Posted November 17, 2012 Bilo je mnogo šuškanja o ovome. Ako ne postoji tema o ovome bilo bi dobro da postoji (ako postoji, moderatori reagujete Dakle da li će nam vraćati vize? Zašto se to poteže? Mene je iznenadilo pre 2 nedelje kada sam prolazio mađarsku granicu da su mi rekli da mi treba osguranje ili pozivno pismo ili da im pokažem pare (50 evra na dan). Zna li neko od kad su ovo uveli? E pa to ti je premesteno u "Trice i kucine"! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2012 Nikola, to je uvedeno jos prosle godine, kad se pominjala prva frka oko viza, samo su sad poceli i da primenjuju, sto ne vidim da je problem za prave putnike Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 Po naređenju mame stavljam: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=24&nav_category=1262&nav_id=662965 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 citam o tome danas na vise portala, ali iskreno receno, pa nek ih vec jednom i uvedu, muka mi je vise, nek zacine i novim bombardovanjem, da gospoda evropska budu zadovoljna. ovo mi dodje kao kad u Americi osude nekog na smrtnu kaznu pa je ne izvrse narednih deset godina, pa se osudjeni svaki dan budi kao da mu je poslednji. Postenije bi bilo metaku celo odma i kvit. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 Citat: "Sad ide zima i očekuje se da će broj azilanata ka tim zemljama biti još veći" Ovo mi dodje kao da smo medvedi pa idemo u Nemacku i Svedsku da prezimimo!!! Vec mi se stvara kiselina u zeludcu koliko nas ucenjuju i svaki cas nesto prete i uslovljavaju. Licno meni ovo ne stvara problem, ali mojoj zeni ce stvoriti, jer ako igde pozelimo da odemo morace da ide po vizu, a to je vec dovoljna doza stresa da ti se i ne krece nigde. Ne znam, imam subjektivan osecaj kao da me svi ti iz Evrope, pokusavaju ubediti da sam gradjanin drugog reda, a ja se ne dam. I necu se dati, u inat njima, neka njima njihove unije ja cu im doci kad hocu i kad mogu i kad ja to odlucim. A njima na obraz, koga poodavno nemaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2012 Po naređenju mame stavljam: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=24&nav_category=1262&nav_id=662965 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2012 Sta mislite dali pucaju iz prazne puske ili ce nas stvarno opet izolovati? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2012 Ne samo Dali nego ce i Pikaso da nam uvede kako je krenulo.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2012 ooo ovo je jako dobro, mada bojim se da Dali nije shvatio o cemu je rec.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2012 Ma,taj B-92 je sekta,samo siri lazne uzbune.Ko jos njima veruje. Oni u Nemackoj odmah po trazenju azila dobijaju par stotina evra po clanu domacinstva (zato uglavnom idu 3 generacije), a dobiju pride i smestaj i hranu. E sad, ako ih sutnu u neki centar u planinama, onda odsede 3 meseca (prezime) i vracaju se nazad. E,koje su prednosti trazenja azila? Mislim,jel oni samo zbog para traze azil ili...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2012 samo zbog novca i da prezime Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2012 http://www.blic.rs/Vesti/Politika/358729/Fajon-Opasnost-od-uvodjenja-viza-za-gradjane-Zapadnog-Balkana Opet nam prete. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2012 Da ,agonija se nastavlja, hoce li ili nece nas opet staviti u kavez .... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2012 Pitam se samo dokle ce ljudi da veruju svacemu sto procitaju u novimana/cuju na onoj sektaskoj televiziji (tj. njihovim vestima). I dokle ce siriti paniku medju ostalima.I dokle ce neki nasedati na takve panicne vesti. Nisam politicar,niti me politika nesto zanima,al evo - zivi bili pa videli dal ce biti nesto od tog ponovnog uvodjenja viza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2013 za ovu zimu smo izgleda mirni: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=05&nav_category=1262&nav_id=675078 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2013 Ko još veruje medijima ,bilo kojim ovde u Srbiji....trebalo bi da se resetuje monumentalno ! Do juna opustencija što se odnosi na putovanje po Evropi za sve one koji imaju srpski pasoš! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2013 Nazalost, ipak nisu dobre vesti, danas javljaju sasvim drugo http://www.blic.rs/Vesti/Politika/361602/Brisel-u-cetvrtak-o-ukidanju-bezviznog-rezima-za-Zapadni-Balkan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2013 videla sam ovo jutros i zaista mi nista nije jasno. ne zna se ko je tu ludji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 I? Jel su to odlucivali ovog cetvrtka ili? Evropska komisija traži bolju saradnju sa članicama EU, ili da se proverava ko izlazi iz države, ali to je jako veliki problem zato što se većinom radi o Romima i ako bi sada Srbija ili Makednija počela skidati Rome sa autobusa, to bi bila etnička diskriminacija Kamo lepe srece da nasi na granici pocnu to da rade. To bi barem prepolovilo (ako ne i desetkovalo) broj laznih azilanata. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 Kamo lepe srece da nasi na granici pocnu to da rade. To bi barem prepolovilo (ako ne i desetkovalo) broj laznih azilanata. I utrostručilo broj presuda u Strazburu protiv naše države za kršenje ljudskih prava. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 Zasto nasa pogranicna sluzba ne uvede rigorozne mere?Zasto dozvoljavaju da zna se ''ko'' predje drzavnu granicu?Kad mogu ameri da traze broj gaca koji nosite,pa da ne udjes na teritoriju Sad-a,ja ne vidim zaista u cemu je problem.Nemas papire,dokumenta,ili vec sta je potrebno,nazad,kakva ljudska prava,pa sta sad,dobijem vizu za ameriku,i sletim tamo,i vrate me sa carine,kome da se zalim Strazburu?Ti koji idu i traze azil,tacno se zna ko je to i vidi im se na faci,a to smo nasi granicari trljaju j..i cesu nos to je druga stvar!I drugo,taj ko pokjusa tako nesto,neka mu lepo oduzmu pasos na 20 godina,ili vec koliko,pa da vidim ko ce sledeci da proba...muka mi je vise od njih i svega,sto se mene tice neka nam vrate vize,putovao sam gde sam zeleo sa svim mogucim vizama,tako da me bas briga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 Zato sto su SAD zemlja u kojoj vlada rasizam, i u kojoj ako ste malo tamnije boje koze od dozvoljenog u odredjenim delovima zemlje mozete biti uhapseni i prebijeni od strane policije. Ovi idiotski EU zahtevi vode ka tome da ljudi zamrze jedni druge i da razlog zbog koga ne mogu da putuju (tj zbog koga im se preti da u buducnosti nece moci da putuju) vide u: Djoki, Miki i Peri, a ne u idiotskoj politici zemalja koje misle da drze boga za muda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2013 Kamo lepe srece da nasi na granici pocnu to da rade. To bi barem prepolovilo (ako ne i desetkovalo) broj laznih azilanata. I utrostručilo broj presuda u Strazburu protiv naše države za kršenje ljudskih prava. Znam,zato i kazem - kamo lepe srece da nema tog Strazbura i ostalih pritisaka,pa da se lepo pozabavimo tim pitanjem. S' druge strane,ne znam dal je bolje da da sprovedemo rigoroznije mere prema Romima i da oni posle tuze drzavu u Strazburu ili da ih pustimo,pa da posle svi ispastamo ako nam (u nekom ludilu) opet vrate vize A citao sam danas u Politici vest vezano za taj dogovor u Briselu od sinoc.Ne mogu sad da nadjem gde je ta vest u elektronskom izdanju novina (pa da kopiram ovde),al uglavnom opet se oglasila ona Tanja,kao i MUP Srbije,koji kazu da smo i dalje sigurni I da jedino jos Nemacka insistira na uvodjenju "klauze" oko tog pitanja viznog rezima,dok su druge zemlje sa povecanim brojem priliva laznih azilanata (valjda Belgija,Luksemburg,Svajcarska,Svedska) to resile izmenom svojih zakona o azilu + skracenjem procedure na resavanje statusa na 48 sati. Moze se gledati i tako da je problem je u Nemackoj (recimo...).NJihov zakon je takav da izjednacava (lazne) azilante i socijalno ugrozene (ako se dobro secam pisanja iz Politike;kazem,pisem po secanju sta sam citao danas).Za njih su to sinonimi,pa ti (lazni) azilanti onda dobijaju i smestaj i hranu i 420 evra mesecno za (cetvoroclanu?) porodicu.Plus jos period od "100 godina" za resavanje njihovo statusa ili cega vec. Kad bi Nemacka,umesto da krivi druge zemlje (pa i nas) za priliv azilanata,poradila na tome da izmeni sopstveni zakon - kao sto su to vec uradile druge nabrojane zemlje sa problemima laznih azilanata - mislim da bi bilo lakse i njima (smanjenje azilanata) i nama (smenjenje politickog pritiska na nas). Ali,ko smo mi da kazemo nesto Nemackoj EDIT:da kazem i za to da sam ja za uvodjenje drakonskih mera svim tim laznim azilantima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites