Posted May 10, 2012 Mozda izlazi sledeci model tog Panasonic-a pa zato hoce da se rese lagera, a opet sad mi kroz glavu prodje da sam nekada nesto citao o tome da ce u EU da prestane prodaja plazma televizora, pa je mozda i to razlog. E sad da li je to istina ili ne bem li ga, procunjaj po internetu vidi mozes li sta da nadjes o tome. O plazmama ti ne mogu puno pomoci, samo znam da su taj model Panasonic-a svi hvalili i da, ako se uzima plazma, onda to bude samo Panasonic i to samo par modela. Sve ostalo nije vredno paznje. Ja ti mogu preporuciti moj Philips koji sam uzeo pre dve godine i prezadovoljan sam. Doduse taj model se vise ne prodaje (106cm 7404), ali baci pogleda na ove meni se cine ok ponudom: http://www.argep.hu/product_1653658.html na engleskom: http://www.philips.co.uk/c/televisions/6000-series-102-cm-40-inch-full-hd-1080p-dvb-t2-c-40pfl6606t_12/prd/ i ovaj: http://www.argep.hu/product_1653086.html doduse on ti probija cenovni rang koji si naveo ali tv je mrak (ima ambilight tako da nece biti mraka , a i LED je, imas ga i u 37 incha diagonali ) i na engleskom spec: http://www.philips.co.uk/c/televisions/7000-series-94-cm-37-inch-easy-3d-dvb-t2-c-37pfl7666t_12/prd/ poz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 Hvala puno na svim predlozima! Izgleda da cu ponovo morati u pretragu A i ako izadje novi model Panasonica u narednih 3-4 nedelje, sigurno ce mu i cena biti veca, a ovo je ipak maksimum koji bih ja dao za tv. Upravo sam dobio mejl od ljudi iz Edigitala i to sto pise, u stvari znaci da su danas prodali poslednji model i da ga ne mogu poruciti trenutno. Sad, da li to znaci da ce ga biti opet ili ne, nisam bas razumeo. Uglavnom, to se zove baksuz A bas sam se bio zalepio za taj model, ceprkao po netu i vec i sve isplanirao gde da ga kupim i kad. Sad, vidim na tom Argepu da tog modela ima i kod drugih prodavaca. Mislim, meni ta imena firmi nista ne znace. Da li je neko cuo za neke od firmi odavde: http://www.argep.hu/main.asp?suche=TX-P42G30E&x=0&y=0 Prvenstveno me zanima da li vracaju pun iznos AFA-e i koliko su pouzdani kao prodavci. Ovi iz Edigitala su mi bas delovali ozbiljni i profesionalni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 Jesu ozbiljni, mislim na te iz Edigitala, ja sam prvo kod njih bio narucio svoj tv, ali zbog nekih privatnih razloga, morao sam odustati, ali ispali su skroz korektni. Kasnije sam narucio i kupio svoj tv preko 220volt firme, i sve je ispalo super, ali kao sto smo procitali ovde, oni vise ne vracaju AFA-u (verovatno su Srbi navalili kao blesavi da kupuju ). Najbolje ti je da pitas pedjalon-ija on ti je u Budimpesti i on ce ti najbolje dati iz prve ruke informacije koja firma/radnja je ok za kupovinu itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/Panasonic_TX-P42G30E_SMART_Plazma_televizio-p96917.html# kod nas je od januara. Uspeli smo preko naseg zastupnika za Panasonic (Panasonic Srbija, 29.novembra/Bul Despota Stefana) da iskoristimo akciju i za kupljene Plazma televizore u periodu novembar-januar dobijemo globalnu 5.godisnju garanciju. Sam TV je odlican, slika, funkcije, aplikacije, mogucnost povezivanja sa svim i svacim... Preporuka za ED i za Panasonic plazmu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2012 Sve je to super, zato sam i resio da ga uzmem Ali, dajte, gde je najbolje pazariti, sad kad ga je ponestalo u Edigitalu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2012 Za Segedin mi nista drugo osim MediaMarkt-a ne pada na pamet. Ima nekoliko malih radnji tehnike ali niko ne vraca AFA-u. Pitaj njih, ista cena je bila 169.999Ft... a ozbiljna je firma i vracaju AFA preko global Blue ili ako insistiras daju ti zeleni papir za regularan povrat. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2012 Meni cak i vise odgovara da pazarim u, npr, Kecskemetu, jer slecem popodne na aerodrom Ferihegy, pa dok stignem do Segedina, mozda vec bude sve zatvoreno. Tako da, i to dolazi u obzir A na sajtu Mediamarkta bas i nesto ne vidim puno tv-a, a tek od Panasonica nista. Ili mozda ne gledam gde treba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2012 E, oni na sajt stavljaju samo one proizvode koji su na akciji... Ako si vec u Budimpesti mislim da ti je najbolje da odes do TV Store radnje u samom gradu. Mislim da ih ima i na Argepu pa proveri da li ima model. Mnogi ljudi su pazarili televizore tamo i zadovoljni su.... dosta preprodavaca tamo kupuje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2012 E, oni na sajt stavljaju samo one proizvode koji su na akciji... Tako se i meni ucinilo. Nego, probacu da im posaljem mejl, pa da vidim imaju li taj model koji me zanima i koja je cena. Sto puta sam iscitavao temu, vec me boli glava. Kako bese sa povracajem AFA-e kod Mediamarkta, ne mogu da trazim vise? Ako si vec u Budimpesti mislim da ti je najbolje da odes do TV Store radnje u samom gradu. Mislim da ih ima i na Argepu pa proveri da li ima model. Mnogi ljudi su pazarili televizore tamo i zadovoljni su.... dosta preprodavaca tamo kupuje... Samo slecem na budimpestanski aerodrom i idem odmah za Srbiju, pa bih radije negde usput pazario, nego da se vracam i zavlacim po Budimpesti. Ali, ako bude nuzde, moracu i tamo. Hvala za savet! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2012 ‚Ajd, da i ja kažem koju. Moja preporuka je da se pre odluke o mestu kupovine u Mađarskoj pošalje mail sa pitanjem da li rade overu dokumenata za povraćaj poreza. Nažalost bilo je primera da smo "sve " završili, pa nam saopštili da ipak ne vraćaju afu. A ako bi sa Ferihegya došao do Belvasarlo centra tj do Tesca, Auchana, Mediamarkt.., to i nije zavlačenje. A isto imaš i u Segedinu (sem Auchana) i Kečkemetu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2012 ‚Ajd, da i ja kažem koju. Moja preporuka je da se pre odluke o mestu kupovine u Mađarskoj pošalje mail sa pitanjem da li rade overu dokumenata za povraćaj poreza. Nažalost bilo je primera da smo "sve " završili, pa nam saopštili da ipak ne vraćaju afu. A ako bi sa Ferihegya došao do Belvasarlo centra tj do Tesca, Auchana, Mediamarkt.., to i nije zavlačenje. A isto imaš i u Segedinu (sem Auchana) i Kečkemetu. Svaka ti je ka Njegoseva Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2012 Da li iz Madjarske (Segedina) moze legalno da se unese u Srbiju sledece: 1. riba 2. jogurt/mleko 3. sveze zacinsko bilje/sveze povrce posto sam, cini mi se, videla da je zabranjeno da se unosi meso. Da li to mozda zavisi od volje carinika (jer ja definitivno ne bih (za par artikala) da podmicujem nikoga na carini) ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2012 Ako je fabricki zapakovano mozes da uneses, sveze meso ne mozes da prenosis. Za mleko i zacinsko bilje nisam cuo da su ikada ikome pravili probleme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2012 Zna li neko neku turisticku agenciju koja vodi do Segedina radnim danom? Postoji li neki privatni prevoznik koji vozi iz Subotice do Segedina a da to nije Sutantrans ili voz, posto iz Bga bus stize u Suboticu u 08:55, pa mi treba neki prevoz od Subotice do Segedina oko tog vremena (moze i sat kasnije)? Ima li ovde na forumu nekoga iz Subotice posto imam par pitanja vezana za prelazenje granice Srbija-Madjarska? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2012 Pri zadnjoj kupovini u C & A u Arkadu/Segedin dobio sam vaučer sa popustom od 25% na celokupnu kupovinu u periodu od 7-11 juna. Pa ako neko namerava da u tom terminu ide u shopping a pri tome se nameračio i na C & A neka se javi na PM pa ćemo se dogovoriti kako da pošaljem. Šteta da propadne ako već nekome može da koristi. PS. Pošto je vaučer na madjarskom oslonio sam se na info koji sam dobio od prodavačice, tako da ako nešto ne bude tako don't blame me. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2012 Svaka cast za potez! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2012 Samo slecem na budimpestanski aerodrom i idem odmah za Srbiju, pa bih radije negde usput pazario, nego da se vracam i zavlacim po Budimpesti. Ali, ako bude nuzde, moracu i tamo. Hvala za savet! Imaš pored samog aerodroma ovaj tržni centar: http://www.mcferihegy.hu/?mmenu=0 a u njemu veliki Euronics :http://www.euronics.hu/. Pogledaj po sajtu, možda kod njih nadješ TV. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2012 Hvala, ali, vec sam resio da pazarim tv u edigitalu i porucio ga kod njih Inace, ovako, na prvi pogled, ovaj euronics ne deluje lose, samo sto ne vidim kakve su im cene. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2012 Da to im je bezveze mada imaju neke akcijske kataloge sa cenama pa koga zanima... Kada si već tu, vidim da letiš otprilike kada i mi (09-13. 06.) a pretpostavljam da ćeš kolima čim kupuješ tv. Gde ostavljaš auto? Mi smo odabrali ovaj privatni parking : http://www.ferihegyparkolo.com/en/information. Povoljan je , šest dana 4900 forinti sa transferom do aerodroma. Imaš li ti neka iskustva ili bolji predlog? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2012 Ja samo "dolecem" i cekaju me kolima A inace nisam ni vozac, pa ti je od mene slaba vajda za sve sto se tice voznje Ne znam kakvih sve opcija ima za parking oko aerodroma Ferihegy, ali, ovo mi deluje kao pristojna ponuda. Ono sto znam, to je da smo prosle godine platili oko 700 forinti za 10-15min zadrzavanja na parkingu ispred samog aerodroma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2012 Mozda se pisalo o tome ranije, probao sam da nadjem neku tacnu infomraciju ali nisam uspe... Zna li neko koliki je rok za povracaj PDV-a u Madjarskoj? Unapred zahvalan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2012 6 meseci od datuma kupovine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2012 Dali je neko u skorije vreme povratio Afu sa Global blu potvrdom u RB? Dakle izdate GB u Mađarskoj. Gde i pod kojim uslovima? Da li može samo onaj na čijem je imenu, da li isplaćuju u kešu ili na račun, kliko uzimaju proviziju i koliko postupak traje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2012 Predhodna pitanja sam postavio jer su pre par dana, meni dragi ljudi, kupili opremu u Decathlinu u Budimpešti. Sve "papire" su uredno popunili, računi overeni na granici pri izvozu, muđutim kada smo se ponovo pojavili u Decathlonu rečeno nam je da oni NEvraćaju Afu . Poreski organi tvrde da, ako su več ispunili dokumenta, onda oraju i da vrate iznos uplaćene Afe. To je teorija. Praksa je da se prave ludi i da neće da plate. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2012 Na site http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-points/belgrade/, piše da vraćaju porez : NB.: forms issued in Austria, Germany, Croatia, Slovenia, Italy only! Zato me interesuje vaše iskustvo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites