Followers 0

Muzika širom sveta: Šta slušate ovih dana

399 posts in this topic

Jos malo sa Breaking Bad soundtracka:

Odlična obrada pesme Way Down in the Hole, Toma Waitsa, urađena za potrebe serije Žica (uvodna špica za četvrtu sezonu) od strane srednjoškolaca iz Baltimora.

Imam neki problem sa kompom pa i Youtube link izađe kao siva kocka na kojoj piše Flash player crashed ili tako nešto, pa ne mogu da vidim koja pesma je u pitanju, dok ne kliknem na to. Pazi kad sam i pre nego što sam kliknuo na link znao da su u pitanju Sopranvi, ali sam mislio da ćeš postaviti Woke Up This Morning.

Svaka čast za izbor, ova poslednja sa džuboksa je odlična za kraj serije, ja je do sad još nisam primetio, iako sam seriju dva puta obrnuo.

KAd se uđe u kolo sa filmskom muzikom, iz njega se teško izlazi...

http://www.youtube.com/watch?v=q0H1zSRpQeQ#

:)

Pazi kad sam i pre nego što sam kliknuo na link znao da su u pitanju Sopranvi, ali sam mislio da ćeš postaviti Woke Up This Morning.

Svaka čast za izbor, ova poslednja sa džuboksa je odlična za kraj serije, ja je do sad još nisam primetio, iako sam seriju dva puta obrnuo.

;)

Ja se upravo spremam da oza vikend krenem drugi krug Sopranosa.

A nisam stavila poslednju scenu gde bas bira tu pesmu, jer ne zelim da pokvarim onima koji je mozda jos nisu videli (zavrsna scena je remek delo!). I nisam htela uvodnu temu, iako je bas volim, jer ima bas mnogo dobrih stvari u soundtracku, nisam znala gde bih pre.

Evo moram da stavim jednu, koju sam teska srca izbacila u prethodnom postu, a pesma je odlicna, napuljska i peva (i svira) je jedan od omiljenih likova - Uncle Junior. :)

Odlicna i Vesuvio, Spaccanapoli (ili Spakka Neapolis 55), ali da ne preterujem sad sa linkovima...  :-[

Tražio sam ovo pesmu sto godina i konačno sam je našao. Tamo negde pred kraj osnovne škole sam je imao na nekom miksu, na kaseti koju sam platio jako mnogo, zato što je trajala 90 minuta. Ako neko zna možda kako da nađem taj miks, čuo sam ga nekoliko puta na raznim stranama kasnije, bilo je raznih stvari tu, Lauryn Hill, Eiffel 65, Phats and Small, neka obrada Bob Marley Sun is shining, Jamiroquai... Mislim da je ime bilo nešto kao najbolje iz 1999.

A onda kad uspomene krenu da naviru :D

Kakva smo mi sranja slušali kao klinci :D

Na današnji dan ubijen je Christopher George Latore Wallace, tj Notorious B.I.G. Jedno od najvećih imena u istoriji hip hopa i muzike uopšte.

Neno Belan, Piloti, Bajaga, Kaliopi i ovih dana samo Jat radio online  serenade

Случајно сам је чуо у неком филму са Долфом Лундгреном о деминерима :)

Querida Angola - Waldemar Bastos

Diz-me o rio que conheço

Como não conheço a mim

Quanta mágoa vai correr

Até o desamor ter fim

Tu nem me ouves lanceiro

Por entre vales e montes

Matando a sede ao salgueiro

Lavando a alma das fontes

Vi o meu amor partir

Num comboio de vaidades

Foi à procura de mundo

No carrossel das cidades

Onde o viver é folgado

E dizem, não há solidão

Mas eu no meu descampado

Não tenho essa ilusão

Se eu fosse nuvem branca

E não um farrrapo de gente

Vertia-me aguaceiro

Dentro da tua corrente

E assim corria sem dor

Sem de mim querer saber

E como tu nesse rumor

Amava sem me prender

Vai rio, que se faz tarde

Para chegares a parte incerta

Espalha por esses montes

Que tenho morada aberta.

Nedavno smo ovo šerovali na fejsu i otada ne mogu da izbacim pesmu iz glave:

"Salif Keita, zlatni glas Afrike, kako ga neki zovu, jedan je od najpoznatijih predstavnika afričke muzike. Dolazi iz Malija, kao na primjer Amadou & Mariam ili Rail Band... Njegov životni put je fascinantan zbog mnogo stvari. I zbog toga što je albino, a u Africi to često znači smrtnu kaznu, i zbog toga što je nasljednik stare plemićke dinastije, ali za sada ćemo se zadržati samo na muzici."

Domeniko Modunjo, poznat po pesmi "Nel blu dipinto di blu" iliti "Volare". 

Iseljenička pesma ~ gorka zemljo moja. 

i obrada kanadskog hipstera Patricka Watsona, meni takođe lepa.