Posted April 28, 2015 Pa kumaro, ima agent 50% popusta na aerodromske taksae, mozda je covek agent cije, nije rekao koji agent. Evo dajem ja 50e cast za kartu do Samuia za 300e Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2015 Trenutno ne postoji nacin da se dodje do Samui-a za 300eur, nikako! Sem ako se karta ne ukrade, neko Vam pokloni, ili se izvede neki drugi nacin prevare Samo basefare je 400eur, plus tax, plus YQ/YR.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2015 Trenutno ne postoji nacin da se dodje do Samui-a za 300eur, nikako! Sem ako se karta ne ukrade, neko Vam pokloni, ili se izvede neki drugi nacin prevare Samo basefare je 400eur, plus tax, plus YQ/YR.... Kada se koriste milje, basfare je 0 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2015 ima li neko mozda sajt na kojem mogu rezervacije avionske karte+hotela da rezervisem? konkretno me interesuje Cebu,kontam mozda ispadne jeftinije nego kupovati odvojeno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2015 Da li vam se ovo dešavalo:" Sie haben auf unserer Webseite flugladen.de eine Reservierung vorgenommen.Leider müssen wir Ihnen mitteilen, dass die Buchung so spät am Abend vorgenommen worden ist, dass sich der Preis vor der Ticketausstellung drastisch erhöht hat. Wir bedauern dies sehr und werden Ihnen selbstverständlich den Gesamtbetrag sofort auf die Kreditkarte zurücküberweisen. Bitte buchen Sie erneut."? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2015 Evo pitanje na temu letova generalno, vjerovatno malo odudara od ovog dijela "jeftini". U avgustu trebam da putujem za SAD, i kartu cu kupovati tek za sedmicu-dvije (treba mi povratak oko petog maja iduce godine, tako da trebaju da "ubace" karte u sistem. Posto je to spica sezone, vidio sam da su ostale samo visoke ekonomske klase (H i taj rang). Zanima me da li bih mogao da kupim premium economy/biznis na samo jednom segmentu puta (odlazni let preko Atlantika), a sve ostalo da bude ekonomska?Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2015 (edited) Da li vam se ovo dešavalo:" Sie haben auf unserer Webseite flugladen.de eine Reservierung vorgenommen.Leider müssen wir Ihnen mitteilen, dass die Buchung so spät am Abend vorgenommen worden ist, dass sich der Preis vor der Ticketausstellung drastisch erhöht hat. Wir bedauern dies sehr und werden Ihnen selbstverständlich den Gesamtbetrag sofort auf die Kreditkarte zurücküberweisen. Bitte buchen Sie erneut."? Meni se desilo nesto slicno, na sajtu slicnom tom, fluege24.de. Doduse, u mom slucaju je bila neka error fare, ja platio karticom, sutradan salju mejl, ne mogu da skinu novac sa kartice, da im posaljem novac direktno na racun. Ja se iscimam, odradim i to. Za 3 dana, salju mejl, promenila se cena, rezervisi ponovo po novoj ceni ili salji podatke da ti vratimo novac. Onda ih cimaj, zovi direktno u Nemacku, oni ne govore engleski, izdangubih tako nedelju dana s njima i potrosih par evra na razgovor, ali, vratili su novac, jako brzo, tu nije bilo problema.Generalno, treba biti dosta obazriv kod takvih nekih online agencija, jer one posluju po principu kao i obicne agencije u gradu, sistem im pokaze neku povoljnu cenu, ali od trenutka kad ti rezervises online, do trenutka kad neko od sluzbenika to zaista pokusa da kupi za tebe, moze da prodje podosta vremena i da se cena izmeni 100 puta. Zato je bolje koristiti neke vece i poznatije sajtove, gde se to obavlja automatski, rekao bih, i u roku od par minuta dobijes elektronsku kartu na mejl. Sa nemackog govornog podrucja, rekao bih da su to sajtovi expedia.de i ebookers.de, toliko barem mogu da kazem iz licnog iskustva. Edited May 4, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2015 Evo pitanje na temu letova generalno, vjerovatno malo odudara od ovog dijela "jeftini". U avgustu trebam da putujem za SAD, i kartu cu kupovati tek za sedmicu-dvije (treba mi povratak oko petog maja iduce godine, tako da trebaju da "ubace" karte u sistem. Posto je to spica sezone, vidio sam da su ostale samo visoke ekonomske klase (H i taj rang). Zanima me da li bih mogao da kupim premium economy/biznis na samo jednom segmentu puta (odlazni let preko Atlantika), a sve ostalo da bude ekonomska?Hvala Nisam bas najbolje razumeo motive zasto bi to radio, ali, odgovor je da, mozes.Ne znam da li je bas dostupno kod svake aviokompanije, ali, konkretno, znam da na sajtu Alitalije mozes da odaberes klasu koju hoces za koji god segment leta i platis cenu u skladu sa tim. Eto, odaberi na njihovom sajtu sta te zanima od destinacija, pa se uveri i sam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2015 Zato je bolje koristiti neke vece i poznatije sajtove, gde se to obavlja automatski, rekao bih, i u roku od par minuta dobijes elektronsku kartu na mejl. Sa nemackog govornog podrucja, rekao bih da su to sajtovi expedia.de i ebookers.de, toliko barem mogu da kazem iz licnog iskustva.Meni su bas sa flugladen.de poslali e-kartu u roku od odmah, u 17:55 rezervisano i naplaceno, u 18:04 stigla karta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2015 Nisam bas najbolje razumeo motive zasto bi to radio, ali, odgovor je da, mozes.Ne znam da li je bas dostupno kod svake aviokompanije, ali, konkretno, znam da na sajtu Alitalije mozes da odaberes klasu koju hoces za koji god segment leta i platis cenu u skladu sa tim. Eto, odaberi na njihovom sajtu sta te zanima od destinacija, pa se uveri i sam.Motiv je to da je ekonomska karta prilicno skupa, jer su ostale samo ove "visoke" ekonomske booking klase.Hvala u svakom slucaju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Da li vam se ovo dešavalo:" Sie haben auf unserer Webseite flugladen.de eine Reservierung vorgenommen.Leider müssen wir Ihnen mitteilen, dass die Buchung so spät am Abend vorgenommen worden ist, dass sich der Preis vor der Ticketausstellung drastisch erhöht hat. Wir bedauern dies sehr und werden Ihnen selbstverständlich den Gesamtbetrag sofort auf die Kreditkarte zurücküberweisen. Bitte buchen Sie erneut."? Epilog.Novac vraćen na račun posle 72 sata, posle 4-5 mailova, 3 poruke na facebooku...Srećom uhvatih dve karte od preostale tri, direktno kod aviokompanije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Izuzetno jeftino do australijskih gradova. (I nazad).400evra BUD-KL120evra KL-AUS Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 (edited) Ima li neko objašnjenje za ovo.Cura pokušava (prilično bezuspešno, jelte) da kupi povratnu Kina - Beograd, pokušala na www.elong.net, www.ctrip.com i www.skyscanner.com. Evo šta je bilo. Pretraga, nađe tipa povratnu 700 eur. Ok, ide dalje do finalnog koraka, ukuca karticu i na sledeći korak da pređe - bezuspešno, trt-mrt, karta poskupela (na 1000 i kusur evra), levo-desno. To se nije jednom desilo, nego više puta u nedelju dana. Nisam se ranije susretao sa tim stvarima, voleo bih da razumem tu ''biznis logiku''. Isto se dešava da preko onih pretraživača silnih piše jedna cena, usmere vas na sajt gde je totalno druga - naravno, veća. Neko pojašnjenje situacije? Edited May 7, 2015 by Tales Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Eto meni se desila i gora stvar. Sve prihvatili, skinuli pare sa računa i onda kao nema više te karte.Nemam objašnjenje ali je u ovom trenutku najbolje kupiti kartu direktno od prevoznika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Ccccc, svašta, čime se sve oni bave, ne mogu da verujem... Kupio sam preko orbitz-a prošle godine prvi i jedini put dosad kartu (mislim, od agenta), sve je išlo kao sat. Inače sam uvek kupovao direktno od ''proizvođača'' . Nije nikad bilo problema. Ova dva kineska sajta zajebavaju opako. A sky te preusmerava krivo, tj. po lažnim cenama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Konsolidatori [Kayak, Skyscanner] umeju nekad da pokazu cached cene, koje su bile do skoro dostupne, ali ih vise nema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Sto se tice kineskih sajtova, ja imam samo iskustvo sa elong-om gde sam kupio kartu online, bez ikakvih problema... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Mislim da su skloni obmanjivanjima ljudi jer ako se to jednom desi tipa u mesec dana, ok. Ali ovo se evo, desilo već treći put u 5-6 dana! Čak sam i na Aeroflotov sajt lično išao onako do završne faze, kada sam hteo da odem na plaćanje, žao mi je, ova transakcija ne može da se obavi.Pada mi na pamet još jedna stvar kao vrlo moguća. Internet je u Kini blago očajan, moj naročito. Plus, koristimo VPN. Kada sam ranije kupovao karte na kineskim sajtovima na kineskom jeziku, uvek je išlo kao pesma. Kada biram engleski, počinje da baguje. A kada se koriste sajtovi koji nemaju veze sa Kinom, evo šta se dešava. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Meni je onda izglednije da je problem u tvom internetu, nego u nekom namernom obmanjivanju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 (edited) Epilog.Novac vraćen na račun posle 72 sata, posle 4-5 mailova, 3 poruke na facebooku...Srećom uhvatih dve karte od preostale tri, direktno kod aviokompanije.Ako je i kod aviokompanije bila ista cena, nisi onda ni trebao petljati sa drugim sajtom. Desava se, sta da se radi. Bitno da je novac vracen. Ako si uspeo sve preko mejlova, to je super. Ja sam se sa ovim fluege24.de bas namucio, na mejl odgovaraju u roku od 7 dana, znaci, ne vredi ni pokusavati. Onda sam morao da uplatim kredit na skajp i zovem ih, pa dok sam nasao operatera koji govori engleski... A kad su mi trazili da im uplatim pare, tu su bili vrlo azurni i slali uredno mejlove. Doduse, vrlo brzo su posle i vratili novac, ali, zbog tretmana prema klijentima i ocajne podrske, za mene su definitivno otpisani kao opcija za ubuduce. Edited May 7, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Kod njih (flugladen) je bio Turkiš, a kupio sam Qatar u njihovoj poslovnici u Budimpešti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Ako je i kod aviokompanije bila ista cena, nisi onda ni trebao petljati sa drugim sajtom.Zavisi - ja npr. uzmem cashback koristeci ebookers koji ne mogu dobiti ako kupim direktno kod avio kompanije. Za sve treba izvagati sta je korisnije kome... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Evo šta smo uradili. Isključili smo VPN najpre. Onda krenuli sa probom elonga, pa onda i ctripa. Elong, našli taj jeftin let, stiigli do dela gde treba da se plaća, FAILED, ne piše iz kog razloga. Onda pokušam ja sa nekim trećim letom, isto failed.Odemo na ctrip - ti isti letovi su u startu skuplji kod njih nego na elongu, što je čudno, jer sam ranije gledao (pre mesec dana), iste su bile cene. Nebitno, odem da procesuiram transakciju, ubacujem Union Pay kinesku karticu (ova zemlja je inače ultra komplikovana po svakom pitanju, tako i kartice koje imaju 19 cifara. Postoje i sa 16, ali koliko sam uspeo one neme likove da skontam, to stranci NE MOGU da dobiju, već samo Kinezi. Objašnjenje, naravno, ne možeš da dobiješ, ali pretpostavljam da su 16-cifrene kreditne, a 19-cifrene debitne. Nebitno). Onda ja krenem sa svojom Visa Intesa karticom normalnom, tu valjda hoće, prekinuo sam finalni proces, a i tako je kartica prazna. Korišćenje svake ino-kartice se doplaćuje još 3%, jedino Union Pay (koji jelte neće da radi) ne doplaćuješ ništa. Znači - pljačka.Ajde neka neko pokuša na elong.net, npr Sofia - Shangai 30.avgust, samo idite, kucajte neka izmišljena imena i telefone, živo me interesuje do kog koraka ćete stići, da li će se i vama javiti FAILED poruka i slične gluposti. Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2015 Normalno dolazim do samog kraja, kada treba da se unesu brojevi sa kartice. Evo, vidi. Izabrala sam datume kao sto si rekao, Aeroflotom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2015 Hvala! Daklem, ne znam u čemu je problem, izgleda da je nekako internet u pitanju po svemu sudeći... Drugo objašnjenje nemam. Jao, koji ste vi srećnici u Srbiji sa normalnim fast internetom koji ne koči i gde nisu blokirani bitni sajtovi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites