Posted January 29, 2012 Hvala za wolfbgd na odgovoru, mada je stigao nakon sto sam se ja vec vratio Slazem se da dosta toga pise na ovim stranicama, ali ima dosta nedorecenih stvari... Evo moje iskustvo iz Brendona: Na info pultu ne znaju za nikakvo vracanje novca u radnji, Umesto toga kod njih moze samo Bigblue opcija (povracaj novca u Srbiji, koliko sam do sada saznao, Rajfajzen banka to radi kod nas). Kada se stigne na granicu, stane se krajnje desno malo pre kucice carinika (ili ima vec kola koja cekaju ili je postavljen cunj koji zabranjuje prolaz). Izadje se iz kola da se overe pasosi kod policajca, tamo gde i kola overavaju, samo se ode peske. Onda se ostaje u kolima dok ne dodje carinik kome se pokaze roba za koju se trazi refund. On uzima papire iz radnje (ne znam da li racun mora da se kopira, posto su meni u Brendonu kopirali na moju molbu racun, tako da sam odmah dao kopiju. sta bi se desilo da nisam imao kopiju ne znam, da li bi me cimali da negde kopiram...), kola se parkiraju desno posle kucice i ceka se da carinik izadje, prozove i vrati dokumenta. Na srbijanskoj carini se, naravno, kaze da nema nista za prijaviti Na ovaj nacin za sediste koje u aksi u srbiji kosta 27499 RSD racunica kaze 64990 HUF u radnji (na to na clansku karticu koju mozete da unapred otvorite na info pultu dobijete poena u vrednosti 1300 HUF, koje mozete iskoristiti prilikom neke sledece kupovine), sto je vec jeftinije (oko 22000 RSD), i povracaj poreza 9000HUF (ne znam da li ce biti jos neke provizije u banci). Nemam licnog iskustva sa radnjama koje vracaju same pare. U licnom interesu imam IKEAu, o tome cu pisati kada realizujem neku transakciju sa njima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Bio sam dobar djak, pa iscitao sve od pocetka Ono sto me zanima, a nisam nasao, je: Da li se u METRO-u placa iskljucivo keshom (kao u Srbiji) ili moze karticom? Da li je istina, kao sto mi je kolega rekao, da je za 100e kupio (mislim u Metrou) 50kg mesa??? Citirao sam ga bukvalno, ali mi to deluje bas kao nemoguca misija.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Da li na ovom forumu ima onih koji su prvo opremanje bebe obavili u Madjarskoj? Tu mislim na krevetac, kolica, sediste i svu ostalu baby opremu? Verovatno da je sve mnogo jeftinije ali me brine kako proci nasu carinu sa svim tim a ne prijaviti? Kakva su vasa iskustva? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Da li na ovom forumu ima onih koji su prvo opremanje bebe obavili u Madjarskoj? Tu mislim na krevetac, kolica, sediste i svu ostalu baby opremu? Verovatno da je sve mnogo jeftinije ali me brine kako proci nasu carinu sa svim tim a ne prijaviti? Kakva su vasa iskustva? Ovo i mene zanima, jer ce mi sve to trebati uskoro. Mislim da cu ako ne ovog vikenda, otici sledeceg, pa cu ti reci sve iz prve ruke. Sada sigurno necu kupovati za te potrebe, ali cu da vidim kakva je situacija. Bilo kako bilo, dosta je jeftinije nego ovde... A carinik ko carinik, zavisi na koju je nogu ustao. Zna da nije sverc ako nosis od svega po jedno (kolica, krevetac, sediste..) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 "kuguar": u Metrou je moguće plaćati karticom, što preporučujem prilikom svake kupovine, i u mađarskoj, jer je tako najbolji odnos deviza. "traveler81": u nekom ranijem postu sam stavio link ka jednoj od prodavnica opreme za bebe. Pa, pročešljaj... Najpoštenije je prijaviti cariniku šta nosiš. U slučaju oprema za bebe, mislim, da neće biti potrebno plaćati carinu. Ubr, svaki imaoc pasoša može, bez plaćanja, carine uvesti robu u Srbiju, za lične potrebe, u iznosu od 100 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 nisam nasao nigde gde ima Satelitske opreme tj.ima li je uopste u Segedinu.Citajuci nevideh da li mogu novci da se menjaju u onom marketu posle granice tj.Kelebije.I dajte neku preporuku za klopu u subotu mi je rodjendan,pa zena i ja malo da se opustimo...a mozda i na kupanje odemo..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 30, 2012 Koliko znam Madjarska nema PDV na baby opremu. Sigurno je da se isplati, pitanje je samo kako sve to preneti a ne platiti nasu carinu. Kad se sve sabere tu ce sigurno biti vrednosti preko 600 eur a sve stvari su kabaste i ne mogu se tek tako "sakriti" od carinika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2012 Pozz svima i hvala na velikoj kolicini informacija koja se moze pronaci ovde. Jedina stvar koja mi jos nije jasna je koji marketi rade sa Bigblue opcijom a koji sa zelenim kartonom afa, pa bih molio ko zna da odgovori. Interesuju me: 1.Arkad Media market 2.Extrema digital 3.Cora 4.Hatar 5.Tompaker Hvala unapred svima na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2012 1. obe solucije 2. zeleni AFA 3. Zeleni AFA 4-5 ne znam....nikad nismo bili Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2012 Ne znam da li je pisano? Nema više putarine od 4 dana. Sada je mimimum 7 dana, a važi 10 dana. Category 1-day Weekly* Monthly Annual D1 - 2,975 HUF 4,780 HUF 42,980 HUF D2 3,375 HUF 8,255 HUF 13,970 HUF ,975 HUF D3 3,375 HUF 12,600 HUF 20,370 HUF 184,985 HUF D4 3,375 HUF 15,875 HUF 25,785 HUF 234,950 HUF * Weekly vignettes are valid for 10 days The weekly toll for motorbikes is 1,470 HUF. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2012 Pozdrav drustvo, prvo da pohvalim sve clanove foruma koji svojim savetima i iskustvima svima nama pomazu! Svaka cast i sve najbolje! .gif' alt='::'> e sad, mene zanima zasto media markt nema mail na kome mogu da se informisem o odredjenom TV koji me interesuje,,da ga rezervisem i ostalo..? da li neko ima iskustva sa ovom radnjom? kako se narucuje, da li mogu da narucim i neki tv koji ne vidim kod njih na sajtu? I samo telefonom? Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2012 Kako li si samo konstatovao da nema mail..... Mediamarkt E-mail: mmszeged@mediamarkt.hu to je bas prodavnica u Arkadu u Segedinu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2012 Obrisane su poruke koje nemaju veze sa temom, molim vas drzite se iste. Svi su dobrodosli da ucestvuju na forumu, ali nije pozeljno da se vase prisustvo ovde svodi reklamiranje i uz jedini cilj da zaradite. Procitajte pravilnik foruma Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2012 Jel moze neko da da neke linkove za kompjuterske komponente (narocito ram memoriju i graficke karte) gde ima da se kupe u Segedinu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2012 Iz glave u ove kasne sate mi samo padaju na pamet: Extreme digital Media Markt proguglaj pa nadji stranice, a imas ih i ovde sigurno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2012 da li neko zna radnju mobilnih telefona gde rade povracaj poreza u segedinu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2012 Jel zna neko oce biti kakvih snizenja za njihov Uskrs,kad je on uopste kod njih i kad je najbolje otici pre njega? I jos nesto kojim putem je najbolje ici od Beograda do Segedina? Cuo sam da su lepo sredili i ove druge puteve pa se i ne mora ici auto-putem i trositi na njega jos 10-15 evrica i jel mor aMadjarima neki put da se plati do Segedina? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2012 sve informacije vec pisu na ovoj temi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2012 Drustvo, pratim ovu temu vec duze vreme i uskoro bi trebalo da se otisnemo na put. Ali nekako ne mogu da nadjem sad to sto mi konkretno treba Uskoro ce boze zdravlja bebac na svet, pa smo resili da se poprilicno opremimo u Segedinu, i na prvom mestu jesu kolica. Moze li neko reci gde bi sve mogli da ih nadjemo, znamo za Brendon i bebi centar,a da li jos negde ima specijalozvane radnje za takve stvari, koje bi licile na nasu aksu npr? Nadam se da ce ovi roditelji koji su vec bili slicnim poslom u Segedinu pomoci. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2012 Kako li si samo konstatovao da nema mail..... Mediamarkt E-mail: mmszeged@mediamarkt.hu to je bas prodavnica u Arkadu u Segedinu. Na ovaj mail odgovor cekam vec 10ak dana.. Da li je neko uspesno kontaktirao ovu radnju mailom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2012 Ja. Poslao sam u 11.39 mail a odgovor mi je stigao u 17.02 istog dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2012 Ja sam kontaktirao MediaMarkt u Budimpesti (dve razlicite radnje) i nikada nisam dobio odgovor. Predlazem da ih okrenes telefonom, uvek se nadje neko ko zna engleski i tako proveris sve sto te zanima. Ja sam kod njih kupio TV burazeru pre nekih 2 meseca, sve je bilo OK i bez problema vratio PDV. Pozdrav, Scepan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2012 Kako li si samo konstatovao da nema mail..... Mediamarkt E-mail: mmszeged@mediamarkt.hu to je bas prodavnica u Arkadu u Segedinu. Na ovaj mail odgovor cekam vec 10ak dana.. Da li je neko uspesno kontaktirao ovu radnju mailom? Mailom nećeš postići ništa i ja sam se cimao s njima mailom pa ništa nisam uradio dok ih nisam direktno zvao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2012 Hvala svima na odgovorima! E sad, zanima me vase misljenje o media markt-u, kakve su cene (TV) u odnosu na ostale? Skontao sam da je 220 najeftiniji, ali ne vraca pdv..koliko 'mm' odstupa od '222'? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2012 poredi cene na argep.hu i vidi sta ti najvise odgovara. Mislim, posle sve kupovine po Segedinu da je extreme digital odlican izbor i sto se cena tice a i povracaja AFA-e. Uglavnom ja imam lepo iskustvo sa svim radnjama u Segedinu a ocigledno da su prestali sa praksom odgovora na mailove posto vidim da ljudi cekaju bez odgovora. Ja sam poslala 10tak mailova sigurno i svi su mi odgovorili.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites