Kako od kog grada do aerodroma

504 posts in this topic

Ne mozes tek tako da zakljucis da je linija nepouzdana samo na osnovu tog svog jednog iskustva. Ja sam, recimo, vise puta koristio 72ojku bez ikakvih problema. I naravno da uvek treba da krenes ranije kad je let u pitanju, cak i autom da ides, jer ako si u BGu, onda znas kakve guzve mogu da te zadese na mostu, da uvek moze da bude nepredvidjenih situacija, itd. Mozda je tog dana kad si ti isla, bas taj bus koji si ti cekala imao neki kvar i ispao je iz sistema, sto se desava.

Uostalom, svega tog ne bi bilo da TI nisi zakasnila za onaj u pola 2, tako da, nemoj da krivis GSP za kasnjenje :P

Sada kada su radovi na svim putevima u i oko Bgd-a (citaj:blize se izbori) cesto se desava da linije koje prelaze mostove a ima ih samo po 2-3 vozila ukupno iskacu iz reda voznje.

Meni je npr 72ka cest prevoz do studenjaka i mogu da kazem da po njemu moze da se navija sat kako je precizno tacan.

Naravno, Floria je naletela na minu,desava se i 16ici  da je nema 15min sto spada u domen naucne fanstastike kada inace dolazi na 2-3 min ali to je boljka velegrada u kome zivimo.

dakle jos jedan plus za 72ku.

p.s. Mini bus koji ide na aerodrom su koristile neke devojke iz Bohuma koje sam upoznala u Skadarliji i kazu da je prvoklasna usluga. Nisam isla ali ako Nemci kazu...onda mora da je sve ok. Kazu ima mesta za prtljag koliko hoces i ne naplacuje se dodatno  clap.gif' alt=':clap:'> :clap:

Znaci ako ide jedna osoba....to je najbolja solucija posle 72ke..

Ja sam nekoliko puta išao 72kom i dva puta stigao jedva jer je jedan polazak jednostavno izostao...

Naravoucenije, opet, krenite na vreme :) I jos jedan mali update, otkad su uveli drasticne kazne za voznju zutom trakom, najbolju prohodnost preko mostova upravo imaju vozila GSPa i taksisti, tako da, barem sto se tice toga, ne bi trebalo da bude problema za 72ojku, koja ide preko Brankovog. E, sad, obzirom da se uvek rade i neki drugi putevi, ne znam tacno koji trenutno, opasnost da ce neki bus da ispadne iz sistema uvek postoji.

Koliko sam upucen, barem u BGu to funckionise ovako. GSP ima odredjen red voznje koji se trudi da maksimalno ispostuje. Ali, zbog objektivnih okolnosti, to je stvarno tezak zadatak. Ako se desi da bus koji je posao u npr 15:22 treba da stigne na okretnicu u 16:10 i krene nazad u 16:15, a on stigne u 16:20, on taj svoj polazak u 16:15 jednostavno nece obaviti, nego ce cekati svoj sledeci termin, koji je recimo u 17:05. Kad je spic, desi se da po nekoliko buseva ispadne iz predvidjenog reda voznje sto prouzrokuje da jednostavno nekad nema odredjenog polaska, koji je predvidjen redom voznje. To vazi za sve linije, pa tako i za 72. Onda vam jedino preostaje da cekate sledeci bus ili trazite neku alternativu, ako postoji. Za linije koje idu cesto, to cekanje obicno nije dugo, ali za linije koje idu na svakih pola sata-sat, to predstavlja velik problem.  

Ima li neko informaciju o cenama transporta za aerodrom u Dortmundu?

Airport Shuttle Bus je €6, ali postoje i alternative tipa Local Buses (C41 and 440), a nedaleko od aerodroma je i ž. stanica Holzwickede

Koje su cene ovih buseva ili koliko je karta od Holzwickede do Dortmund Hbf?

Ne znam za buseve, ali je cena od  Holzwickede do Dortmund Hbf oko 4, 5e, s tim da je bus do stanice 1,5e, ali može i pešaka oko 20min, tako da mislim da se ovaj Airport Shuttle isplati.

Imam pitanje u vezi plaćanja karte na železničkoj stanici u Fiumičinu. Naime, treba da stignemo na voz FR1 u 23h i da, kako je objašnjeno ovde na forumu, kupimo karte do Parco Leonardo i Ostensea. Problem je u tome što nas je petoro pa ne znam mogu li odjednom da se kupe karte ili mora svaka pojedinačno. Nisam siguran ni da li možemo da stignemo na taj voz.

Hvala na odgovoru.

A može li neko da mi kaže za koje vreme mogu da se završe formalnosti na aerodromu prilikom sletanja sa ručnim prtljagom?

to se nikad ne zna. u svakom slucaju nije lose biti "hitar na nogama" pa pozuriti na pult za pasosku kontrolu. moze da traje i pet minuta a moze i sat vremena. to ti niko ovde ne moze sa sigurnoscu reci. Kao kad pitas za koliko mogu obaviti kupovinu u maksiju - mozes i za pet minuta a mozes i za trideset, sve zavisi koliki je red ispred tebe, ali zavisi i od pasoske kontrole. Dovoljno je da nekoj budali ne bude sve u redu sa papirima pa da zakrci red.....a moze i sve glatko da ide

Hvala na odgovoru.

A može li neko da mi kaže za koje vreme mogu da se završe formalnosti na aerodromu prilikom sletanja sa ručnim prtljagom?

U to doba dana (odnosno, noci), ako nema nekih incidentnih situacija, bice ti potrebno najvise 10-15 minuta od trenutka ulaska u aerodromsku zgradu do zeleznicke stanice na aerodromu. To pod uslovom da imas samo rucni prtljag, odnosno ne cekas kofer.

Ono sto moze usporiti celu stvar je ako se avion parkira na stajanki umesto na gejtu, a to se cesto desava, pa onda mora da se ceka bus, pa da se svi spakuju u bus, pa da vas bus doveze do terminala... to je jos 15 minuta.

Valencia - metro, linije 3 i 5, poslednja/prva stanica. Metro ide do 23:30, za kasnije letove (Ryanair) taxi (oko 20 E do centra + 6 E naknada aerodromu koju taksista placa sto je tu pokupio musteriju) ili pesaka (oko 10 km, ili 5-6 do Mislate gde se hvata nocni prevoz ka centru).

Ronchi del Legionari (Trieste/Friuli) - do aerodroma - autobusi idu iz Udina, Trsta i Gorice. Ukoliko vam se cini da nema direktnog autobusa (posle 19 h), kombinujte preko zajednickih stanica (npr zajednicka stanica autobusima iz Gorice i Udina je Gradisca, pa se u Gorici uzme neki lokalni do Gradisce, a tamo se saceka drugi koji ide do Ronchi iz smera Udina - ovo naglasavam jer da sam slusao tourist info u Gorici i verovao sajtu, odrali bi me za taksi, dok je cena autobusa 2.9-3.3 E). Od aerodroma - autobusi do Trsta idu do 23:30.

Recite mi ovaj bus sto vozi do aerodroma N.Tesla gde tacno staje kod zeleznicke stanice?Posto sam iz Nisa dolazim busom pa odatle bih na aerodrom ..hvala  ;)

izadjes na glavni izlaz/ulaz sa zeleznicke (onaj sto gleda na Nemanjinu). Kada izadjes, imas jednu ulicicu...predjes je i tacno na  velikoj ulici (Savska ili Penezica Krcuna nekadasnja) malo udesno , ispred  semafora ti je stanica busa. Videces, ne mozes da omanes...

Vozio sam se pre par dana od aerodroma do zeleznicke minibusom A1. Bilo nas je desetoro, sasvim dovoljno mesta za prtljag i putnike. Cena 250 dindzi. Ja sam zadovoljan!  :)

Ja lično preferiram 72! Komforan i besplatan! Mada, poslednja vožnja, umalo da ne bude ni jedno ni drugo. Kontrola mi je ušla 2-3 stanicu od aerodroma, tamo u onim njivama i to ni manje ni više nego čikica od 60 i nešto 'dina. Obratih mu se na engeskom, misleći da će samo frknuti i nastaviti dalje, al' on je u pomoć pozvao koleginicu Nadu, gospođu od 50 i nešto leta, sa zadivljujućim poznavanjem stranog jezika, tako smo se fino isćaskali i s' obzirom da je videla da od nas para nema, izađosmo zajedno na Bežanijskoj kosi, pa svako svojim putem, oni u neki drugi bus, mi u neku drugu 72!  :P

Ma da se razumemo, ne odricem se busa 72 samo kad zelim malo veci komfor i brze da stignem do grada uzimam minibus. I ja sam redovan korisnik 72 na relacija grad-aerodrom. :)

Iskustvo vezano za Rim i Fiumicino od proslog vikenda, Wizz od subote do utorka, naravno ;D

Najjeftiniji vid prevoza sa Fiumicina do Terminija u Rimu je Terravision autobus koji kosta 4e po smeru ako se kupi online, odnosno 6e ako se kupi tamo. Problem sa Wizz letom za Rim je sto po redu letenja dolazi u 22.15 a poslednji Terravision bus krece u 23.00. Posto Wizz istog dana leti istim avionom za jos nekoliko gradova pre Rima, kasnjenje moze da se akumulira, pa ako na to jos dodate lenje policajce na pasoskoj kontroli, postoji mogucnost da se ne stigne na bus. Ja sam ove subote stigao 10ak min ranije, tako da nije bilo problema. Cak i ako promasite bus u 23.00, postoji druga firma SITBUS ciji je poslednji bus u 00.30 (8e jedan pravac, 15 povratna), pa ako necete da placate Leonardo express 14evra, onda cekajte. Inace, Wizztransfer shuttle bus je u stvari SITBUS koji ima normalan polazak u 23.00 koji ne ceka avion ako kasni, tako da nema nikakvog razloga da se uzima wizztransfer karta, a ne terravision bus.

U povratku je situacija jasna: Terravision polazi u 19.50 sa Terminija i vozi 45-60min do Fiumicina.

Peco, da li je taj terravision krenuo sa Terminija na vreme, jer vidim po nekim forumima da umeju gadno da kasne?

Trebalo bi da letim do Salvadora (u Brazilu) pa me zanima da li je neko imao iskustvo odlaska sa tog aerodroma u grad i ako jeste moze li se izbeci taxi, postoji li neki drugi vid prevoza?

Peco, da li je taj terravision krenuo sa Terminija na vreme, jer vidim po nekim forumima da umeju gadno da kasne?

Krenuo je tacno u minut. E sada, on velikim delom puta vozi kroz grad, tako da je realno ocekivati guzve na putu. Koliko se cesto to desava, ne znam

Ja sam koristila usluge terravision nekih ranijih godina, u zadnje dve i nisam, a na nakim stranim forumima sam citala da su katastrofa u smislu kasnjenja u polasku od po 40 minuta i slicno. U svakom slucaju nadam se da si u pravu

Nude mi u hostelu u Sultanahmetu prijevoz s Ataturka za 30€, je li se to isplati? Trebat će nam prijevoz u globalu 2xAtaturk, i 2xSabiha, za potonje traže 65€, dakle 60 + 130, 190€ sve skupa za nas 6. To mi izgleda previše, ako možemo javnim prijevozom proći jeftinije. Može li neki savjet za javni prijevoz, ali da nam ostane potvrda, jer ćemo je lako moguće moći dijelom refundirati?

Znači, treba mi:

Ataturk-Sultanahmet

Sultanahmet-Sabiha

Sabiha-Sultanahmet

Sultanahmet-Sabiha

Hvala