Posted August 14 On 8/9/2024 at 5:16 PM, Ena said: E da, o tome se radi. Moj brat je sad na Tajlandu, dobio je vizu na 60 dana, u imigracionom produžio na još mesec dana. Produžio bi boravak, ali za visa run u Laosu je zakasnio, jer mora da se elektronskim putem zakaže najmanje dve nedelje unapred, a to nismo znali jer ranije nije bilo tako. Preko nekih graničnih prelaza u Kambodži može se dobiti za jedan dan, ali to ne važi za ljude sa naćim pasošem, a i to je novo. Jedino mu ostaje da ide u Pnom Pen i to odradiu ambasadi jer se tamo ne zakazuje, ali to je baš cimanje. Mislili smo da ode par dana u Laos na primer, dobije vizu preko ambasade u Atini, i vrati se na Thai, ali ne znam koliko je to izvodljvo. Ima li neko informacije na osnovu iskusta? I da, kad se vadi visa run mora da se ima dokaz da imaš na računu 40 000 BHT, to važi za Laos, i 70 000 BHT, to važi za Kambodžu. To su isto nova pravila. Znaci ili da ode u Pnom Pen ambasadu i odradi, ili kada izadje u neku zemlju (Laos ili Kambodzu) pokusa sa VPN-om da dobije e vizu. Ali i tu mogu da vide da nije let iz Srbije, ako naravno ne lazira podatke za let. Onda samo ostaje rizik da prilikom ulaska na Tajland ne proveravaju detaljno podatke vize i vide da je izdala ambasada u Atini pa moze da bude problem, kao sto @bam-bam pise. Ja bih sigurno skoknuo da Pnom Pena i odradio, svakako se i za e vizu ceka 5 do 7 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5 (edited) Ah, evo nekih, sto bi rekli Englezi, rather unpleasant, novosti za one koji na Tajland ulaze bez vize..Mozda cemo na kraju mi, kojima je viza i dalje potrebna, biti u prednosti, makar za one koji planiraju da ostaju duze vremena na Tajlandu na turistickim vizama https://www.pattayamail.com/latestnews/news/upcoming-changes-to-thailands-60-days-visa-exempt-471063 Edited September 5 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites