Posted March 28, 2010 Vidjao sam i ja te kontolore na relaciji Novi Sad - Subotica, ali bas tih dana kada se pojave kontolori, kondukteri izuzetno revnosno kontrolisu karte - kao da im je nekim cudom javljeno da ce biti kontorole. Ali su zato vec sledeci dan opet radi za "dogovor"! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2010 Vidjao sam i ja te kontolore na relaciji Novi Sad - Subotica, ali bas tih dana kada se pojave kontolori, kondukteri izuzetno revnosno kontrolisu karte - kao da im je nekim cudom javljeno da ce biti kontorole. Ali su zato vec sledeci dan opet radi za "dogovor"! Slicna se stvar i meni desila par puta,uzmu pare normalno a kad god je bila kontrola unapred su odbijali uz izgovor da ce biti kontrole...sto se i dogadjalo uvek u toku puta.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2010 Prodjoh sa 5 leva kondukteru i nije bilo problema, rekao mi je jos, njamas problema do Dimirovrgrada Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 Jel` to skočila "tarifa" ili se pravio blesav, pa nije poštovao onih čuvenih 4 leva te ti nije vratio kusur? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 @stafantenis koliko je "regularna" cena karte sofija - Bgd? I da li ima vremena da se istrcava iz voza i kupuje karta kod nas? Pitam jer bi isli kusetom pa to i bas nije tako jadnostavno....ili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2010 ja u dimitrovgradu nisam uspeo da kupim kartiu, vec sam morao da uradim u vozu, rekli su mi blagajnik ne radi. povratna arta kosta 41 euro da, nije mi vratio kusur Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2010 Bila sam juce na zeleznickoj sablasno praznoj stanici u Bgd-u. Kao sto je i stanica sablasna, isti su i salteri i radnice. Pitala sam koliko je karta od Sofije do Beograda i da li mogu da rezervisem lezaj 26.maja. Prvo inteligentno pitanje : "a kako cete da dodjete do Sofije", kao...sta ce mi karta od Sofije, treba prvo da pazarim do tamo da bi se vratila. Dok sam objasnila da idem tamo vamo i da slucajno u povratku imam avion za Sofiju kaze da ne moze da izda kartu Sofija-Bgd a ni da mi rezervise lezaj. To znaci, ako nas sreca posluzi mozda i nadjemo mesto u vozu. Inace, cena lezaja je 3eur a cena karte 2050din Bgd-Sofija. Ako se neko zadesio skoro na toj deonici, da li je moguce uzeti kartu iz Sofije do granice a pri tom biti u kusetu ili mora da se pazari Sofija-Bgd. Nego, wizz slece u 15.30 u Sofiju a bus za beograd ima u 16.00. To je mission imposssible? Kao wizz sleti koji min ranije, proletimo kontrole i uzmemo taxi do autobuske. Koje su distance, vidim na googlemaps da i nije toliko daleko u teoriji. Praksa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2010 Au čisto sumljam da ćeš za tih pola sata stići da prevališ kontrole na aerodromu, nađeš taxi da te ne oderu, prevaziđeš popodnevni špic, kupiš kartu na autobuskoj.....stvarno je nemoguće. I da to su Niš ekspresovi autobusi tako da ne računaj na neku toleranciju s njihove strane....Ja bio i uverio se... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2010 Bio sam u slicnoj situaciji, i bus mi pobeg'o za nekih 5-10 min. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2010 *bem mu raspored. Nista, onda nam ne gine voz.... jel ova varijanta sa kusetom iz Sofije ok? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2010 Da bi mogao kušet Sofija - Bg da se rezerviše, mora da se ima međunarodna karta. Inače te krave na blagajnama me sve više oduševljavaju. One su sigurno mogle i da ti izdaju kartu Sofija - Bg, ali ih je verovatno mrzelo...A i rezervacija kušeta nije 3 eura (toliko je rezervacija sedišta), već 6 eur. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2010 tek da napisem cifre dok mi ne ispare iz glave: Sofija - granica, to svi znamo i nemoj da je neko blesav pa da kupuje kartu ovde, posto te bugarski kondukteri javno kritikuju da nisi normalan. Izvadim ja sinoc 5 leva da im dam, a oni meni lepo kusur od 1 lev, ipak je tarifa cetiri leva za podmicivanje. Svaka im cast na doslednosti. Sta je EU.... U Dimitrovgradu, voz stoji bar 20 minuta, mada nije tesko da se pita bilo ko od osoblja ko radi tamo za kolko polazi kompozicija. Ja sam imao oko pola sata fore, lagano sam se prosetao oko zeleznicke, kupio da jedem, kupio kartu do Nisha, itd. U jednom smeru do Nisha, karta kosta 386 dinara, puna tarifa bez popusta. Sveukupno, Sofija - Nis, sa kupljenom kartom u sofiji na zeleznickoj, kosta ravno 19,8 leva, to je tacno 10 eura. Ako ste imalo pri sebi, kupovinom u dimitrovgradu plus u vozu iz sofije do granice, cena bude 4leva + 386 dinara, to jest nekih 586 dinara, ili neka je 6 eura. Vise se isplati. E da, salter u Dimitrovgradu nije radio, al se zato zovne bilo ko od puno osoblja tamo koji stoje i zajebavaju se dok ne krene voz, i dobijete kartu. Lagano je. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2010 Extra. Sve po Markovim uputstvima cemo primeniti pa kud puklo. Nego, da li mozda moze da se uzme kuset od Dimitrovgrada do Bgd i da li neekim slucajem znas cenu? Txs Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2010 Повратна карта Ниш-Димитровград је 614дин.Мада можете проћи и једно 114дин јефтиние ако дате кондуктеру по 250дин у оба смера.После од Димитровграда до Софије нормално 200дин,уколико вам у повратку остане кој лев можете да платите мало у левима мало у динарима. Од Пирота се пазите надрнданих бугарки баба-шверцерки које вам опседају вагон и гурају шрафцигер у руке,ма колико се ви правили луди,али о томе не бих овде. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2010 Samo da proverim-ako udje srpski kondukter posle Dimitrovgrada,ponudim mu 250 rsd do Dragomana, a posle bugarskom 2 evra do Sofije? Uskoro cu ovo isprobati,pa cu vam preneti da li i dalje vazi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2010 Ne. Posle Dimitrovgrada ti ne ulazi srpski kondukter, tako da nikome ne dajes 250 dinara. Pojavice ti se samo Bugarin kome dajes ili 4 leva ili 2 EUR ili, jednostavno, 200 dinara. I, jos uvek je aktuelno, posto sam ja to isprobao pre tacno 7 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2010 prema uputstvima sa foruma vracajuci se iz Portugala preko Sofije isli smo ovim vozom. Potpuno je tacno sve ovde navedeno. Seli smo u kupe bez karte. Usao kondukter odmah posle Sofije i trazi karte. Ja kazem, dve penzionerske za nas dvoje a on se smeje i kaze...4 leva po osobi. Dali mu 6 leva i 200din. Niko nas nije dirao i nista pitao. U dimitrovgradu ima 15 minuta fore da se uzme karta. Do beograda je puna cena 1068din. Btw, od Sofije do Beograda smo bili sami u kupeu. Razvukli se i spavali koliko se moze u onoj shtroki. Nije cudo sto hapse direktore kad su dozvolili da nam vozovi lice na kola za prevoz stoke. Inace, voz je isao na vreme i mislim da nije kasnio ni minut do Avale otprilike. Odatle je uspeo da nakalemi 45 minuta zakasnjenja.Bio je u gradu oko 6.30. p.s. prava je steta ne obici jedan sjajan restoran nedaleko od stanice u Sofiji. Ide se onom ulicom koja gleda pravo na stanicu. Prodju se neke 2-3 banke od kojih je jedna efg banka i kod semafora se udje u ulicu koja sece tu glavnu. Odmah blizu coska se vidi starinski uredjena kuca....udje se unutra, ima basta i ogroman unutrasnji deo. Zove se mislim hadzi-draganova kuca....za ovo dragan nisam sigurna....mozda je drugo ime ali hadzi i kuca je 100%. Za sitne pare sarmice od zelja, kiselo mleko, projice i slatkisi....corba pre svega.....Ceh za nas dvoje 7 eur sa sve zagorkom i cocacolom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 Ljudi, da li je neko isao do Sofije vozom koji iz Nisa krece u 12:35, NEDAVNO? Po redu voznje u Sofiju stize oko 17:45. Zanima me ima li kasnjenja i koliko je?...posto treba da se nacrtam na aerodrom do 18:25... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2010 Dule, ja mislim da ne bi trebalo da se igras. Poslednji put kada sam isao za Sofiju, pre dve nedelje (bio je nocni voz, doduse), kasnili smo sat vremena. Takodje, sada opet staju u Kalotini (strozija kontrola cigareta), za razliku od ranijeg "leteceg" sistema. Dakle, ja bih ipak isao nocnim vozom iz Nisa, procunjao po gradu i bio siguran da stizem na aerodrom na vreme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Ja sam isao pre 3 dana.Iz BG u Nis je stigao na vreme, ali su posle zabrljali i kasnili smo 1 sat u Sofiju. I fora sa 200 din i dalje vazi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 znaci definitivno krecemo nocnim hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 U koliko voz stize u Sofiju i kada je nastavak za Istanbu,l t.j da li se preseda, koliko je okvirno karta, i da li je moguce uzeti spavaca kola? Ili je jednostavnije nastaviti busom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Ljubce, ako nemas neku kartu tipa Balkan flexi i sl., po meni je mnogo bolja varijanta da nastavis put busom. Imas sigurno 4-5 (ako ne i vise) dnevnih polazaka sa Centralne autobuske stanice. Na njihovom sajtu imas detaljnije: www.centralnaavtogara.bg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Nemam Balkan-flexi, ali racunam da mi je mozda najbolja solucije voz, t.j. spavaca kola jer ako krece uvece iz Sofije taman se lepo naspavamo i ujutru smo u Istanbulu. Najvaznije mi je da se odmorimo jer ni sledece noci nema spavanja posto par sati posle ponoci sa Sabiha aerodroma imamo let za Najrobi. Da li neko moze da mi kaze cenu tih spavacih kola do Istanbula, kada krecu, stizu, kakva je procedura presedanja u Sofiji...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2010 pozdrav svima , upravo jutros stigoh iz Sofije pa da dam i ja neke informacije koje mogu olaksati buducim putnicima na ovoj relaciji . Povratnu karta na relaciji Beograd-Sofija je 4200 din , ako se ima kartica RAIL + PLUS ( za odrasle , imam preko 26 .god ) karta je 3244 din. Najbolje je kupiti povratnu kartu Beograd-Dimitrovgrad koja sa Rail+PLUSOM je mene izasla 1524 din to je do granice , posle granice se ispostavila ispravna prica o 4 leva ( 2 evra ili 200 din ) za relaciju od bugarske granice do Sofije . Najbitnije je ubediti bugarskog konduktera da znate koliko se ova relacija plaća jer je meni prvo trazio 10 evra , pa je spustio na 5 , ali se ja setim svih ovih vasih komentara ovde i zadovoljim ga ga sa metalnih 2 evra , u pvratku mu dadem 200 din i uze ih bez ikakvog komentara . Tako je mene ovo putovanje izaslo ukupno 1524+200+200=1924 din , dok sam sam autobusku povratnu kartu od Novog Sada do Beograda platio preko 1250 din( voz iz Moskve je puno kasnio pa mi je otpala kombinacija sa vozom , a u povratku nisam mogao da cekam 2 sata na onaj u 7.20 takodje za Moskvu). Dao bi jos 2 bitne informacije vezane za ovo putovanje a to su : imajte na umu da je u Sofiji vreme +1 h u odnosu na nase da ne biste kasno stigli na stanicu prlilom povratka i druga se odnosi na babe svercerke sa srafcigerima u ruci . Alek iz Nisa je to samo napomenu (setih se njegovih reci ) ovde ali nije zavrsio . NEDOPUSTAJTE da vam te baba-svercerke sakriju cigarete u vas kupe jer mozete lose proci (ja im nisam to dozvolio ) , budite odricni u tome jer su mi u Dragomanu usla cetiri carinika takodje sa srafcigerima trazeci sakrivene cigarete ( da su mi ih nasli i dok im ja objasnim da to nisu moje verovatno bi me skinuli sa voza i preselo bi mi ovo putovanje). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites