Ryanair

1,212 posts in this topic

i ja sam taman dobio neteller pre dve nedelje :D i onda sam na sajtu video taj info da pocinje naplata od decembra :-/

I ja htedoh da vadim tu neteller karticu jos pre mesec dana, al s obzirom da se jos onda znalo da Ryanair uvodi naplatu za sve tipove kartica, odustao sam. :death:

Da li važi za decu ručni prtljag do 10kg  kod Rayana...koja idu u pratnji odrasle osobe  ;D

Čekaj, hoću li morati da plaćam ovu novu nadoknadu sa svojom visa internet koja je debitna naravno ili ostaje kao pre, samo onih 6e admin fee?

Da li važi za decu ručni prtljag do 10kg  kod Rayana...koja idu u pratnji odrasle osobe  ;D

Ako plaćaju kartu onda imaju pravo  na prtljag kao i odrasli. Za decu mladju od dve godine, koja ne plaćaju kartu i nemaju svoje sedište, mogu samo kolica.

Čekaj, hoću li morati da plaćam ovu novu nadoknadu sa svojom visa internet koja je debitna naravno ili ostaje kao pre, samo onih 6e admin fee?

Na tu nadoknadu od 6e i misle , dakle više neće biti kartica sa kojima nema nikakvih troškova već će svi plaćati 6e.

Internet kartica banke Intese je debitna, tako da ne bi trebali da se sekiramo za ovih 2%. zvizhd

E sad, ova izjava 6 funti/eura po pravcu za odrzavanje sajta....Pa zar nije mogao bolju laz da izmisli, ovako zvuci k'o dete predskolskog uzrasta. :party:

Sta sad ovo tacno znaci, dodatne troskove ce imati samo oni koji koriste kreditne kartice ili ima nekih izmena koje se ticu i svih ostalih?

Da, tako sam i ja shvatio, da Ryan prebacuje troškove zbog KREDITNE kartice na kupca. Ostalih izmena, (za)sada nema.

Pored toga, nema provozije za placanje ako se odabere jedno i nesto od sledeceg: ELV, Laser, Mastercard Prepaid, Ryanair Cash Passport, Visa Connect, Visa Electron.

Al ono sto je meni sad zanimljivije, naknada od 6 novcanih jedinica se ne pojavljuje prilikom kupovine karte? Daj Boze da tako i ostane. :banana:

Edit: Vidim da je ovih 6 kintaca vec uracunato u cenu. Nije ni to lose, bar da se ne streca covek na kraju, pred placanje. :D

sad su me nesto zbunili.. poznanik mi je rekao ako je prijavljen prtljag od 15 kg da je to sve sto mozes poneti. da ti se onda onaj rucni gde je dozvoljeno 10kg dodatno naplacuje?  :? jane verujem u to ali cisto da proverim.  :o

i josh jedna stvar (muka mi je vise kakve informacije dobijam)-cabin prtljag treba da bude onih chudnih dimenzija max, a checked-in prtljag nema veze sa tim dimenzijama? ja znam da su mi pitanja verovatno za mnoge od vasi malouma, ali prvi put letim rajanom i iz minuta u minut dobijam sve gore informacije o njihovim pravilima  ::crazy:

najjednostavniji nacin :

http://www.ryanair.com/index.php/en/terms-and-conditions

neces cimati poznanika, on nece morati da daje konfuzne odgovore a ti ces biti pripremljena na sve "muke" koje te cekaju na putovanju sa Ryanom.

Od mene ukratko :

Jedan komad prtljaga po putniku (iskljucuje decu) tezine do 10kg dimenzija 55cm x 40cm x 20cm mozes da uneses u kabinu za NULA para. Sve zezalice moraju stati u to koferce (foto aparat, laptop, tasne, pederuse....).

Na linku gore imas pod tackom "TABLE OF OPTIONAL FEES" sve u sitna crevca objasnjeno koja torba, kolika tezina, koje dimenzije i po kojoj ceni za koje letove moze da se cekira.

Jos krace....ne sekiraj se nego put pod noge.

Ko bre da cita ove njihove budalastine; u prevodu, predugacka im je terms&conitions stranica. lol:: Posto ste vi vukovi leteli sa Rajanom, aj ukratko odgovor na ono prvobitno pitanje sto postavi devojka. Kad im se plati cekirani prtljag, moze se nositi pride i onaj rucni koji je besplatan?

Kod normalnih kompanija moze...Al hebi ga, sa Rajanom se nikad ne zna gde ce te upecaju za lovu. :hihi:

Kad im se plati cekirani prtljag, moze se nositi pride i onaj rucni koji je besplatan?

Kod normalnih kompanija moze...Al hebi ga, sa Rajanom se nikad ne zna gde ce te upecaju za lovu. :hihi:

Moze.

Ko bre da cita ove njihove budalastine; u prevodu, predugacka im je terms&conitions stranica. lol:: Posto ste vi vukovi leteli sa Rajanom, aj ukratko odgovor na ono prvobitno pitanje sto postavi devojka. Kad im se plati cekirani prtljag, moze se nositi pride i onaj rucni koji je besplatan?

Crni Stole, nije cudo da neces da citas T&C stranu kada ti je i moj post dugacak.

Od mene ukratko :

Jedan komad prtljaga po putniku (iskljucuje decu) tezine do 10kg dimenzija 55cm x 40cm x 20cm mozes da uneses u kabinu za NULA para.

A opet, moj savet je da se dobro pripremite i odvojite 15tak minuta za licnu edukaciju da vas neke normalne stvari ne bi iznenadile. Jedna devojka se npr iscudjavala u Beogradu kako to da sedista nisu numerisana kada je ona "u rezervaciji trazila mesto do prozora" a u pitanju je bio WizzAir.

Meni je delovalo smesno ali njoj pena izlazila i ubedjuje se da hoce mesto do prozora. Uz neizostavni "kakav je to nacin" "pa ne prevozite stoku nego ljude" "ima da propadnete kada se tako ponasate prema putnicima" "samo da zivi stignemo"....

Iz svega navedenog ispada da je neki @wolfbgd ili @d.stole doticnoj kupio kartu a ona navikla na numeraciju kod JAT-a i suvu drenovinu na letnjim carterima pa se sada zapanjila. Mora da je mislila da ce mnogi ostati uopste bez sedista u avionu.

S pocetka price, kako sam vec napisala.... svega toga ne bi bilo da je Perica procitao makar par strana na forumu ili, ne daj boze, kompletan T&C avioprevoznika.

Pozdrav ljudi,

interesuje me koliko  je čika Ryan darežljiv za Bozić i Novu Godinu. Da li su na  taj dan prethodnih godina  bile neke super lude akcije.

Eh,

samo da potvrdim da nismo imali problema sto je na karti pisalo DJORDJE umjesto DORDE ( kako bi trebalo) kod Ryanair-a. Letili smo iz Budapesta za Dusseldorf Weeze i niko nije ni primjetio. vjerovatno jer je let unutar Shengena pa nema detaljne pasoske kontrole. Jos jedna napomena vezano za rucni prtljag - na Weeze aerodromu je rigorozna kontrola, kako na check in tako i na gate prilikom ukrcavanja.

Pomozite ljudi..ovako :) putujemo Ryanair-om iz Budimpeste do Madrida period 3-14.janura 2013. Rezervisali smo kartu preko agencije, vec smo ih dobili..Imamo rucni prtljag do 10kg..Ono sto me interesuje je da li mi na aerodromu mozemo pored rucnog prtljaga da ponesemo jos jednu torbu ( malo je po coveku 10kg za 12 dana ) uz doplatu, koliko max.kilograma i koliko se to okvirno placa? Ili da imamo u rucnom prtljagu vise od 10kg i kolika je doplata? Hvala unapred!!!!

Naravno da možete, ali bi trebali tu torbu da dodate na nečiju kartu putem interneta, jer ćete tako platiti 15-25€ po pravcu, a ako se pojavite na aerodromu sa tom torbom, naplatiće vam 20€ po kilogramu. Dozvoljena kilaža je 15kg (15€) ili 20kg (25€). Mada sad vidim da prvi let upada u neki njihov "high season" pa je cena za 15kg (25€), a za 20kg (35€). Za drugi let bi bila normalna cena. U svakom slučaju bolje da to uradite od kuće, nego da vas deru na aerodromu.

Pomozite ljudi..ovako :) putujemo Ryanair-om iz Budimpeste do Madrida period 3-14.janura 2013. Rezervisali smo kartu preko agencije, vec smo ih dobili..Imamo rucni prtljag do 10kg..Ono sto me interesuje je da li mi na aerodromu mozemo pored rucnog prtljaga da ponesemo jos jednu torbu ( malo je po coveku 10kg za 12 dana ) uz doplatu, koliko max.kilograma i koliko se to okvirno placa? Ili da imamo u rucnom prtljagu vise od 10kg i kolika je doplata? Hvala unapred!!!!

Samo jedno pitanjce...Jel znate vi koje su dimenzije rucnog prtljaga?