Posted January 11, 2013 @Laza GNR, molim te, bez upotrebe pogrdnih naziva i odnosi se malo pristojnije prema ostalim korisnicima foruma(ovo se tice nekih drugih postova na drugim temama). Za takav pristup i takav recnik, na ovom forumu nema mesta. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 Ma pustite vise Rome, vize se uvode iz politickih razloga, i , cim su poceli da daju tako oprecne informacije svaki dan to je samo znak da zaista imaju nameru da ih uvedu, ali da ipak ne zele to da jasno objave da im ne bi nagrnuli bas svi. Vaznije pitanje od azilanata je zasto Srbija ne moze biti na listi sigurnih zemalja jer onda ni azil ne bi imao smisla i samim tim ne bi bilo ni vracanja viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 U jučerašnjem izdanju novosadskih dnevnih novina 24 sata u vezi sa ovom temom objavljeno je sledeće:Savet ministara EU i Evropski parlament su postigli politički dogovor o utvrđivanju mehanizma kojim bi EU mogla privremeno vratiti vizni režim za neku od zemalja Zapadnog Balkana, ali je glasanje o tome iz tehničkih razloga pomereno za drugu polovinu januara. Dakle i dalje se ništa ne zna sa sigurnošću. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 neka ih vise jednom uvedu,da nam se skinu vise sa grbace.nije ceo svet evropska unija na kraju krajeva Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2013 @Dragance:par puta sam putovao busom sa "njima" (da izbegenem naziv koji ne odgovara) ka zapadnoj Evropi i ono sto sam video...ne znam kako drugacije da opisem. Inace,odnosim se sa postovanjem prema ljudima,nema frke oko toga. Sem nekih ekstremnih slucajeva,koji preteruju.A i izvinem se po potrebi - i to si valjda primetio (?). U sustini,mislim da je pogresno izbegavati nazivati stvari pravim imenom. Al dobro,to je samo moje misljenje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2013 Postujem tvoje misljenje i od tebe samo trazim da postujes pravila foruma i sve ok. Nastavite sa postovima vezanim za temu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2013 neka ih vise jednom uvedu,da nam se skinu vise sa grbace.nije ceo svet evropska unija na kraju krajeva Tačno je da nije ceo svet Evropska Unija, ali da bi stigao bilo gde drugde moraš najčešće kroz neku od zemalja EU ili ti je najjeftiniji avio prevoz iz Peste, Bragama, Temišvara... to je jadac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2013 Ni meni ta Evropska unija ne bi mnogo nedostajala, ali osim ovog što Maja kaže nekad se mora u tu Evropsku uniju i da bi se izvadila viza za neku ne evropsku zemlju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2013 znam , u pravu ste, recimo za Maroko sto planiram itd.....ali mi je toliko muka od svega da cu se odreci njihovog neba. Pun mi je stari pasos viza i sveza secanja za cekanja u redove dacu se radije okrenuti istoku i umesto Bergama,Treviza, omiljeni ce mi aerodrom biti Istanbul, da nam pozivi Pegasus....i jos plus emotivno sam vezana za jednu osobu iz EU, ali ko hoceda me vidi nek dodje ovde, ja se vise ne ponizavam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2013 Uvešće nama i Turci vize, ne gledamo dovoljno Sulejmana Veličanstvenog. Što se, već, time opterećujete. Ima pretnji, ali mislim da će na tome i ostati. A kakvu tek jed navlačite pitaocima na temi: Prekoračenje 90 dana..? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2013 Postujem tvoje misljenje i od tebe samo trazim da postujes pravila foruma i sve ok. Nastavite sa postovima vezanim za temu. OK,nema frke. Što se, već, time opterećujete. Ima pretnji, ali mislim da će na tome i ostati. I ja tako mislim. Eto,gledam sad,tema je otvorena pre nepune 2 godine.I tad se pricalo o tome (da ne kazem pretilo time),pa se jos nista strasno nije desilo.Moguce da ce tako i ostati. A... Vec i u samoj vesti iz prvog posta,pise da je to zbog "...neočekivano veliki broj azilanata iz Srbije i Makedonije, uglavnom Roma i Albanaca.".Znaci,uglavnom je u njima problem. Ako je to vec zbog (uglavnom) njih,cemu onda "plasiti" sve ostale gradjane Srbije (i Makedonije,i ostalih zemalja)?Ako se vec zna ko tu pravi problema,sto se onda ne obrate njima?Nego preko medija (novina i interneta) plase druge. Slazem se da treba pricati o tom problemu,zato nam mediji i sluze,ali...nesto mi se ne cini da lazni emigranti citaju mnogo novine (govorim o klasicnoj porodici "Roma i Albanaca",koji se spremaju da pokupe svoje prnje i pobegnu u zapadnu Evropu).A jos manje da "vise" po internetu.Gledaju TV (Sulejmana ),ali koliko se na televiziji prica o tom problemu...nisam siguran. Sve u svemu,hoce da kazem - zna se koja je ciljna grupa,kojoj treba podici svest o problemu lazne emigracije,i zna se preko kojih medija se to moze postici,pa sto se onda NJIMA ne obrati (kad vec znas ko je to),vec se obraca i drugim,"neciljnim" grupama? Samo se bezveze dize tenzija i nervoza kod onih koji nemaju nameru da taj problem prosiruju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2013 Više vedriti ..... a manje oblačati i na ovoj temi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2013 http://www.mondo.rs/s274175/Info/Srbija/Svajcarci_nam_resili_problem_laznih_azilanata.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2013 Eto,samo jos i da ostale zemlje "zapada" primene to sto i Svajcarska i valjda nam onda vise nece stizati pretnje o ponovnom uvodjenju viza. ...jer je 85 odsto Roma tražilaca azila. Nisam ni sumnjao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2013 Njih ne zanima ko je u pitanju, njih samo zanima pasos. Imas pasos Srbije znaci njihov si drzavljanin. E sad kao ces da koristis taj pasos to je prvo pitanje. Mozes traziti azil kao sto navedeni rade ili jednostavno biti turista, putnik sta god. I zasto bi se obratili njima da li to ima smisla. Nisu oni problem problem smo mi sami. Koliko ima ovakvih i slicnih slucajeva i sta je uradnjeno da se takvi problemi trajno rese. http://www.kurir-info.rs/policajci-prodavali-srpske-pasose-kosovskim-albancima-clanak-87245 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2013 hello ,znam da je ovo pogresna tema za postavljanje ovog pitanja ali sta cu ,inace procitala sam svaki post iz teme "prekoracenje famoznih 90 dana " i opet se ne mogu pohvatati sa svim podacima . naravno da sam prekoracila divnih 90 dana slobode u EU i znam da cu "platiti" na koji nacin i kakva je kazna videcu na granici sa Madjarima -bice zurke ali moze li mi neko molim vas reci da li je moguc problem i prilikom tranzita preko neke drzave.imam let Ibiza-Eindhoven-Budapest . znaci kako u Eindhoven-u na aerodromu ? Hvala unapred -ako neko nesto zna znacilo bi mi ,to me ceka pa ceka nego cisto da znam nije da ce mi biti lakse ali.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 to je sve unutar EU, odnosno Sengena, tako da nema pasoske kontrole. Dakle, problem su ti Madjari, kad budes izlazila iz Sengena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites