Posted September 6, 2015 Sad se manja grupa izbeglica izbezobrazila. Počeli su da kupuju kartu do Budimpešte i očekuju da će da ih puste na granici...Kao kad bih ja kupio kartu do Budimpešte, otišao bez pasoša i očekivao da će da me puste u Mađarsku... U Subotici odbijaju naredbu pogranične policije da izađu iz voza. Mađari odbijaju da prime u Kelebiju voz u kojem su izbeglice, te voz ne može dalje. Obični putnici trpe. Umesto što su ostale putnike prevezli busom, mislim da je bolje rešenje da se karte za Mađarsku prodaju samo uz lični dokument i problem rešen. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2015 Juce sam pratio drugaricu za Novi Sad sa stanice na taj u 21:48, voz je bio krcat sa njima. A resenje za to je da udje policija u voz polupa ih od batine pa ce da pevaju sve dok izlaze. Gledam snimke iz Madjarske kako sutiraju onu vodu i hranu sto im daju i voleo bih da nije isina to... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2015 Za koji dan ću put Novog Sada iz Budimpešte. Imam mesta u autu.Ako je neko zainteresovan neka me kontaktira na p.p. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2015 Nije mi ni kraj pameti da se prepucavam sa tobom. Pitala sam normalno pitanje, nisam nikog vređala. Jbg, nemaju svi prilike da putuju često a ja retko putujem sama i u Budimpešti nisam bila 10 godina. Hoću da znam kakvo je stanje. Gde da se informišem nego putem medija, na internetu i kod poznanika?Da li sam ja nekog vredjao?Da se ne nastavljam dalje,vodi se logikom,a ne slikom koju serviraju mediji.Idi u Budimpestu po decka i ne razmisljaj o tome.Nece te niko pojesti,ne brini. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2015 Sad se manja grupa izbeglica izbezobrazila. Počeli su da kupuju kartu do Budimpešte i očekuju da će da ih puste na granici...Kao kad bih ja kupio kartu do Budimpešte, otišao bez pasoša i očekivao da će da me puste u Mađarsku... U Subotici odbijaju naredbu pogranične policije da izađu iz voza. Mađari odbijaju da prime u Kelebiju voz u kojem su izbeglice, te voz ne može dalje. Obični putnici trpe. Umesto što su ostale putnike prevezli busom, mislim da je bolje rešenje da se karte za Mađarsku prodaju samo uz lični dokument i problem rešen.Nemaju oni sta da traze pasos zna se da na svoju odgovornost kupujes kartu. Nisu oni sa marsa pa da to kod njih ne vazi. Nego koriste situaciju sto ce svi da kaze jao vidi diraju nemocne ljude ako ih napadne policija ko sto je bilo u Madjarskoj I Makedoniji. Jesu oni u ratu i tesko im je i treba im pomoci koliko se moze, al nemaju pravo da maltretiraju druge ljude.Mozda bi moglo ovo da se resi tako sto ce jedan vagon da ceka na Kelebiji pa samo ko ima kartu predje u taj al naravno policija okolo da ne navale u voz pa ko krene da se kaci u voz malo da im pokazu kako je bilo u Slobino vreme. Verujem da bi se brzo opametili i kupovali samo do Subotice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2015 Evo ja malopre otišla do Keletija da vidim šta se dešava... NIko nije tamo od izbeglica spavao, nekolicina ih sedeli, i još nekih 30ak čekali u koloni pored policije da uđu u voz za Austriju, mislim. U tom vozu već bilo dosta njih, a posle su ih malo po malo puštali i ostale.Nikakvo dranje, problemi, urnebes. Stoje, čekaju.photo uploadingphoto uploading websites Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2015 koliko sada košta vozna karta (u jednom pravcu i povratna) budimpešta-beograd? i koliko dugo vredi povratak?pitam za ovaj voz koji u 10 ujutru kreće sa Keleti, ne znam da li su cene iste za svaki voz...(ne mogu da zovem stanicu, nisam u srbiji) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2015 koliko sada košta vozna karta (u jednom pravcu i povratna) budimpešta-beograd? i koliko dugo vredi povratak?pitam za ovaj voz koji u 10 ujutru kreće sa Keleti, ne znam da li su cene iste za svaki voz...(ne mogu da zovem stanicu, nisam u srbiji)U jednom pravcu 15 evra,povratna 26......mesec dana vazi! Povratna NS-BP 20 evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 Kakvo je sad stanje na Horgošu kad se vraćaš iz Mađarske za Srbiju? Ima li gužve i cimanja u tom smjeru? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 To i mene zanima, možda Peđa može da nam kaže...Ja ću javiti za koji dan... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 Zapravo, vozom ću ići... A voz na Kelebiju ide. Peđa je išao kolima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 Aha. Ma ja se vracam kolima pa me zanima jel ima tu zadrzavanja ili pustaju brze, u fazonu: uf dobro je da neko i izlazi iz zemlje, dosta nam je ovih azilanata, mrs kuci srecan put. Mada javi ti i kako je na Kelebiji, slicno bi trebalo da bude i na Horgosu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2015 Drustvo, da li se neko vracao iz Budimpeste vozom za Beograd ali sa zeleznicke stanice koja je na/blizu aerodroma u Budimpesti?? Na sajtu pise da ide voz u 12.11h sa te stanice pa da proverim. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2015 Prolaz preko graničnih prelaza je bilo (jeste) redovno. Bez ikakvog "cimanja"."Avala" polazi sa Ferihegy za Bgd u 12:18.Železnička stanica je na aerodromu F1 koji nije više u funkciji. Od aerodroma "Franc Liszt" se na ovu stanicu dolazi autobusom 200E. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2015 http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2015&mm=10&dd=21&nav_id=1053892Rax, obraduj me,molim te..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2015 I cini mi se da radosti nema jer ce ici nocu,sto mi uopste ne odgovara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2015 Drustvo jel zna neko kako funkcionise trenutno pruga Beograd Budimpesta? Jel moguce da se putuje vozom(imajuci na umu ovu situaciju sa imigrantima)?! Putovao bih u decembru za Varsavu pa da ne bacam pare na avion izao bih vozom za Budimpestu pa odatle za Varsavu. Koliko je pouzdano i jel kasne obicno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2015 Vozovi saobraćaju po redu vožnje, bez kašnjenja.(Emigranti idu drugom rutom). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2015 Meni najvaznije : "Avala" ce od decembra opet ici na Keleti.http://zelezniceblog.blogspot.rs/2015/10/red-voznje-201516.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2015 (edited) Mada se to ovde ne vidi:http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/x/vt?v=14649&language=2&ed=5640C84C Edited November 11, 2015 by pedjalon Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2015 Mada se to ovde ne vidi:http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/x/vt?v=14649&language=2&ed=5640C84CUbijas mi svaku nadu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2015 I koje su ti to godine...pre Hrista ili posle?? Nego, spremi se ti da me cekas da popijemo kafu izmedju vozova! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2015 A kada putuješ, mada kafu ne pijem?Ako saznam nešto novo, preneću.Kada se "Avala" "vrati" na Keleti p.u. neće više saobraćati preko aerodroma tj Ferihegya1. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2015 Sad sam se vrnula....ici ce u januaru ponovo......sve mi uzmi,ali bez "Avale",ja sam mrtva baba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites