koja drzava u svom imenu ima rec “Lutalica” (naravno na svom jeziku)? Moze i pomoc
April 6, 201114 yr extra pitanje... medjutim jedino sto sam uspio iskucati je da se lutalica na hindiju kaze patika patika
April 6, 201114 yr ako sam u pravu, ima ih bar dve - Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudi Arabija. http://en.wikipedia.org/wiki/Etymology_of_the_word_Arab