Jeftine avio karte

4,728 posts in this topic

Poslala im je cura i mail, a i postavila na zidu poruku sinoć... nema ništa od odgovora.

ja sam im poslao ne znam koliko maila. tek su mi odgovorili tri dana posle poruke na FB.

Kao, čemu panika, vratli smo Vam pare. A pare stigle tek posle tri dana od te poruke.

Ni Mercedes nije, kao što je nekad bio.:(

Moraću da preispitam svoje stavove u kojima tvrdim kako su Nemci danas oličenje profesionalizma, discipline itd itd... :)

Da vidimo prvo šta će da kažu AeroflotŠangajevci, mada verujem da znam(o) odgovor.

Stopover ili technical stop, okreni-obrni, poenta je ista, seckaš putovanje i gubiš vreme nepotrebno. ;)

Nemoj tako, vrlo je bitna razlika.

Stopover = duzi od 24h, dozvoljava prekid putovanja [osim ako nije drugacije regulisano pravilima karte]

Transit/transfer = do 24h, moze biti na istom aerodromu, moze biti i co-terminal [Heathrow-Gatwick, La Guardia-Newark i sl.]

Technical stop = najcesce oko 1-1.5h, uglavnom putnici ne izlaze iz aviona, nekad je samo dodavanje goriva, nekad dolaze i novi putnici [Fifth Freedom flights]

Nije mi jasno kako to prodaju karte koje nemaju? Verujem da imaju dil sa kompanijom da im prodaju karte i dobiju neki procenat... ili kako već to ide. Moguće i da je tipa ostala još jedna karta i prodata baš između naše kupovine i njihove kupovine od Aeroflota. Ali verovatnoća za tako nešto se može izraziti u promilima.

Ne zaboravi da je to sve uglavnom automatizovano i da kompjuteri odrade ceo posao [tzv. Autopricing u GDS-ovima]. Posto tvoj prvi let obavlja China Eastern, a prodaje ga Aeroflot pod svojim brojem leta, moguce je da tu je doslo do zabune u tim automatizovanim sistema izdavanja karata.

Pretpostavljam da te dve kompanije imaju interline agreement, kad vec rade codeshare - ali moguce je da nemacka OTA ne moze da izda takvu kartu. Naravno, da rade posao kako treba, primetili bi i sami i pokrenuli postupak rektifikacije ili refundacije.

Edited by jms_uk

Kao što sam i mislio, Aeroflot naravno ništa nema sa kartom. Javili se ljudi uljudno i kažu da prve karte u sistemu nema. Jao bre prevare nemačke, ko će sad vas da čeka danima da odgovorite na mail...  :bang:

Dobra stvar sa Srbima je - svuda ih ima. :) Tako da smo lako našli poznanike i prijatelje po Nemačkoj da pozovu... jer preko Skype-a je malo nemoguće dobiti ih. Ukratko - Dragančetov i Peđin slučaj se ponovio još jednom. Posle 5-6 maila konačno su odgovorili kada ih je cura ''natovarila i nakitila'' u mailu. Predložili su ili refundaciju ili da platimo skuplje. Eto, u 2-3 nedelje se dešava već treći put da znamo, pitanje još koliko puta im se desilo slično a da ne znamo. 

Toliko o tim agencijama i pouzdanosti. Ima i dobrih, ali ima i loših. 

Hvala na pomoći svim dobrim ljudima.

PS Kartica nam ističe za 15 dana. Kad su vama, Draganče i Peđa, vratili pare, posle koliko vremena? Tipa posle 2-3 dana od momenta kada ste im rekli: Vrćajte pare! Ili duže? :)

Edited by Tales

Ne znam da li da se zabrinem nakon ovoga  :bag:

Kod mojih letova sve i dalje izgleda regularno.

Dobro, tebi upala kašika u med! :)

Ovim našim nemačkim frendovima javili da vraćaju pare u roku od 1-5 nedelja. To bi bila katastrofa, posebno jer em treba da se ponovo kupe karte (para, jelte, nema), em kartica ističe posle 1.juna. :(

Insistiraj preko FB. Tako su i meni rekli ali sam ih ja pritiskao i vratiše posle tri dana.

Ako moze neka mala pomoc oko trazenja karte (povratna) za Filipine do Manile? najjeftinija karta dosad koju sam nasao je 750evrica. Putovao bih od prilike krajem jula,pocetkom avgusta i ostao 2 nedelje a bio bih vam zahvalan ako biste uspeli naci nesto jeftinije

Samo ova kombinacija datuma je jeftinija.

Naravno nije nemoguce da ima nekih komplikovanijih a jeftinijih varijanti ali nisam se time bavio.

uc2kn.jpg

Ako si voljan da kombinuješ, probaj do Kuala Lumpura a posle recimo AirAsiom do Manile.

(dobro, ako imaš srpski pasoš, treba ti viza sa Maleziju a možeš i da pogledaš taj grad).

Edited by pedjalon

hvala thirsty traveler :)

@pedjalon: ne bih bas da kombinujem jer cu verovatno izgubiti dosta vremena menjajuci avione,ja sam vise za varijantu sa 1 presedanjem :D

Turkish akcija (ne znam za ostale datume ali sam proveravao ono sto mene zanima, a to je Jan/Feb)

2014322354.png

Dobar dan putnici,

Trazim kartu SJJ/DBV/SPU - Orlando, dolazak u Orlando 17.08.'15., polazak iz Orlanda 30.03.'16., i najjeftinije sto sam nasao je 868€ iz Dubrovnika, na lufthansa.com.
Znam da je spic sezone, ali nemam bas izbora, i tek sam sad obavijesten. Datum je prilicno fiksan, mogao bih eventualno doci u Orlando dan ranije.

Ima li neko ideju za bolju/jeftiniju alternativu? U slucaju da je karta znacajno jeftinija (200tinjak €), i Zagreb i Beograd dolaze u obzir.

Hvala :)

Јел купио неко нешто преко овог cheapoair.com?

Мени рецимо из Београда за поменуте датуме налази за 622 ојра, Загреб 644.

Ja ne mogu da pretrazim za ove datume koji me zanimaju na cheapoair.com, jer se najvise 11 mjeseci unaprijed mogu traziti.

PS. Upravo sam shvatio da sam pogrijesio u kucanju. Povratak je 30.4.'16 :)

Јел купио неко нешто преко овог cheapoair.com?

Мени рецимо из Београда за поменуте датуме налази за 622 ојра, Загреб 644.

Edited by klanfa

Zna li neko mozda gde mogu pogledati u vezi nekih low cost letova za Norvešku.

Konkretno idem u Bodo.

U Norveskoj nista nije jeftino :D

Mislim da ti je najjeftinija opcija letjeti do Osla (Gardermoen po mogucnosti, kod OSL), i onda vozom do Bodø-a. Trajat ce dugo, trebat ce ti dan od Oslo do Bodø-a, ali je Bodø toliko sjeverno da nema nista blizu da je low cost.

Ne znam odakle trebas i kad trebas, ali bi Osla trebalo da imas neke prihvatljive cijene.

Nakon toga, NSB.no, kupis sebi kartu za voz. Ja sam evo ukucao neki random datum, cijena je 400NOK (cca 50€) u jednom smjeru.

Mislim da od toga u Norveskoj jeftinije ne moze :D

EDIT: Norwegian moze iz Osla za 500NOK navise, s tim da je to bez prtljaga :)

Edited by klanfa

Wideroe leti iz Osla za Bode dvadesetak puta dnevno. Cene idu od 84€ po pravcu za juni naviše. Za utehu, uključuje prtljag (8+23 kg).

Drugari hvala što ste se pomučili i h ala na odgovorima.

Duya ta solucija je prihvatljiva, do Osla ima jeftinih letova, nasao sam, najveci problem mi je od Osla do Bodoa :)

Drugari hvala što ste se pomučili i h ala na odgovorima.

Duya ta solucija je prihvatljiva, do Osla ima jeftinih letova, nasao sam, najveci problem mi je od Osla do Bodoa :)

Samo ostavi dovoljno vremena izmedju letova :)

I jos jedna stvari, pazi o kojim se aerodromima radi. Wideroe leti sa Gardermoena (OSL), dok low-costeri (osim Norwegiana) lete na Torp (TRF) i Rygge (RYG). Ova druga dva su poprilicno udaljena od Gardermoena, i nije bas jeftino sa njih doci do Gardermoena (cca 25€ ili vise).

Sretno u svakom slucaju ;)

5440565896.jpg

67 eur, povratna Dubai - Manila, januar i februar 2016 (main season), ali sve manj i manje raspolozivih datuma.

9966770376.png

Uz ovo iznad (a sto zna biti i jeftinije), moze se doci do Filipina za "malo" para :)

A moze i da se iskombinuje i wizz iz Budapesta .... pa ispadne jos bar 200 jeftinije :)

Edited by traveleasy