Posted November 21, 2011 Naravno da možeš, ali ja lično ne bih propustio Sibinj, koji je na pola puta između Brašova i Temišvara, a i budući da se u Temišvaru i nema toliko puno za videti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2011 Naravno da možeš, ali ja lično ne bih propustio Sibinj, koji je na pola puta između Brašova i Temišvara, a i budući da se u Temišvaru i nema toliko puno za videti. Da, sad sam gledala i tako ću napraviti, umjesto Temišvara ići ću iz Istanbula u Brašov pa u Sibiu koji mi se baš svidio. Ti si bio u sva 3 grada? Mislim na ove rumunjske. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2011 Nisam, bio sam pre nedelju dana u Temišvaru, ali mi je u planu da idem u Sibinj i Brašov. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2011 Zna li neko sta ide za Bukurest tokom zime kuset ili spavaca kola? Koliko je doplata? Moze li se dogovoriti sa domacinom oko cene ako ne bi pisao kartu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2011 Ako bude kao prethodnih godina onda od decembra do juna ŽS spavaća kola (18 EUR doplata) , od juna do decembra CFR spavaća kola (22 EUR doplata). Videćemo da li će se nešto menjati od 11. decembra, ali ne verujem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Hvala Rax! A jel neko pokusavao da domacinu spavacih kola tutne 10 evrica za pustanje u neki kupe? Mnogo mi 22 evra po pravcu za lezaj a ne sedi mi se bas sve do bukuresta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Zna li neko pouzdano da li se može u bosni kupiti fleksipas karta? ruta je sljedeća Ploče (hrv) - Sarajevo (bih) - Strizvojna/Vrpolje (hrv)- Beograd (srb) Skopje (mk) i kako to izvesti? iskočiti iz vlaka negdje u bosni i kupiti kartu? ili da neko u bih kupi kartu pa pošalje poštom? ovo bi trebala po mojoj procjeni uz sitne nadoplate da bude najjeftinija varijanta kako iz južne hrvatske u makedoniju...sve ostale opcije autobusa sam provjerio i čine se skuplje nego fleksi karta za tamo i nazad. nevjerojatno ali istinito hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Koliko ja znam, flexipass ne važi za Bosnu, zar ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Važi i za Bosnu - http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/komercijalne_povlastice_v01.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Ajde rax, tebe čekam treba mi provjerena informacija...a kako vidim sada je još sve dosta konfuzno iako je prošlo skoro godinu dana otkako fleksi važi i za be i ha ili još bolje ako ima neko iz be i ha da je već kupovao ovu kartu thnx Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Zna li neko pouzdano da li se može u bosni kupiti fleksipas karta? ruta je sljedeća Ploče (hrv) - Sarajevo (bih) - Strizvojna/Vrpolje (hrv)- Beograd (srb) Skopje (mk) i kako to izvesti? iskočiti iz vlaka negdje u bosni i kupiti kartu? ili da neko u bih kupi kartu pa pošalje poštom? ovo bi trebala po mojoj procjeni uz sitne nadoplate da bude najjeftinija varijanta kako iz južne hrvatske u makedoniju...sve ostale opcije autobusa sam provjerio i čine se skuplje nego fleksi karta za tamo i nazad. nevjerojatno ali istinito hvala svaki bus koji ide sa sjevera prema Pločama ti dalje prolazi i kroz Metković. Od Metkovića do stanice Gabela (BiH) imaš niti 3 km, pa da se tamo probaš ukrcati/ početi koristiti flexi/ kupiti flexi? Ili npr. meni je prijateljica iz BG kupila flexi tamo na kolodvoru i poslala mi u Zadar, sve gotovo u 2 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Da, to za metković ima smisla...ne treba se ići do ploča znači u gabeli se može kupiti karta? hvala na savjetu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 još jedno pitanje: jel striktno kontroliraju godine? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Ej, nemoj me krivo shvatiti, ne znam može li se u Gabeli kupiti flexi (vjerojatno čak ne može), ne znam ni staje li vlak Ploče-Sarajevo na toj staničici (iako mislim da staje)... neke stvari ćeš morati sam provjeriti Za godine ne znam, ja sam išao samo po Turskoj s flexijem, nisu mi gledali dokumente. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2011 Na žalost, ovo je Balkan, pa Flexi važi u BiH na papiru, ali niko za njega ne zna, čak sam čuo da kad su probali u Sarajevu da ga kupe da nisu znali šta je to. U Gabeli se sigurno ne može kupiti. Prvo mesto gde bi trebalo da može da se kupi je Čapljina (u Gabeli ne staje voz), ali pitanje je, kad u Sarajevu nisu znali šta je to, da li će u Čapljini znati. Drugo je pitanje koliko su kondukteri upoznati sa tim. Možda je najbolje da pošalješ nekakav mail ŽFBiH i pitaš i možda se osvrneš na to da poznaješ osobe koje su pokušale kupiti flexipass, a nisu uspele iako pravno imaju svo pravo na to. I da, moraćeš i da platiš kartu Slavonski Šamac - Tovarnik uz flexi, jer ne važi za Hrvatsku. Baš šteta što flexi ne važi za Hrvatsku, jer bi to bila tako moćna karta onda... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2011 ma kad se hrvatska fura da je mitel evropa. moš si mislit a na kraju nije ekonomski ni evropa ni balkan pa se s nikim u zoni nije baš našla po pitanju jeftinih karata...a i politički izbjegava sve konotacije s balkanom, posebno se u zadnje vrijeme u medijima pazi da se ne spomene jugoslavija pa makar i s onim glupim prefiksom ex sad je sve zatrovano eu pričama, euro emisijama, euro normama, euro smećem... a činjenica je da ima više zajedničkog s yu državama nego s eu pa bi trebalo logički i da s njima više surađuje a gle, neću niš mailati jer nije za mene ali me zanimalo čisto informativno da znam... ali ako ne znate ovdje onda sigurno ne vrijedi bosna nije burma da treba na 13 mjesta provjerit ali javite ako šta saznate, svakako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2011 Siguran sam da se Flexi Passm moze kupiti samo u Sarajevu, ukoliko se uopste moze kupiti bilo gdje u BiH. Eventualno mozda u Doboju i Banja Luci. Zeljeznice Republike Srpske su danas okoncale 44dnevni strajk i javljaju da su svi vozovi konacno krenuli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2011 kad ima vlak iz beograda za skopje? na službenom sajtu železnica srbije ne mogu nikako naći taj red vožnje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2011 Možda zato što tražiš vlak umesto voza Polasci iz Beograda su u 07:50 i u 21:15. Putuje se nešto više od devet sati. Dakle, računaj slobodno da ti treba desetak časova za tu avanturu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2011 Polasci iz Beograda su u 07:50 i u 21:15. Ovaj drugi od 11. decembra polazi u 21:50. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 ''Od novog reda vožnje, za 5 posto biće povećane cene karata po ponudi Balkan Flexipass. Podsećamo da karta kupljena po ponudi Balkan Flexipass omogućava da se na prugama: Bugaske, Rumunije, Grčke, Turske, Makedonije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije putuje 5, 7, 10 ili 15 dana (po izboru putnika) u okviru roka važnosti karte koji iznosi mesec dana.'' http://www.zeleznicesrbije.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/32484.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 I ne samo to... "Karta do Crne Gore, od novog reda vožnje, važiće samo jedan dan, umesto mesec dana koliko je do sada važila". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2011 Ljudi, za 3 dana krećem na dugoočekivani put po Balkanu i prije kretanja imam samo jedno pitanjce koje me muči... Dakle, idemo od Bukurešta do Istanbula direktnim vlakom- trebamo li rezervirati spavaća kola i ako da, koliko košta po osobi ? Pročitala sam previše različitih informacija što na ovom, što na Forum.hr, tako da me zanima ako netko zna najsvježiju informaciju Hvala unaprijed Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2011 Bukurešt - Istanbul, rezervišite kušet kola 9,4 EUR po osobi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2012 Evo ljudi da javim neke najsvježije informacije o Balkan Passu u njegovoj upotrebi, prije nekoliko dana smo se vratili sa dvotjedne genijalne turneje. Dakle: 1.)Pass za mlađe od 26. za vožnje u 2.razredu trenutno košta 53 eura (5 u 1 mjesec) s obzirom na poskupljenje od 5 posto. Tko kupuje u Beogradu- nek kupi u Wastelesu ili tako nekako, dedica koji tamo radi je presimpa i jako susretljiv. .gif' alt='::'> 2.) Kušet kola za i do Istanbula (mi smo išli iz Bukurešta do Istanbula i od Istanbula do Sofije) koštaju dodatnih 10 eura po osobi. 'Stjuard' koji rad u tim kolima je neki legendarni Turčin (mi smo ga zvali Amet jer mu nismo skužili ime pa smo iskrojili sami) koji nam je na turskoj granici pokupio putovnice i mrtav hladan otišao i za svaku putovnicu kupio sebi po litru rakije za blagdane (jer kao ima neke fora da se ne može kupiti više od 1 litre alkohola po osobi na djutiću) Najbolje je što nam uopće nije rekao što će mu putovnice, mi smo mislili da je za neku kontrolu 3.) Iako bi se na relaciji Sofija-Skopje trebala upisati dva datuma (jer se u Nišu presjeda prije ponoći), slobodno mrtvi hladni upišite samo sutrašnji datum- kondukteri će mahom ili to ignorirati, a ako se slučajno nađe neki upućen samo recite da vam je teta na šalteru u Beogradu rekla da upišete samo jedan datum jer vam je Niš konekcija. 4.) Vlakovi Sofija- Niš i Niš-Skopje su nešto najgore ikad U prvom je neka ekipa švercera švercala enormne količine sira i vrhnja koje su buksali u strop, tako da je sve smrdilo po siru, a u drugom nije radilo grijanje i prozor je propuštao, tako da smo do jutra bili ukočeni Ipak, nama su ta dva vlaka ostala u najdražem sjećanju upravo zato jer je to Balkan kakvog smo željeli iskusit... 5.) Od Skopja do Beograda postoji opcija uzimanja spavaćih kola- makedonska kola koštaju 6 eura po osobi, srpska 12 eura po osobi... Kad smo pitali ženu koja je razlika, rekla je da ne zna Mi nismo probali na kraju. To je to od svježih informacija, sve u svemu ovakav put sugeriram svima jer je prejeftin, a svi gradovi zanimljivi na svoj načini... Nama se najviše svidio naravno Istanbul, dok je najveće razočaranje bio Bukurešt (Pariz istoka my ass). Pozdrav svim putnicima namjernicima od ekipe iz Zagreba. Hvala svima na pomoći Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites