Posted May 13, 2011 U Eu moras da imas 50 evra, jedino braca Hrvati traze da se ima 100 evra po danu boravka. Mene carinik na hrvatskoj granici pitao koliko imama para i ja kazem 250 evra, a on me pitao jel ostajem dva dana ili duze. Naravno, slagala sam da je dva dana:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2011 Ok, onda cu da se nadam da ce se do jula sve lepo srediti, posto za svoje 2 nedelje u EU ne nameravam da nosim vise od 300e! A i valjda ce im znaciti povratna karta i potvrde o svim mogucim hostelima I inace, ja se vodim parolom - nama studentima svuda vrata otvorena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2011 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=15&nav_id=512237 Nazlost, jos losih vesti:( :psuje: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2011 Mada http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=13&nav_category=11&nav_id=512009. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2011 I dalje mislim da su sve ovo "huškačke" vesti usmerene onima koji razmišljaju ili žele da odu odavde... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2011 Iskreno, više i ne čitam vesti vezano za ovu temu, pošto they seriously lack objectivity, a posebno gore napomenuti url Tako da se i ja slažem sa elephterosom da je to samo priča da se azilanti uplaše... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2011 Jel neko zna sta sa tim silnim putovanijma preko leta ako ukinu vize?odnosno dal oni mogu ukinuti preko noci pa da se mi svi ostali blago receno slikamo,il ce bar biti najavljeno mesec dana unapred? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2011 neće biti ništa od toga Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2011 Da nema primesa senzacionalizma u vestima...ko bi ih citao. Slazem se sa konstatacijom od iznad...nema od toga nista. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2011 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=18&nav_category=1262&nav_id=512912 Ovi nisu normalni. Sad će naša policija da nas maltretira kao što su nas ambasade maltretirale za vizu. Blah Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2011 Претпостављам да ће свима гледати кроз прсте осим овима с југа.. једноставно им треба неки разлог да могу да их врате, а приде мислим да је Уредба неуставна, ал' видећемо како ће то да се одвија у пракси. Ако нпр. кренем колима у јулу у Грчку, претпоставља се да нећу да емигрирам у државу у којој више нема посла ни за домаће. Али ако кренем аутобусом из Прешева, то је већ друга прича. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2011 Evo danas sam (dok sam čekao druga da dođe u kafić) slušao 2 devojke koje su pored mene sedele i pričale (jedna radi u turističkoj agenciji), gde je dečko neki tražio od njih samo prevoz, dakle bez uplaćenog aranžmana, a išao u Grčku da radi preko leta, sa 150eura u novčaniku međutim to je grčki carinik video, uzeo mu pasoš (isfotokopirao sve)i lupio pečat tačno pored onog prethodnog pečata da se tačno zna, i rekao da se pazi da li će i ovaj put da ostane 2,5 meseca u EU. Imaju dakle oni načina da se pozabave i ilegalnim radnicima a tako i ovim azilantima sa juga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2011 Baš to. Postoji uvek način da se sve lepo iskontroliše bez maltretiranja običnih putnika, samo treba volje i organizacije. Npr. ulazni izlazni pečat u Ukrajinu su mi lepo tresnuli na zadnjoj strani pasoša jedan pored drugog, za svaki slučaj iako Ukrajina baš nije neka država u koju bi neko išao da zaradi lovu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2011 Ja sam skeptičan, osećam da će maltretirati puno ljudi bespotrebno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2011 Kaže u ovom tekstu da su 90 ljudi u poslednje 2 nedelje vratili. Siguran sam da je bilo neuporedivo više ljudi od 90 koji nisu imali povratnu kartu i 30-50 EUR po danu boravka...Uostalom, ako neko ide kolima, kako misli da ima povratnu kartu. Takođe, sve železničke povratne karte važe najviše 1 mesec, što znači da ako želiš da ostaneš duže od mesec dana, a na šta imaš pravo ne možeš da putuješ vozom. To su gluposti na nivou predškolskog... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2011 Ma, da budemo mi srecni dokle god nama ne treba potvrda o zaposlenju, radna knjizica, uverenje da si bas tada na godisnjem odmoru, izvod iz racuna u banci, plus zakazivanje dva meseca unapred za razgovor za vizu. Jesu mere nezgodne ali ipak se moze putovati, ono sa vizama je zaista bilo strasno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2011 A da nije ta uredba malčice protivustavna ? Nekako mislim da niko nema pravo nikome da zabrani izlazak iz zemlje osim u slučaju nekog postupka/optužnice i sl... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2011 A da nije ta uredba malčice protivustavna ? Nekako mislim da niko nema pravo nikome da zabrani izlazak iz zemlje osim u slučaju nekog postupka/optužnice i sl... Ajd mani se ustavnosti, nego moli Boga da ti ne ukinu pravo da putuješ bez viza, a onda se pozivaj na ustav do mile volje... Ja Bogme podržavam ovu akciju, pogotovu što sigurno naša policija ima informacije o tome koje kompanije rade te "azilantske" ture, tako da može to da se sve odradi tako da se putnici koji putuju turistički ne remete... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2011 E fino, to ce da kontrolisu nasi granicari, a sta ako neko zaista hoce da trazi azil, on je spreman na sve, pa jednostavno samo sa licnom kartom predje u Bosnu i preko Hrvatske udje u EU i eto ti sad, nema dodira sa pasosem, medicinskim osiguranjem i slicno,jedino ako na ulazu u Sengen ne budu trazili isto Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2011 Jel neko zna sta sa tim silnim putovanijma preko leta ako ukinu vize?odnosno dal oni mogu ukinuti preko noci pa da se mi svi ostali blago receno slikamo,il ce bar biti najavljeno mesec dana unapred? Izvini,a jel ti citas malo ovu temu? Il si samo tako banula,napisala to,bez da si procitala ijedan predhodni post? Vec jedno 50 puta je ponovljeno ovo: Da nema primesa senzacionalizma u vestima...ko bi ih citao. Slazem se sa konstatacijom od iznad...nema od toga nista. Plus da takva odluka (ako je uopste i bude bilo) nece doci preko noci. I da taj proces (eventualnog vracanja viza) traje priblizno podjednako dugo kao i proces ukidanja viza.Znaci 100 godina. Citajte malo ljudi,nemojte uvek pitati jedno te isto... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2011 Evo ja necu da pitam, ja cu da konstatujem. Ovo sto nasa policija radi je jedno veliko sr*nje jer i u proteklom periodu najvise problema sa izlaskom iz zemlje sam imao sa nasim policajcima nego sa onim drugim (sa druge strane granice). Kad sam isao u Hrvatsku i Bugarsku (stopom) 10-15 minuta je trajala procedura (sta radis, cime se bavis, jel ima potera za tobom, gde ces, kako, kod koga), dok su sa druge samo pogledali pasos i pitali gde cu i kad se vracam. Kad sam isao u Madjarsku (isto stopom) niko me nije nis pitao iako sam imao 200 evra u dzepu (znaci manje nego sto je dozvoljeno u EU). Burazera i ortaka su sa nase strane na bugarskoj granici priterali uza zid, pretresali i gledali koliko para imaju i pitali tipa sta je kaucsurfing isl. Bugarin uzeo pasos, pogledao, stavio na komp i pitao jel na kupon? Na kupon, odgovorise oni i to je to Nasim pandurima je cudno sto neko ide i stopira, ima bekpek na ledjima i zakacen sator na istom, ali to se menja polako. Jos kad saznaju za kaucsurfing i klubputnika... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2011 Ја мислим да је све ово завера српске власти! Пошто су им пропали кредити из Јапана, улагања из Кувајта, продаја Телекома, а изгледа да ће и статус кандидата за ЕУ, треба им неки успех. Пошто су укидање виза већ једном искористили, а једино то имају, сад ће аргумент на изборима да им буде да су сачували "бјели шенг'н" који умал да нам укину Како рече јутрос један лик на радију, они нису у стању да сачувају тај уајт шенген који им је поклоњен, како ће урадити оно што је потребно да се уђе у ЕУ... Него, јел имао неко проблема за путић до Маџарске од пар дана, Сегедин, Будимпешта, да су га нешто смарали и гњавили? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2011 http://www.mondo.rs./s206705/Info/Hronika_i_Drustvo/Stroga_kontrola_i_na_putu_do_mora.html Kako Press saznaje, kazne mogu da očekuju potencijalni azilanti Koliko se sećam mi nismo iz Severne Koreje, ili ipak jesmo... :bang: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2011 Него, јел имао неко проблема за путић до Маџарске од пар дана, Сегедин, Будимпешта, да су га нешто смарали и гњавили? Ja sam bio prosli vikend kolima, i niko nije pitao nista,samo prosli bez ikakvih problema Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites