Jeftine avio karte

4,718 posts in this topic

Kupila preko TUI-a (www.tui.it). 40 evra sam bacila za par sekundi :cry22: , bila cena 270, ja nešto zbunjena gledam kako toliko kad je na Skyscanneru pisalo 290, bum-tras, nema više po toj ceni, sad je 308!

Nego, je l kupovao neko preko njih, poslali su mi kod i itinerary. Kažu mogu da mi urade i check-in (to je opciono) ako ja želim. Ovo me baš zbunjuje. Ja sam mislila da samo treba da se pojavim na šalteru Alitalije na dan odlaska i to je to. Pritom, nigde nisam upisala broj pasoša, samo one ostale podatke.

Može samo neko u par reči da mi objasni, pošto nisam nikad do sada od njih kupovala karte, koja je procedura i šta treba da radim?

Hvala mnogo!

Daniela

Ne znam cemu check-in, trebalo bi da mozes samo da se pojavis na salteru.

Sto se tice broja pasosa to nije obavezno, ni meni nisu trazili za Alitalia letove (bukirao sam na drugom sajtu).

Gledam si letove beograd bari,najjeftinije mi izbaci 200e povratna,na skyscanneru. To sam trazila za iduci mjesec. Jel to ok,ili bi mogla nac i povoljnije?

Dobar dan!

Nije da se bas 100% uklapa u temu, ali je povezano. :D

Iz mog iskustva, kada se vaga prtljag na check-inu, tezina se ne zaokruzuje - za kofer od 23.7kg sa limitom od 23kg nisam placao nista. Imao sam ovakvu situaciju par puta, i nikad nisam placao nista.

Googlao sam, i nisam nasao nista o tome (a cini mi se da sam nekad, negdje vidio da je to i pravilo).

Da li neko zna je li ovo zaista pravilo ili su radnici bili ljubazni prema meni? :)

Pravilo je jasno. Ti si bio izuzetak.

Uglavnom se ne zakera oko toga, ali imaju pravo da te vrate da se prepakujes ili ti naplate dodatne kg.

Iz mog iskustva, kada se vaga prtljag na check-inu, tezina se ne zaokruzuje - za kofer od 23.7kg sa limitom od 23kg nisam placao nista. Imao sam ovakvu situaciju par puta, i nikad nisam placao nista.

Da li neko zna je li ovo zaista pravilo ili su radnici bili ljubazni prema meni? :)

Bili su ljubazni, limit je 23,0kg. Sve preko, čak i 100 grama, je overweight.

Sad, zavisi od kompanije, od popunjenosti aviona, od instrukcija koje osoblje na check inu dobije, a u zavisnosti od količine karga koji ide tim letom... Nekada prođe i 27kg, nekada za 100 grama prave problem. Kod domaće kompanije je to zaista retko, jer uglavnom kargo nije tako krcat. Kod Aeroflota sam gledao preganjanje oko 200 grama i nisu dali dok to nije bilo spušteno na 23,0.

Uglavnom do pola kile ne prave problem, pogotovo ako je duzi let daju malo vise. 

@jeleros

Iz Temisvara za Bari ceo septembar wizz od 35 do 55 evra povratna karta + 60 evra za oba pravca veliki prtljag ako ti treba i voz 14 evra ili gea 40 evra.

Ako ti ne treba cekiran prtljag mozes bas jeftino da odes.

Uglavnom do pola kile ne prave problem, pogotovo ako je duzi let daju malo vise. 

Ili dok ne naletiš na nekoga ko je baš rešio da sprovodi pravila to the letter. Najnezgodnije situacije se dešavaju kada checkin rade kontraktori, odnosno kada aviokompanija nema svoje osoblje na tom aerodromu, nego to radi aerodromska služba ili neki treći hendler, ili partnerska aviokompanija. Oni nemaju slobodu da dopuštaju kršenje pravila.

Ja sam imao upravo tu situaciju u Amsterdamu gde checkin za Air Srbiju radi KLM. Tada je moglo da se nosi 30kg po putniku, ne jedan komad, a nas je bilo četvoro u grupi. Dakle, u teoriji, to bi bilo 4x30kg=120kg. I imali smo pet torbi od po, otprilike, 20kg. Nije prošlo. Zašto? Zato što ne može da se tako sabira kilaža, nego svako može max. 30kg - inače, oduvek me kopkalo da li zaista to nije dozvoljeno kod JU, mnoge kompanije eksplicitno kažu da to dozvoljavaju, posebno u okviru istog bookinga. Ovako bi ispalo da tri putnika imaju okej težinu (20kg, dakle 10kg manje od limita svako), ali jednom putniku bi išlo 40kg i to je preko dozvoljenog.

Nakon dosta ubeđivanja da će na kraju iste torbe sa istim sadržajem biti prenete i da je cela akcija potpuno besmislena, morali smo nasred aerodroma da se prepakujemo tako da iz dve torbe izvadimo nekoliko stvari i prebacimo u ostale tri, tako da smo na kraju imali dve torbe od po 14kg koje su išle na jedno ime (ukupno 28kg), i tri od po 24kg koje su išle na svakog od preostala tri putnika. Potpuno bezveze.

Ili dok ne naletiš na nekoga ko je baš rešio da sprovodi pravila to the letter. Najnezgodnije situacije se dešavaju kada checkin rade kontraktori, odnosno kada aviokompanija nema svoje osoblje na tom aerodromu, nego to radi aerodromska služba ili neki treći hendler, ili partnerska aviokompanija. Oni nemaju slobodu da dopuštaju kršenje pravila.

Ja sam imao upravo tu situaciju u Amsterdamu gde checkin za Air Srbiju radi KLM. Tada je moglo da se nosi 30kg po putniku, ne jedan komad, a nas je bilo četvoro u grupi. Dakle, u teoriji, to bi bilo 4x30kg=120kg. I imali smo pet torbi od po, otprilike, 20kg. Nije prošlo. Zašto? Zato što ne može da se tako sabira kilaža, nego svako može max. 30kg - inače, oduvek me kopkalo da li zaista to nije dozvoljeno kod JU, mnoge kompanije eksplicitno kažu da to dozvoljavaju, posebno u okviru istog bookinga. Ovako bi ispalo da tri putnika imaju okej težinu (20kg, dakle 10kg manje od limita svako), ali jednom putniku bi išlo 40kg i to je preko dozvoljenog.

Nakon dosta ubeđivanja da će na kraju iste torbe sa istim sadržajem biti prenete i da je cela akcija potpuno besmislena, morali smo nasred aerodroma da se prepakujemo tako da iz dve torbe izvadimo nekoliko stvari i prebacimo u ostale tri, tako da smo na kraju imali dve torbe od po 14kg koje su išle na jedno ime (ukupno 28kg), i tri od po 24kg koje su išle na svakog od preostala tri putnika. Potpuno bezveze.

zasto mislis da je bezveze, zamisli da ti radis na utovaru torbi, i pojavi se grupoa od 30 ljudi sa jednom torbom od 900 kg , ni oni po tvojoj logici ne premasuju 30 kg po coveku al aj ti unesi tu torbu

zasto mislis da je bezveze, zamisli da ti radis na utovaru torbi, i pojavi se grupoa od 30 ljudi sa jednom torbom od 900 kg , ni oni po tvojoj logici ne premasuju 30 kg po coveku al aj ti unesi tu torbu

Nije ti poredjenje na mestu, jer torba moze da bude maksimalno 32kg teska :) I to bas iz razloga da radnici koji rade sa prtljagom ne bi iskilavili :) 900kg moze samo u kargo.

Nije ti poredjenje na mestu, jer torba moze da bude maksimalno 32kg teska :) I to bas iz razloga da radnici koji rade sa prtljagom ne bi iskilavili :) 900kg moze samo u kargo.

ja upravo o tome pricam, coveku nije jasno kako to da im nisu primili torbu koja je bila teza a u njihovoj grupi je bilo laksih torbi pa kad se saberu ne premasuju

ja upravo o tome pricam, coveku nije jasno kako to da im nisu primili torbu koja je bila teza a u njihovoj grupi je bilo laksih torbi pa kad se saberu ne premasuju

Pa nije nijedna torba bila teža od 32kg, što jeste opšti limit svuda.

Ako pročitaš ponovo, videćeš da je bilo pet torbi od 20kg (a četiri putnika). Što znači da je - formalno gledano - jedan čovek imao uz svoje ime 2x20kg, što je preko limita, a ostali po 20kg. Nije bilo pojedinačne torbe teže od 32kg, zapravo nijedna nije bila preko 21kg. Ako ćemo iskreno, ovako je hendlerima bilo teže - jer bolje pet lakših torbi, nego dve lake i tri teške.

Beograd - Amman (Jordan)  230

f4pnQlQ.png

Beograd - Bejrut (Liban) 165

9ewXNSb.png

Beograd - Kairo (Egipat)  225

dq3UZzn.png

Probao jan/feb/mart 2016, malo datuma, ali moze da se ubode :)

Edited by traveleasy

Budimpesta-Bangkok od 435eur

8hrCh56.png

koji su datumi i sajt?

na edreams nema za 430,najbolji je turkish sa 525 za kraj avgusta.

Edited by Zoki28

Pise ti na slici, 2-8 dec, Opodo, eDreams,Travelgenio....

Ako vas zanima nešto malo drugačije, a jednako zanimljivo, ima i Panama City za 430-450 evra, sa bilo kog italijanskog aerodroma, Air France / KLM; datumi do novembra.

Moze li neko da mi pomogne vezano za put u Kolumbiju. Treba  mi povratna  karta za 11ti Februar. Ostali bi tamo 14 dana.

Hvala unapred.

Ja bi ti savetovao da svakodnevno pratis ove sajtove za error fare, imas I ovde preporuke za neke sajtove....bas za to vreme se cesto desi da izbace te letove za po 200-300 €...samo moras da pratis svakodnevno, cak I po nekoliko puta, jer se te karte brzo prodaju..a ako ne nadjes nista u naredna 2 meseca obda kupuj ove "normalne" karte...imas dovoljno vremena za sve...

Ja sam kartu prosle god. platio madrid- bogota 290 € ..isto za to vreme kad ti trazis

Edited by bam-bam

Moze li neko da mi pomogne vezano za put u Kolumbiju. Treba  mi povratna  karta za 11ti Februar. Ostali bi tamo 14 dana.

Hvala unapred.

Trenutno imas opciju iz BG-a za Bogotu, za 750 sa KLM/Air France, iz Italije, Rim i Milano, 520 isto KLM/AF

Ili iz Beograda za Medeljin, 660eur.

wmkFPuL.png

Edited by traveleasy

Od oktobra Lufthansa uvodi economy light gde neće biti uračunat veliki prtljag (već samo ručni od 8kg) u cenu karte. Pazite prilikom rezervacija.

Pozdrav svima,

pokušavam sama al ne ide...divim se ovim ljudima što znaju pronaći jeftine karte...

elem...vidim da germanwings ima jeftine letove za Kubu, sa 10-tak aerodroma iz Evrope, ali nikako da nadjem nešto povoljno do tih aerodroma...naravno bez noćnog čekanja...ja, muz i dete od 3-4god. Ako neko može da mi pomogne...hvala...putovanje bi nam odgovaralo negde mart-april, do kraja aprila je akcija karata...ostali bi 15-tak dana. Ukoliko je neko bio, poželjna je svaka info, o dokumentima koja su potrebna za tamo, hotela, cena, i da, imam pitanje: ukoliko presedam u Londonu, da li mi treba engleska viza?

Nisu bas jeftini, jer ovo sto su predstavili kao akciju, to je cena u jednom smeru. Na kraju povratna ispadne oko 700eur,a iz bga trenutno je 800eur sa onim suludim Aeroflot letom od 11 sati cekanja u povratku :)

5087043202.png

http://goo.gl/xILMcF

Open jaw - Ljubljana - Manila / Puket - Budapest, high season 510eur. 

Cebu pacific, Tigerair, Air Asia, da se prebacite iz Filipina za Tajland.

Edited by traveleasy