Posted July 12, 2014 To bi bilo vald od novog voznog reda, obično sredinom 12. miseca. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2014 Ima Polski bus 2 puta dnevno od Bratislave do Varšave via Katowice koji može poslužit ko alternativa. Ima i Orange ways bus od Pešte do Krakowa, al mislim da ide svaki drugi dan. Tako da ne treba paničit. Treba vidit i kojim putem će vozit vlak od Praga do Waršave, možda bude išo preko Ostrawe (ko i ovaj ljetni), pa bi se moglo ić od Pešte do Bžeclava i onda presjest do Ostrawe. Jedino je pitanje oće bit nekih specijal karata, jer bi puna karta, npr od Ostrawe do Varšave, mogla koštat dosta... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2014 Ima Polski bus 2 puta dnevno od Bratislave do Varšave via Katowice koji može poslužit ko alternativa. Ima i Orange ways bus od Pešte do Krakowa, al mislim da ide svaki drugi dan. Tako da ne treba paničit. Treba vidit i kojim putem će vozit vlak od Praga do Waršave, možda bude išo preko Ostrawe (ko i ovaj ljetni), pa bi se moglo ić od Pešte do Bžeclava i onda presjest do Ostrawe. Jedino je pitanje oće bit nekih specijal karata, jer bi puna karta, npr od Ostrawe do Varšave, mogla koštat dosta...Ostaje noćni voz BP-Varšava, samo se dnevni ukida. Da, Prag - Varšava će ići preko Ostrave. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2014 Sada je gotovo sigurno:imam ozbiljan probema sa salterusama. U cetvrtak sam iz NS-a putovala za Budimpestu. "Molim Vas povratnu kartu do Budimpeste"..kuc,klik,kuc ,klik.....3.100,dinara rece salterusa...izvadim pare, ne razmisljam...znam da oni imaju neki svoj kurs....i onda mi pogled padnee na ekran kompjutera kod nje....3.075 dinara....POPIZDIM ...Pitam je zasto mi je rekla 3.100,kad je cena 3.075...kaze...lezerno...pa znamo da putnici nemaju sitno,pa onda....Rekoh sta onda?? Vase je da kazete cenu,da imate sitnog novca ako ja nemam,da se izvinete i da kazete: "Izvinite nemam sitno...da li mogu da Vam ostanem duzna 2 dinara"...a da mi ukrades 25!!!!!! E pa darling.....srescemo se mi za koji dan...eto mene kod tebe ponovo da raspravimo...cija majka crnu vunu prede. I zna se da lapaju 2,3,4,5, dinara,ali 25...alo breeee...E sad sam jakooooooo ljuta......a mene nije bas pozeljno razljutiti! Ćeraćemo se! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2014 Izvadiš platnu karticu i onda uživo vidiš kako im pada mrak na oči. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2014 Izvadiš platnu karticu i onda uživo vidiš kako im pada mrak na oči.Joooj boze...bas sam glupaca...pa imam je,ali se ne setim...msm. nemamo mi ovde tu kulturu placanja karticom. ( a onda ce gospoja da me pita koji mi je PIN ,jer njima svasta pada na pamet da traze.....)...jao spasao si me... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2014 PIN kod se nikom ne kaže. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2014 PIN kod se nikom ne kaže.Osim muzu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2014 Video sam da su objavili da Voz Beograd - Wien HBF polazi u 7:45 a stize u 18:45h odnosno Wien HBF - Beograd u 9:12 polazi a stize u 20:05h u Beograd. Znajuci ovo onaj ko krene iz Praga ujutru vozom u 5:42h ne stize na vezu za Beograd i obratno. Da li ima neko jes neke nove informacije u vezi sa novim redom voznje od 14.12.2014.? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2014 Drustvo zna li neko zasto na sajtu Zeleznice Srbije nece da mi izbaci voz za Budimpestu za 30 decembar??? Planiram da iz CG dodjem avionom do BG pa do BP vozom, ali ga u tim danima ne mogu naci... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2014 Zato što se 14 decembra menja red vožnje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2014 Zato što se 14 decembra menja red vožnje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2014 Ima li neko friske informacije oko ovog strajka na prugama. Jel idu vozovi za Budimpestu na vreme? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2014 Red vožnje od 14. decembra:voz 344 BG 07.17 - NS 09.04 - BP 15.45 (stanica Kobanya-Kispest) - Beč Glavna 18.45 - Beč Zapadna 19.12voz 342 BG 11.15 - NS 12.52 - BP 19.54 (stanica Keleti)voz 340 BG 21.48 - NS 23.20 - BP 05.46 (stanica Keleti)voz 343 BP 10.05 (stanica Keleti) - NS 16.28 - BG 18.02voz 345 Beč Zapadna 08.48 - Beč Glavna 09.12 - BP 12.11 (stanica Kobanya-Kispest) - NS 18.33 - BG 20.13voz 341 BP 22.25 (stanica Keleti) - NS 04.52 - BG 06.32Voz 344/345 staje i na stanicama Ferihegy (za aerodrom), Ferencvaros i Kelenfold u Budimpešti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2014 Ovaj novi red vožnje voza 344/345 može biti interesntan i za one koji idu na aerodrom, stim da od ž.s. Ferhegy moraju do aerodroma busom 200e. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2014 http://vonatinfo.mav-start.hu/Ovde možete pratiti kretanje vozova u Mađarskoj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2014 Od danas u ponudi je karta Bačka Specijal. Karta od Novog Sada, Vrbasa, Bačke Topole i Sombora do Budimpešte iznosi 12 EUR u jednom smeru ili 20 EUR povratna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2014 Valda umisto Sombora Subatica?! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2014 Valda umisto Sombora Subatica?!Ne. Dobro sam napisao Sombor. Naravno, preseda se u Subotici. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2015 (edited) Je li neko isao spavacim kolima iz Budimpeste? Konkretno me zanima ovaj voz: 341 BP 22.25 (stanica Keleti) - NS 04.52 - BG 06.32Kolika je cena i koliko mesta ima? (cini mi se da je ranije bilo 3 lezaja u spavacim kolima). Hvala unapred Edited January 28, 2015 by nikolapfc89 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2015 Je li neko isao spavacim kolima iz Budimpeste? Konkretno me zanima ovaj voz: 341 BP 22.25 (stanica Keleti) - NS 04.52 - BG 06.32Kolika je cena i koliko mesta ima? (cini mi se da je ranije bilo 3 lezaja u spavacim kolima). Hvala unapred Ja ne znam da li su vratili spavaća kola, znam da ih nije bilo kada sam išao u Decembru, i par puta ranije, navodno su kola istrčala kilometražu, a postojao je i problem sa negom kola, tako da mislim da na toj deonici nema spavaćih kola. Što se tiče karte uveli su bačka special, tako da je od Novog Sada, Vrbasa, Topole, Subotice i Sombora karta znatno jeftinija, povratna je 20e Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2015 Je li neko isao spavacim kolima iz Budimpeste? Konkretno me zanima ovaj voz: 341 BP 22.25 (stanica Keleti) - NS 04.52 - BG 06.32Kolika je cena i koliko mesta ima? (cini mi se da je ranije bilo 3 lezaja u spavacim kolima). Hvala unapred Počela su kušet i spavaća kola da idu. Karta je 15 EUR + doplata za spavaća (u 3-krevetnoj kabini) 12 EUR. Doplata za kušet u 6-krevetnoj kabini je 8 EUR. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2015 Ima, vratili su kola i kuset na nocnom vozu, al pitam generalno jer mi je potrebno samo za povratak, da mogu direktno sa spavanja na posao Ako imam kartu Budapest special (BG-BU-BG) od 26e, mogu u povratku tamo da kupim samo kartu za spavaca kola fakticki bez karte (posto je vec imam naravno)?To sam pitao i njihovu zeleznicu, evo sta kazuDear Passanger,Thank you for your inquiry.The reservations between Budapest-Belgrade (/person/route in each category):- seating car: 3 Euro- couchette for 6 persons: 8 Euro-couchette for 4 persons: 10 Euro- sleeping car for 3 persons: 12 Euro-sleeping car for 2 persons: 18 Euro-sleeping car for 1 person: 40 EuroYou can purchase it only personally on the Hungarian railway stations international cassa.Best Regards,Endre ZsadányiCustomer Service Administrator MÁV-START Railway Passenger Transport Co.Customer Service - MÁVDIREKTResidence: H – 1087 Budapest, Könyves Kálmán blvd. 54-60.MÁVDIREKT: +36 1 444 4499E-Mail: informacio@mav-start.huWeb: www.mav-start.hu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2015 Da i je neko putovao "Avalom" do Budimpeste,pa isao posle metroom do Keletija? Utisci,procedure, saveti.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2015 Pa jel vlak ne staje baš na Keleti stanici?! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites