Posted December 30, 2010 Ja se nadam da ce sve lepo da se zavrsi sa tim prtljagom Sad sam bacio oko na tvoj sajt, deluje skroz ludo, iscitacu malo detaljnije kad budem imao vise vremena. Onako, na blic, rekao bih da je svaka druga rec Liam A za ideju o nosiljci za Liama od dredova... Uzivajte! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 1, 2011 ...ali nas je pri sletanju u Colombo začekalo iznenađenje u vidu nedostajućih torbi (i kolica za bebu sa kojom smo putovali). I rakija! A Drug Liam je sada hit u Sri Lanki Svi bi da ga nosaju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2011 Uzivala sam u vasem putopisu, Liam je pravi mali smeker, a nosiljka je apsolutni hit, obe ruke slobodne i na fb, a on gleda sa visina )) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2011 Evo i našeg iskustva sa flydubai-em. Leteli smo iz Istanbula za Dubai, a onda odmah dalje za Colombo. Pauza između letova je trebala da bude sat vremena, ali je nama trajala samo 15 minuta, što zbog kašnjenja letova, što zbog svađe radnika na aerodromu, što zbog gužve. Avion iz Istanbula je bio pristojan, nov, let je bio super, bez zamerki. Jedina velika zamerka je što turkinja u Istanbulu nije htela da nam čekira karte do Colomba direktno (objasnili smo joj da ne izlazimo u Dubai, da nemamo vizu i da nećemo moći da uzmemo stvari). Proveli smo previše vremena prepirući se sa njom da smo morali da odustanemo, a neko nam je preko telefona rekao da će radnici iz flydubai-a da izađu, uzmu naše torbe i manuelno ih prebace u drugi avion. Prazne priče. Kad smo sleteli u Dubai, imali smo samo vremena da odemo do tranfer deska i preko reda jurimo i vičemo da kasnimo na let i da nam hitno treba boarding pass. Jedva uspevamo da dobijemo uz obećanje da će nam prebaciti torbe, da ne brinemo. Zatičemo svađu radnika aerodroma i flydubai-a, posle 5 minuta ulazimo u aubotus koji nas vozi do drugog terminala iz koga ulazimo u drugi autobus koji nas vozi do aviona. Bukvalno smo trčali i nije nam bilo ništa jasno jer su svi samo klimali glavama i pričali da je sve okej. Avion iz Dubaia za Colombo je bio supersoničan, sa touch screen-ovima ispred svakog sedišta. Sudoku i pasijans džabe, filmovi mogu da se gledaju za 5eur, džabe neke muzike i trailera. Let i avion su isto bili fini, ali nas je pri sletanju u Colombo začekalo iznenađenje u vidu nedostajućih torbi (i kolica za bebu sa kojom smo putovali). Ispostavilo se da nije baš sve okej kako su tvrdili i da su nam stvari ko zna gde. Čekali smo ih 5 dana (ako računamo i dan sletanja), uz stalno zivkanje aerodroma, flydubai call centra, pisanje mailova i užasnog stresa uopšte. Na kraju smo uspeli da ih nađemo, ali bukvalno nađemo na aerodromu jer su promenili tagove kada su poslali prtljag sledećih letom te nam oni nikad ne bi ni rekli da našli torbe, već bi se vodile kao nestale. Videćemo za 2 nedelje kako će biti u povratku, mada se nadam da će ovde biti razumniji i da će čekirati direkt do Istanbula. Pišem live iz Šri Lanke, između ostalog i o tom prtljagu: www.geravodeli.com. Pa koga interesuje, neka baci pogled Još jedna loša stvar kod flydubai-a: ne sponzoriše vize za emirate kao što to radi air arabia, tako da je legalno i jednostavno nemoguće ući u Dubai bez da se plati ogromna suma novca. Mi smo odustali od pauze u Dubaiu i promenili karte tako da su nam opet vezani letovi. Ako neko sazna za neku povoljniju varijantu izlaska u Dubai, neka javi. U zdravlje E, bas si me oraspolozila sa ovom pricom o izgubljenom prtljagu. Sad se razmisljam da spakujem samo rucni prtljag i dovidzons. Za dva dana cu biti na istoj marsruti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2011 u fly dubai opusteno moze da se unese ruksak kao rucni prtljag...ja im nisam placao nikad torbu, nego sve nosio sa sobom...a ako nesto krenu da kenjaju, samo kazes da ne zelis da imas problema oko vize u dubaiju itd..i puste te... e sad, stvarno nisam siguran da li to moze sa kofercinom, ali sa ruksakom opusteno ulazis u avion...samo naravno, nemoj da natrpas 200 kila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2011 Izvinjavam se za offtopic, ali me interesuje koliko su striktni oko dimenzija i težine ručnog prtljaga u AirAsia-i? Da li neko zna? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2011 Izvinjavam se za offtopic, ali me interesuje koliko su striktni oko dimenzija i težine ručnog prtljaga u AirAsia-i? Da li neko zna? Kao i svuda... vise zavisi od aerodroma nego od kompanije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2011 Moja gospa i ja smo imali nesto vise kilograma rucnog prtljaga i na ulasku smo videli da su merili, te pocesmo da se prepakujemo. Ono navuces koji komad na sebe, u dzepove ponesto tesko. Ali kad mlada dama na ulasku vide mene, ovako markantnog , samo mahne rukom i propusti nas. Zakljucak: nisu rigorozni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2011 ipak zavisi od aerodroma... u hanoju su unosili kartonske kutije od po min. 50 kila kao rucni prtljag, mislio sam da ce da se srusi avion, ispadalo je stvari na sve strane heheh.... jedino su mi na baliju pravili problem, ali generalno azijati su opusteniji 100 puta od evropljana, kao uostalom i u svemu drugom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2011 Oprezno! Fly Dubai se strogo pridrzava pravila da putnik mora biti i vlasnik Visa kartice sa kojom je kupljena karta! Ja, blesavi, osetio ovo pravilo na svojoj kozi Mada, daju mogucnost da, ako 'ocete da se ukrcate na let, kartu ponovo "otkupite" na check in salteru Radi se o situacijama kada je neko drugi svojom Visa karticom za vas kupio kartu a nije prisutan na letu. Na aerodromu u Kolombu su imali poduzi spisak putnika koji su ponovo platili istu kartu Kod nase drage Air Arabie se bas i ne pridrzavaju ovog pravila Daklem: Paying on behalf of someone else If a credit card is used to pay on behalf of someone else, a photocopy of the front of the credit card and a photocopy of the cardholder's passport will need to be presented at the airport. If these photocopies can't be presented at the airport, flydubai will not allow you to travel. This is an extra level of security designed to protect you. Please note that a credit card cannot be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Sudan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Bangladesh. flydubai also offers cash payment methods, allowing you to pay on behalf of someone else. In the UAE, payments can be made at UAE Exchange, Emirates Post and Emirates NBD cash deposit machines. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2011 Ilegalac je u pravu, ali moram da kazem da sam ja usao u avion sa fotokopijom kreditne kartice i nekog dokumenta osobe koja mi je kupila kartu i znam takodje jos sigurno jednu osobu koja je ucinila isto. Zanci mozda ne treba ici na tu varijantu opusteno ali ako se vec nadjete u takvoj situaciji trebalo bi da vas puste Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2011 Izgleda da Fly Dubai vise ne leti iz Istanbula do Colomba Iz Colomba do Istanbula jos uvek lete Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2011 Fly Dubai uskoro leti iz Beograda! :dance: http://www.mondo.rs/s215685/Magazin/Travel/Flaj_Dubai_uskoro_i_do_Beograda.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2011 Fly Dubai uskoro iz Beograda Izvor: Tanjug Niskobudžetna aviokompanija Fly Dubai podnela je Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije zahtev za uspostavljanje redovne linije Beograd - Dubai od 1. novembra. Fly Duba je tražio da leti na toj liniji četiri puta nedeljno tokom zimskog reda letenja. "Pregledaćemo dokumentaciju i ako sve bude u redu dozvola bi mogla da bude izdata u naredne dve sedmice", izjavila je predstavnica Direktorata Katarina Andrić-Milosavljević. Ta aviokompanija je tražila, prema njenim rečima, uspostavljanje letova avionom "Boing 737-800". Reč je o solidnoj aviokompaniji mlađe generacije sa dobrom flotom, rekla je Andrić-Milosavljević dodajući da je zahtev za liniju Beograd - Dubai podnet na osnovu Sporazuma o vazdušnom saobaćaju sa Ujedinjenom Arapskim Emiratima, koji je u oktobru 2009. potisan u u Vladi Srbije. Sporazum je omogućio da Jat Airways i pet aviokomanija iz Emirata uspostave neograničen broj letova između dve zemlje. Ovo je prva aviokompanija iz Emirata koja je pokazala interesovanje za uspostavljanje letova sa Srbijom. Trenutno od Srbije do Ujedinjenih Arapskih Emirata letove obavlja samo Jat Airways. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2011 Ova vest mi je bas ulepsala dan! Azija nikad bliza Cudno mi je sto su trazili 4 leta nedeljno kada iz Istanbula i Kijeva lete samo 3 puta . Ipak su to mnogo veci gradovi a i ekonomije..Sto se tice ostajanja u Dubaiji.. Koliko kosta viza ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2011 kakva super vest Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2011 jos samo da se i ova najava ostvari Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2011 Pa moguće da će i da se ostvari, pošto sada JAT ne može više da se bukira za Dubai, od zimskog reda letenja. Što znači da je moguće da ih flydubai preuzima, pošto je JATov let služio manje više kao feeder za Emiratesove letove za Australiju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2011 JAT ukida Dubai proverena informacija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2011 JAT ukida Dubai proverena informacija Strašno.. Jedna od retkih profitabilnih linija koja je bila popunjena.. A cena će biti ista, videćete. sa JATom je moglo da se leti do DXB za nekih 350-400€.. Videćemo koliko će koštati sa fly dubai Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2011 JAT ukida Dubai proverena informacija Pa lepo ja rekoh. Još ako ponude niže cene, npr KBP - DXB u jednom smeru ima za oko 200usd, JAT nema teorije da opstane na toj liniji sa onim dodatnim legom u Larnaci. Samo me zanima da li će se preorijentisati na Abu Dabi, ili možda Dohu, ili se neće uopšte preusmeravati ni na koju novu destinaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2011 Letovi su sada bookable na flydubai.com BEGDXB FZ742 1240 2045 1--4-67 DXBBEG FZ741 0910 1155 1--4-67 Najniza cena je 330 EUR rt / all in. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2011 http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2011&mm=09&dd=19&nav_id=543051 Stig'o nam Fly Dubai! .gif' alt='::'> Iz Dubaija za Beograd cena karte od 160 evra dok iz Bg-a ka Dubaiju 170 evrica. Uracunat prtljag do sedam kilograma plus jednu manju torbu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2011 katastrofa! ovo nije ništa povoljnije od onog što je nudio JAT ! a moglo je mnogo više od 7kg da se ponese Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites