Posted June 23, 2023 Pozdrav drugari. Želim da podelim neprijatno iskustvo koje sam imao sa belgijskom kompanijom TuiFly. Evo šta se desilo: Dolazim na briselski aerodrom Zaventem i stajem u red za čekiranje. Prilazi mi nekakva uniformisana službenica i pita za pasoš i kartu. Razgovor, otprilike, teče ovako: -Gde putujete? -U Kankun. -Odakle ste došli i kad? -Iz Srbije, danas. -Jeste li sleteli na ovaj aerodrom? -Ne, sleteo sam u Keln. -Pokažite mi kartu... Aha, dobro. A kako ste došli od Kelna dovde? -Flixbusom. -Pokažite mi kartu.... Aha, u redu. Zašto ste putovali preko Kelna? Da li postoji neki poseban razlog? -Čemu takva pitanja? (ne znam zašto joj još odmah nisam odbrusio) -Security control... -Došao sam preko Kelna jer mi je ta konekcija najviše odgovarala. -Zašto idete u Meksiko? -Turistički. -Gde tačno idete? -Kankun, Merida, Meksiko Siti... -Jel imate rezervaciju hotela? -Nemam, ostajem kod Couchsurfera. -Pokažite mi adresu... Dobro, a u Meridi? -Ne znam još uvek, naćiću hosta naknadno. -Jel imate povratnu kartu? -Nemam, nastavljam iz Meksika u Gvatemalu. -Idite u poslovnicu TuiFly-a po confirmation - završava razgovor pružajući mi pasoš na kome je upravo zalepila crvenu nalepnicu sa nekim žvrljotinama, uz govnarski zapadnjački osmeh. -Kakav confirmation?!? - odgovaram, još uvek ne znajući o čemu se radi. -Samo vi idite tamo. Odlazim do poslovnice, kuc-kuc, poslali me po nekakav confirmation... -Vi ne možete da letite, verovatno jer nemate povratnu kartu, rezervaciju smeštaja ili prtljag (da, prtljag). -Ona otuda me posla po confirmation? -Ne, ne, vi ne možete da letite. Pitali su vas neka pitanja, jel tako? I nisu im se sviđali vaši odgovori. (???) Sledi žustra svađa i vika sa moje strane. Ne mogu da letim čak ni ako sad, momentalno, kupim povratnu kartu!!! Ne mogu ni do Varadera (let je sa zaustavljanjem u Varaderu). Ima sutra let za Punta Canu, ali sa TuiFly ne mogu u Meksiko!!! (Njihove reči! Kako to da shvatim?) Vratiće mi pare, samo treba da popunim onlajn formular na njihovom sajtu. Vraćam se kod one što me je ispitivala dok sam čekao u redu. -Zašto ne mogu da letim? -Ne ispunjavate uslove - sklanja pogled. -Koje uslove? -To ne mogu da vam kažem. Zovite Ambasadu Meksika. -5 sati ujutru je! Ko ste vi da me ne pustite na let? -Mi radimo za Ambasadu Meksika. -Zovi mi šefa. -Ja sam supervisor. -Zovi mi tog što je viši od tebe. Pravi se blesava. Još jedna partija vikanja, pretim policijom ukoliko mi jasno ne predoči razloge. -Zvaću ja policiju - odgovara mi ona arogantno i hladno. Dolaze dvojica policajaca, jedan od njih sa mašinkom. Traže mi pasoš. Objašnjavam im šta je bilo. -To je zbog SAD-a. -Alo! Imam SAD vizu u pasošu. Zašto bih ulazio ilegalno u SAD preko Meksika, kad mogu direktno u Nju Jork da odletim? -Ajde u poslovnicu, mi će pitamo. Potvrđuju isto ono, što mi u poslovnici rekoše pre 10ak minuta. Povratna karta, rezervacija smeštaja i čik pogodite šta? -Pokažite mi taj formular što treba da popunim, da biste mi vratili pare. -To nije naš problem, nismo te mi skinuli sa leta već security... (nekakva skraćenica koje se ne sećam). Koleginica vam rekla da će vam vratiti pare? Pa dobro, popunite onda formular taj i taj... Formular sam popunio, dobio automatski generisan odgovor da će me obavestiti o ishodu u narednih 28 dana. A šta ćemo da poremećenim planovima? Sa izgubljenim vremenom? Sa dodatnim troškovima koje su direktno prouzrokovali? Sa nerviranjem? Sa kojim pravom neko može da proda uslugu, i da potom odbije da je izvrši? Zašto na sajtu aviokompanije ne postoji jasno istaknuti uslovi? Da li iko ima iskustva sa potraživanjem kompenzacije za sve pretrpljeno? Ljut sam kao ris i spremam sam da ih ganjam do besvesti, jer posle svega nisam dobio čak ni ljudsko izvinjenje, ni od kog. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2023 (edited) jesi li imao povratnu kartu za evropu iz centralne amerike, ili eventualno neku izlaznu kartu iz tog regiona? Edited June 23, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2023 Ne znam sta da ti kazem bruda, jebena stoka. Sramotno da ti nisu dali da se ukrcas ako si bio spreman da odmah kupis povratnu kartu. Ja sam pre par godina isao za Cile (karta u jednom smeru, nisam imao u tom momentu povratnu za Evropu), pa mi je povratak kuci bio bas iz Meksika posle nekih 45 dana i nisam imao nikakvih problema. Sad ja verujem da olos ima pravo to da ti uradi, cim su to i uradili. Nadam se da ces uspeti da izvuces neku kompenzaciju, mogu samo da zamislim u kakvom si bedaku... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2023 Ma nisu to uradili zbog karte. Uvek oni daju opciju da kupiš kartu u tom trenutku i da im je pokažeš. Jednostavno je opet neko izd*kavanje od strane Meksikanaca. Koji kreteni jbt... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2023 11 minutes ago, Wazza said: Ma nisu to uradili zbog karte. Uvek oni daju opciju da kupiš kartu u tom trenutku i da im je pokažeš. Jednostavno je opet neko izd*kavanje od strane Meksikanaca. Koji kreteni jbt... kako sad meksikanci, kad je to sve bilo u briselu, na salteru belgijske aviokompanije? Izdrkavanje sluzbenika, samo si @pecanj trebao da zapamtis o cijem se sluzbeniku radi..ako je TuiFly, ne znam kako oni mogu da imaju security...Ako je neko aerodromsko obezbedjenje, moguce da si im nesto delovao sumnjivo da nisi neki naš lerdi, jer ima ih izgleda prilicno sa balkana koji tamo idu da zavrsavaju posao sa kartelima...ali svakako je cudno da su bas tebe izvukli iz reda... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2023 14 hours ago, bam-bam said: kako sad meksikanci, kad je to sve bilo u briselu, na salteru belgijske aviokompanije? Pa rekli su mu da rade za meksičku ambasadu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2023 On 6/23/2023 at 9:12 AM, bam-bam said: jesi li imao povratnu kartu za evropu iz centralne amerike, ili eventualno neku izlaznu kartu iz tog regiona? Nisam. Brisel-Kankun u jednom smeru je sve što sam imao. 21 hours ago, bam-bam said: kako sad meksikanci, kad je to sve bilo u briselu, na salteru belgijske aviokompanije? Izdrkavanje sluzbenika, samo si @pecanj trebao da zapamtis o cijem se sluzbeniku radi..ako je TuiFly, ne znam kako oni mogu da imaju security...Ako je neko aerodromsko obezbedjenje, moguce da si im nesto delovao sumnjivo da nisi neki naš lerdi, jer ima ih izgleda prilicno sa balkana koji tamo idu da zavrsavaju posao sa kartelima...ali svakako je cudno da su bas tebe izvukli iz reda... Jeste neka vrsta aerodromskog obezbeđenja. Na onoj crvenoj nalepnici vidoh da se zovu ICTS. Inače, istu službenicu sam, dan kasnije, video da radi na gejtu. Zvuči mi neverovatno da aerodromsko obezbeđenje, ili šta su već, može na osnovu slobodne procene da skine sa leta koga hoće. On 6/23/2023 at 9:25 AM, nikod23 said: Ne znam sta da ti kazem bruda, jebena stoka. Sramotno da ti nisu dali da se ukrcas ako si bio spreman da odmah kupis povratnu kartu. Ja sam pre par godina isao za Cile (karta u jednom smeru, nisam imao u tom momentu povratnu za Evropu), pa mi je povratak kuci bio bas iz Meksika posle nekih 45 dana i nisam imao nikakvih problema. Sad ja verujem da olos ima pravo to da ti uradi, cim su to i uradili. Nadam se da ces uspeti da izvuces neku kompenzaciju, mogu samo da zamislim u kakvom si bedaku... To je i meni najčudnije, ako je razlog to što nisam imao povratnu. Mada službenica koja me je odbila, nije htela da mi kaže razlog. Zbog toga je i izbila svađa. 21 hours ago, Wazza said: Ma nisu to uradili zbog karte. Uvek oni daju opciju da kupiš kartu u tom trenutku i da im je pokažeš. Jednostavno je opet neko izd*kavanje od strane Meksikanaca. Koji kreteni jbt... To takođe ima logike. Ali ja nisam sleteo u Meksiko, pa da me odbije policajac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2023 2 hours ago, pecanj said: Nisam. Brisel-Kankun u jednom smeru je sve što sam imao. Jeste neka vrsta aerodromskog obezbeđenja. Na onoj crvenoj nalepnici vidoh da se zovu ICTS. Inače, istu službenicu sam, dan kasnije, video da radi na gejtu. Zvuči mi neverovatno da aerodromsko obezbeđenje, ili šta su već, može na osnovu slobodne procene da skine sa leta koga hoće. International Consultants on Targeted Security (ICTS) Ne obezbedjuju taj aerodrom, nego rade provere putnika za razne zemlje. Postoje na raznim aerodromima i to rade za razne destinacije. Cesto nije do samih odgovora, vec nacina na koji se odgovara. Svadja retko/nikad ne rezultira pozitivno kod njih... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2023 2 hours ago, jms_uk said: International Consultants on Targeted Security (ICTS) Ne obezbedjuju taj aerodrom, nego rade provere putnika za razne zemlje. Postoje na raznim aerodromima i to rade za razne destinacije. Cesto nije do samih odgovora, vec nacina na koji se odgovara. Svadja retko/nikad ne rezultira pozitivno kod njih... Šta to znači u mom slučaju? Da li imaju prava da te ne puste na let? I koja su u tom slučaju moja prava? Na netu ne uspevam ništa korisno o njima da nađem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2023 (edited) koliko je meni poznato, samo aviokompanija kojom se leti ima pravo da te ne pusti na njihov let, a razloge uvek mogu da izmisle..to ne rade tako cesto bez posebno validnog razloga, jer bi u suprotnom gubili putnike, los glas se brzo siri...takodje policija na granici moze da te ne pusti, iz nekog razloga, da napustis zemlju...ali ovi su izgleda jos neki dodatni faktor koji moze da te ne pusti, a deluje kao da ne odgovaraju nikome..a posto nisu ni deo aviokompanije, zabole ih dupe za nezadovoljne putnike...izgleda da su neka privatna kompanija koju drzave iznajmljuju da im na na aerodromima u inostranstvu regulisu ulazak u avione, i potencijalno neulazak u zemlju...cela prica je jako losa, kao i samo postojanje te agencije ili stagod da je.. Mislim da na njihovo postupanje treba da se zalis ambasadi Meksika, jer iz ovoga gorenavedenog ipak izgleda da im je jedan od klijenata i drzava Meksiko...Trazi da ti vrate sve pare, jer su te njihovi placenici, a ne zvanicni drzavni organi, a ni aviokompanija, uklonili sa leta...naravno, napomeni i tuzbu , ako ti ne odgovore na prvi mail, i napisi da si ti sve uslove za ulazak u meksiko ispunio, i da te nije vratio zvanicni meksicki organ na carini, koji ima pravo da te ne pusti iz bilo kog razloga, ali tesko da to pravo ima i privatna agencija... Ovo je prvi put da cujem za njih, tako da su ovo iznad sve moje pretpostavke, da li bi @jms_uk mogao da napises nesto vise o njima? Edited June 25, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2023 Ufff, prilično gadno iskustvo, baš mi je žao... Meni se umalo nešto slično nije desilo u Beogradu. Službenici aerodroma (ne policija!) nisu hteli da me čekiraju na let Olympica za Atinu jer nisam imao povratnu kartu, pustili su me tek kad mi je drug ekspres doneo stari pasoš na aerodrom gde su videli da često putujem i ne nameravam da ostanem. Problem je valjda što ako ti odbiju ulazak u zemlju u koju si se uputio, deportuju te nazad istom kompanijom kojom si došao, o trošku kompanije. Pri tom to nisu bili ni zaposleni aviokompanije, nego osoblje aerodroma, no kapiram da su oni dobili instrukcije od aviokompanije koga da ne puste na let. I to nije čak ni jedini put da mi se to desilo, isto mi se ponovilo još par puta u Beogradu, no tad sam već imao EU boravišnu, pa nisu pravili dalje probleme. A to kako tumače unapred koga će deportovati a koga ne je strašno, i teško da odgovara realnosti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2023 Koja glupost, onaj ko je planirao da ostane, kupiće povratnu kartu i sve ostalo da ih zadovolji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2023 Mi, samostalni putnici, prilično se preklapamo sa profilom kriminalaca ili ilegalnih imigranata: nemamo povratnu kartu, nemamo rezervisan smeštaj, ne umemo da kažemo kuda sve tačno idemo, ni koliko ćemo tamo ostati, ni kuda idemo posle toga. U glavi nekoga ko nema mnogo dodira sa tom vrstom putovanja, sve je to automatski razlog za paranoju. Dodaj tome i da dolazimo iz istočne Evrope. Ceo taj sistem jednostavno nije napravljen za nas. Eto koliko ambasada zahteva povratnu avionsku kartu da bi ti uopšte izdali vizu, a ja obično nemam predstavu ni koliko ću negde ostati, ni kuda ću ići posle. Kad treba negde da letim, već dan ranije kreće da me hvata nervoza, jer su me više puta ubeđivali da ne mogu u avion, i ja to sad već očekujem. Moj pristup u takvim situacijama je veliki osmeh, klimanje glavom sa puno razumevanja, dobroćudan i ljubazan stav, ma koliki oni bili kreteni. Nemaš ti nikakva prava, osim pravo da ih ubediš da si kulturan i dobronameran. Ruski svetski putnik Anton Krotov mi je pokazivao album koji svuda nosi sa sobom, i u tom albumu su njegove fotografije sa putovanja po raznim zemljama, i isečci iz novina gde je davao intervjue o svojim putovanjima. Kad god neko krene tako da mu pravi probleme, on izvadi taj album kao dokaz da nije kriminalac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2023 2 hours ago, Lazar said: Mi, samostalni putnici, prilično se preklapamo sa profilom kriminalaca ili ilegalnih imigranata: nemamo povratnu kartu, nemamo rezervisan smeštaj, ne umemo da kažemo kuda sve tačno idemo, ni koliko ćemo tamo ostati, ni kuda idemo posle toga. U glavi nekoga ko nema mnogo dodira sa tom vrstom putovanja, sve je to automatski razlog za paranoju. Dodaj tome i da dolazimo iz istočne Evrope. Ali to vec svi znamo i treba biti spreman na to. Rezervacije sa besplatnim otkazivanjem na bookingu mogu da se naprave za minut bukvalno, neka povratna karta je malo komolikovanija ali i to je izvodljivo. Ja se svaki put spremim za najgore i imam odgovore za sva njihova kretenska pitanja i zahtjeve. Mozda zato nisam imao nijedan ozbiljniji problem do sad. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2023 13 hours ago, ThirstyTraveler said: Rezervacije sa besplatnim otkazivanjem na bookingu mogu da se naprave za minut bukvalno, neka povratna karta je malo komolikovanija ali i to je izvodljivo. Čujem da neki koriste Photoshop za te stvari, ali ne znam ja ništa o tome. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2023 (edited) Nije za utehu, ali izgleda da nisi jedini - videh ovo danas na jednoj FB grupi: Quote I was denied to enter Mexico in Mexico City Juarez airport, flight was from Dubai (Emirates Airlines) to CDMX with short stop in Barcelona, Mexico requires return ticket from all passengers, I had it, besides I have been to Mexico twice and didn’t have problem with entering the country or passing customs, me (passport holder of Tajikistan), two Russians, Belarusian with 3 y.o. daughter, Tanzanian, Armenian, Chinese, 3 Indians were denied to enter, as soon as foreigners from our flight landed and went to passport control, airport officers started to send every second person to the “second interview” where they take passports and phones, and later without so called “interview” telling to all of us that we are denied to enter country and will be sent back with the same flight routine another 22 hours way back… the worst one was that they placed all passengers in the room where we were asked to remove our shoelaces (that’s shocked more) as I know this practice for prisoners, and that room was full of passenger from Central/South American republics, after two hours we were placed into the plane that took us to Dubai back, and we got passports right after landing in Dubai, and phones we got once we were in the plane Sto se tice ICTS-a, moja iskustva su sa letova za US uglavnom, mislim da su bili neki i za Tursku, Bliski Istok, mozda i UK ranije (ne poslednjih nekoliko godina). I, sudeci po nalepnicama na poledjini pasosa, prolazio sam kroz to i sa srpskim (i plavim YU) i sa UK pasosem. ETA: online vidim da je izgleda za US najcesce - evo neciji US pasosi. Edited June 27, 2023 by jms_uk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2023 I ja imam par tih ICTS stickera na pasosu sa letova za US. Upravo se vracam sa jednog takvog puta i ovog puta smo prosli propitivanje i sticker s oznakom "Delta security". Izgleda neke aviokompanije imaju i svoje obezbedjenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 29, 2023 Secam se da sam imao par puta isto nalepnice za US od Delte i iz Istanbula preko Turkisha, debilna pitanja i stikeri u razlicitim bojama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2023 (edited) On 6/25/2023 at 2:53 PM, chivitli said: pustili su me tek kad mi je drug ekspres doneo stari pasoš na aerodrom gde su videli da često putujem i ne nameravam da ostanem Jasno. Ja u pasošu, sa kojim putujem, imam još 3 slobodne strane. Nema mi logike ni to da ću u samom Meksiku ilegalno da ostanem. On 6/25/2023 at 2:53 PM, chivitli said: Pri tom to nisu bili ni zaposleni aviokompanije, nego osoblje aerodroma, no kapiram da su oni dobili instrukcije od aviokompanije koga da ne puste na let. I to nije čak ni jedini put da mi se to desilo, isto mi se ponovilo još par puta u Beogradu, no tad sam već imao EU boravišnu, pa nisu pravili dalje probleme. A to kako tumače unapred koga će deportovati a koga ne je strašno, i teško da odgovara realnosti... Jednom, dok sam se čekirao na niškom aerodromu, čuo sam kako službenica pita koleginicu ,,Jel da puštam bez... (ne sećam se čega)?". A ova joj odgovara ,,Proceni situaciju". Neshvatljivo mi je da je to pravno regulisano na taj način, a da nije, pretpostavljam da ne bi smeli to da rade. Jedno tekstualno upozorenje, sa jasno istaktutim uslovima putovanja, na Web sajtovima aviokompanija bi rešilo sve probleme. On 6/27/2023 at 2:23 AM, Lazar said: Mi, samostalni putnici, prilično se preklapamo sa profilom kriminalaca ili ilegalnih imigranata: nemamo povratnu kartu, nemamo rezervisan smeštaj, ne umemo da kažemo kuda sve tačno idemo, ni koliko ćemo tamo ostati, ni kuda idemo posle toga. U glavi nekoga ko nema mnogo dodira sa tom vrstom putovanja, sve je to automatski razlog za paranoju. Sa ovim se apsolutno slažem. I sam sam više puta bio peglan na raznorazim granicama zbog istih razloga. Na Gradini mi jednom, kad sam se vraćao u Srbiju, naš policajac reče da je normalno da čovek putuje 10-15 dana, ali ne i mesec i po, što je bio moj slučaj. 🤣 Još hiljade sličnih budalaština više i ne pamtim. Elem, suština je da i pored hiljada i hiljada bekpekera u današnje vreme, koncept bekpekerstva malo ko razume. *** Uglavnom drugari, stigoh na kraju u Meksiko, letom Aviance iz San Salvadora. Na čekiranju ni jedno jedino pitanje, čak ni da li imam vizu (a treba nam). Na karti za ukrcavanje mi je zalepio zeleni polukružni stiker. Kad sam sleteo u Meksiko Siti, prošao sam kroz ispitivanje, uprkos punom pasošu i američkoj vizi. Tražili su mi da pokažem povratnu kartu i rezervaciju smeštaja, i pitali zašto putujem u Meksiko, šta sve planiram da posetim i zašto BAŠ Meksiko. 🤣🤣 Hosteli u Meksiko Sitiju su puni Rusa koji pokušavaju da dobiju politički azil u SAD-u. Rekoše mi da to mogu samo na teritoriji Meksika i SAD-a, otud verovatno tolika navala. Neki od njih su doleteli pre par dana i ušli bez i jednog jedinog pitanja. Tako da, nema pravila. Ako nameravate u Meksiko, obezbedite sve što mogu da vam potraže, nije ni malo prijatno ono što se izdešavalo meni. Edited July 7, 2023 by pecanj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2023 12 hours ago, pecanj said: Jasno. Ja u pasošu, sa kojim putujem, imam još 3 slobodne strane. Nema mi logike ni to da ću u samom Meksiku ilegalno da ostanem. Jednom, dok sam se čekirao na niškom aerodromu, čuo sam kako službenica pita koleginicu ,,Jel da puštam bez... (ne sećam se čega)?". A ova joj odgovara ,,Proceni situaciju". Neshvatljivo mi je da je to pravno regulisano na taj način, a da nije, pretpostavljam da ne bi smeli to da rade. Jedno tekstualno upozorenje, sa jasno istaktutim uslovima putovanja, na Web sajtovima aviokompanija bi rešilo sve probleme. Sa ovim se apsolutno slažem. I sam sam više puta bio peglan na raznorazim granicama zbog istih razloga. Na Gradini mi jednom, kad sam se vraćao u Srbiju, naš policajac reče da je normalno da čovek putuje 10-15 dana, ali ne i mesec i po, što je bio moj slučaj. 🤣 Još hiljade sličnih budalaština više i ne pamtim. Elem, suština je da i pored hiljada i hiljada bekpekera u današnje vreme, koncept bekpekerstva malo ko razume. *** Uglavnom drugari, stigoh na kraju u Meksiko, letom Aviance iz San Salvadora. Na čekiranju ni jedno jedino pitanje, čak ni da li imam vizu (a treba nam). Na karti za ukrcavanje mi je zalepio zeleni polukružni stiker. Kad sam sleteo u Meksiko Siti, prošao sam kroz ispitivanje, uprkos punom pasošu i američkoj vizi. Tražili su mi da pokažem povratnu kartu i rezervaciju smeštaja, i pitali zašto putujem u Meksiko, šta sve planiram da posetim i zašto BAŠ Meksiko. 🤣🤣 Hosteli u Meksiko Sitiju su puni Rusa koji pokušavaju da dobiju politički azil u SAD-u. Rekoše mi da to mogu samo na teritoriji Meksika i SAD-a, otud verovatno tolika navala. Neki od njih su doleteli pre par dana i ušli bez i jednog jedinog pitanja. Tako da, nema pravila. Ako nameravate u Meksiko, obezbedite sve što mogu da vam potraže, nije ni malo prijatno ono što se izdešavalo meni. interesantno, mene zadnji put kad sam ulazio u meksiko, a to je bilo pre dve godine, i to na tom istom aerodromu u meksiko sijiju- Benito Suarez, apsolutno nista nisu pitali...samo pecat i cao.. jbg, nesto delujes sumnjivo ljudima 😉 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2023 Mene pitali zasto imam meksicku vizu a ne americku... ja rekao da idem u Meksiko a ne u Ameriku. Lik se pogubio skroz, idiot. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2023 Nisam citala ceo thread pa je mozda neko vec pisao...ali, povratnu kartu Meksikanci traze na ulazu u zemlju i verovatno im je lakse da te odmah vrate dok nisi ni posao nego da gledaju sta ce s tobom na meksickom aerodromu kad vec ne mozes da udjes u zemlju. Ovo se odnosi na SVE putnike, nema veze sa pasosem Srbije. Bila sam pre 1,5 god na volonterskom programu u Meksiku i ovu pricu sam cula od svih cca 50 ljudi koji su dosli u Mex ( ugl iz USA ali ih je bilo i iz ostalih EU,UK zemalja). To su ugl resavali kupovinom fake avio karata ( ima neki sajt za to). Ja sam imala pravu povratnu ali su me isto resetali pitanjima dok me nisu pustili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2023 2 hours ago, quince said: Nisam citala ceo thread pa je mozda neko vec pisao...ali, povratnu kartu Meksikanci traze na ulazu u zemlju i verovatno im je lakse da te odmah vrate dok nisi ni posao nego da gledaju sta ce s tobom na meksickom aerodromu kad vec ne mozes da udjes u zemlju. Nije stvar da im je lakse, nego avio kompanije placaju velike kazne (po putniku). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2023 (edited) Uzas, ja srecom nisam imao problema sa njima, ali nikada nisam usao u Meksiko. Sto nisi makar rezervisao neke hotele sa besplatnim otkazivanjem? To se standardno radi. Takodje treba lepo da se sredis, ja uvek ponesem sako/kravatu samo da bih presao granice sa manjom verovatnocom za neke probleme. Za skoro svaku zemlju mora povratna karta , cak za Tajland su mi jednom trazili karte za citavu rutu iz srbije pa za sve, to je bilo 10-tak karata. Recimo da sam tada slucajno isao busom od Singapura do Malezije, mozda bi mi odbili vizu. Cak jednom za let iz Budimpeste su me pitali kako cu (iz BG) do tamo Edited July 29, 2023 by Zoki28 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2023 (edited) 1 hour ago, Zoki28 said: Uzas, ja srecom nisam imao problema sa njima, ali nikada nisam usao u Meksiko. Sto nisi makar rezervisao neke hotele sa besplatnim otkazivanjem? To se standardno radi. Takodje treba lepo da se sredis, ja uvek ponesem sako/kravatu samo da bih presao granice sa manjom verovatnocom za neke probleme. Za skoro svaku zemlju mora povratna karta , cak za Tajland su mi jednom trazili karte za citavu rutu iz srbije pa za sve, to je bilo 10-tak karata. Recimo da sam tada slucajno isao busom od Singapura do Malezije, mozda bi mi odbili vizu. Cak jednom za let iz Budimpeste su me pitali kako cu (iz BG) do tamo ja sam ranije cesto isao busom od malezije ili singapura do juga tajlanda, nisu mi nikad pravili problem, jedino je trebalo da pokazem neku dolaznu i odlaznu avio kartu iz jugoistocne azije, znaci nije moralo da bude striktno iz ili ka tajlandu..evo i sad pre 3 meseca sam bio, dolazna karta mi je bila za hanoj, a povratna iz bankoka...nisu mi trazili nista izmedju, ni za vizu ni tamo na granicama Edited July 29, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites