Posted June 18, 2012 Moze li mi neko reci zasto vise ne saobraca voz Beograd - Sofia od 7:40....zadnje 3 god sam sa njim isao do sofie, presedao u voz Sofia - Burgas i tako dolazio na more....ujutru oko 7 bi bio u Nesebru.... Kako sada stvari stoje, ako zelim da idem vozom, morao bih da idem onim uvece, koji ujutru dolazi u Sofiu....pa da ceo dan cekam taj vecernji voz za Burgas, sto mi se nikako ne svidja )) (ne odgovara mi drugacije, jer mi je najlakse ujutru naci jeftin smestaj u Nesebru ) Dakle, zna li neko, hoce li se ova linija vratiti u skorije vreme u upotrebu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2012 Ovako su meni rekli na zeleznickoj: voz iz beograda za istanbul krece svakog dana u 21:50, u sofiju stize u 7 ujutru, a iz sofije krece uvece u 7 i u istanbul stize sledeceg dana u 8 ujutru.. rezervacija kuseta od beograda do sofije kosta 650 din, a od sofije do istanbula 1060, flexipass je 5900 Samo jednu stvar ti nisu rekli, a to je da se od Kapikula do Istanbula preseda na autobus zbog radova u Turskoj. Čuo sam da taj autobus dođe i pre vremena u Istanbul, jer se ide brže nego vozom. rekose mi i to sad kad sam bila isplati li se onda uzimati kuset od sofije do istanbula? oprostite, ali prvi put putujem vozom pa nemam pojma kako sve to funkcionise Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2012 Samo jedan info, pošto na http://www.centralnaavtogara.bg nema ovog prevoznika. Dakle "Matpu-96" vozi Sofija-Istanbul-Sofija za 36 eur, što znači da se u kombinaciji sa vozom iz Beograda može otići do Istanbula i nazad za manje od 60 eur. http://www.matpu.com/page.php?n=116731&SiteID=793 Jedino treba proveriti odakle iz Sofije tačno polazi ovaj bus. Niko drugi ne vozi ispod 44 eur na toj relaciji. Iso sam ja tim busom u martu. Polazi sa medjunarodnog terminala u Sofiji, ispred kancelarije Matpu 96. Karta u jednom pravcu je 35 lv, povratna 55 lv Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2012 Isla sam vozom za Istanbul - karta Balkanflexipass i znam kako to funkcionise, ali tada je to bilo ovde udjes- tamo izadjes i gotovo...sada koliko vidim stvari su se promenila- te rekonstruisu prugu, te se negde ceka.....sv eje to meni ok...smao bih volela da mi neko pomogne sa matematikom i sa time sta je najpametnije uraditi...Ja nisam u ovoj grupi do 26 god pa ovaj srpski flexipass za 1500 din z amene ne vazi.....sta je onda najbolje.....Bgd- Sofija- Istanbul...gde voz...gde cekanje...koliko...ne bih da moram da jurim na neki prevoz koji moze da s edesi da je vec otisao....gl;asam z aopusteniju varijantu...kolicina vremena mi nije problem...pri idem sa 2 osobe koje su ispod 26 god, ako ta informacija ima znacaja....Isle bi smo oko 20 jula..... Hvala unapred na pomoci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2012 Iso sam ja tim busom u martu. Polazi sa medjunarodnog terminala u Sofiji, ispred kancelarije Matpu 96. Karta u jednom pravcu je 35 lv, povratna 55 lv Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2012 Hvala puno...kako je onda najprakticnije do Sofije ?Ono nesto do granice, granicar......?Jel moz eneko objasnjenje...i jel ima neki sajt da pogledam kakav im je timetable za Istanbul....Hvala unapred , divni ste Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2012 Izvinjavam se ako nekoga cimam za svako podpitanje, ali evo sve sam dalje sama pronasla......hvala svakojako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2012 Evo vam friška informacija, odnosno kako sam ja sada došao u Istanbul. Autobus Beograd-Sofija, polazi u 12.30 iz Beograda, stiže u Sofiju po redu vožnje u 22h, ali je zapravo stigao u 20 h, cena 2.800 dinara dakle 24 evra. U Sofiji sam u 20.30 seo na bus za Istanbul, cena 45 levčeta dakle 23 evra, stiže u Istanbul u 07:00 ujutru. Ukupno, dakle, 47 evra BG-IST u jednom pravcu. Prošli put sam išao onom standardnom metodom: Vozom, kupim kartu Beograd-Dimitrovgrad, onda od granice do Sofije potplatim bugarskog konduktera sa 200 dinara (proverena metoda, funkcioniše već godinama i uvek je ista tarifa) i ostanem u istom vozu, a u Sofiji samo pređem sa železničke na busku (odmah pored) i kupim autobusku kartu za Istanbul, koja je uvek tu negde, 23-25 evra. Međutim, čini mi se da sada ne saobraća jutarnji voz Beograd-Sofija, pa mi je ova varijanta bila nezgodna jer bih onda u Istanbul stigao predveče, a želeo sam da stignem ujutru. Ali voz + bus je verovatno najjeftinija varijanta. Agencija Bosfor Travel, čiji sajt više ne radi, i dalje vozi jednom nedeljno za Istanbul (zvao sam ih pre desetak dana). Autobuska karta u jednom pravcu je 50 evra, polazak samo nedeljom, povratak sredom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2012 Lazare , hvala na informaciji...svidja mi s eto sto stize ujutru u Istanbul.....Ja sam kopala i nasla drugu kombinaciju, ali volela bih da cuejm sta Vi mislite o njoj: Beograd- Nis- 1254 din, ako je to tacn ainformacija /povratna- neznam samo red voznje ali valjda ima z aNis vis eputa dbevno, jos to da proverim Nis- Sofija 24 levceta=12 e/ow=24e /rt pol.4,30am, stize u 7.30 Free dan u Sofiji Iz Sofije pol.u 8.30pm, stize u Istanbul 6.30-bus-36e/rt Sve skupa 71 e....... Volela bih da cujem Vase misljenej da li je ovo dobra kombinacija ili pre da se priklonim ovoj Vasoj- kod koje me buni jedno-kazete da ste trebali da stignete u Sofiju oko 10 pm, ali ste stigli ranije sto j esuper, i ond aste uzeli i raniji odlazak za Istanbul....i to je super- ali sta bi bilo da st estigli po redu voznje????/ Onda bi ste propustili taj za Istanbul.....Koliko ih ide dnevno tamo , kada je sledeci ?? Ja sam isla sa cerkom po raznim kontinentima , cekalapo 11 sati po aerodromima....ali vodim i njenu drugaricu- koja bas nije iz te price- i pokusavam da pronadjem sto bezbolnije resenje ali i sto jeftinije- vreme za opusten pristup nam nije problem, ali jurnjava moze da bude..... Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2012 Jooojj Lazare, citam ja ovo vis eputa i sve mi s evis ecini da je ovaj Vas plan bolji - ipak krac etraje- a vise vremena u putu ce nepotrebno odneti i brdo para- ni zasta.....Samo jos ako moze to pojasnjenje...ako ne dodjemo ranije u Sofiju...sta cemo onda da hvatamo z aIstanbul- tj koliko cesto ide iz Sofije za Stambol - bus....?? Veliko hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2012 Autobusi Sofija-Istanbul: 9:00h, 12:00h, 17:00h, 20:30h, 22:30h, 23:00h. Moguće je čak da ima još polazaka koji nisu izlistani na http://www.centralnaavtogara.bg, kao npr. agencija Matpu-96 koja takođe ima polazak u 20:30h, a u isto vreme polazi i autobus turske agencije Metro koji je naveden u voznom redu. Nažalost, ne znamo kada ovi busevi polaze nazad, za tu informaciju bi trebalo zvati i pitati, jer za neke se ipak isplati uzeti povratnu kartu. I moram da se izvinim za euforiju od pre nekoliko postova, jer povratna agencijom Matpu-96 nije 60 lv nego 70 lv. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2012 Hvala puno za vremena polazaka....ova druga cu da pronadjem.......To sa kartom je sasvim ok....i 60 i 70 levcika je u redu...... Ako se odlucim odavde do Sofije busom ...sto je jos jedna od pomenutih kombinacija - imate li neki predlog da je bolje da bude ovaj prevoznik, a ne onaj, ili sta vec slicno- sto ne bi bilo lose da znam..... Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2012 Ne znam gde bi ovo pitanje trebalo da stavim, u koju temu, pa sam zato napisala ovde Da li neko zna kako da stignem sa železničke stanice u Istanbulu (ili gde već staje onaj autobus što je zamena za voz) do aerodroma Sabiha Gokcen? Čula sam da nema autobusa dotle i da je jedino moguće doći taksijem, pa me zanima da li postoji neka alternativa i da li je taksi skup. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2012 Ovo su informacije sa interneta, ne znam kakva je stvarna situacija: Sa zel. stanice Sirkedzi, gde su dolazili vozovi iz Evrope (a valjda sad dotle vozi i taj autobus), ides peske, oko 5 min, do trajekta za Kadikoj (ako se dobro secam, bela zgrada pristanista na kojoj pise Kadikoy ili Kadikoy iskelesi). Red voznje http://www.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/kadikoy-eminonu-354.html Na Kadikoju je velika okretnica, sa gomilom autobusa, i tu pronadjes bus E-10 koji ide do Sabihe. Sajt gradskog autobuskog prevoznika http://harita.iett.gov.tr/en, gde je red voznje autobusa. Postoji i shuttle bus sa Taksima http://www.havas.net/en/shuttle-parking/istanbul-sabiha-gokcen-airport/. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2012 Hvala ti mnogo, proveriću. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 negde sam video da navodno uvažavaju 1 dan PASSa bez obzira što moraš da putuješ kroz 2 dana (tačnije,2 noći) - jer ustvari,nismo mi putnici krivi što se u Bugarskoj pruga remontuje ... da li neko zna tačnu info o tome ?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2012 Коначно сам схватио како да дођем до Истанбула (комбинација воз - аутобус), али сад не знам како бих се вратио, тако да молим за малу помоћ. Дакле слећем у Истанбул у 06.35 и хоћу назад за Београд. Први јутарњи аутобус за Софију креће у 09.00 и колико сам прерачунао стиже око 20.00 часова у Софију. Воз за Београд креће у 20.15, што ми делује поприлично тесно. Ако бих ишао возом за Софију, воз креће тек увече у 22.00 и стиже у Софију у 10.55, да бих за Београд кренуо поново тек увече у 20.15, што ми делује као поприлично велико цимање. Јел нешто пропуштам у овим рачуницама или не може другачије. Хвала на помоћи унапред Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2012 negde sam video da navodno uvažavaju 1 dan PASSa bez obzira što moraš da putuješ kroz 2 dana (tačnije,2 noći) - jer ustvari,nismo mi putnici krivi što se u Bugarskoj pruga remontuje ... da li neko zna tačnu info o tome ?? a zna li se do kad ce bugari praviti tu prugu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2012 Kazu da ce radovi trajati do Oktobra. Videcemo .... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2012 Коначно сам схватио како да дођем до Истанбула (комбинација воз - аутобус), али сад не знам како бих се вратио, тако да молим за малу помоћ. Дакле слећем у Истанбул у 06.35 и хоћу назад за Београд. Први јутарњи аутобус за Софију креће у 09.00 и колико сам прерачунао стиже око 20.00 часова у Софију. Воз за Београд креће у 20.15, што ми делује поприлично тесно. Ако бих ишао возом за Софију, воз креће тек увече у 22.00 и стиже у Софију у 10.55, да бих за Београд кренуо поново тек увече у 20.15, што ми делује као поприлично велико цимање. Јел нешто пропуштам у овим рачуницама или не може другачије. Хвала на помоћи унапред probaj sa tim autobusom u 9. Ja sam krenuo iz Sofije u 12 u Istanbulu smo bili oko 9 , pola deset nemogu da se setim tačno. Ti bi trebao oko 6,7 da stigneš u Sofiju. Možda su sada malo veće gužve na granici zbog godišnjih odmora , ali verujem da su veće na ulasku u Tursku nego obrnuto. Ako ništa drugo autobuska je odmah pored železničke stanice u Sofiji. Možda i voz za Beograd bude malo kasnio , mada je meni uvek na vreme krenuo. Ako ne stigneš izguglaj neki hostel u Sofiji pa je sutradan lepo obiđi do polaska voza za Beograd u 20:15. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2012 Pozdrav svima, Imam nekoliko pitanja, pa ako nije nekome problem da mi odgovori 1. da li se placaju spavaca kola ako vec prelazim u autobus, nema smisla, kada u autobusu necu spavati. Ako je neko isao u posljednje vrijeme i imao priliku da prelazi iz voza u autobus ... I da li postoji neki lokalni voz koji mozemo uhvatiti da ne budemo u tom vagonu gdje se "spava" ? To za autobus je dakle, sigurno koliko sam mogla shvatiti iz predhodnih komentara Nemam predstavu jel se od granice Bugarske s Turskom vozimo jos jednu stanicu do Kapilule ili na samoj granici presjedamo? II da li je neko imao priliku putovati po istocnoj turskoj sa Balkan Flexi pass kartom? Na nekom od foruma procitala sam da oni nemaju pojma da to postoji i bojim se da ne prave problem Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovorima i pomoći ... Lijep pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Знају они шта је та карта. Само је питање да ли сви знају како се користи. Уосталом, у Турској ти је довољна резервација. Путовали су скоро сви по источној Турској и није нико имао проблема. У теми Балкан флексипас ти је све лепо објашњено. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Najjeftinije i najjednostavnije - Uzmeš Srbija Flexipass za 1500 din (ako imaš manje od 26 godina) Sedneš uveče na voz za Sofiju (bez kušeta), kad uđeš u Bugarsku njihovom kondukteru daš 4 leva/2 evra. Ujutru uzmeš bus iz Sofije do Istanbula koji je 20-25 EUR sve ukupno oko 60-70 EUR. Zanima me misljenje ostalih, jel ovo zaista najbrze i najjeftinije? I jel su ovo cene za jedan pravac ili povratna? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 nemoj da sumnjaš u to što Rax napiše za jedan pravac su cene , sa povratkom treba da te sve izađe po mojoj računici 65 evra. ako si stariji od 26 god. i imaš karticu SRB+ (možeš je kupiti za 800din -važi godinu dana) sa njom kupuješ povratnu kartu do Dimitrovgrada za 1524 din. Autobuska karta Metro kompanije ti je 50 leva u jednom pravcu ili 95 leva povratna. To mu dođe oko 48 evra , i 4 evra tutneš bugarima i to ti je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Najjeftinije i najjednostavnije - Uzmeš Srbija Flexipass za 1500 din (ako imaš manje od 26 godina) Sedneš uveče na voz za Sofiju (bez kušeta), kad uđeš u Bugarsku njihovom kondukteru daš 4 leva/2 evra. Ujutru uzmeš bus iz Sofije do Istanbula koji je 20-25 EUR sve ukupno oko 60-70 EUR. Cao zanima me kako sa Srbija Flexipassom nazad iz Sofije za Beograd? Zna li neko koliko kosta bus za Istanbul iz Kapikula, isplati li se novcano i vremenski vise gornja varijanta ili Balkan flexipass + bus iz Kapikula? Hvala vam divni ljudi, uskoro krecem na svoje prvo istrazivacko putovanje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites