Followers 0

Shopping u Madjarskoj

1,237 posts in this topic

Dragi putnici,

verujem da ste pitanje videli vec par puta ali ako neko zna a da mi ustedi vreme da mi odgovori koji je rok za povracaj PDV-a u Metro-u nakon kupvine?

Hvala unapred i hvala vam svima na informacijama jer zahvaljujuci pouzdanim informacijama imam vrhunski Tv za 380e manje novca!

milancarapic,

bilo bi lepo da podelis svoja iskustva sa nama koji jos uvek nismo isli u Segedin po tv.Da li si isao preko agencije ili u sopstvenoj reziji,koji tv si kupio,po kojoj ceni,u kom objektu,kako si prosao na carini i sl.Svako iskustvo je dobrodoslo.

Slobodane,

pocetkom godine u sopstvenoj reziji u Metrou u Segedinu kupio sam Samsung 40UE... sad vec nije ni bitno dalje... elem kod nas je taj isti oko 85000din a tamo je 600e plus kada dobijes povracaj pdv, puna kapa! Carina srecom nije problem bila, imali su razumevanja, sa suprugom sam bio, malo osmeha i prodje nekako.

Ima dosta tu stvari da se probere ali stvarno dosta se ustedi!

Pozdrav

Ima li neko Info kad ili u kom periodu (mesecu) u godini imaju akcijske cene ???

I da , ajde neko nek napise koliko u procentima iznosi taj povracaj PDV-a tamo pa da sracunam koliko me ispadne ovaj Samsung TV sa i bez PDV-a

evo i linka: http://www.argep.hu/product_1655120.html

UNAPRED HVALA !

ps. Moze li ovo cudo u bus, posto u kola da stane ne moze sigurno ??

A propo povracaja poreza,.....

Panasonic TX P42G30E koji smo kupili platili smo u EXtreme Digital-u u Segedinu tacno 179.990Ft.

Papire smo overili na granici i juce, kada smo otisli po parice trebalo je da nam daju .... 38.246Ft. To i jeste 27%.

Cena ovog televizora je neto 141.654Ft i kada se doda AFA od 27% dobije se prava cena.

141.654 + 38.246 = 179.990 i to je bruto prodajna cena.

Ne moze da se racuna 179.990n Ft - 27% jer se tada dobija mnogo veca cifra.... 48.597Ft i zato vam se cini da dobijate 20 ili 22%.

Btw, pare nismo podigli jer nismo znali da su juce radili od 09.-11. zbog necega sto se zove valjda pénzügyi...tako nesto pise na vratima. To nije smetalo da opet setamo po gradu i u povratku u Tescu kupimo potrebstine za kucu. Kako je moguce da slanina moze da kosta 350din Kg... i dalje mi nije jasno..

Ima li neko Info kad ili u kom periodu (mesecu) u godini imaju akcijske cene ???

I da , ajde neko nek napise koliko u procentima iznosi taj povracaj PDV-a tamo pa da sracunam koliko me ispadne ovaj Samsung TV sa i bez PDV-a

evo i linka: http://www.argep.hu/product_1655120.html

UNAPRED HVALA !

ps. Moze li ovo cudo u bus, posto u kola da stane ne moze sigurno ??

1. akcijske cene zavise od objekta do objekta. Generalno, najveci su im bozicni i novogodisnji popusti. Mozda bude nesto i oko Uskrsa al nem pojma.

2. procenti se pominju na skoro svakoj strani, evo ti racunica gore

3. moze da stane u karavan 100% ... nas je stao u golf II a kutija tog tvog je neznatno sira i duza...

Pratim vec duze vreme ovaj koristan forum, hvala ljudi! Interesuje me kupovina bebi opreme u Segedinu. Vidim dosta se roditelja raspitivalo, ali se vise nisu javljali sa svojim iskustvima  :( Nikako da shvatim koliki je porez na decija kolica i ostalu deciju opremu u Madjarskoj, isto kao za ostalu robu ili manje, tj. koliko se dobije nazad??

Zanima me jos za Brendon robnu kucu, kakva im je ponuda u odnosu na ono sto imaju prikazano na sajtu i da li je moguce dobiti neki dodatni popust, ako bismo kupili vise vecih stvari kod njih? Vredi li da im saljem mail da proverim imaju li ono sto me zanima?

HELP! Nestrpljiva trudnica  :D

Jedno obaveštenje onima koji dolaze 24. (subota), marta u Mađarsku.

S obzirom da je ta subota radni dan, naplaćuje se parking kao i svim radnim danima .U Budimpešti od 08:00 do 18:00.

Nekoliko ljudi je pitalo za bebi-opremu, ali nije bilo odgovora, pa evo posto sam pisao u ovoj temi i posto redovno (jednom u mesec-dva) idem za Segedin, napisacu ono sto znam, a to je da ne znam. :) Ali kontam bolje tako, nego da ispadne kako svi cute i ignorisu...

Za bebu smo kupovali pelene, onda onaj Nestle baby-desert (mada ga sada ima i kod nas), kao i Hipp kasice koje su znatno jeftinije. Oko 1.35 eur su u Cori, pa kad se odbije porez ispadne odlicna cena. Kod nas najjeftinije sto sam nasao je 145 din Good Night i 160-170 ove vocne, mada je to najjeftinije   i nema uvek dok su regularne cene 180-200 din.

Isli smo proslog vikenda (u subotu) do Segedina, prvo u Arkad, pa onda u Coru. U Arkadu su Madjari nacionalna manjina. :) Coveeece, pre samo godinu dana si mogao da cujes srpski jezik tu i tamo, a sada bez preterivanja vise od polovine kupaca prica srpski. Na parkingu gomila SU, ZR, KI, NS, BG...

Losa stvar je sto je forinta ojacala prema euru - sada se za euro dobije 280 forinti (decembra se dobijalo 300 forinti), a cene su ostale iste. To automatski cene cini 7% visim za nas, a kada dodamo i da je euro bio decembra ispod 100 din, a sada je preko 110 din, tu se izgubi jos 10% , pa sada za 100 din dobijem oko 255 forinti, a decembra sam za 100 din dobijao 300 forinti.  :102:

Sve u svemu, isplati se i dalje ici posebno zbog H&M i C&A gde smo kupili brdo garderobe za klinku, a u Cori smo pravili dovoljan racun za AFU tako da smo vratili i porez na granici. Sada je PDV kod njih 27% !!!  :o (dakle, nimalo naivan povracaj)

Ako ima kak'ijeh pitanja, tu sam...

Pozdrav svima koliko vas ima.........

vidim svi pisete o Segedinu,ali ima li nekoga da je isao u Tompu?????cula sam da se tamo ide masovno pa me zanima ako je neko isao kako do tamo i sta se najvise tamo kupuje,i kako posle iz Tompe do Segedin

Pozdrav svima koliko vas ima.........

vidim svi pisete o Segedinu,ali ima li nekoga da je isao u Tompu?????cula sam da se tamo ide masovno pa me zanima ako je neko isao kako do tamo i sta se najvise tamo kupuje,i kako posle iz Tompe do Segedin

Zanima me da li  i Tompaker  i Hatar primaju eure i od koliko ujutru rade?

posto je tehnika dosta jeftinija u Segedinu, planiram da uzmem nekog digitalca, znate li mozda njihove cene ili da ima neka od prodavnica iz Segedina sa tehnickom robom da ima svoj sajt sa cenama. Hvala  :)

@Texonja

Da li bi donosio bebi hranu i dr. stvari iz Madjaske nekom po narudzbini za novac? Javi mi privatnom porukom.

Ne bih... ali ovi sa pijace svi bi, tako da mozes poruciti od njih sta ti srce iste.

Ja mogu da donesem drugarski par stvari (bez zarade) ako nekome eksplicitno nesto treba i ako je u blizini Zrenjanina da to moze da pokupi.

Hvala za sajt, bas mi je tako nesto trebalo.

Samo jos da pitam, mozda je glupo pitanje. Da li povracaj AFE vazi ako je u jednoj prodavnici racun preko 160e ili moze i u vise zbirno da bude 160e? Hvala.

sorr ako je vec pitano ovde, da li moze u Madjarskoj da se placa Maestro karticom nase Komercijalne banke?

Pozdrav svima!

Kakva je ponuda rucnih satova u Segedinu, jel ima neke razlike u ceni ovde i tamo? jel ima neko iskustva sa ovim? :)

Isplati se ako uzimas skuplji sat (preko 160e). Jeftiniji je u startu oko 20e plus AFA.

Uzeo sam G-Shock  G-9200MS-8D  koji je ovde 23.000 za 59.990Ft a sa povracajem me je izasao 47.500 Ft ili tada oko 160tak evra.

Hvala wolf! Tako sam i mislio, sa povratom afe. Reci mi, gde su najeftiniji u Segedinu, gde sve ima, jel ima neki sajt, gde si ti kupio? Ne cecam se da sam video neku radnju u Arkadu..

Hvala puno!

Ima u Arkadu 3 radnje, u onom podrumu blizu SPAR-a sam ja kupio sat.

Cene sam uporedjivao ovde    http://cross-watch.hu/spl/377148/GSHOCK

Ima jos jedna velika radnja u samom Segedinu, u onoj ulici gde je setaliste ali nema povracaja AFA-e tj ima ali je preko Global Blue-a...

Ima li u Segedinu nekakve dobre radnje sa kamp opremom? Da li se isplati tako nesto pazariti tamo? Ono sto me zanima su sator i vreca, prvenstveno, s tim da trazim neke ultra light varijante za sator i sto optimalnije performanse kod vreca(tezina/comfort temperatura).

Kad smo već kod Decathlona, zanima me gde se nalazi najveća i najopremljenija radnja u Mađarskoj? Da li ima još nekih sličnih radnji u Budimpešti koje prodaju kamp i biciklističku opremu? :)