Followers 0

Viza za Tajland

323 posts in this topic

Caooo drugari, malo sam citala ovde o vizi, kartama, stanju na racunu itd. Mene zanima jedna informacija. Hocu da kupim kartu za multy city beograd- singapur a povratak bankok-beograd. Sad me malo buni taj momenat gde pisete da mora da se ima i ulazna karta i izlazna. Ja sam planirala da udjem iz kuala lumpura autobusom. Da li Onda savetujete da kupim avio kartu KL-Phuket?  Hvalaaa punoo

11 hours ago, Vjabac said:

Caooo drugari, malo sam citala ovde o vizi, kartama, stanju na racunu itd. Mene zanima jedna informacija. Hocu da kupim kartu za multy city beograd- singapur a povratak bankok-beograd. Sad me malo buni taj momenat gde pisete da mora da se ima i ulazna karta i izlazna. Ja sam planirala da udjem iz kuala lumpura autobusom. Da li Onda savetujete da kupim avio kartu KL-Phuket?  Hvalaaa punoo

napisali smo da karta treba da bude izlazna...A za dolazak je dovoljno pokazati i neku kartu koja ide do destinacije u okolini, Asean-u...Ja sam npr. podneo kartu Beograd- Hanoi....ali izlazna karta mora biti s Tajlanda...

Srbija je proslog meseca potpisala sporazum o saradnji i prijateljstvu sa ASEAN-om...Tajlandska nova vlada na celu sa Šinavatrinom partijom , u kojoj vise nema vojske, zeli sto pre da otvori Tajland za sto veci dolazak stranih turista, pa tako ovih dana produzavaju bezvizni boravak drzavljanima nekih zemalja, a nekima po prvi put ukidaju vize, kao npr. Kini i Kazahstanu...Da li ce Srbija uleteti u taj voz, pa i nama da ukinu vize, sta mislite? Ovo je trenutak da nasa diplomatija malo odreaguje, sad je Dacic ministar, a on se ipak pokazao malo ekspeditivnijim sto se viza tice, za razliku od onog predhodnog ministra koji prst nije mrdnuo

Sumnjam da će Srbija da uleti u taj voz. 

Inače, sad ide godišnje zasedanje Generalne skupštine UN pa obično tamo pričaju i o vizama. Baš me zanima da li će makar sa jednom zemljom bilo šta da dogovore.

Pozdrav drugari, doslo vreme da se aplicira za evizu. Idem sutra do neke agencije da probam da uzmem rezervaciju povratne karte. Nadam se da ce isto proci samo rezervacija na bukingu...
Plan je da ostanem svih 60 dana, pa do Laosa ili Kambodze (ako mogu da apliciram za njihovu vizu sa Tajlanda uopste). Tamo bih ponovo aplicirao za Tai vizu, mada u tom slucaju ne mogu aplicirati za evizu nego se mora ici u Ambasadu.

Da li se zezati sa VPN-om, pa da probam, ali bi onda karta morala da bude iz Srbije, ima li jos neko iskustva kako je najbolje apliciraiti iz druge zemlje? 

20 hours ago, Playa said:

Pozdrav drugari, doslo vreme da se aplicira za evizu. Idem sutra do neke agencije da probam da uzmem rezervaciju povratne karte. Nadam se da ce isto proci samo rezervacija na bukingu...
Plan je da ostanem svih 60 dana, pa do Laosa ili Kambodze (ako mogu da apliciram za njihovu vizu sa Tajlanda uopste). Tamo bih ponovo aplicirao za Tai vizu, mada u tom slucaju ne mogu aplicirati za evizu nego se mora ici u Ambasadu.

Da li se zezati sa VPN-om, pa da probam, ali bi onda karta morala da bude iz Srbije, ima li jos neko iskustva kako je najbolje apliciraiti iz druge zemlje? 

Za Kambodzu i Laos ti ne treba viza unapred, tj. dobija se na granici...Sto se novog apliciranja za tajsku vizu tice, evo bas pre 15ak dana je drugar aplicirao iz Nemacke, VPN, i odbijen je bio za vizu...Rekli su mu samo da za online vizu mora da bude u Srbiji...Ponovo je aplicirao kad je dosao u BG; i dobio odma...Kapiram u cemu je problem...Posto je npr. ambasada u Atini zaduzena za Srbiju, onda oni zele da procesuiraju vize samo za ljude koji iz Srbije apliciraju, u fazonu nece da rade tudji posao...

Tako da ti imam 2 saveta, sto sam svetovao i ortaka koji zivi u Kini....

Ili da das nekom ko je fizicki u Srbiji da aplicira umesto tebe, apload-uje  sve dokumente, posaljes mu sliku sa l.k. i sta god vec treba i, ta osoba  posalje umesto tebe, kao da je ti :) ...druga opcija ti je da odes licno u ambasadu Tajlanda u Pnom Penu ili Vijentijenu, i apliciras licno za istu.....Ja sam aplicirao iz raznih zemalja, i u okruzenju Tajlanda, i to je uvek sve ekspeditivno resavano, mada sad traze vise papira, pa ne znam dal ima i neko vece cimanje....Sto se tice avio karte, njih zanima izlazna karta sa Tajlanda, a ulazna bas i ne..tu mozes da ostavis i neki bus prevoz....Hocu da kazem da karta ne mora obavezno da bude iz Srbije, jer ti mozes da iz Srbije, npr. putujes prvo u Kinu ili Filipine, ostanes tamo par meseci, pa tek onda da dodjes u Tajland , zar ne? Ali izlazna avio karta bi u slucaju aplikacije iz Srbije trebalo bi da bude izlazna karta iz Tajlanda za Srbiju...

Inace, ne znam da li si znao , tu dvomesecnu vizu mozes da produzis za jos mesec dana u imigracionim odeljenjima na tajlandu, dok si jos tamo....ima ih svuda, u svim vecim gradovima i turistickim destinacijama....Samo onda bi morao u komadu da ostanes 3 meseca, ne mozes da izadjes iz Tajlanda pa da se vratis na tu foru jos jedan mesec.....

Postoji jedna druga stvar, a to je re-entry....On se dobija na Tajlandskoj granici, kada izlazis da bi putovao u okolne zemlje....Znaci lupe ti pecat pre prelaska granice, u posebnom officu koji se zove re-entry, i onda lepo odes u Kambodzu, Laos ili gde god u Asean, i vratis se na Tajland bez vadjenja nove vize....Znaci to mu dodje kao dozvola za novi ulazak...jedino je fora sto taj re-entry mora da bude u toku trajanja vize, znaci u toku ta 2 meseca moras i da izadjes i da se vratis na Tajland....Znaci na primer- ostanes na Tajlandu mesec dana, potom hoces da odes u LAos, KAmbodzu, pre prelaka granice ti lupe pecat, platis 1000 bahta, odes u Kambodzu, Loos 15 dana, vratis se na TAjland, i ostalo ti je jos 15 dana boravka na Tajlandu...Medjutim, pred kraj boravka, odes u imigraciono i produzis za jos mesec dana boravak na Tajlandu...

Sa ovakvim nacinom mozes ukupno da ostanes 3 meseca i na Tajlandu i u tim okolnim zemljama gde oces da ides.....

Edited by bam-bam

Sve jasno i hvala na detaljnom objasnjenju. Ono sto mi pada na pamet kao moguci problem je da dok sam u Kambodzi neko iz Srbije odradi i dobijem evizu, pri ulasku u Tajland iz Kambodze bude frka, jer ce u aplikaciji bit let iz Srbije, ako se uopste uporedjuju podaci iz aplikacije prilikom ulaska. 
Cini mi se da bi najbolje bilo da odem u ambasadu tamo, ali je verujem skuplje plus sto kazes mozda vise papira treba. Ovi nasi naplacuju 70e

Inace, sto se tice rezervacije karte, vidim da neke nase agencije daju onlajn sam da odradis rezervaciju na sajtum, koja vazi 24 sata, dakle ne moram da se cimam do agencije, ako sam u pravu. 

Edited by Playa

To što se aplicira iz Srbije ne znači da let mora biti iz Srbije. Njima je bitno da ti imaš kartu za Tajland i kartu iz Tajlanda, nije bitno odakle, ni kuda. Tako je bar bilo u mom slučaju, početkom ove godine. Aplicirao sam onlajn, sa povratnom kartom iz Istanbula za Bankok. 

Ako im je tako bitno da se fizički nalaziš u Srbiji u trenutku kad apliciraš (što je zaprepašćujuće glupo), onda je ovaj bam-bamov predlog, da neko aplicira za tebe, zapravo najbolje rešenje. Samo pošalješ skenirane papire nekome na mejl, on aplicira, i eto. 

Inače, u formularu je postojalo polje "obezbedite dokaz da se trenutno nalazite u Srbiji". Ne znam šta su očekivali, da se slikam sa današnjim izdanjem "Politike" u ruci... Ja sam fotografisao svoju ličnu kartu i uploadovao je u to polje, jer nije moglo da se klikne "submit" dok nisu sva polja popunjena, a nisam imao ideju šta bih tamo stavio. 

Postoji i posebno polje gde traže dokaz da imam boravište u Srbiji. Tu sam isto stavio fotografiju lične karte. 

Sve u svemu, izuzetno glupo napravljeno. 

2 hours ago, Playa said:

Sve jasno i hvala na detaljnom objasnjenju. Ono sto mi pada na pamet kao moguci problem je da dok sam u Kambodzi neko iz Srbije odradi i dobijem evizu, pri ulasku u Tajland iz Kambodze bude frka, jer ce u aplikaciji bit let iz Srbije, ako se uopste uporedjuju podaci iz aplikacije prilikom ulaska. 
Cini mi se da bi najbolje bilo da odem u ambasadu tamo, ali je verujem skuplje plus sto kazes mozda vise papira treba. Ovi nasi naplacuju 70e

Inace, sto se tice rezervacije karte, vidim da neke nase agencije daju onlajn sam da odradis rezervaciju na sajtum, koja vazi 24 sata, dakle ne moram da se cimam do agencije, ako sam u pravu. 

kao sto ti Lazar vec rece, a i ja pre toga, tebi ne treba karta iz Bga za Tajland, cak iako apliciras ( stvarno ili lazno) iz Beograda.....Kao sto rekoh, ti si mogao da udjes prvo u Kambodzu iz Bga, ili Mauritaniju , pa posle odatle da udjes na Tajland..Tajlandjene ne zanima gde si ti bio i ulazio pre nego sto si dosao kod njih, niti im treba da karta bude bas BG- Tajland, pa nebitno dal si aplicirao iz Beograda online ili izvadio vizu u nekom konzulatu po svetu....Naravno, jedino bi bio problem ukoliko ti neko aplicira za vizu online u BGu, dobijes vizu, i istog dana pokusas da udjes iz Kambodze u Tajland hehehe.....Znaci kad dobijes online vizu, pogledaj datum kad je izdata, i u odnosu na to ostavi nekoliko dana pre nego sto iz Kambodze udjes na Tajland, da bi postojalo dovoljno vremena da avionom ( navodno) stignes iz Bga u Kambodzu....mada licno verujem da to na granici niko ne bi proveravao, ali eto visto da se potpuno zastitis...

Btw, ne znam kako si ti placao 70 Evra, kad nasa ambasada u Atini naplacuje 35 evra...Tj. toliko placas online kad apliciras....Nisi valjda platio nasem konzulatu da ti samo popune aplikaciju??  NEMOJ SAMO TO MOLIM TE  :) 

Sto se tice dokaza da imas boraviste u Srbiji, samo se slikas sa vazecom licnom kartom, i okacis na oba mesta na aplikaciji, kao sto je Lazar vec opisao...mada jeste to debilski uradjeno....Znaci lepo se slikas, posaljes sliku nekom u Bg i to je to....

Edited by bam-bam

Ma taj neki konzulat dere, naravno da pravim onlajn prijavu. 
Sve jasno, hvala na info

Edited by Playa

Jedino za sta ce me mozda odbiti, ili traziti da naknadno posaljem je rezervacija karte. Uploadovao sam neku kao rezervaciju koja moez da se generise na sajtu nekih nasih agencija (Aerogaga, AirFantast, itd) ali tek kad se uplati , dobije se potpuna rezervacija elektronske karte ako dobro razumem. 

Neko je ranije pisao da je isao u travel agenciju i oni su mu za 10e odradili rezervaciju koja stoji 24 ili 48h. Bas da vidim da li ce ovo proci, pa javim.  

22 Sept sam podneo zahtev za vizu i uplatio. I dalje stoji na Pending Document check. Koliko im treba jbt..

On 10/2/2023 at 3:00 PM, Playa said:

22 Sept sam podneo zahtev za vizu i uplatio. I dalje stoji na Pending Document check. Koliko im treba jbt..

i meni su tek posle 11-12 dana odobrili...zavisi i koliko si daleko od puta...ako ti je put uskoro, pisi im na ambasadu u atini...odgovaraju

Ja sam čekao, čini mi se, tako oko dve nedelje. Svakako će ti se javiti pre datuma za koji ti je avionska karta. E sad, koliko pre, to niko ne zna. Ne mogu da zamislim šta rade za sve to vreme.

Jel to dve nedelje preko konzulata Tajlanda u Beogradu?

Rekoh mozda da uzmem karte preko Hong Konga ako slucajno ne dobijem vizu na vreme da makar mogu da sacekam.

2 hours ago, Zoki28 said:

Jel to dve nedelje preko konzulata Tajlanda u Beogradu?

Rekoh mozda da uzmem karte preko Hong Konga ako slucajno ne dobijem vizu na vreme da makar mogu da sacekam.

Ne, preko zvaničnog sajta za vize. https://www.thaievisa.go.th/

Poznanica je sad nedavno dobila vizu u roku od 5 dana. Izgleda da uvek naprave tako da dobiješ pre datuma avionske karte. 

Novi update za e-vizu za Tajland.

Aplicirao sam sa povratnom kartom Šangaj-Tajland-Šangaj. Dan kasnije, poslali su mi mejl kojim traže dodatni dokument, "Sve letove od Malte do Tajlanda i nazad". Pogledao sam visa reference number i shvatio da su mi poslali mail namenjen nekom drugom. Pa sam im to napisao. Odgovorili su da pošaljem sve karte između Srbije i Tajlanda i nazad.

S obzirom da sam im već dao kartu Šangaj-Tajland-Šangaj, sad sam im dodao i kartu Beograd-Šangaj-Beograd. Onda mi je dan kasnije stigao mejl da im pošaljem i onu kartu koju sam im već poslao. Rekao sam da ne može, jer je moguće uploadovati samo jedan dokument u to polje. Odgovorili su mi da spojim dva pdf-a u jedan i tako pošaljem. Pa sam to uradio.

S obzirom da mi je let za 5 dana, i da je već prošlo 16 dana od apliciranja, danas sam im napisao mejl da ih podsetim da uskoro letim. Odgovorili su mi odmah i poslali vizu.

Sve u svemu, sasvim besmislena gnjavaža. Prvo mi greškom šalju zahtev namenjen nekom drugom (Malta?), onda traže dodatnu kartu pored one koju sam već poslao, onda sutradan traže obe te karte (koje sam im već poslao) spojene u jedan pdf. I još na sve to čekam 16 dana na vizu. Ne kontam, zaista, u čemu je toliki problem.

Pritom, pre mesec dana je drugarica aplicirala sa fejk povratnom kartom Hong Kong-Tajland i dobila vizu za 5 dana, bez ikakvog dodatnog dokumenta (i to je šatro aplicirala iz Srbije, iako je bila u Kini, sa VPN-om kao da je u Srbiji). Ja sam prošle godine dobio sa povratnom Istanbul-Tajland. Ali eto ove godine su tražili i sve letove od Srbije i nazad. Izgleda da nema pravila.

5 hours ago, Lazar said:

Novi update za e-vizu za Tajland.

Aplicirao sam sa povratnom kartom Šangaj-Tajland-Šangaj. Dan kasnije, poslali su mi mejl kojim traže dodatni dokument, "Sve letove od Malte do Tajlanda i nazad". Pogledao sam visa reference number i shvatio da su mi poslali mail namenjen nekom drugom. Pa sam im to napisao. Odgovorili su da pošaljem sve karte između Srbije i Tajlanda i nazad.

S obzirom da sam im već dao kartu Šangaj-Tajland-Šangaj, sad sam im dodao i kartu Beograd-Šangaj-Beograd. Onda mi je dan kasnije stigao mejl da im pošaljem i onu kartu koju sam im već poslao. Rekao sam da ne može, jer je moguće uploadovati samo jedan dokument u to polje. Odgovorili su mi da spojim dva pdf-a u jedan i tako pošaljem. Pa sam to uradio.

S obzirom da mi je let za 5 dana, i da je već prošlo 16 dana od apliciranja, danas sam im napisao mejl da ih podsetim da uskoro letim. Odgovorili su mi odmah i poslali vizu.

Sve u svemu, sasvim besmislena gnjavaža. Prvo mi greškom šalju zahtev namenjen nekom drugom (Malta?), onda traže dodatnu kartu pored one koju sam već poslao, onda sutradan traže obe te karte (koje sam im već poslao) spojene u jedan pdf. I još na sve to čekam 16 dana na vizu. Ne kontam, zaista, u čemu je toliki problem.

Pritom, pre mesec dana je drugarica aplicirala sa fejk povratnom kartom Hong Kong-Tajland i dobila vizu za 5 dana, bez ikakvog dodatnog dokumenta (i to je šatro aplicirala iz Srbije, iako je bila u Kini, sa VPN-om kao da je u Srbiji). Ja sam prošle godine dobio sa povratnom Istanbul-Tajland. Ali eto ove godine su tražili i sve letove od Srbije i nazad. Izgleda da nema pravila.

cimaju nekad jer ambasada u atini nece da radi posao drugih...tamo pise da online u atini mogu da apliciraju samo ljudi koji imaju prebivaliste u srbiji, i to im je izgleda najvaznija stavka, da sluuucajno ne odrade neku vizu viska, koju bi trebalo da odradi neki drugi konzulat

Ja živim u Srbiji. Ali možda mi ovaj put nisu poverovali. 

Cao ljudi, krenuo sam da popunjavam Thai E-visa, proces za odrasle mi je jasan, medjutim kako popunjavam za decu, obzirom da status (ozenjen, razveden bla bla) ne postoji koji simbolizuje dete, takodje sta da izaberem za Income jer je isto neophodno polje?

1 hour ago, bXunter said:

Cao ljudi, krenuo sam da popunjavam Thai E-visa, proces za odrasle mi je jasan, medjutim kako popunjavam za decu, obzirom da status (ozenjen, razveden bla bla) ne postoji koji simbolizuje dete, takodje sta da izaberem za Income jer je isto neophodno polje?

kako ne postoji? pa bilo je za dete...proveri jos jednom...

u sv. slucaju, ako sad nema, videce godine deteta, pa ce znati o cemu se radi..prihod- 0 naravno, i status - neudata ili neozenjen hahah.....

Ne postoji :) Proverio, zato sam i pisao ovde da pitam...a negde na nekom drugom stranom forumu procitao isto pitanje naravno bez odgovora tako da def. ne postoji vise to polje.

U svakom slucaju izabrao sam "Single" i "No income" za cerkice, popunio sve, platio i sad cekamo :) 

Mali update.

Mom bratu je danas odobrena E viza. Osim ostalih potrebnih dokumenata, priložio je tu neku pro forma, iliti fake, rezervaciju avio karte. Nisu mu tražiili  izveštaj sa stanja na računu. Sve u svemu, čekao je devet dana, od toga četiri radna dana - pošto su bili praznici, ambasada nije radila pet dana, uključujući vikend. To bi bilo to.