Posted April 19, 2014 Za 13 EUR Budimpešta - Beč i isto toliko Beč - Budimpešta treba kupiti kartu unapred preko sajta Mađarskih železnica: http://mav-start.hu/Ukoliko pak ostajete u Beču 4 ili manje dana, a niste uspeli kupiti te promotivne karte za 13 EUR možete uzeti tzv. ekskurzijsku kartu Budimpešta - Beč. To je povratna karta koja važi 4 dana. Cena je 29 EUR. Od 14. decembra će ići direktan voz Beograd - Beč. Nadam se da će ponuditi neke promotivne karte za njega.Vidim da već imaš uvid u planove za sljedeći red vožnje... Ima li BIH igdje u planu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2014 Vidim da već imaš uvid u planove za sljedeći red vožnje... Ima li BIH igdje u planu? Postoji mogućnost povratka Sarajevo - Budimpešta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2014 Postoji mogućnost povratka Sarajevo - Budimpešta.Sad čitam intervju sa novim direktorom ŽFBH, koji je po svemu sudeći još veći kreten od prošlog. Izjava je u fazonu da je sve sa putničkim saobraćajem neisplativo, uključujući i voz za Zagreb, te da se ne zna kako će nastaviti plaćati to sve i da su sve putničke relacije upitne. WTF?!?!? Užas. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2014 Kupila sam preko sajta madjarske zeleznice povratne karte Bud- Minhen za 2 osobe, dobila sam u mejlu onaj broj od 10ak cifara, i koliko sam shvatila njega treba da ukucam na automatu na Keletiju da bih dobila karte, zar ne? Je l' ima meni na engleskom na automatu i hoce mi dati karte za nas dve odjednom tj. posle prvog unosa brojeva? Pretpostavljam da je jednostavno ali ajd' i da proverim sa vama koji znate kako funkcionise. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2014 Prejednostavno je, ima menu na engleskom i samo upišeš pin, ne znam kako je za više osoba jer sam ja kupovo samo 1 kartu, al ako je 1 pin za obje karte, trebo bi ti isprintat obje odmah. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2014 Istampace jednu kartu na kojoj ce da pise da je za dvoje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2014 ajde da pitam ovde, posto mi u jednoj drugoj temi niko nije odgovorio.Koje platne kartice koristite za kupovinu karata i rezervaciju mesta u vozovima? Da li visa virtuon funkcioniše ili moraju kreditne kartice? Nisam nikada kupovao karte vozne u zapadnoj evropi online, uvek kada sam išao vozom sam završavao sve na stanici u bg u onoj ageniciji wastels. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2014 Najbolje da odeš na sajt železničke kompanije kojom želiš da putuješ i informišeš se detaljno koje vrste platnih kartica primaju za online plaćanje. VISA i MC kartice su široko prihvaćene, American i Diners malo zaostaju.Nema razlike između debitnih i kreditnih platnih kartica, tvoje je da obezbediš dovoljno sredstava na računu. Uostalom probaj da platiš vozne karte sa VISA Virtuon karticom pa napiši iskustva ovde.Nisu retke situacije gde nije moguće platiti kartu putem interneta. Razlog nije u tome da nema dovoljno sredstava na kartici ili računu, već je problem na vezi banking processor železničke kompanije i banke u kojoj imaš račun. Pun je internet žalbi korisnika iz cele Evrope. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2014 ajde da pitam ovde, posto mi u jednoj drugoj temi niko nije odgovorio.Koje platne kartice koristite za kupovinu karata i rezervaciju mesta u vozovima? Da li visa virtuon funkcioniše ili moraju kreditne kartice? Nisam nikada kupovao karte vozne u zapadnoj evropi online, uvek kada sam išao vozom sam završavao sve na stanici u bg u onoj ageniciji wastels. Ja kupujem sa rajfajzenovom virtuon...ne mora kreditna... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2014 hvala maslacak, to mi je trebalo...potvrda iz prve ruke znam da mi je na hostelworldu uvek odbijao debitne kartice...i uvek sam morao sa kreditnom da rezervishem.a nekako mi je bolje da sve radim preko virtuon. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2014 Nisam bio bas siguran kuda sa ovim, pa evo medju medjunarodnom http://www.6yka.com/mobile/novost/54733 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2014 Da li neko ima ideju gde se u nasoj drzavi moze kupiti specijal karta Budimpesta-Hamburg(eventualno Berlin)? U Putniku me zavlace vec 2 dana, na kraju ispade da je kolega koji radi na prodaji zeleznickih karata na bolovanju.Pozvah i Wasteels, neljubazni sluzbenik tvrdi da ne postoje specijal karte za Hamburg vec samo za Berlin, probah da ih nadje i bez objasnjenja rece da ne moze da ih izda.Na salterima na zeleznickim stanicama takodje ne mogu da ih izdaju jer su sluzbenici neobuceni, ne mogu da ih nadji, odstampaju itd...Sta ciniti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2014 Da li neko ima ideju gde se u nasoj drzavi moze kupiti specijal karta Budimpesta-Hamburg(eventualno Berlin)? U Putniku me zavlace vec 2 dana, na kraju ispade da je kolega koji radi na prodaji zeleznickih karata na bolovanju.Pozvah i Wasteels, neljubazni sluzbenik tvrdi da ne postoje specijal karte za Hamburg vec samo za Berlin, probah da ih nadje i bez objasnjenja rece da ne moze da ih izda.Na salterima na zeleznickim stanicama takodje ne mogu da ih izdaju jer su sluzbenici neobuceni, ne mogu da ih nadji, odstampaju itd...Sta ciniti?Ne može kod nas Budimpešta - Hamburg da se kupi, samo Budimpešta - Berlin. Za Budimpešta - Hamburg sajt mav-start.hu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 (edited) ... ne mogu da ih nadji, odstampaju itd.Mogli su bar da ti kazu,tj. objasne to sto je Rax vec naveo - ta karta se moze kupiti jedino preko MAV-ovog sajta i ne moze se ovde odstampati (ovde,u smislu kod kuce,u kancelariji i slicno),vec jedino na onim automatima na zeleznickim stanicama po Madjarskoj.Ako si dovoljno brz nacices one najjeftinije karte za tu relaciju,po 39 evra Edited July 6, 2014 by Laza GNR Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2014 Pozdrav, zanima me da li znate koliko je povratna karta Venecija>Verona vozom ili autobusom,koja je najpovoljnija opcija posto nemam mogucnost kupovine preko neta. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2014 17e povratna voz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2015 DrugariiiDa li postoji neka kombinacija prevoza voza i autobusa iz Beograda ili Novog Sada do Graca u Austriji??Mnogo bi mi pomogle bilo kakve informacija, ljubav je u pitanju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2015 Vjerujem da imaš diretan autobus a ako želiš vozom, onda voz za Zagreb ili Ljubljanu pa voz za Grac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2015 Odgovorio sam u drugoj temi, al evo opet Graz je za nas iz Bgda katastrofa vozom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2015 Za 13 EUR Budimpešta - Beč i isto toliko Beč - Budimpešta treba kupiti kartu unapred preko sajta Mađarskih železnica: http://mav-start.hu/Ukoliko pak ostajete u Beču 4 ili manje dana, a niste uspeli kupiti te promotivne karte za 13 EUR možete uzeti tzv. ekskurzijsku kartu Budimpešta - Beč. To je povratna karta koja važi 4 dana. Cena je 29 EUR. Od 14. decembra će ići direktan voz Beograd - Beč. Nadam se da će ponuditi neke promotivne karte za njega.Ova ekskurzijska karta se moze kupiti u Budimpesti? Generalno, idu vozovi ceo dan, ako nema mesta u prvom bice u sledecem. Ili bolje da jurim preko neta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2015 Prijatelji, da li znate koliko bi me izasao povratni put vozom Zg - Milano? Na njihovoj stranici mi izbacuje samo brze vozove u Italiji i cijene su oogromne. Bus je jos skuplji :S Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2015 (edited) Ja sam isla Ljubljana - Milano (Bergamo), i bilo je jako komplikovano, sa 4-5 presedanja (iako su svi vozovi u minut bili tacni). Zbog stelovanja vremena, jednu deonicu smo morali Inter-citijem. Ukupno je karta bila oko 85 Eur.U isto vreme smo gledali i opcije preko Zagreba, znam da nije bilo jeftinije.Na sajtu italijanske zeleznice je sve jako dobro odradjeno, pa vidi da li mozes nekako isplativo do Trsta, od njega ti je karta sa jednim presedanjm 16 dolara. Edited February 25, 2015 by Hermesa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 Iz Zagreba do Trsta ima jako jeftinih buseva, idi busom do Trsta, onda kupi posebno kartu do Venecije i od Venecije do Milana, manje te ispadne, a ionako ćeš morat presist. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2015 Ljudi šta mislite o ovome, jel imao neko iskustva tog tipa?BlackridingTake trains or public transportation without a valid ticket is easier than what people think, especially if you are abroad from your residential country. Fine can hardly be sent outside of the country they are issued and controllers can´t really force you to pay cash if you say you have no money. A good excuse, story will make everything easier for you. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2015 Ne znam na koju se zemlju ovo odnosi, ali npr ako to radiš u Austriji, Njemačkoj, Holandiji teško da se može desiti takva situacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites